eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jarosław › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W JAROSŁAWIU OD 01.07.2023r DO 31.12.2023r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-05-31


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ
W JAROSŁAWIU OD 01.07.2023r DO 31.12.2023r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 650959618

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Pl. Mickiewicza

1.5.2.) Miejscowość: Jarosław

1.5.3.) Kod pocztowy: 37-500

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL822 - Przemyski

1.5.7.) Numer telefonu: 166243780

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: jaroslaw@domypomocy.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.jaroslawdomypomocy.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Opieka Społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ
W JAROSŁAWIU OD 01.07.2023r DO 31.12.2023r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-90e9a58a-ff93-11ed-9355-06954b8c6cb9

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00241182

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-05-31

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00212767/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-90e9a58a-ff93-11ed-9355-06954b8c6cb9

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/jaroslaw_domypomocy

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym
a Wykonawcami odbywa się przy użyciu platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/jaroslaw_domypomocy
2. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/jaroslaw_domypomocy
3. Zamawiający będzie przekazywał wykonawcom informacje za pośrednictwem platformazakupowa.pl. Informacje dotyczące odpowiedzi na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu składania i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na platformie w sekcji “Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny wykonawca, będzie przekazywana za pośrednictwem platformazakupowa.pl do konkretnego wykonawcy.
4. Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowiązek sprawdzania komunikatów i wiadomości bezpośrednio na platformazakupowa.pl przesłanych przez zamawiającego, gdyż system powiadomień może ulec awarii lub powiadomienie może trafić do folderu SPAM.
5. Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje
Zalecenia
Formaty plików wykorzystywanych przez wykonawców powinny być zgodne z “OBWIESZCZENIEM PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 9 listopada 2017 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych”.
Poniżej przedstawiamy listę sugerowanych zapisów do specyfikacji:
1) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf .doc .xls .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf
2) W celu ewentualnej kompresji danych Zamawiający rekomenduje wykorzystanie jednego z formatów:
.zip
.7Z
3) Wśród formatów powszechnych a NIE występujących w rozporządzeniu występują: .rar .gif .bmp .numbers .pages. Dokumenty złożone w takich plikach zostaną uznane za złożone nieskutecznie.
4) Zamawiający zwraca uwagę na ograniczenia wielkości plików podpisywanych profilem zaufanym, który wynosi max 10MB, oraz na ograniczenie wielkości plików podpisywanych w aplikacji eDoApp służącej do składania podpisu osobistego, który wynosi max 5MB.
5) Ze względu na niskie ryzyko naruszenia integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu, zamawiający zaleca, w miarę możliwości, przekonwertowanie plików składających się na ofertę na format . pdf i opatrzenie ich podpisem kwalifikowanym PAdES.
6) Pliki w innych formatach niż PDF zaleca się opatrzyć zewnętrznym podpisem XAdES. Wykonawca powinien pamiętać, aby plik z podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym.
7) Zamawiający zaleca aby w przypadku podpisywania pliku przez kilka osób, stosować podpisy tego samego rodzaju. Podpisywanie różnymi rodzajami podpisów np. osobistym i kwalifikowanym może doprowadzić do problemów w weryfikacji plików.
8) Zamawiający zaleca, aby Wykonawca z odpowiednim wyprzedzeniem przetestował możliwość prawidłowego wykorzystania wybranej metody podpisania plików oferty.
9) Zaleca się, aby komunikacja z wykonawcami odbywała się tylko na Platformie za pośrednictwem formularza “Wyślij wiadomość do zamawiającego”, nie za pośrednictwem adresu email.
10) Podczas podpisywania plików zaleca się stosowanie algorytmu skrótu SHA2 zamiast SHA1.
Jeśli wykonawca pakuje dokumenty np. w plik ZIP zalecamy wcześniejsze podpisanie każdego ze skompresowanych plików.
11) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie podpisu z kwalifikowanym znacznikiem czasu.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w
Jarosławiu, Pl. Mickiewicza 4, 37-500 Jarosław.
2. W sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę o kontaktować się z
Inspektorem Ochrony Danych, kontakt pisemny za pomocą poczty tradycyjnej, pocztą
elektroniczną na adres mail: : jaroslaw@domypomocy.pl
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu prowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
oraz zawarcia umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny
stosowania sformalizowanych procedur udzielania zamówień publicznych spoczywających na
Zamawiającym;
4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym
udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy
PZP;
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP, przez
okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania
umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana
dotyczących jest wymogiem określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych
danych wynikają z ustawy PZP;
7. W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w
sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
8. Posiada Pani/Pan: a. na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych
osobowych Pani/Pana dotyczących; b. na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub
uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania
lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie
może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników); c. na podstawie art. 18 RODO
prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z
zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do
ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu
zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby
fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej
lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do
czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia; d. prawo do wniesienia skargi do
Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9. Nie przysługuje Pani/Panu: a. w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo
do usunięcia danych osobowych; b. prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym
mowa w art. 20 RODO; c. na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec
przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych
osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO; 2. Jednocześnie Zamawiający przypomina o
ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem
osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z
prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy
biorącego udział w postępowaniu, chyba, że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń,
o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.AG.26.1.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część pierwsza Dostawy pieczywa

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy nabiału i produktów mleczarskich

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy mięsa, wędlin i wyrobów garmażeryjnych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

dostawy świeżego drobiu , wędlin drobiowych i podrobów

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy różnych artykułów spożywczych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb

4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy jaj

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy świeżych owoców, warzyw i podobnych produktów

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cenę oferty należy obliczyć z wykorzystaniem załączonego wzoru formularza cenowego (załącznik Nr 2 ), który obejmuje:
- cenę jednostkową netto za 1kg, 1 litr lub sztukę,
- cenę jednostkową brutto uzyskaną poprzez zwiększenie ceny jednostkowej netto o podatek VAT
- wartość zamówienia netto i brutto poszczególnych produktów,
- zsumowaną wartość oferty netto w poszczególnych częściach zamówienia,
- zsumowaną wartość oferty brutto w poszczególnych częściach zamówienia.
Tak obliczoną cenę przedstawiającą wartość brutto dostawy należy przenieść do formularza ofertowego (załącznik nr 1) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymaga się podania jednej ceny na każdy artykuł w przeliczeniu na podaną jednostkę miary. Podana w ofercie cena netto i brutto jest ostateczna i nie podlega negocjacjom.
Oceny ofert będzie dokonywała komisja DPS w Jarosławiu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty spośród ofert niepodlegajacych odrzuceniu będzie stosowane kryterium-
• cena oferty – waga punktowa 100

Przy ocenie ofert w kryterium cena oferty komisja przyzna punkty za wartość brutto wynikającą z sumowania wszystkich pozycji w formularzu cenowym. Punkty przyznaje się w skali od 1-100 w następujący sposób:
- oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt.
- pozostałe oferty są punktowane wedle następującej formuły ( x/y)x100
- gdzie x= najniższa cena, a y= cena ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 108 ust. 1 i art. 109 ust 1-4 PZP oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki określone w SWZ.
Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu stanowi dowód potwierdzający spełnienie warunków udziału w postępowaniu.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Podmiotowym środkiem dowodowym jest oświadczenie, którego treść odpowiada zakresowi oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na podstawie art. 273 ustawy Pzp Zamawiający żąda podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie:
1) braku podstaw wykluczenia;
2) spełniania warunków udziału w postępowaniu.
2. Do oferty Wykonawca dołącza oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiającego – Załącznik nr 3 do SWZ, które stanowi wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu, a w przypadku:
1) jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w art. 125 ust.1 ustawy Pzp, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby;
2) wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wskazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
3. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, następujących podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień złożenia:
1) odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
2) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem podatków lub opłat wraz z zaświadczeniem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych podatków lub opłat wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności;
3) zaświadczenia albo innego dokumentu właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub właściwego oddziału regionalnego lub właściwej placówki terenowej Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z zaświadczeniem albo innym dokumentem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności;

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Wykonawca zobowiązany jest złożyć ofertę według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 Formularz Ofertowy SWZ w części od 1do 8 (w zależności na którą część będzie składana oferta) oraz załączyć aktualne na dzień składania ofert następujące oświadczenia i dokumenty:
1.1. Formularz cenowy – załącznik nr 2 w części od 1 do 8 SWZ
1.2. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia z postępowania – załącznik nr 3 SWZ
2. Do oferty należy dołączyć ponadto :
2.1. Pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik;
2.2.Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia -dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu składa każdy z Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zmiana umowy w sprawie zamówienia publicznego co do zakresu zadania, ceny i terminu, może nastąpić na umotywowany pisemny wniosek jednej ze stron umowy po uzyskaniu zgody drugiej strony w formie aneksu z zachowaniem formy pisemnej w następujących przypadkach:
a. zaistnienia, po zawarciu umowy, przypadku siły wyższej, przez którą należy rozumieć zdarzenie zewnętrzne wobec łączącej strony więzi prawnej: o charakterze niezależnym od stron, którego strony nie mogły przewidzieć przed zawarciem umowy, którego nie można uniknąć, ani któremu nie mogły zapobiec przy zachowaniu należytej staranności, której nie można przypisać drugiej stronie.Za siłę wyższą warunkującą zmianę umowy uważać się będzie w szczególności: powódź, pożar i inne klęski żywiołowe, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, działania wojenne, nagłe załamania warunków atmosferycznych, nagłe przerwy w dostawie energii elektrycznej, promieniowanie lub skażenia.
b. zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia lub świadczenia stron
c. zaistnienia okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności spowodowanych sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi bądź okolicznościami, które nie były możliwe do przewidzenia w chwili zawarcia umowy gdy spełnienie świadczenia byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami, albo groziłoby wykonawcy rażącą stratą w rozumieniu art. 357 [1] Kodeksu Cywilnego
d. Dopuszczalna jest również zmiana umowy bez przeprowadzania nowego postępowania na podst. art. 455 ust 2
e. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru w każdej z części o 20% z odpowiednim zmniejszeniem lub zwiększeniem wartości przedmiotu umowy art. 441 ust 1 pzp. Powyższe podyktowane może być mniejszą lub większą ilością mieszkańców do wyżywienia oraz inne okoliczności, których Zamawiający nie mógł przewidzieć przy szacowaniu wartości zamówienia. Wykonawcy nie przysługują w tej sytuacji żadne roszczenia wobec Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-06-16 09:30

8.2.) Miejsce składania ofert: platformazakupowa.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-06-16 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.