eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GołdapPrzygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów oddziałów szpitalnych i zakładu pielęgnacyjno-opiekuńczego w GoldMedica Sp. z o. o. w Gołdapi - powtórzone.



Ogłoszenie z dnia 2025-05-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów oddziałów szpitalnych i zakładu pielęgnacyjno-opiekuńczego w GoldMedica Sp. z o. o. w Gołdapi - powtórzone.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: GOLDMEDICA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

1.3.) Oddział zamawiającego: GoldMedica sp. z o.o.

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 790243995

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Słoneczna 7

1.5.2.) Miejscowość: Gołdap

1.5.3.) Kod pocztowy: 19-500

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL623 - Ełcki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@goldmedica.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.goldmedica.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-25926fdb-f5b8-40a5-8643-e10fbd9d6545

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów oddziałów szpitalnych i zakładu pielęgnacyjno-opiekuńczego w GoldMedica Sp. z o. o. w Gołdapi - powtórzone.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-25926fdb-f5b8-40a5-8643-e10fbd9d6545

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00236503

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-05-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00191244

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP 4/2025

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia pacjentów, przygotowywanie i dostarczanie codziennie przez
okres trwania umowy całodziennego wyżywienia dla pacjentów hospitalizowanych w oddziałach szpitalnych i zakładzie
pielęgnacyjno - opiekuńczym w GoldMedica Sp. z o.o. w Gołdapi. Zamawiający nie podzielił zamówienia na części.
Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na całość zamówienia.
2. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić ciągłość realizacji usługi przez cały okres trwania umowy. Minimalna wartość całodziennego tzw. wsadu do kotła 14 zł.
3. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji usługi żywienia pacjentów w stanach gotowości obronnej państwa - w czasie
kryzysu i czasie wojny.
4. Całodzienne wyżywienie należy przygotować dla około 70 pacjentów dziennie, tj. ok. 25550 całodziennych racji
pokarmowych w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej lub większej liczby
dziennych racji pokarmowych, wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów, nie więcej niż 94 pacjentów.
Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zapotrzebowanie Zamawiającego. W okresie trwania umowy
nie będą przysługiwać Wykonawcy z tego tytułu żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
5. Całodzienne racje pokarmowe rozłożone są na 4 posiłki (śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja), a dla diet
wysokoenergetycznych oraz z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów na 6 posiłków (śniadanie, II śniadanie,
obiad, podwieczorek, kolacja, II kolacja) uwzględniając podstawowe składniki i produkty spożywcze o wysokiej jakości
stosowane w żywieniu dietetycznym.
6. Posiłki powinny zapewniać pokrycie zapotrzebowania na energię z uwzględnieniem podziału:
- śniadanie 30%
- obiad 35 %
- podwieczorek 10 %
- kolacja 25 %
Zawartość energii i podstawowych składników odżywczych – dieta podstawowa:
- energia 2360 kcal
- białko 10-20 % energii
- tłuszcze ogółem 20-35 % energii
- węglowodany 45-65 % energii.
W skład posiłków muszą wchodzić warzywa i owoce wzbogacające dietę w witaminy, błonnik i sole mineralne.
7. Zestaw potraw wchodzących w skład śniadania, obiadu, kolacji, o określonej wielkości porcji, przygotowywany zgodnie z
Ogłoszenie nr 2025/BZP 00138337/01 z dnia 2025-03-10
2025-03-10 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
zasadami wskazanej diety. Ponadto posiłek powinien spełniać określone w zamówieniu szczegółowe wymagania
zamawiającego np. posiłek rozdrobniony, zmiksowany.
8. Posiłki podstawowe (śniadanie, obiad, kolacja) powinny zawierać produkty będące źródłem pełnowartościowego białka z
uwzględnieniem mleka i jego przetworów (śniadanie – zupa mleczna, kawa zbożowa z mlekiem), mięso i jego przetwory,
jaja, ryby. Węglowodany złożone (głównie pochodzące z przetworów zbożowych oraz do każdego posiłku -śniadanie/ obiad/
kolacja), powinien być zapewniony dodatek warzyw i owoców (asortyment różnorodny). Dostarczane posiłki muszą być
świeże z bieżącej produkcji. Nie dopuszcza się żywności modyfikowanej genetycznie, gotowych potraw garmażeryjnych
mrożonych, zup w proszku, jajek w proszku, puree ziemniaczanego na bazie suszu. Zamawiający wymaga planowania
codziennie zupy mlecznej do śniadania /poza dietą cukrzycową/. Zamawiający dopuszcza planowanie dań półmięsnych typu
risotto, kaszotto, spaghetti. Zamawiający nie dopuszcza planowania margaryny miękkiej kubkowej, oraz nie dopuszcza
planowania gotowych produktów typu pierogi, knedle.
9. Zawartość wywaru/mleka w zupie obiadowej i mlecznej nie może wynosić więcej niż 60% jej objętości.
10. Diety podstawowe stanowią około 45% ogólnej liczby dziennych racji pokarmowych, dieta cukrzycowa około 25%, dieta
dla dziecka do lat 3 około 10%, dieta dla dziecka starszego około10% oraz diety specjalne zlecone indywidualnie zgodnie z
zleceniem lekarskim około 10%.
11. Wykonawca będzie przygotowywać posiłki tradycyjne w okresie świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy na zlecenie
Zamawiającego.
12. Sporządzone posiłki muszą odpowiadać wszelkim rygorom recepturowym, smakowym, estetycznym i odżywczym przy
szczególnym zachowaniu norm dziennych racji pokarmowych opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w
Warszawie.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 576663,50 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 689850,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 689850,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Restauracja Turystyczna Jacek Bgdan

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 847 147 16 19

7.3.4) Miejscowość: Gołdap

7.3.6.) Województwo: warmińsko-mazurskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-05-19

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 689850,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2025-05-19 do 2026-05-19

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.