eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Głubczyce › "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach "

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-05-26


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego
w Głubczycach ”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Głubczycach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320839

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kochanowskiego 3

1.5.2.) Miejscowość: Głubczyce

1.5.3.) Kod pocztowy: 48-100

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL523 - Nyski

1.5.7.) Numer telefonu: 774064115

1.5.8.) Numer faksu: 774859771

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_glubczyce@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego
w Głubczycach ”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-93a04b62-fba3-11ed-9355-06954b8c6cb9

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00234798

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-05-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00056149/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawy art. spożywczych, nabiał jaja, konserwy, mrożonki, ryby

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-93a04b62-fba3-11ed-9355-06954b8c6cb9

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl, w zakresie dotyczącym składania ofert oraz oświadczenia składanego na podstawie art. 125 ustawy Prawo zamówień publicznych.
W pozostałym zakresie dotyczącym niniejszego postępowania komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami odbywa się za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej w postaci e-mail: jacek.lenartowicz@sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagani techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Centrum pomocy platformy e-Zamówienia pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/pl/komponent-edukacyjny/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO", informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:
Dyrektor Zakładu Karnego w Głubczycach ul. Kochanowskiego 3, 48-100 Głubczyce, inspektorem ochrony danych osobowych w Zakładzie Karnym w Głubczycach jest Pani kpt. Barbara Tyburczy ul. Kochanowskiego 3, 48-100 Głubczyce e-mail: barbara.tyburczy@sw.gov.pl, tel.(77) 4064165
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach numer sprawy: DKw.2232.3.2023.JL prowadzonym w trybie podstawowym; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 78 ustawy Prawo zamówień publicznych dalej „ustawa Pzp";
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych * na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKw.2232.3.2023.JL

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pasztet drobiowy opakowanie od 200g do 300 g alupak - kg 120
Pasztet mazowiecki opakowanie. od 200g do 300 g alupak - kg 300
Paprykarz szczeciński op. od 250g do 330 g - kg 140
Sałatka rybna opakowanie od 250g do 330 g - kg 140
Pasztet sojowy opakowanie od 100g do 130 g - kg30
Konserwa tyrolska opakowanie od 200g do 300 g- kg-300
Smalec z mięsem opakowanie od 200g do 300 g alupak -kg 300

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: . Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dżem owocowy opakowanie do 5 kg kg 700
Groszek konserwowy opakowanie do 1 kg kg 140
Koncentrat pomidorowy opakowanie do 1 kg kg 900
Fasola biała "Jaś" opakowanie do 25 kg kg 350
Groch obłuskany opakowanie do 25 kg kg 130
Kotlety sojowe( schabowe ) opakowanie do 25 kg kg 150
Granulat sojowy opakowanie do 25 kg kg 400
Herbata granulowana opakowanie do 5 kg kg 80
Musztarda opakowanie do 5 kg kg 100
Pieprz czarny mielony opakowanie do 5 kg kg 40
Majeranek -przyprawa opakowanie do 5 kg kg 10
Liść laurowy opakowanie do 5 kg kg 10
Ziele angielskie opakowanie do 5 kg kg 7
Papryka słodka mielona opakowanie do 5 kg kg 11
Czosnek granulowany opakowanie do 5 kg kg 15
Sól jodowana opakowanie do 5 kg kg 350
Przyprawa w płynie typu "magi " opakowanie do 5 l l 440
Ocet spirytusowy 10% opakowanie do 1 l l 70
Sos pieczeniowy w proszku opakowanie do 5 kg kg 70
Żurek- zupa w proszku opakowanie do 5 kg kg 45
Zupa pomidorowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 140
Zupa grzybowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 50
Bulion drobiowy w proszku opakowanie do 5 kg kg 300
Bulion jarzynowy w proszku opakowanie do 5 kg kg 40
Woda mineralna niegazowana 1,5 litra szt. 100
majonez opakowanie do 2 kg kg 500
Kukurydza konserwowa opakowanie do 1 kg kg 140
Curry w proszku opakowanie do 5 kg kg 8
Zupa szparagowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 45
Koper suszony opakowanie do 5 kg kg 15
Sos myśliwski w proszku opakowanie do 5 kg kg 100
Zupa ogonowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 50
Barszcz biały w proszku opakowanie do 5 kg kg 50
Sos boloński w proszku opakowanie do 5 kg kg 160
Sos carbonara w proszku opakowanie do 5 kg kg 30
Cynamon mielony opakowanie do 1 kg kg 5
Sos serowy opakowanie do 5 kg kg 20
Oregano kg 3
Fasola czerwona konserwowa kg 80

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: . Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mleko w proszku odtłuszczone op. do 25 kg kg 150
Serek topiony opakowanie do 100g kg 100
Ser twarogowy chudy op. do 1kg kg 600
Margaryna roślinna do smarowania opakowanie do 250 g kg 1200
Olej roślinny opakowanie do 5 litrów l 400

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: . Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szpinak mrożony op. do 5kg kg 25
Brokuł mrożony op. do 5kg kg 200
Pierogi z serem (ruskie) op. do 5kg kg 150
Pierogi z kapustą op. do 5kg kg 75
Pierogi z owocami op. do 5kg kg 50
Kalafior mrożony opakowanie do 5kg kg 50

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: . Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Burger rybny kg 450
Płat śledziowy a'la matias kg 35

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: . Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja kurze świeże klasa M szt. 11 000

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: . Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 4. Wraz z ofertą wykonawca jest zobowiązany złożyć:
a) oświadczenie o braku podstaw wykluczenia — załącznik nr 3 do SWZ,
b) w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wielu wykonawców, oświadczenie, o których mowa powyżej, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia,
c) pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik — jeżeli dotyczy
d) pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w następujących sytuacjach:
1) zaistnienia w trakcie realizacji umowy okoliczności, których wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie złożenia oferty i były one niezależne od niego (np. zaprzestanie produkcji danego asortymentu produktu, modyfikacja/zmiana parametrów produktu itp.), co skutkowałoby brakiem możliwości dalszej realizacji umowy na dotychczasowych warunkach. W takim przypadku wykonawca będzie zobowiązany do zaproponowania zamawiającemu towaru równoważnego, tj. towaru o co najmniej takich samych cechach, co dany produkt określony w § 1 ust. 1 umowy. Wykonawca rozpocznie dostawy nowego produktu pod warunkiem zmiany umowy, na niezmienionych zasadach oraz bez podwyższenia cen jednostkowych netto;
2) zmniejszenia zakresu realizacji umowy, jeżeli realizacja umowy stanie się niemożliwa ze względu na wycofanie ze sprzedaży przez producenta produktu określonego w § 1 ust. 1 umowy i braku możliwości zastąpienia przez wykonawcę wycofanego produktu produktem równoważnym. W takim przypadku zamawiający ma również prawo zmniejszyć proporcjonalnie kwotę przeznaczoną na realizację umowy;
3) zmiany i/lub ustalenia nowych miejsc dostaw produktów ze względu na zmiany organizacyjne u zamawiającego. Skorzystanie przez zamawiającego z powyższego uprawnienia nie będzie prowadziło do zmiany cen jednostkowych netto określonych w umowie. Zmiana ta będzie dokonana w formie jednostronnego, pisemnego lub elektronicznego powiadomienia wykonawcy przez zamawiającego;
4) zmiany i/lub ustalenia nowych osób uprawnionych do realizacji umowy. Zmiana osób zostanie dokonana w formie pisemnej lub postaci elektronicznej, co nie będzie traktowane jako zmiana umowy i nie będzie wymagało sporządzania aneksu do umowy;
5) zmiany sposobu fakturowania ze względu na zmiany organizacyjne u zamawiającego;
6) wystąpienia zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w zakresie mającym istotny wpływ na realizację przedmiotu umowy;
7) zmiany numeru rachunku bankowego wykonawcy;
8) wystąpienia siły wyższej, która uniemożliwi wykonywanie umowy zgodnie z jej postanowieniami;
9) zmiany ilości każdego produktu określonej w § 2 ust. 4 umowy;
10) wystąpieniem sytuacji, o której mowa w art. 15r ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (tj. Dz. U. z 2021 r. poz. 2095),

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-06-05 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia ofert dostępnego na platformie e-Zamówienia.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-06-05 11:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-07-05

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.