Ogłoszenie z dnia 2025-05-15
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług hotelarskich i wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 09.06.2025 r. do 22.06.2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Jeleniogórskie Centrum Kultury
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 389199023
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 1 Maja, 60
1.5.2.) Miejscowość: Jelenia Góra
1.5.3.) Kod pocztowy: 58-500
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL515 - Jeleniogórski
1.5.7.) Numer telefonu: +48 75 64 23 880
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: jck@jck.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.jck.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług hotelarskich i wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 09.06.2025 r. do 22.06.2025 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-47606e36-32a8-45cf-bf14-30e85d76df5c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00233588
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-05-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00209780/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Świadczenie usług hotelarskich i wyżywienia (ok. 56 noclegów ze śniad. i ok. 322 posiłków) dla uczestników projektu „Przyszłość Kultury: europejska, kolorowa i dla wszystkich!” w okresie 9-22.06.25
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
Projekt „Przyszłość Kultury: europejska, kolorowa i dla wszystkich!” jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Współpracy INTERREG Polska Saksonia 2021-2027
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-47606e36-32a8-45cf-bf14-30e85d76df5c3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl/pl/.
24.2 Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
24.3 W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: jck@jck.pl
(UWAGA: nie dopuszcza się składania ofert za pośrednictwem poczty elektronicznej).
Szczegóły zawiera TOM I SWZ Dział 24
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu, z
wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce
„Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności
przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również
dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadkach uniemożliwiających komunikację za
pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, dopuszczalna jest komunikacja za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
jck@jck.pl Uwaga: W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w
sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem Wykonawcy/Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie
zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego
typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym
plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
24.12 Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta
„Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do
komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia (w szczególności SWZ) wystarczające jest
posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
24.13 Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie
postępowania w zakładce „Komunikacja”.
24.14 Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy
plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
24.15 W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
1) Komputer PC
a) parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HDD,
b) zainstalowany jeden z poniższych systemów operacyjnych:
• MS Windows 7 lub nowszy,
• OSX/Mac OS 10.10,
• Ubuntu 14.04,
c) Zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek:
• Chrome 66.0 lub nowsza,
• Firefox 59.0 lub nowszy,
• Safari 11.1 lub nowsza,
• Edge 14.0 i nowsze,
albo
2) Tablet/Telefon
a) Parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0Marshmallow, iOS 10.3,
b) Przeglądarka Chrome 61 lub nowa.
24.16 Uwaga: Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu
bezpiecznej transmisji danych SSL, obsługi Java Script, oraz cookies. Uwaga: Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanych
danych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych:2) format danych oraz kodowanie: formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,
3) oznaczenia czasu odbioru danych: wszelkie operacje opierają się o czas serwera i dane zapisywane są z dokładnością co do
sekundy.
Uwaga: Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy
mogąskorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez
formularz
udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/pl/ w zakładce „Zgłoś problem”.
Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji
elektronicznej, wskazanych w niniejszym SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający realizuje obowiązek informacyjny, o którym mowa w art. 13 ust. 1 i 3 RODO, w dokumentach zamówienia (Dział 27 Tomu I Specyfikacji Warunków Zamówienia - instrukcja dla Wykonawców).
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający realizuje obowiązek informacyjny, o którym mowa w art. 19 ust. 4 RODO, w dokumentach zamówienia (Dział 27 Tomu I Specyfikacji Warunków Zamówienia - instrukcja dla Wykonawców).
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: JCK/ZP/4/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.1 Przedmiotem postępowania i zamówienia jest wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenia usługi hotelarskiej i gastronomicznej w Jeleniej Górze, dla uczestników warsztatów Reintegracje, organizowanych przez Jeleniogórskie Centrum Kultury. Warsztaty realizowane są w ramach projektu „Przyszłość Kultury: europejska, kolorowa i dla wszystkich!”, dofinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Współpracy INTERREG Polska Saksonia 2021-2027.
4.2 Zamówienie zostało podzielone przez Zamawiającego na dwie Części:
4.2.1 Część I zamówienia obejmuje zakwaterowanie wraz ze śniadaniem dla uczestników warsztatów pn.: Reintegracje, w dniach od 9 do 22 czerwca 2025 r. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia co najmniej 80 osobodni w podanym terminie.
4.2.2 Dodatkowe wymagania dotyczące Części I zamówienia:
1) Lokalizacja: Obiekt zakwaterowania powinien znajdować się w Jeleniej Górze, w odległości maksymalnie 2000 metrów od miejsca warsztatów, tj. od ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze - aby zapewnić szybki dostęp do miejsca realizacji warsztatów.
2) Wyżywienie: Śniadanie powinno być serwowane codziennie w formie bufetu lub zestawu śniadaniowego. Śniadanie kontynentalne w formie stołu szwedzkiego, obejmujące dania ciepłe (np. jajka, kiełbaski), wędlinę, ser, płatki z mlekiem, nabiał, warzywa, zimne napoje (woda i soki), ciepłe napoje (kawa, herbata plus cukier, cytryna, mleko) dla każdej z nocujących osób.
3) Śniadania musi być podawane w tym samym budynku, w którym realizowany jest nocleg - bez wychodzenia na zewnątrz budynku.
4) Przy miejscu noclegu musi być zlokalizowany bezpłatny parking dla uczestników warsztatów na co najmniej 3 samochody osobowe.
5) Pokoje powinny być udostępnione najpóźniej o godzinie 15.00 w dniu przyjazdu i opuszczone najpóźniej o godzinie 11.00 w dniu wyjazdu.
6) W trakcie realizacji zamówienia w obiekcie nie mogą być prowadzone żadne remonty lub podobne prace, z wyłączeniem zdarzeń losowych i awarii, które wymagają natychmiastowego usunięcia.
7) W godzinach nocnych od godz. 22.00 do godz. 6.00 zapewniony zostanie wypoczynek dla uczestników warsztatów, niezakłócony hałasami i odbywającymi się imprezami, spotkaniami towarzyskimi np. wesela itp.
8) Pokoje (minimalne wymagania): powinny być wyposażone w łazienki, dostęp do Internetu oraz podstawowe udogodnienia (ręczniki, pościel, środki higieniczne).
4.3 Wykonawca musi zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z wymogami zamawiającego, określonymi w SWZ i załącznikach do niej.
4.4 Informacja dotycząca wymagań, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczących zatrudniania przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, została ujęta w Dziale 26 Tomu I SWZ.
Odległość mierzona będzie (w linii prostej według mapy internetowej https://www.google.pl/maps/)
4.2.6.) Główny kod CPV: 55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55100000-1 - Usługi hotelarskie
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55130000-0 - Inne usługi hotelarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-06-09 do 2025-06-22
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA - waga 60% (60 punktów)
2) ODLEGŁOŚĆ obiektu od wskazanego miejsca - waga 20% (20 punktów)
3) MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - waga 20% (20 punktów)
Ad. 1) Punktacja za Kryterium I - CENA odbywać się będzie według wzoru
(kryterium I dotyczy obu części zamówienia, przy czym każda z Części będzie odrębnie punktowana wg przypisanych jej kryteriom):
(Cmin. / Cb ) x 100 x 60 % = KI
gdzie oznacza:
KI - liczbę punktów z kryterium I
Cmin. - najniższą cenę brutto z przedstawionych (niepodlegających odrzuceniu) ofert
Cb - cenę brutto oferty badanej
Maksymalna liczba punktów za kryterium I CENA - 60 punktów (KI)
Ad. 1.2) Punktacja za Kryterium II Odległość obiektu od wskazanego miejsca (1-2000 m) ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze
UWAGA Dotyczy Części I zamówienia:
1) 1-500 m: 20 punktów
2) 501-1000 m: 15 punktów
3) 1001-1500 m: 10 punktów
4) 1501-1999 m: 5 punkty
5) 2000 - 0 punktów
OPIS KRYTERIÓW:
- odległość obiektu 1-500 m (20 punktów). Obiekty znajdujące się do 500 metrów w linii prostej od wskazanego miejsca otrzymują maksymalną liczbę punktów.
- odległość obiektu 501-1000 m (15 punktów). Obiekty znajdujące się od 501 do 1000 metrów w linii prostej otrzymują 15 punktów.
- odległość obiektu 1001-1500 m (10 punktów). Obiekty znajdujące się od 1001 do 1500 metrów w linii prostej otrzymują 10 punktów.
- odległość obiektu 1501-1999 m (5 punkty). Obiekty znajdujące się od 1501 do 1999 metrów w linii prostej otrzymują 5 punkty.
- odległość obiektu równa 2000 m (0 punktów). Obiekty znajdujące się w odległości 2000 metrów od wskazanego miejsca nie otrzymują punktów za odległość.
- Odległość maksymalnie 2000 metrów od wskazanego miejsca (ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze) jest kryterium wymaganym. Oferta, w której zaoferowany obiekt będzie znajdował się w odległości większej niż 2000 m, zostanie odrzucona.
Dokładność pomiaru: Odległość powinna być mierzona za pomocą Google Maps w linii prostej
od ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze https://www.google.pl/maps/.
Odległość powinna być zaokrąglana do pełnych metrów zgodnie z zasadami matematycznymi: jeśli wartość po przecinku jest mniejsza niż 0,5, zaokrąglamy w dół (np. 2015,36 m zaokrąglamy do 2015 m). Jeśli wartość po przecinku jest równa lub większa niż 0,5, zaokrąglamy w górę (np. 2015,56 m zaokrąglamy do 2016 m).
Maksymalna liczba punktów za kryterium II Odległość miejsca noclegu od wskazanego miejsca - 20 punktów (KII)
Ad. 1.3) Punktacja za Kryterium III MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA (dotyczy Części I zamówienia)
W ramach tego kryterium Zamawiający przyzna punkty na podstawie informacji zawartej w Formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Skala ocen (przedziały punktowe)
1. Śniadanie dostosowane do indywidualnej diety:
- 10 punktów: Możliwość dostosowania śniadania do dowolnej diety (np. wegetariańska, bezglutenowa, keto, wegańska).
- 0 punktów: Brak możliwości dostosowania śniadania do indywidualnych diet.
2. Elastyczność godzin zameldowania i wymeldowania:
- 10 punktów: Możliwość zameldowania i wymeldowania w elastycznych godzinach (np. późne wymeldowanie, wczesne zameldowanie).
- 0 punktów: Brak elastyczności w godzinach zameldowania i wymeldowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ODLEGŁOŚĆ obiektu od wskazanego miejsca
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.1 Przedmiotem postępowania i zamówienia jest wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenia usługi hotelarskiej i gastronomicznej w Jeleniej Górze, dla uczestników warsztatów Reintegracje, organizowanych przez Jeleniogórskie Centrum Kultury. Warsztaty realizowane są w ramach projektu „Przyszłość Kultury: europejska, kolorowa i dla wszystkich!”, dofinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Współpracy INTERREG Polska Saksonia 2021-2027.
4.2 Zamówienie zostało podzielone przez Zamawiającego na dwie Części:
4.2.1 Część II zamówienia obejmuje wyżywienie w formie obiadu zasiadanego dla uczestników warsztatów pn.: Reintegracje, w dniach od 9 do 21 czerwca 2025 r. oraz przygotowanie prowiantu na wyjazd dla uczestników warsztatów w dniu 22 czerwca 2025 r. (tzw. zestaw "premium").
4.2.2 Dodatkowe wymagania dotyczące Części II zamówienia:
1) Lokalizacja1: miejsce serwowania posiłków (obiadów) powinien znajdować się w Jeleniej Górze w odległości maksymalnie 500 metrów od miejsca warsztatów, tj. od ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze (aby zapewnić szybki dostęp do miejsca realizacji warsztatów).
2) Wyżywienie: posiłek w formie obiadu (w tym potrawy mięsne i vege). Łączna liczba posiłków w terminie od 9 - 21 czerwca 2025 r. (13 dni): 299 posiłków;
3) Ponadto Wykonawca, w ramach zamówienia, zobowiązany będzie do przygotowania na wyjazd w dniu 22 czerwca 2025 dla uczestników warsztatów
prowiantu (tzw. zestaw "lunchowego"): dla 23 osób.
4.3 Wykonawca musi zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z wymogami zamawiającego, określonymi w SWZ i załącznikach do niej.
4.4 Informacja dotycząca wymagań, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczących zatrudniania przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, została ujęta w Dziale 26 Tomu I SWZ.
Odległość mierzona będzie (w linii prostej według mapy internetowej https://www.google.pl/maps/)
4.2.6.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-06-09 do 2025-05-22
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA - waga 60% (60 punktów)
2) ODLEGŁOŚĆ obiektu od wskazanego miejsca - waga 20% (20 punktów)
3) MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - waga 20% (20 punktów)
Ad. 1) Punktacja za Kryterium I - CENA odbywać się będzie według wzoru
(kryterium I dotyczy obu części zamówienia, przy czym każda z Części będzie odrębnie punktowana wg przypisanych jej kryteriom):
(Cmin. / Cb ) x 100 x 60 % = KI
gdzie oznacza:
KI - liczbę punktów z kryterium I
Cmin. - najniższą cenę brutto z przedstawionych (niepodlegających odrzuceniu) ofert
Cb - cenę brutto oferty badanej
Maksymalna liczba punktów za kryterium I CENA - 60 punktów (KI)
Ad. 2.2) Punktacja za Kryterium II Odległość obiektu od wskazanego miejsca (1-500 m)
ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze
UWAGA Dotyczy Części II zamówienia:
1) 1 - 200 m: 20 punktów
2) 201 - 300 m: 15 punktów
3) 301 - 400 m: 10 punktów
4) 401 - 499 m: 5 punkty
5) 500 - 0 punktów
OPIS KRYTERIÓW:
- odległość obiektu 1 - 200 m (20 punktów). Obiekty znajdujące się do 200 metrów w linii prostej od wskazanego miejsca, ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze, otrzymują maksymalną liczbę punktów.
- odległość obiektu 201 - 300 m (15 punktów). Obiekty znajdujące się od 201 do 300 metrów w linii prostej, ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze, otrzymują 15 punktów.
- odległość obiektu 301 - 400 m (10 punktów). Obiekty znajdujące się od 301 do 400 metrów w linii prostej otrzymują 10 punktów.
- odległość obiektu 401 - 499 m (5 punkty). Obiekty znajdujące się od 401 do 499 metrów w linii prostej otrzymują 5 punkty.
- odległość obiektu równa 500 m (0 punktów). Obiekty znajdujące się w odległości 500 metrów od wskazanego miejsca nie otrzymują punktów za odległość.
- Odległość maksymalnie 500 metrów od wskazanego miejsca (ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze) jest kryterium wymaganym. Oferta, w której zaoferowany obiekt będzie znajdował się w odległości większej niż 500 m, zostanie odrzucona.
Dokładność pomiaru: Odległość powinna być mierzona za pomocą Google Maps w linii prostej
od ul. Bankowej 28/30 w Jeleniej Górze https://www.google.pl/maps/.
Odległość powinna być zaokrąglana do pełnych metrów zgodnie z zasadami matematycznymi: jeśli wartość
po przecinku jest mniejsza niż 0,5, zaokrąglamy w dół (np. 2015,36 m zaokrąglamy do 2015 m). Jeśli wartość po przecinku jest równa lub większa niż 0,5, zaokrąglamy w górę (np. 2015,56 m zaokrąglamy do 2016 m).
Maksymalna liczba punktów za kryterium II Odległość miejsca noclegu od wskazanego miejsca - 20 punktów (KII)
Ad. 2.3) Punktacja za Kryterium III MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA (dotyczy Części II zamówienia)
Ocena możliwości dostosowania zamówienia do bieżących potrzeb klienta, w tym zmiany menu, dodania nowych diet oraz regulacji wielkości porcji.
W ramach tego kryterium Zamawiający przyzna punkty na podstawie informacji zawartej w Formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Skala ocen (przedziały punktowe)
20 punktów - możliwość zmiany menu, dodania dowolnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, keto, itd. możliwość regulacji porcji w dniu serwowania obiadu.
15 punktów - możliwość zmiany menu, dodania co najmniej 2 różnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, regulacja porcji - najpóźniej jeden dzień przed realizacją.
10 punktów - dodanie maksymalnie 1 diety, regulacja porcji - najpóźniej dwa dni przed realizacją.
5 punkty - możliwość drobnych zmian w menu w tym jednego składnika posiłku, brak regulacji porcji.
0 punktów - zamówienie bez możliwości modyfikacji w trakcie realizacji
Maksymalna liczba punktów za kryterium III MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - 20 punktów (KIII)
W dalszej kolejności ilości punktów uzyskane z oceny Kryterium I (Wynik I), Kryterium II (Wynik II) i Kryterium III (Wynik III) zostaną zsumowane, dając wynik ostateczny (SP).
Wynik I + Wynik II + Wynik III = SP (suma punktów)
Tak otrzymana suma punktów (SP) podlega porównaniu w celu ustalenia oferty najkorzystniejszej, tj. o najwyższej sumie punktów (NSP).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ODLEGŁOŚĆ obiektu od wskazanego miejsca
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku
podstaw do wykluczenia z postępowania, o których mowa w art. 108 ust. 1u.p.z.p., art. 7 ust. 1„ustawy o przeciwdziałaniu”oraz w art.
109 ust. 1 pkt 4u.p.z.p. 1) Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125
ust. 1 u.p.z.p., w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego - zgodnie z treścią załącznika nr
3 do Tomu I SWZ.
Oświadczenie, o którym mowa powyżej składa Wykonawca, każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia.
2) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt. 5 u.p.z.p. o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w
rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz.U. z 2024 r., poz. 1616) z innym
Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z
dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego Wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – zgodnie z załącznikiem nr 4 do Tomu I SWZ.
3) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy
wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Upoważnienie osób podpisujących ofertę (oraz załączników do niej) musi bezpośrednio wynikać z dokumentów dołączonychdo oferty. Oznacza to, że jeżeli upoważnienie takie nie wynika wprost z dokumentu stwierdzającego status prawny
Wykonawcy, to do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo wystawione przez osoby do tego upoważnione. Pełnomocnictwo
musi być załączone do oferty i przekazane w formie elektronicznej (tj. w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym
podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem
osobistym
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
12.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o zamówienie.12.2 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają Pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Zaleca się, aby Pełnomocnikiem był jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
12.3 Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z Pełnomocnikiem.
12.4 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie na podstawie art. 117 ust. 4 u.p.z.p składają wraz z ofertą oświadczenie, z którego wynika, jaki zakres przedmiotu zamówienia wykonają poszczególni Wykonawcy – zgodnie z treścią załącznika nr 5 do Tomu I SWZ (jeśli dotyczy).
Oświadczenie, o którym mowa powyżej należy złożyć w formie elektronicznej (tj. w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym.
12.5 Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
22.1 Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego określone zostały w Projekcie umowy, którystanowi Tom II SWZ.
22.2 Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
22.3 Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie
uregulowanym w art. 454-455 u.p.z.p. orazwskazanym w Projekcie Umowy Tom II SWZ.
22.4 Zmiana umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
22.5 W sprawach nieuregulowanych w treści SWZ zastosowanie mają przepisy ustawy Prawo zamówień publicznych oraz
Kodeks cywilny.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-05-23 13:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganymi załącznikami należy złożyć przez Platformę e-Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-05-23 13:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-06-21
INNE PRZETARGI Z JELENIEJ GÓRY
- EW Wrzeszczyn, EW Włodzice, EW Kraszewice, EW Olszna - zakup i wymiana wyłączników mocy SN w polach generatorów
- EW Złotniki - odtworzenie przelewu bocznego z kaskadą po przejściu fali powodziowej
- Przebudowa nawierzchni ulicy Wolności w Jeleniej Górze - Etap II
- Eksploatacja i konserwacja urządzeń oświetleniowych Miasta Jelenia Góra
- Remont nawierzchni ciągów komunikacyjnych uszkodzonych podczas powodzi w 2024r. wraz z uporządkowaniem terenu
- Świadczenie usług hotelarskich i wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 09.06.2025 r. do 22.06.2025 r.
więcej: przetargi w Jeleniej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup usługi gastronomicznej wraz z obsługą podczas dwóch spotkań z przedstawicielami maz. powiatowych/miejskich urzędów pracy w celu omówienia kwestii dotyczących realizacji KFS w woj. maz.
- Kompleksowa usługa organizacji wydarzenia "Szkoła Prototypowania"
- "Kompleksowa usługa org. i przeprowadzenia konferencji dla przedstawicieli jednostek samorządu terytorialnego (JST), PCPR, OPS oraz podmiotów i organizacji zaangażowanych w proces tworzenia (LPDI)".
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Usługa noclegowa, usługa gastronomiczno - restauracyjna oraz najem powierzchni na potrzeby organizacji wizyty studyjnej
- Usługa cateringowa w ramach warsztatów edukacyjnych "Transformersi"
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.