eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łęczna › Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do siedziby Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Podgłębokiem



Ogłoszenie z dnia 2023-05-25


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do siedziby Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Podgłębokiem

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: POWIAT ŁĘCZYŃSKI

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431019425

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Aleja Jana Pawła II 95A

1.5.2.) Miejscowość: Łęczna

1.5.3.) Kod pocztowy: 21-010

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.7.) Numer telefonu: 825677074

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@podglebokie-mow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatleczynski.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.

Podmiot 1

1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Powiat Łęczyński

1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 50517732

Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:

1.11.3.) Ulica: Al. Jana Pawła II 95a

1.11.4.) Miejscowość: Łęczna

1.11.5.) Kod pocztowy: 21-010

1.11.6.) Województwo: lubelskie

1.11.7.) Kraj: Polska

1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.11.9.) Numer telefonu: 815315200

1.11.10.) Numer faksu: 817526464

1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: poczta@powiatleczynski.pl

1.11.12.) Adres strony internetowej: www.powiatleczynski.pl

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do siedziby Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Podgłębokiem

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-725d89d0-fac4-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00233193

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-05-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00066385/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Sukcesywne dostawy artykułów spozywczych do Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Podgłębokiem

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/sp_leczna

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_leczna

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 11.1. Zgodnie z przyjętą przez Zamawiającego formą porozumiewania się z Wykonawcą, wszelkie zawiadomienia, oświadczenia, wnioski oraz informacje przekazywane są w języku polskim przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy zakupowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_leczna
11.2. W korespondencji kierowanej do Zamawiającego Wykonawca winien posługiwać się numerem sprawy określonym w SWZ.
11.3. Zamawiający określa sposób komunikowania się Zamawiającego z wykonawcami (NIE DOTYCZY SKŁADANIA OFERT!):
11.3.1. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczenia, wnioski, zawiadomienia, zapytania ,o których mowa w niniejszej SWZ (inne niż oferta i oświadczenia o których mowa w rozdz. 8.1), składane są przez Wykonawcę wyłącznie za pośrednictwem platformy zakupowej i formularza :”Wyślij wiadomość”
11.3.3. w sytuacjach awaryjnych np. w przypadku przerwy w funkcjonowaniu lub awarii platformy zakupowej zamawiający może również komunikować się z wykonawcami za pomocą innych form komunikacji elektronicznej tj. za pomocą poczty elektronicznej zamowienia@powiatleczynski.pl.
UWAGA: Szczegółowy regulamin oraz instrukcje korzystania z Platformy Zakupowej (w tym również sposób złożenia oferty) znajduje się na stronie:
https://platformazakupowa.pl/strona/1-regulamin
https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje oraz
https://drive.google.com/file/d/1Kd1DttbBeiNWt4q4slS4t76lZVKPbkyD/view
Korzystanie z platformy zakupowej przez Wykonawcę jest bezpłatne.
Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego:
a) akceptuje warunki korzystania z Platformy, określone w Regulaminie zamieszczonym pod linkiem wskazanym powyżej oraz uznaje go za wiążący.
b) zapoznał i stosuje się do Instrukcji składania ofert
Wyjaśnienia i zmiany treści SWZ oraz wszelkie informacje dotyczące przedmiotowego postępowania zamieszczane będą wyłącznie za pośrednictwem platformy zakupowej.
Zamawiający zaleca śledzenie informacji na platformie zakupowej w celu uzyskania aktualnych informacji dotyczących przedmiotowego postępowania.
Wykonawca tworząc dokument elektroniczny może korzystać z różnych dostępnych narzędzi lub oprogramowania, które umożliwiają wypełnienie i utworzenie dokumentu elektronicznego, w szczególności w jednym z formatów: .pdf; .xps; .odt; .ods; .odp; .doc; .xls; .ppt; .docx; .xlsx; .pptx; .csv.
Zamawiający preferuje dokumenty w formacie doc. i pdf.
Po stworzeniu lub wygenerowaniu dokumentu elektronicznego Wykonawca podpisuje ww. dokument podpisem osobistym, zaufanym lub kwalifikowanym podpisem elektronicznym, wystawionym przez dostawcę kwalifikowanej usługi zaufania, będącego podmiotem świadczącym usługi certyfikacyjne - podpis elektroniczny.
Zamawiający, zgodnie z § 11 ust. 3 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452), określa niezbędne minimalne wymagania techniczne umożliwiające korzystanie ze strony platformazakupowa.pl, .:
- przeglądarka internetowa Internet Explorer, Chrome i FireFox w najnowszej dostępnej wersji, z włączoną obsługą języka Javascript, akceptująca pliki typu „cookies”
- łącze internetowe o przepustowości co najmniej 256 kbit/s.
- zainstalowany program Adobe Acrobat Reader, lub inny obsługujący format plików .pdf,
- platformazakupowa.pl jest zoptymalizowana dla minimalnej rozdzielczości ekranu 1024x768 pikseli.
- oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_leczna

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu jest Starosta Łęczyński ul. Al. Jana Pawła II 95A, 21-010 Łęczna, tel. kontaktowy; (81) 5315200 ;
2) administrator wyznaczył inspektora danych osobowych. Kontakt w sprawach danych osobowych można uzyskać poprzez adres e-mail: inspektor@powiatleczynski.pl
3) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego
na zadanie pn.: ”Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do siedziby Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Podgłębokiem” (zgodnie z art. 275 pkt 1 ustawy Pzp);
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019r. – Prawo zamówień publicznych
(Dz. U. z 2022r. poz. 1710) dalej „ustawa Pzp”;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8) Wykonawca posiada:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO;

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 9) Wykonawcy nie przysługuje:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym
z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: IRP.272.4.24.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 357855,44 PLN

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 89463,86 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 1 artykuły spożywcze
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do Formularza ofertowego nr 1.1 – zadanie nr 1 – artykuły spożywcze.
Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe,
w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia art. spożywczych: długie terminy ważności produktów, opakowania oznaczone, bez obcych smaków, zapachów i pleśni, bez zanieczyszczeń mechanicznych; dostawy codziennie od poniedziałku do piątku wg zapotrzebowania Zamawiającego, do godz. 10.00;

4.2.5.) Wartość części: 24456,50 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15872200-3 - Przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1 Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:

Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)
1 Cena (C) 100

Zamawiający dokona oceny ofert odrębnie dla każdego zadania przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.

17.2 Punkty za kryterium „Cena” (C) zostaną obliczone według wzoru:
Cn
------- x 100 pkt = C
Cb

gdzie,
C- ilość punktów za kryterium cena,
Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej.

Zamawiający wybierze ofertę, która otrzyma najwyższą liczbę punktów w zakresie każdego zadania.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 2 mięso, wędliny
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.2 – zadanie nr 2 – mięso, wędliny
Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy
w minimum 70%.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe,
w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia mięso i wędliny: mięso – świeże z uboju, wysokiej jakości, nie mrożone, z etykietą i terminem ważności; wędliny – świeże, wysokiej jakości, nie mrożone, z etykietą i terminem ważności; dostarczane w temperaturze zgodnej z wymogami sanitarno- epidemiologicznymi samochodem spełniającym warunki transportu mięsa i jego przetworów; dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz. 10.00;

4.2.5.) Wartość części: 16251,84 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15119000-5 - Mięsa różne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1 Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:

Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)
1 Cena (C) 100

Zamawiający dokona oceny ofert odrębnie dla każdego zadania przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.

17.2 Punkty za kryterium „Cena” (C) zostaną obliczone według wzoru:
Cn
------- x 100 pkt = C
Cb

gdzie,
C- ilość punktów za kryterium cena,
Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej.

Zamawiający wybierze ofertę, która otrzyma najwyższą liczbę punktów w zakresie każdego zadania.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 3 drób
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.3 – zadanie nr 3 – drób,
Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy
w minimum 70%.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe,
w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów drób: świeży, nie mrożony, dostarczany w temp. zgodnej z wymogami sanitarno - epidemiologicznymi, środkiem transportu do tego przeznaczonym, dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz.10.00;

4.2.5.) Wartość części: 2708,64 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1 Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:

Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)
1 Cena (C) 100

Zamawiający dokona oceny ofert odrębnie dla każdego zadania przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.

17.2 Punkty za kryterium „Cena” (C) zostaną obliczone według wzoru:
Cn
------- x 100 pkt = C
Cb

gdzie,
C- ilość punktów za kryterium cena,
Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej.

Zamawiający wybierze ofertę, która otrzyma najwyższą liczbę punktów w zakresie każdego zadania.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 4 pieczywo
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.4 – zadanie nr 4 – pieczywo.
Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy
w minimum 70%.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe,
w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów pieczywo: dostawy codziennie w godz. 6.00 – 6.30 z wyjątkiem niedziel i świąt;

4.2.5.) Wartość części: 8125,92 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1 Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:

Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)
1 Cena (C) 100

Zamawiający dokona oceny ofert odrębnie dla każdego zadania przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.

17.2 Punkty za kryterium „Cena” (C) zostaną obliczone według wzoru:
Cn
------- x 100 pkt = C
Cb

gdzie,
C- ilość punktów za kryterium cena,
Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej.

Zamawiający wybierze ofertę, która otrzyma najwyższą liczbę punktów w zakresie każdego zadania.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 5 artykuły mleczarskie
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.5 – zadanie nr 5 – artykuły mleczarskie,
Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy
w minimum 70%.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe,
w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów art. mleczarskie: świeże, długie terminy ważności produktów, dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz. 10.00 ;

4.2.5.) Wartość części: 22572,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1 Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:

Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)
1 Cena (C) 100

Zamawiający dokona oceny ofert odrębnie dla każdego zadania przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.

17.2 Punkty za kryterium „Cena” (C) zostaną obliczone według wzoru:
Cn
------- x 100 pkt = C
Cb

gdzie,
C- ilość punktów za kryterium cena,
Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej.

Zamawiający wybierze ofertę, która otrzyma najwyższą liczbę punktów w zakresie każdego zadania.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 6 warzywa i owoce
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.6 – zadanie nr 6 – warzywa i owoce.
Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy
w minimum 70%.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe,
w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów warzywa i owoce: świeże, nieuszkodzone, w sezonie krajowe, ziemniaki pakowane w workach do 25 kg, dostawy codziennie poniedziałek – piątek, do godz. 10:00;

4.2.5.) Wartość części: 12640,32 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1 Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:

Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)
1 Cena (C) 100

Zamawiający dokona oceny ofert odrębnie dla każdego zadania przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.

17.2 Punkty za kryterium „Cena” (C) zostaną obliczone według wzoru:
Cn
------- x 100 pkt = C
Cb

gdzie,
C- ilość punktów za kryterium cena,
Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej.

Zamawiający wybierze ofertę, która otrzyma najwyższą liczbę punktów w zakresie każdego zadania.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 7 mrożonki
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych zostały określone w załączniku do formularza ofertowego nr 1.7 – zadanie nr 7 – mrożonki.
Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy
w minimum 70%.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe,
w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.
Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów mrożonki: zgodne z temperaturą zamrożenia, wysokiej jakości warzywa i owoce, opakowania hermetyczne z etykietą produktu i terminem ważności; filety rybne mrożone (szaterpack), bez lodu, wysokiej jakości z etykietą i terminem ważności, dostarczane zamrożone w temp. zgodnej z wymogami sanitarno- epidemiologicznymi, nie pochodzenia chińskiego, dostawy przynajmniej dwa razy w tygodniu, do godz. 10:00.

4.2.5.) Wartość części: 2708,64 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1 Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:

Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)
1 Cena (C) 100

Zamawiający dokona oceny ofert odrębnie dla każdego zadania przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.

17.2 Punkty za kryterium „Cena” (C) zostaną obliczone według wzoru:
Cn
------- x 100 pkt = C
Cb

gdzie,
C- ilość punktów za kryterium cena,
Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej.

Zamawiający wybierze ofertę, która otrzyma najwyższą liczbę punktów w zakresie każdego zadania.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

6.1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia,
6.1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru bezpieczeństwa żywności i żywienia zakładów, firm i producentów podlegających urzędowej kontroli przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 1 w związku z art. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132).
6.1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż:
1) Zadanie nr 1 art. spożywcze: 12 000,00 zł
2) Zadanie nr 2 mięso i wędliny: 8 000,00 zł
3) Zadanie nr 3 drób: 1 000,00 zł
4) Zadanie nr 4 pieczywo: 4 000,00 zł
5) Zadanie nr 5 art. mleczarskie: 11 000,00 zł
6) Zadanie nr 6 warzywa i owoce: 6 000,00 zł
7) Zadanie nr 7 mrożonki: 1 000,00 zł
UWAGA!
Wykonawca składający ofertę na więcej niż jedną część zamówienia zobowiązany jest wykazać, że, jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż suma wartości dla poszczególnych części – zadań, na które składa ofertę.
6.1.4. zdolności technicznej lub zawodowej:
- w zakresie doświadczenia:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie należycie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonuje minimum jedną dostawę w zakresie obejmującym asortyment danego zadania, o wartości:
1) Zadanie nr 1 art. spożywcze: 12 000,00 zł
2) Zadanie nr 2 mięso i wędliny: 8 000,00 zł
3) Zadanie nr 3 drób: 1 000,00 zł
4) Zadanie nr 4 pieczywo: 4 000,00 zł
5) Zadanie nr 5 art. mleczarskie: 11 000,00 zł
6) Zadanie nr 6 warzywa i owoce: 6 000,00 zł
7) Zadanie nr 7 mrożonki: 1 000,00 zł
Wykonawca składający ofertę na więcej niż jedną część zamówienia powinien wykazać, że posiada doświadczenie w wysokości nie mniejszej niż suma wartości dostaw dla poszczególnych części- zadań, na które składa ofertę.
- w zakresie potencjału technicznego
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje odpowiednim taborem samochodowym tj. co najmniej jednym pojazdem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 8.2.1. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:
a) zaświadczenia o wpisie do rejestru bezpieczeństwa żywności i żywienia zakładów, firm i producentów podlegających urzędowej kontroli przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną w celu potwierdzenia spełnienia warunku uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej opisanego w punkcie 6.1.2. SWZ
b) dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia (np. polisy) ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia, w celu potwierdzenia spełniania warunku sytuacji ekonomicznej lub finansowej opisanego w punkcie 6.1.3.SWZ
c) Wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane – według załącznika nr 6 do SWZ, wraz z dowodami określającymi, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonywane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, w celu potwierdzenia spełnienia warunku zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie doświadczenia, opisanego w punkcie 6.1.4. SWZ
d) Wykazu urządzeń – taboru samochodowego, którym dysponuje wykonawca i za pomocą którego będą realizowane dostawy będące przedmiotem niniejszego zamówienia. W celu potwierdzenia spełniania warunku zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie potencjału technicznego, opisanego w punkcie 6.1.4. SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie przewiduje obowiązku składania podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Formularz ofertowy stanowiący Załącznik Nr 1 do SWZ
Szczegółowy formularz oferty – Zadanie 1 art. spożywcze - stanowiący załącznik nr 1.1. do formularza ofertowego,
Szczegółowy formularz oferty - Zadanie 2 mięsa, wędliny - stanowiący załącznik nr 1.2 do formularza ofertowego,
Szczegółowy formularz oferty - Zadanie 3 drób - stanowiący załącznik nr 1.3 do formularza ofertowego,
Szczegółowy formularz oferty - Zadanie 4 pieczywo - stanowiący załącznik nr 1.4 do formularza ofertowego,
Szczegółowy formularz oferty - Zadanie 5 art. mleczarskie - stanowiący załącznik nr 1.5 do formularza ofertowego,
Szczegółowy formularz oferty - Zadanie 6 warzywa, owoce - stanowiący załącznik nr 1.6 do formularza ofertowego,
Szczegółowy formularz oferty - Zadanie 7 mrożonki - stanowiący załącznik nr 1.7 do formularza ofertowego,
Załącznik Nr 2 – Projekt umowy
Załącznik Nr 3 – Wzór oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia.
Załącznik Nr 4 – Wzór oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Załącznik nr 5 – Wzór zobowiązania podmiotu, na którego zasoby powołuje się Wykonawca
Załącznik nr 6 – Wzór wykazu zrealizowanych dostaw
Załącznik nr 7 – Wzór oświadczenia o dysponowaniu odpowiednim taborem samochodowym

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

10.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
10.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
a) oświadczenia o których mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji w zakresie, w jakim każdy
z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji.
b) zobowiązani są oni na wezwanie Zamawiającego, złożyć podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w pkt. 8.2 SWZ, przy czym podmiotowe środki dowodowe, o których mowa:
 w pkt. 8.2.1 SWZ składa odpowiednio Wykonawca/Wykonawcy, który/którzy wykazuje/-ą spełnienie warunku
10.3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający dopuszcza dokonywanie zmian zawartej umowy na zasadach określonych w art. 455 Pzp, a ponadto w przypadku:
1) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa lub wynikających z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów – w takim zakresie, w jakim będzie to niezbędne w celu dostosowania postanowień umowy do zaistniałego stanu prawnego lub faktycznego,
2) zmiany na artykuł o parametrach nie gorszych niż oferowany, za cenę nie wyższą niż ustalona w umowie, w sytuacji, gdy nastąpi jego wycofanie z produkcji (po terminie otwarcia ofert), co będzie potwierdzone oświadczeniem producenta lub innym dokumentem (w przypadku braku możliwości uzyskania oświadczenia producenta), po uzyskaniu pisemnej zgody Zamawiającego. Oferowany nowy artykuł musi spełniać co najmniej wszystkie wymagania zawarte w załączniku nr ……………………………… do umowy lub je przewyższać,
3) gdy Wykonawcę, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy Wykonawca w wyniku sukcesji, wstępując w prawa i obowiązki Wykonawcy,
w następstwie przejęcia, połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji, dziedziczenia lub nabycia dotychczasowego Wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy, a także nie ma na celu uniknięcia stosowania przepisów Pzp,
4) zmiany Podwykonawcy lub zmiany części zamówienia powierzonego podwykonawcom wskazanych w § 4 ust. 1 lub wprowadzenie Podwykonawcy, w sytuacji, gdy Wykonawca wskazał w ofercie, że wykona zamówienie samodzielnie – w tych sytuacjach Wykonawca zobowiązany jest wskazać przyczynę, firmę Podwykonawcy i część zamówienia powierzonego Podwykonawcy,
5) zmian, jeżeli nie są istotne w rozumieniu art. 454 ust. 2 ustawy, niezależnie od ich wartości,
6) W przypadku gdy Wykonawca, z którym została podpisana umowa, odstąpi od jej realizacji, Zamawiający może podpisać umowę z Wykonawcą, który złożył najkorzystniejszą ofertę spośród pozostałych ofert na dane zadanie na warunkach, które Wykonawca zaoferował w złożonym w postępowaniu formularzu ofertowym.
Wszelkie zmiany niniejszej umowy będą się odbywały za zgodą obu stron w formie pisemnych aneksów.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-06-02 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_leczna

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-06-02 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-07-01

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

Część 5 : Tak

Część 6 : Tak

Część 7 : Tak

8.6.) Maksymalna liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do negocjacji: 3

8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców:

Cena

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.