eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi CisnaŚwiadczenie usług cateringu z obsługą kelnerską na rzecz Nadleśnictwa Cisna w oparciu o wydzierżawione od Zamawiającego: lokal użytkowy, wyposażenie i urządzenia kuchenne



Ogłoszenie z dnia 2025-05-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringu z obsługą kelnerską na rzecz Nadleśnictwa Cisna w oparciu o wydzierżawione od Zamawiającego: lokal użytkowy, wyposażenie i urządzenia kuchenne

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Cisna

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 370014679

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Cisna 87A

1.5.2.) Miejscowość: Cisna

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-607

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: cisna@krosno.lasy.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://platformazakupowa.pl/pn/lasy_cisna

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://platformazakupowa.pl/pn/lasy_cisna

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Leśnictwo

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług cateringu z obsługą kelnerską na rzecz Nadleśnictwa Cisna w oparciu o wydzierżawione od Zamawiającego: lokal użytkowy, wyposażenie i urządzenia kuchenne

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b6f30cde-bcb0-4ba7-8743-61ff50bb4762

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00214583

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-05-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00559169/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Świadczenie usług cateringu z obsługą kelnerską na rzecz Nadleśnictwa Cisna w oparciu o wydzierżawione od Zamawiającego: lokal użytkowy, wyposażenie i urządzenia kuchenne

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00159025

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.270.8.2025

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 1675880,30 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringu z obsługą kelnerską na rzecz Zamawiającego w Sali restauracyjnej o pow. 104,1 m2 znajdującej się w budynku Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego “WOŁOSAŃ”, położonym w Cisnej, adres: 38-607 Cisna 87 w oraz w innych miejscach wskazanych przez Zamawiającego. Są to usługi w zakresie przygotowania i wydawania posiłków polegające na dostarczaniu gotowego wyżywienia oraz obsłudze kelnerskiej w Sali restauracyjnej na terenie Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego „WOŁOSAŃ”. Świadczenie usługi będzie się odbywało z wykorzystaniem mienia Zamawiającego tj.: taras, kuchnia, aneks kawiarniany, zmywalnia naczyń. Usługi cateringu będą świadczone w czasie przeprowadzanych przez OSW „Wołosań” - szkoleń, spotkań, konferencji oraz innych imprez.
2) Wykonawca musi mieć w swojej ofercie zestawy posiłków mięsnych, jarskich i rybnych: 1) Dla poziomu : Śniadanie-10000; Obiad z deserem -4000; Kolacja z ciepłym daniem-2000; Przerwa kawowa-2000; Kolacja wzmocniona-1000; Impreza plenerowa-800; Bankiet-350. 2) Dla poziomu B: Kolonie-4500; Grupy szkolne-1000; Grupy turystyczne -2500; Kanapki 3szt.-200; Prowiant-500; Dania z dziczyzny -100; Dania regionalne-100; Ognisko z kiełbaskami-1000. 3)Miejscem realizacji przedmiotu zamówienia będzie: Ośrodek Szkoleniowo - Wypoczynkowy “WOŁOSAŃ”, 4) Szczegółowy opis realizacji usług będących przedmiotem zamówienia zawarto w załączniku nr 9, a w załączniku nr 10 przykładowe zestawy dań (posiłków) do wyceny oferty. Załącznik nr 9 i załącznik nr 10 stanowią integralne części niniejszej SWZ. 5) Zamawiający zastrzega, w projekcie umowy stanowiącym integralną część niniejszej SWZ możliwość wprowadzenia zmiany istotnej w stosunku do oferty złożonej przez Wykonawcę, w ten sposób, że w razie specjalnego życzenia gości OSW „WOŁOSAŃ”, co do rodzaju posiłku, będzie mógł zlecić przygotowanie posiłków niestandardowych, niewyszczególnionych w ofercie, co będzie związane z dodatkowym wynagrodzeniem Wykonawcy. 6) Wykonawca ma obowiązek świadczenia usług objętych zamówieniem zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2023 r. poz. 1448.), rozporządzeniem z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r., nr 80, poz. 545). 7) Wykonawca będzie ponosił wszelką odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu żywienia oraz zgodności składu wartościowego i jakościowego posiłków wynikających z zaleceń Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – PIB. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków. 8) Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów przygotowywanych posiłków w ramach zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy. 9) Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji przedmiotu umowy z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
10 )Wykonawca w ramach wykonywanej usługi musi zapewnić dostępność pewnej ilości dań dla osób, które nie mogą korzystać z podstawowego menu z uwagi na przekonania religijne, światopoglądowe, przestrzeganą dietę, zalecenia lekarskie lub też z innych przyczyn w ilości około 2% całego menu. Zamawianie dań niestandardowych, o których mowa w zdaniu poprzedzającym, będzie się odbywało w ramach prawa Opcji. 11) Z uwagi na to, że Zamawiający przedstawił przedmiot zamówienia w możliwie maksymalnej wielkości, przewiduje możliwość redukcji przedmiotu zamówienia, w ujęciu wartościowym tj. maksymalnie o 40 % w stosunku do ceny podanej w ofercie Wykonawcy. Wykonanie zamówienia na poziomie minimum 60 % ceny podanej w ofercie nie będzie stanowiło niewykonania lub nienależytego wykonania umowy przez Zamawiającego, a Wykonawca nie będzie miał żadnych roszczeń z tego tytułu. 12) W ramach realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do wydzierżawienia od Zamawiającego pomieszczeń o powierzchni użytkowej 338,10 m2 obejmujących: kuchnię i zaplecze kuchenne (pow. 179 m2); aneks kawiarniany i barek (pow. 32,80 m2); komunikację (pow. 44,0 m2); WC damskie/niepełnosprawnych, męskie (pow. 5,3 m2); pokój administracyjny (pow. 9,0 m2); taras (pow. 68,0 m2) położonych w budynku Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego WOŁOSAŃ wraz z wyposażeniem i urządzeniami, w celu realizacji usług cateringu z obsługą kelnerską. Sala restauracyjna o powierzchni 104,1 m2 nie podlega wydzierżawieniu, w czasie trwania przeprowadzanych przez OSW „Wołosań” - szkoleń, spotkań, konferencji oraz innych imprez. Dopuszcza się możliwość wydzierżawienia na rzecz Wykonawcy sali restauracyjnej wyłącznie poza okresami przeprowadzanych przez OSW „Wołosań” - szkoleń, spotkań, konferencji oraz innych imprez, na podstawie odrębnej umowy. Warunki dzierżawy: a) dzierżawa przewidziana jest na czas trwania umowy głównej (tj. umowy o świadczenie usług cateringu z obsługą kelnerską, zawartej wg załącznika nr 11 do SWZ); b) czynsz dzierżawny za 1 m2 powierzchni pomieszczeń będących przedmiotem dzierżawy wynosi 13,49 zł netto miesięcznie; c) podatek od nieruchomości uiszczany będzie bezpośrednio do Urzędu Gminy; d) oprócz kosztów dzierżawy Wykonawca zostanie obciążony przez Zamawiającego kosztami za dostawy mediów i innymi kosztami związanymi z prowadzeniem działalności w wynajętych pomieszczeniach. Dla kosztów za dostawy mediów, dla których w przedmiocie dzierżawy znajdują się podliczniki (urządzenia pomiarowe) rozliczanie tych mediów dokonywane będzie na podstawie wskazań podliczników i stawek obowiązujących u poszczególnych dostawców, z którymi Zamawiający ma podpisane umowy. W przypadku mediów, dla których nie ma podliczników rozliczenie będzie dokonywane wskaźnikowo:
- centralnego ogrzewania - proporcjonalnie do zajmowanej powierzchni, - dostawy energii elektrycznej - według wskazań podlicznika, - dostawy energii elektrycznej - według wskazań podlicznika, - opróżnianie separatora tłuszczów – w zakresie Wykonawcy, (min. 1 w roku),-opłaty za odpady i nieczystości stałe - wg zasad ustalonych przez zamawiającego, e) Wzór umowy dzierżawy stanowi załącznik nr 12 do niniejszej SWZ. 13) Wynikiem niniejszego postępowania w założeniu Zamawiającego będzie zawarcie dwóch umów tj.: umowy na świadczenie usług cateringu z obsługą kelnerską i umowy na dzierżawę pomieszczeń, wskazanych w pkt 12 powyżej), w związku, z czym Zamawiający wymaga, aby Wykonawcą usług gastronomicznych i dzierżawcą był ten sam podmiot. 14) Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie i na własny koszt uzyskać wszelkie uzgodnienia, pozwolenia i koncesje właściwych organów wynikające z przepisów związanych z prowadzoną działalnością w przedmiocie dzierżawy. 15) Utrzymanie czystości w dzierżawionych pomieszczeniach należy do obowiązków dzierżawcy (Wykonawcy). Dzierżawca odpowiada również za utrzymanie porządku w związku z realizacją obsługi kelnerskiej. 16) Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań dotyczących przedmiotu zamówienia. Wykonawca może powierzyć realizację elementów (części) przedmiotu zamówienia podwykonawcom. W przypadku zamiaru wykonywania przedmiotu zamówienia z udziałem podwykonawców wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresów rzeczowych), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz podania nazw ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani. Wskazanie takie należy umieścić na Formularzu Oferty . 17) 3.3. Na podstawie art. 95 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający wymaga, przy realizacji przedmiotu zamówienia, zatrudnienia na umowę o pracę w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz. U. z 2025 r. poz. 277)., osób wskazanych w Formularzu Oferty, które zostaną skierowane do bezpośredniej realizacji zamówienia (personel gastronomiczny, w tym kucharze i kelnerzy). W przypadku realizacji zamówienia przez Podwykonawcę, powyższy obowiązek dotyczący zatrudnienia na umowę o pracę obciąża Podwykonawcę. W treści dokumentów dotyczących niniejszego postępowania, opisany powyżej wymóg jest określany także jako „Obowiązek Zatrudnienia. 18) Zamawiający wymaga, aby do realizacji zamówienia zostały skierowane osoby, które nie figurują w Rejestrze Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym oraz które nie były skazane za przestępstwa wymienione w przepisie art. art. 21 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (t. j. Dz. U. 2024 r., poz. 560). Szczegółowe warunki w tym zakresie określa projekt umowy ws. zamówienia publicznego. Wykonawca przed skierowaniem osób do realizacji zamówienia publicznego powinien we własnym zakresie pozyskać wydruk z Rejestru Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym, stosując w tym celu opracowaną przez Ministerstwo Sprawiedliwości Instrukcję Użytkownika Rejestru z dostępem ograniczonym Użytkownik Instytucjonalny. Treść Instrukcji została zamieszczona w załączniku nr 13 do SWZ. 19) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych w rozumieniu przepisów ustawy. Uzasadnienie zostało szczegółowo opisane w pkt. 3.11 SWZ. 20. Zamówienie publiczne udzielane jest zgodnie z ustawą z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320 ze zm.), zwaną dalej „ustawą” lub „PZP” jako zamówienie na „usługi społeczne i inne szczególne usługi”, o wartości nieprzekraczającej kwoty określonej w art. 359 ust. 2 ustawy. W niniejszym postępowaniu zostanie zastosowana procedura, o której mowa w art. 275 pkt 1 ustawy, a zatem tryb podstawowy bez negocjacji.

.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

55521100-9 - Usługi rozwożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 1586398,14 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 1586398,14 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 1586398,14 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firmą Handlowa Barrock Agnieszka Purgał

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 180001570

7.3.3) Ulica: Rynek

7.3.4) Miejscowość: Ustrzyki Dolne

7.3.5) Kod pocztowy: 38-700

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-04-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 1586398,14 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 18 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.