Ogłoszenie z dnia 2025-03-26
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00133714/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-03-06
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW OSOBOM WSKAZANYM PRZEZ ZAMAWIAJĄCEGO W LOKALU WYKONAWCY W REJONIE NR 2
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ DZIELNICY TARGÓWEK M.ST. WARSZAWY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 5241067534
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. św. Wincentego 87
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 03-291
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@ops-targowek.waw.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://targowek.um.warszawa.pl/waw/opstargowek
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-101ce961-48d9-41c7-9884-d67d3420d8f41.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW OSOBOM WSKAZANYM PRZEZ ZAMAWIAJĄCEGO W LOKALU WYKONAWCY W REJONIE NR 22.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-101ce961-48d9-41c7-9884-d67d3420d8f4
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00163299
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-03-26
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00133714
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP TP 3/2025
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków i zapewnienie ich spożycia w lokalu Wykonawcy w Rejonie nr 2, osobom wskazanym przez Zamawiającego, zamieszkałym na terenie dzielnicy Targówek w Warszawie, w okresie od 01.04.2025 r. do 31.03.2026 r. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowi Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Szacunkowa liczba posiłków w okresie obowiązywania umowy wyniesie ok. 9 520 posiłków, tj. ok. 28 posiłków dziennie. Zamawiający informuje, że z uwagi na przedmiot zamówienia nie jest w stanie przewidzieć dokładnej, codziennej liczby posiłków, dlatego też liczba ok. 28 posiłków dziennie jest liczbą szacunkową. Zamawiający przewiduje, że dzienna liczba obiadów będzie ulegać zmianie w zależności od potrzeb, których Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć w chwili zamówienia.
3. Lokal gastronomiczny Wykonawcy musi być położony w Rejonie nr 2, który obejmuje osiedla: Zacisze, Targówek Mieszkaniowy, Targówek Fabryczny, Utratę i Elsnerów lub położonym najbliżej tych osiedli, z dogodną komunikacją miejską z tych osiedli.
4. Lokal gastronomiczny, w którym będą wydawane posiłki, musi być wyposażony w odpowiednią liczbę stolików i miejsc konsumpcyjnych, które umożliwią spożycie posiłków przez co najmniej 10 osób jednocześnie, z zapleczem technicznym/kuchennym wyposażonym we wszystkie konieczne do wykonania przedmiotu zamówienia urządzenia i sprzęt kuchenny spełniający warunki do gotowania, przygotowywania i wydawania gorących posiłków na miejscu. Lokal wraz z zapleczem technicznym/ kuchennym musi posiadać wydaną pozytywną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2023 r. poz. 1448) oraz z aktualnymi przepisami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie – zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz warunkami dostępności określonymi w Rozdziale IV ust. 5 SWZ.
5. Zamawiający działając na podstawie art. 4 ust. 3 ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnieniu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, określił Wykonawcy warunki służące zapewnieniu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, poniżej określono minimalne warunki w zakresie dostępności architektonicznej:
a) zapewnienie wolnych od barier poziomych i pionowych przestrzeni komunikacyjnych budynków,
b) zapewnienie informacji na temat rozkładu pomieszczeń w budynku, co najmniej w sposób wizualny,
c) zapewnienie wstępu do budynku osobie korzystającej z psa asystującego, o którym mowa w art. 2 pkt 11 ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2023 r., poz. 100 ze zm.),
d) zapewnienie osobom ze szczególnymi potrzebami możliwości ewakuacji lub ich uratowania w inny sposób.
Wykonawca oświadcza, że podczas realizacji przedmiotu zamówienia przestrzegane będą wytyczne w zakresie realizacji zasad o zapewnieniu dostępności dla osób ze szczególnymi potrzebami.
6. Dodatkowe wymagania Zamawiającego związane z realizacją przedmiotu zamówienia – klauzule społeczne. Na podstawie art. 95 ustawy Prawo Zamówień publicznych, Zamawiający na okres realizacji całości zamówienia żąda zatrudnienia w wymiarze 1 etatu osoby na podstawie stosunku pracy – kucharza wykonującego czynności związane z realizacją zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 323680 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 323680 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 323680 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Gastronomiczna Naumowicz Andrzej
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5241019280
7.3.3) Ulica: Stalowa 20/22
7.3.4) Miejscowość: Warszawa
7.3.5) Kod pocztowy: 03-426
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA GASTRONOMICZNA NAUMOWICZ ANDRZEJ
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA GASTRONOMICZNA NAUMOWICZ ANDRZEJ
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-03-26
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 323680 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-04-01 do 2026-03-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Zakup z dostawą fabrycznie nowych części do urządzeń drukujących, na potrzeby Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego w Warszawie.
- Wykonanie remontu lokalu mieszkalnego przed ponownym zasiedleniem położonego w Poznaniu przy ul. Pileckiego 6/9
- Modernizacja budynków mieszkalnych przy ul. Dolnej 35 i ul. Dolnej 37 oficyna w Warszawie w branży budowlanej, sanitarnej i elektrycznej.
- Modernizacja instalacji hydrantowej
- Remont instalacji gazowej w budynku przy ul. Świętojerskiej 12A
- Wykonanie i dostawa dekoracji kwiatowych, wiązanek, wieńców okolicznościowych na potrzeby służbowe MSZ
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej
- "Usługa zapewnienia wyżywienia oraz sal szkoleniowych na potrzeby przeprowadzenia 29. jednodniowych szkoleń w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników w ramach PS WPR 2023-2027"
- Świadczenie usług cateringowych podczas stacjonarnych posiedzeń Komitetu Monitorującego FEŚ 2021-2027 oraz RPOWŚ 2014-2020
- Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej
- Zapewnienie posiłków i noclegów w zawiązku z organizacją Konferencji Rektorów Publicznych Uczelni Zawodowych oraz Balu Jubileuszowego z okazji 25-lecia Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II
- "KOMPLEKSOWA ORGANIZACJA I PRZEPROWADZENIE 4 DNIOWEJ ZAGRANICZNEJ WIZYTY STUDYJNEJ, DOTYCZĄCEJ WYPRACOWANYCH MODELI USŁUG WSPARCIA, DOBRYCH PRAKTYK W OBSZARZE FAS/FASD"
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.