Ogłoszenie z dnia 2023-03-30
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00095097/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-02-14
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługi hotelarsko-gastronomiczne oraz wynajem sal konferencyjnych podczas szkolenia sędziów Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych w apelacji poznańskiej w dniach 16-22 kwietnia 2023 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzą zamawiający działający wspólnie1.2.) Nazwa zamawiającego: Sąd Apelacyjny w Poznaniu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 004818424
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Trójpole 21
1.5.2.) Miejscowość: Poznań
1.5.3.) Kod pocztowy: 61-693
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL415 - Miasto Poznań
1.5.7.) Numer telefonu: 61/8274555
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi2@poznan.sa.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://poznan.sa.gov.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ce84cc2c-ac3f-11ed-b8d9-2a18c1f2976f1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ kontroli państwowej i ochrony prawa oraz sąd i trybunał
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
sądownictwo
1.9.) Informacje o pozostałych zamawiających działających wspólnie
Zamawiający 2
1.2.) Nazwa zamawiającego: Sąd Okręgowy w Koninie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6652690152
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Energetyka 5
1.5.2.) Miejscowość: Konin
1.5.3.) Kod pocztowy: 62-510
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL414 - Koniński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: prezes@konin.so.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://konin.so.gov.pl/
Zamawiający 3
1.2.) Nazwa zamawiającego: Sąd Okręgowy w Poznaniu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7781128938
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Hejmowskiego 2
1.5.2.) Miejscowość: Poznań
1.5.3.) Kod pocztowy: 61-736
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL415 - Miasto Poznań
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: prezes@poznan.so.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://poznan.so.gov.pl/
Zamawiający 4
1.2.) Nazwa zamawiającego: Sąd Okręgowy w Zielonej Góze
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9291053938
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Pl. Słowiański 1
1.5.2.) Miejscowość: Zielona Góra
1.5.3.) Kod pocztowy: 65-069
1.5.4.) Województwo: lubuskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: prezes@zielona-gora.so.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zielona-gora.so.gov.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługi hotelarsko-gastronomiczne oraz wynajem sal konferencyjnych podczas szkolenia sędziów Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych w apelacji poznańskiej w dniach 16-22 kwietnia 2023 r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ce84cc2c-ac3f-11ed-b8d9-2a18c1f2976f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00157089
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-03-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00095097
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP-373-02/2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 291182,48 PLN
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 266159,89 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarsko-gastronomiczne oraz wynajem sal konferencyjnych podczas szkolenia sędziów Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych w apelacji poznańskiej w dniach 16-22 kwietnia 2023 r.
I. Szkolenie planowane jest w dwóch grupach szkoleniowych w terminie:
a. I GRUPA w dniach 16 – 19 kwietnia 2023 r. dla 80 sędziów orzekających w wydziałach karnych oraz pracy i ubezpieczeń społecznych Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych w apelacji poznańskiej;
[ przyjazd uczestników dnia 16 kwietnia 2023 r. o godz. 16:00, wyjazd 19 kwietnia 2023 r. o godz. 10:00]
b. II GRUPA w dniach 19 – 22 kwietnia 2023 r. dla 115 sędziów orzekających wydziałach cywilnych i gospodarczych Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych w apelacji poznańskiej;
[ przyjazd uczestników dnia 19 kwietnia 2023 r. o godz. 16:00, wyjazd 22 kwietnia 2023 r. o godz. 10:00].
II. Zakwaterowanie uczestników szkolenia w hotelu o standardzie co najmniej 4 * gwiazdek, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 r. r w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U z 2017.2166 t.j.) zlokalizowanym w jednej z miejscowości województwa zachodnio-pomorskiego położonych wzdłuż wybrzeża Morza Bałtyckiego, wpisany do Centralnej Ewidencji Obiektów Hotelarskich Ministerstwa Sportu i Turystyki (CWOH) lub w obiekcie hotelowym nie wpisanym do Centralnej Ewidencji Obiektów Hotelarskich Ministerstwa Sportu i Turystyki (CWOH) o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli 4 * gwiazdkowych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 r w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U z 2017.2166 t.j.), zlokalizowanym w jednej z miejscowości województwa zachodnio-pomorskiego położonych wzdłuż wybrzeża Morza Bałtyckiego.
Do dyspozycji zamawiającego udostępnione zostaną w obu terminach pokoje z łazienkami, zlokalizowane w jednym budynku, w liczbie:
- co najmniej 30 pokoi 1-osobowych
- pozostałe pokoje 2-osobowe
- możliwe jest również wykorzystanie pokoi 2 osobowych jako pokoje 1 osobowe, w cenie pokoi 1 osobowych
- możliwe jest również wykorzystanie pokoi 3 osobowych jako pokoje 2 osobowe, w cenie pokoi 2 osobowych.
III. Ostateczna liczba uczestników zostanie potwierdzona na 10 dni kalendarzowych przed rozpoczęciem szkolenia. Możliwe jest zmniejszenie liczby osób do 20% lub zwiększenie osób do 5%.
IV. Pobyt i wyżywienie uczestników oraz szkolenie muszą być zlokalizowane w tym samym budynku.
Pomieszczenie w którym serwowane będą posiłki (śniadania, obiady, kolacja, uroczysta kolacja) winny być wyposażone w ilość miejsc siedzących, pozwalających na jednoczesną konsumpcję wszystkich uczestników szkolenia.
V. Wyżywienie podczas szkolenia obejmuje dla każdej grupy: 3x śniadania, 2x obiady, 2x ciągłe przerwy kawowe, 2x kolacje oraz uroczystą kolację na początku szkolenie dla każdej grupy.
VI. W dniach 16 i 19 kwietnia 2023 r. (dzień przyjazdu grup) po zakwaterowaniu uczestników planowana jest uroczysta kolacja z oprawą muzyczną od godz. 19.00, w restauracji lub Sali bankietowej mieszczącej do 120 osób na wyłączność uczestników szkolenia
VII. W dniach, w których przypada szkolenie tj. 17, 18, 20 i 21 kwietnia 2023 r. po śniadaniu rozpoczynają się zajęcia szkoleniowe z ciągłą przerwą kawową, następnie obiad i dalej kolejna część szkolenia z ciągłą przerwą kawową, a ok. godz. 19:00 kolacja.
VIII. W dniach 19 i 22 kwietnia 2023 r. po śniadania wykwaterowanie i wyjazd uczestników szkolenia.
IX. Wymagania dotyczące menu dla każdej z grup:
a. Śniadania dla uczestników szkolenia korzystających w noclegu w godz. 7:30 – 9:00: stół szwedzki: minimum 3 rodzaje wędlin, 3 rodzaje sera, 3 rodzaje pieczywa, jajecznica/ jajka gotowane, ciepłe kiełbaski, owsianka, masło, dżem, miód, warzywa, owoce, kawa, herbata, woda mineralna oraz soki owocowe
b. Ciągła przerwa kawowa – na Sali wykładowej: (kawa, herbata, woda mineralna, kruche ciastka, owoce)
c. Obiad: dwudaniowy serwowany w godz.: 13:30 – 15:30: zupa i drugie danie, kilka obiadów wegańskich i wegetariańskich, 3 rodzaje sałatek do wyboru i 3 rodzaje surówek do wyboru, soki owocowe, woda mineralna
d. Kolacja: w formie szwedzkiego stołu od godz. 19:00: (deska wędlin, deska serów, 3 rodzaje pieczywa, dwa rodzaje sałatek, dwa ciepłe dania do wyboru, kawa, herbata, woda mineralna oraz soki owocowe
e. Uroczysta kolacja z oprawą muzyczną sugerowane menu:
- przystawka 2 rodzaje do wyboru,
- zupa,
- danie ciepłe: 2 porcje mięsa na każdego uczestnika szkolenia (możliwość wyboru z czterech rodzajów mięs/potraw), potrawy wegańskie i wegetariańskie, ziemniaki, frytki, surówka – 3 rodzaje do wyboru,
- deser,
- zimny bufet: po 2 porcje wyrobów garmażeryjnych na osobę (minimum cztery rodzaje, w tym jedna potrawa rybna, deska wędlin, deska serów, pieczywo, masło, 2 rodzaje sałatek, owoce, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe.
f. Potrawy i napoje zamawiane poza wytyczne zamawiającego mogą być realizowane jedynie na koszt każdego z uczestników
Wszystkie posiłki serwowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U z 2022 poz. 2132.
X. Zapewnienie Sali wykładowych wyposażonych w klimatyzację oraz sprzęt do prezentacji multimedialnych, z możliwością rozłożenia materiałów dla uczestników (układ stołów do ustalenia):
a. W dniach 17 i 18 kwietnia 2023 r. dwóch sal dla 50 osób w godz. 9:00 – 18:30
b. W dniach 20 i 21 kwietnia 2023 r. jednej Sali dla 120 osób w godz. 9:00 – 18:30
Szczegółowe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia opisane są we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 3 do SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55100000-1 - Usługi hotelarskie
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55130000-0 - Inne usługi hotelarskie
55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 9
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 9
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 192663,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 319747,85 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 192663,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowo-Usługowa "KaJa" Jacek Przybylski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5881292441
7.3.3) Ulica: A. Necla 4/16
7.3.4) Miejscowość: Wejherowo
7.3.5) Kod pocztowy: 84-200
7.3.6.) Województwo: pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Tak
7.4.1.) Informacja o częściach zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz nazwy ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani:
Zapewnienie noclegów, wyżywienia i dostępu do sal szkoleniowych. Resort Król Plaza Spa & Wellness, ul. Bałtycka 16, 76-107 Jarosławiec
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "KaJa" JACEK PRZYBYLSKI
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "KaJa" JACEK PRZYBYLSKI
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-03-23
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 192663,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-04-16 do 2023-04-22INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Usługa mycia okien w obiektach Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu - liczba części 7
- Sukcesywna dostawa jednorazowego, wysokospecjalistycznego sprzętu medycznego do chirurgicznych zabiegów minimalnie inwazyjnych i zmniejszania żołądka do Szpitala Miejskiego im. F. Raszei w Poznaniu
- "Sukcesywna usługa wykonywania badań specjalistycznych z dziedziny okulistyki weterynaryjnej, w tym konsultacji oraz zabiegów okulistycznych pacjentom Uniwersyteckiego Centrum Medycyny Weterynaryjnej"
- AD/ZP/46/24 Przedmiotem zamówienia jest remont pomieszczeń w budynku Hala A-22A Politechniki Poznańskiej.
- Usługa mycia okien i powierzchni szklanych w budynkach Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 części
- Remont korytarzy
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług hotelarskich dla Opery na Zamku w Szczecinie na potrzeby Międzynarodowych Spotkań Chóralnych w 2024 roku" PZ/2/2024
- Organizacja szkoleń oraz wyjazdów studyjnych w ramach SIR
- Świadczenie kompleksowej usługi hotelarsko-gastronomicznej wraz z wynajmem sali konferencyjnej w celu przeprowadzenia konferencji "Wylęgarnia 2024"
- Zapewnienie noclegu, wyżywienia i sal dydaktycznych dla Ośrodka Rozwoju Polskiej Edukacji za Granicą podczas kursu dla repatriantów i członków ich rodzin prowadzonego w formie obozu stacjonarnego
- "Organizacja wyjazdowego posiedzenia Komitetu Monitorującego Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, w tym wyjazdy studyjne w ramach operacji/działań PROW 2014-2020".
- Organizacja konferencji z panelem rolniczym w ramach operacji własnej pn.: "Rasy zachowawcze i ich potencjał w rozwoju obszarów wiejskich" dla 60 uczestników.
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.