Og³oszenie z dnia 2021-07-16
Powi±zane og³oszenia:
- 2021/BZP 00177810/01 - Wynik z dnia 2021-09-12
Og³oszenie nr 2021/BZP 00118391 z dnia 2021-07-16 |
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 49 z Oddzia³ami Integracyjnymi w Bia³ymstoku
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SZKO£A PODSTAWOWA NR 49 Z ODDZIA£AMI INTEGRACYJNYMI IM. STEFANA KARDYNA£A WYSZYÑSKIEGO - PRYMASA TYSI¡CLECIA W BIA£YMSTOKU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 050668207
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Armii Krajowej 32
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Bia³ystok
1.5.3.) Kod pocztowy: 15-661
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Bia³ostocki
1.5.7.) Numer telefonu: 85 6617471
1.5.8.) Numer faksu: 85 6617476
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sp49.bialystok.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sp49.bialystok.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 49 z Oddzia³ami Integracyjnymi w Bia³ymstoku
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-ab2a09c4-e616-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00118391
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2021-07-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00008860/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.2 Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 49 z Oddzia³ami Integracyjnymi w Bia³ymsoku
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Zamawiaj±cy udostêpnia Specyfikacjê Warunków Zamówienia wraz z za³±cznikami, zmiany i wyja¶nienia Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz inne dokumenty zamówienia bezpo¶rednio zwi±zane z postêpowaniem o udzielenie zamówienia pod adresem internetowym:
- strona prowadzonego postêpowania: https://miniportal.uzp.gov.pl/
2. W postêpowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu miniPortalu, który dostêpny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl, ePUAP’u, dostêpnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal. MiniPortal to narzêdzie umo¿liwiaj±ce realizacjê procesu zwi±zanego z udzielaniem zamówieñ publicznych przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, s³u¿±ce w szczególno¶ci do przekazywania ofert, o¶wiadczeñ i dokumentów.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadaæ konto na ePUAP. Wykonawca posiadaj±cy konto na ePUAP ma dostêp do nastêpuj±cych formularzy: „Formularz do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysy³ania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i o¶wiadczeñ oraz informacji przekazywanych przy ich u¿yciu opisane zosta³y w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy us³ug administracji publicznej (ePUAP).
3. Maksymalny rozmiar plików przesy³anych za po¶rednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporz±dzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informujê, i¿:
1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szko³a Podstawowa Nr 49 z Oddzia³ami Integracyjnymi im. Stefana Kardyna³a Wyszyñskiego – Prymasa Tysi±clecia w Bia³ymstoku kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – Izabela Remjasz – adres mailowy iod@sp49.nazwa.pl
2. Cele przetwarzania oraz podstawy prawne:
• na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c przetwarzanie jest niezbêdne do wype³nienia obowi±zku prawnego ci±¿±cego na administratorze Ogólnego Rozporz±dzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz
• na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f jako niezbêdne do celów wynikaj±cych z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora.
• celów wype³nienia innych obowi±zków prawnych, ci±¿±cych na instytucji na podstawie powszechnie obowi±zuj±cych przepisów prawa.
3. Pani/Pana dane osobowe przechowywane bêd± przez okres niezbêdny do realizacji wymienianych powy¿ej celów:
• przez okres wymagany przepisami prawa,
• do koñca okresu przedawnienia potencjalnych roszczeñ z umowy,
• do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych.
4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd±: organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani /Pana danych osobowych.
5. Posiada Pani/Pan prawo do:
• dostêpu do swoich danych – na zasadach okre¶lonych w art. 15 RODO
• prawo ich sprostowania – na zasadach okre¶lonych w art. 16 RODO
• prawo do usuniêcia danych – na zasadach okre¶lonych w art. 17 RODO
• prawo do ograniczenia przetwarzania - na zasadach okre¶lonych w art. 18 RODO
6. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych
7. Podanie danych osobowych jest obligatoryjne w oparciu o przepisy prawa a w pozosta³ym zakresie jest dobrowolne.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporz±dzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informujê, i¿:
1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szko³a Podstawowa Nr 49 z Oddzia³ami Integracyjnymi im. Stefana Kardyna³a Wyszyñskiego – Prymasa Tysi±clecia w Bia³ymstoku kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – Izabela Remjasz – adres mailowy iod@sp49.nazwa.pl
2. Cele przetwarzania oraz podstawy prawne:
• na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c przetwarzanie jest niezbêdne do wype³nienia obowi±zku prawnego ci±¿±cego na administratorze Ogólnego Rozporz±dzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz
• na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f jako niezbêdne do celów wynikaj±cych z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora.
• celów wype³nienia innych obowi±zków prawnych, ci±¿±cych na instytucji na podstawie powszechnie obowi±zuj±cych przepisów prawa.
3. Pani/Pana dane osobowe przechowywane bêd± przez okres niezbêdny do realizacji wymienianych powy¿ej celów:
• przez okres wymagany przepisami prawa,
• do koñca okresu przedawnienia potencjalnych roszczeñ z umowy,
• do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych.
4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd±: organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani /Pana danych osobowych.
5. Posiada Pani/Pan prawo do:
• dostêpu do swoich danych – na zasadach okre¶lonych w art. 15 RODO
• prawo ich sprostowania – na zasadach okre¶lonych w art. 16 RODO
• prawo do usuniêcia danych – na zasadach okre¶lonych w art. 17 RODO
• prawo do ograniczenia przetwarzania - na zasadach okre¶lonych w art. 18 RODO
6. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych
7. Podanie danych osobowych jest obligatoryjne w oparciu o przepisy prawa a w pozosta³ym zakresie jest dobrowolne.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP49.26.1.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 7
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na kilka czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ nr 1 – Miêso i przetwory miêsne
Przedmiotem zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w formularzu asortymentowo-cenowym w Za³±czniku czê¶æ 1 do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo do sk³adanego zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na kilka czê¶ci. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy - Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i Za³±czniku czê¶æ 1 do 7 do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ nr2 – Warzywa, owoce i jaja
Przedmiotem zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w w formularzu asortymentowo-cenowym w Za³±czniku czê¶æ 2 do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo do sk³adanego zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na kilka czê¶ci. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy - Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i Za³±czniku czê¶æ 1 do 7 do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ nr 3 – Nabia³ i produkty mleczarskie
Przedmiotem zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w w formularzu asortymentowo-cenowym w Za³±czniku czê¶æ 3 do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo do sk³adanego zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na kilka czê¶ci. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy - Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i Za³±czniku czê¶æ 1 do 7 do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ nr 4 – Mro¿onki
Przedmiotem zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w w formularzu asortymentowo-cenowym w Za³±czniku czê¶æ 4 do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo do sk³adanego zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na kilka czê¶ci. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy - Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i Za³±czniku czê¶æ 1 do 7 do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ nr 5 – Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze
Przedmiotem zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w w formularzu asortymentowo-cenowym w Za³±czniku czê¶æ 5 do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo do sk³adanego zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na kilka czê¶ci. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy - Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i Za³±czniku czê¶æ 1 do 7 do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ nr 6 – Pieczywo i wyroby piekarnicze
Przedmiotem zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w w formularzu asortymentowo-cenowym w Za³±czniku czê¶æ 6 do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo do sk³adanego zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na kilka czê¶ci. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy - Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i Za³±czniku czê¶æ 1 do 7 do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ nr 7 – Ryby mro¿one i wêdzone
Przedmiotem zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w w formularzu asortymentowo-cenowym w Za³±czniku czê¶æ 7 do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo do sk³adanego zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na kilka czê¶ci. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy - Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mro¿one
15234000-7 - Ryby wêdzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i Za³±czniku czê¶æ 1 do 7 do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
1. Do oferty Wykonawca do³±cza o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiaj±cego – zgodnie z Za³±cznikiem nr 2 do SWZ.1) Wykonawca, w przypadku polegania na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, przedstawia, wraz z o¶wiadczeniem, o którym mowa w pkt. 1, tak¿e o¶wiadczenie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, potwierdzaj±ce brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powo³uje siê na jego zasoby.
2) w przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez wykonawców o¶wiadczenie o którym mowa w pkt. 1, sk³ada ka¿dy z wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu.
2. Forma sk³adanych o¶wiadczeñ i dokumentów:
1) oferta, o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowe ¶rodki dowodowe, w tym o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp oraz zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 ustawy Pzp, zwane dalej zobowi±zaniem podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, przedmiotowe ¶rodki dowodowe, pe³nomocnictwo, sporz±dza siê w postaci elektronicznej. Pozosta³e dokumenty, informacje i o¶wiadczenia sporz±dza siê w postaci elektronicznej lub jako tekst wpisany do wiadomo¶ci przekazywanej przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej. Dokumenty elektroniczne przekazuje siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej wskazanych przez Zamawiaj±cego,
2) zgodnie z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp ofertê oraz o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp sk³ada siê pod rygorem niewa¿no¶ci w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowanym, zaufanym lub podpisem osobistym.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1) Wykonawcy ustanowi± Pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego;2) oferta musi byæ podpisana w taki sposób, aby prawnie zobowi±zywa³a wszystkich Wykonawców wystêpuj±cych wspólnie – podpisy stawia na niej Wykonawca/ Pe³nomocnik upowa¿niony przez wszystkich Wykonawców wystêpuj±cych wspólnie do reprezentowania ich w postêpowaniu albo reprezentowaniu w postêpowaniu i zawarciu umowy;
3) Wykonawca/Pe³nomocnik do³±cza do oferty pe³nomocnictwo do reprezentowania ich w postêpowaniu albo reprezentowaniu w postêpowaniu i zawarciu umowy, z podpisami upowa¿nionych przedstawicieli Wykonawców. Tre¶æ pe³nomocnictwa powinna zawieraæ w szczególno¶ci:
a) w przypadku konsorcjum – okre¶lenie rodzaju czynno¶ci, których dotyczy, oznaczenie Wykonawców ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, wskazanie Wykonawcy/ Pe³nomocnika i zakres pe³nomocnictwa (dokument powinien byæ podpisany przez upowa¿nionych przedstawicieli poszczególnych Wykonawców);
b) w przypadku spó³ki cywilnej – okre¶lenie rodzaju czynno¶ci, których dotyczy, wskazanie pe³nomocnika, zakresu pe³nomocnictwa (dokument powinien byæ podpisany przez wszystkich wspólników spó³ki cywilnej);
4) wszelka korespondencja prowadzona bêdzie wy³±cznie z Wykonawc±/ Pe³nomocnikiem.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Z Wykonawc±, którego oferta w wyniku badania bêdzie najkorzystniejsza, zostanie podpisana umowa.2. Wraz ze SWZ, Wykonawca otrzyma³ od Zamawiaj±cego projekt umowy na wykonanie zamówienia.
3. Zamawiaj±cy dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach okre¶lonych w art. 454 - 455 ustawy Pzp.
4. W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronê, zobowi±zana jest ona pisemnie wyst±piæ z propozycj± zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem. Zmiany te musz± byæ korzystne b±d¼ neutralne dla Zamawiaj±cego.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-07-26 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-07-26 10:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-08-24
2021-07-16 Biuletyn Zamówieñ Publicznych | Og³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy |
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- ¦wiadczenie us³ugi zarz±dzania projektem pn. Utworzenie i Wsparcie Funkcjonowania Bran¿owego Centrum Umiejêtno¶ci przy ZSTiOzOI im. St. Staszica w Bia³ymstoku
- Naprawa drogi wojewódzkiej Nr 671 w km od 0 + 553 do 14 + 660.
- Dostawê artyku³ów promocyjnych i reklamowych na potrzeby Politechniki Bia³ostockiej - ZK-DZP.262.33.2025
- "¦wiadczenie specjalistycznej us³ugi pedagogicznej w ramach stanowiska Pedagoga"
- OPRACOWANIE DOKUMENTACJI TECHNICZNEJ BUDOWY BUDYNKU MIESZKALNEGO WIELORODZINNEGO PRZY ULICY MARCZUKOWSKIEJ W BIA£YMSTOKU WRAZ Z ZAGOSPODAROWANIEM TERENU ORAZ INFRASTRUKTUR¡ TECHNICZN¡
- "Remont budynku nr 13 na terenie JW w Bia³ymstoku - etap I opracowanie dokumentacji"
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa ¿ywno¶ci dla potrzeb Miejskiej Szko³y Podstawowej nr 9 w Piekarach ¦l±skich
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- ZP/29/2025 - Dostawa konserw miêsnych II
- Zakup i dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla O¶rodka Szkolenia i Wychowania w Starachowicach oraz dla O¶rodka Szkolenia i Wychowania w Jêdrzejowie
- Sukcesywna dostawa miêsa na potrzeby Powiatowego Zak³adu Aktywno¶ci Zawodowej w Suchowoli
- "Zakup i dostawa produktów ¿ywno¶ciowych na potrzeby placówek o¶wiatowych prowadzonych przez Gminê Goworowo"
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.