Ogłoszenie z dnia 2021-07-14
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00060291/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-05-20
- 2021/BZP 00068978/01 - Modyfikacja z dnia 2021-05-31
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00113702 z dnia 2021-07-14 |
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mięsa i jego przetworów.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zachodniopomorskie Centrum Onkologii
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000817391
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Strzałowska 22
1.5.2.) Miejscowość: Szczecin
1.5.3.) Kod pocztowy: 71-730
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL424 - Miasto Szczecin
1.5.7.) Numer telefonu: 914251409
1.5.8.) Numer faksu: 914251406
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: szpital@onkologia.szczecin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://onkologia.szczecin.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://bip.onkologia.szczecin.pl/index.php/zamnia-publiczne-mainmenu-31/20211.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa i jego przetworów.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-cc437f49-b95b-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00113702
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-07-14
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004271/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.12 Dostawa mięsa i jego przetworów (przez okres 2 lat).
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00060291/02
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: TP-12/21
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 403936,06 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i jego przetworów. Szacunkowa wartość zamówienia nie przekracza progów unijnych o których mowa w art. 3 ustawy.
2. Kod CPV: 15131400-9.
3. Miejscem dostawy, wniesienia i rozładowania towaru jest Dział Żywienia ZAMAWIAJĄCEGO w Szczecinie, przy ul. Strzałowskiej 22.
4. WYKONAWCA dostarczy produkty żywnościowe spełniające parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez Polskie Normy, wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP, a także zgodne z obowiązującymi przepisami. ZAMAWIAJĄCY zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. Na dostarczony towar WYKONAWCA winien posiadać właściwe atesty i certyfikaty laboratoryjne, stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa, które będzie udostępnione niezwłocznie na każde żądanie ZAMAWIAJĄCEGO w czasie realizowania umowy.
5. Dostarczane produkty oznakowane mają być zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 29 ze zm.) tzn. w szczególności muszą zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy.
6. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza zmiany ilości określonej w ofercie (zmniejszenie)
o 30% w okresie realizacji umowy ze względu na zmianę liczby osób lub rodzaj diety.
7. WYKONAWCA dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym i zgodnym
z obowiązującymi przepisami transportem dopuszczonym do przewozu artykułów mięsnych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2020, poz. 2021 ze zm.).
8. Dowóz przedmiotu zamówienia do magazynów ZAMAWIAJĄCEGO nastąpi na koszt i ryzyko WYKONAWCY.
9. Oferowane produkty powinny być należycie zabezpieczone w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Pojemniki i opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Dokumenty potwierdzające dopuszczenie środka transportu do przewozu artykułów żywnościowych winny być do wglądu przez ZAMAWIAJĄCEGO.
10. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, przeciętnie 5 razy w miesiącu na podstawie zamówień składanych przy użyciu faksu, poczty elektronicznej, lub w formie pisemnej. WYKONAWCA każdorazowo w dniu otrzymania zamówienia zobowiązany jest do jego potwierdzenia telefonicznego lub faksem zwrotnym lub pocztą elektroniczną z adnotacją o przyjęciu do realizacji i informacją o ewentualnych brakach magazynowych. W przypadku stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych ZAMAWIAJĄCY nie przyjmie określonej partii towaru,
a WYKONAWCA zobowiązany jest do rozpatrzenia reklamacji w terminie 2 dni.
11. WYKONAWCA zobowiązany jest, przy każdej dostawie, do przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U 2020, poz. 1753) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 29 kwietnia 2004 ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. UE L139
z dnia 30 kwietnia 2004).
12. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131400-9 - Produkty wieprzowe
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 404129,94 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 493030,36 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 404129,94 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "Madar" Dariusz Watral
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: Regon 810819150
7.3.3) Ulica: ul. Floriana Krygiera 1
7.3.4) Miejscowość: Szczecin
7.3.5) Kod pocztowy: 71-001
7.3.6.) Województwo: zachodniopomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GOSPODARSTWO ROLNE DARIUSZ WATRAL
jakie przetargi wygrała firma
GOSPODARSTWO ROLNE DARIUSZ WATRAL
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-07-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 424336,44 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 24 miesiące
2021-07-14 Biuletyn Zamówień Publicznych | Ogłoszenie o wyniku postępowania - - Dostawy |
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- EP/220/46/2025: Sukcesywna dostawa materiałów technicznych dla SPWSZ w Szczecinie dla lokalizacji przy ul. A. Sokołowskiego 11 przez okres 12 miesięcy
- Dostawa i instalacja kompleksowego systemu informatycznego do obsługi badań patomorfologicznych.
- Kompleksowa obsługa techniczna wydarzeń plenerowych organizowanych przez Operę na Zamku w Szczecinie w roku 2025
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej na remont zabytkowego ogrodzenia wraz z zadaszeniem przy ul. Monte Cassino 36 w Szczecinie
- Wykonanie dokumentacji projektowej oraz uzyskanie pozwoleń niezbędnych do realizacji inwestycji polegającej na budowie małej infrastruktury turystycznej nad Jeziorem Szmaragdowym
- Dostawa produktów edukacyjnych do 10 Lokalnych Klubów Rodzinnych, położonych na terenie Województwa Zachodniopomorskiego
więcej: przetargi w Szczecinie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.