Og³oszenie z dnia 2021-06-25
Powi±zane og³oszenia:
- 2021/BZP 00131758/01 - Wynik z dnia 2021-07-30
Og³oszenie nr 2021/BZP 00095267 z dnia 2021-06-25 |
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA UKSW
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: UNIWERSYTET KARDYNA£A STEFANA WYSZYÑSKIEGO W WARSZAWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001956
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Dewajtis 5
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 01-815
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dzp@uksw.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: dzp.uksw.edu.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA UKSW
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-64d11b73-d58e-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00095267
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2021-06-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
http://www.dzp.uksw.edu.pl3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: W postêpowaniu o udzielenie
zamówienia komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu miniPortalu
https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej, adres
e-mail: dzp@uksw.edu.pl.
Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi
posiadaæ konto na ePUAP. W takim przypadku wykonawca uzyska dostêp do formularzy: z³o¿enia,
zmiany, wycofania oferty .Wykonawca sk³ada ofertê, po¶rednictwem Formularza do z³o¿enia, zmiany,
wycofania oferty dostêpnego na ePUAP i udostêpnionego równie¿ na
miniPortalu. W formularzu oferty wykonawca zobowi±zany jest podaæ adres skrzynki ePUAP, na
którym prowadzona bêdzie korespondencja zwi±zana z postêpowaniem.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Maksymalny rozmiar plików przesy³anych za po¶rednictwem dedykowanych formularzy do: z³o¿enia,
zmiany, wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB. Wykonawca sk³ada ofertê, za
po¶rednictwem Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty dostêpnego na ePUAP i
udostêpnionego równie¿ na miniPortalu. W formularzu oferty wykonawca zobowi±zany jest podaæ
adres skrzynki ePUAP, na którym prowadzona bêdzie korespondencja zwi±zana z
postêpowaniem.Wszystkie o¶wiadczenia i dokumenty do³±czone do oferty w zakresie wskazanym
przez Zamawiaj±cego wraz z plikami stanowi±cymi ofertê wykonawca skompresuje do jednego pliku
archiwum (ZIP). Po skompletowaniu oferty wykonawca jest zobowi±zany podpisaæ j± kwalifikowanym
podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym i musi zaszyfrowaæ ofertê przy
pomocy miniPortalu. Oferta bêdzie zapisywana w formacie .zip, nastêpnie bêdzie przesy³ana do
Zamawiaj±cego za pomoc± dedykowanych formularzy dostêpnych na ePUAP.
Ofertê, o¶wiadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, wykonawca sk³ada pod rygorem niewa¿no¶ci, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DZP.371.09.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne ¶wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz
Niepublicznego Przedszkola UKSW przy ul. ¯ubrowej 12 w Warszawie (01-978)
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-08-01 do 2022-07-29
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
jako¶æ, w tym do parametry techniczne, w³a¶ciwo¶ci estetyczne i funkcjonalne takie jak dostêpno¶æ dla osób niepe³nosprawnych lub uwzglêdnianie potrzeb u¿ytkowników4.3.5.) Nazwa kryterium: Jako¶æ
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Zamawiaj±cy okre¶la poni¿sze warunki udzia³u w postêpowaniu dotycz±ce:1) zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
2) uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika
to z odrêbnych przepisów:
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± warunek udzia³u w
postêpowaniu dotycz±cy posiadania kompetencji lub uprawnieñ do prowadzenia odpowiedniej
dzia³alno¶ci. Wykonawca musi posiadaæ:
Aktualny dokument potwierdzaj±cy wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli
Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków od surowca do gotowej potrawy z
mo¿liwo¶ci± ich transportu w ramach us³ug cateringowych w zakresie produkcji posi³ków, ich
transportu (¶wiadczenia us³ug cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o
Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149).
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
4) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± warunek udzia³u
w postêpowaniu dotycz±cy zdolno¶ci technicznej i zawodowej, tj.:
a) Wykonawca musi wykazaæ, ¿e w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu
sk³adania ofert (a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie) wykona³ lub
wykonuje co najmniej jedn± us³ugê polegaj±c± na sukcesywnym ¶wiadczeniu us³ug
cateringowych do przedszkoli, o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 100.000,00 z³ (s³ownie z³otych: sto
tysiêcy 00/100) wykonywanych przez okres co najmniej
12 miesiêcy.
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy ¿±da podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie
spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu:
1) wykazu us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿
wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym
okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których
dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych,
czy te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa,
s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub us³ugi
zosta³y wykonane, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych
siê lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w
stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych
siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte
wykonywanie powinny byæ wystawione
w okresie ostatnich 3 miesiêcy;
2) aktualnego dokumentu potwierdzaj±cego wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej
kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków
od surowca do gotowej potrawy z mo¿liwo¶ci± ich transportu w ramach us³ug cateringowych w zakresie produkcji posi³ków, ich transportu (¶wiadczenia us³ug cateringowych) na podstawie ustawy z
dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149).
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1.Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. Przepisy dotycz±cewykonawcy stosuje siê odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie
zamówienia.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do
reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w
postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3. Je¿eli zosta³a wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie
zamówienia, zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia
publicznego kopii umowy reguluj±cej
wspó³pracê tych wykonawców.
4. Zamawiaj±cy nie zastrzega obowi±zku osobistego wykonania
przez poszczególnych wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia
kluczowych zadañ dotycz±cych zamówieñ na us³ugi.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶ci dokonania zmian postanowieñ zawartej umowy wstosunku do tre¶ci oferty, w szczególno¶ci w sytuacjach:
1) zmiany w przepisach prawa lub wyk³adni jego przepisów, zmiana polegaæ bêdzie na
dostosowaniu wykonania umowy do obowi±zuj±cych przepisów prawa;
2) wyst±pienia okoliczno¶ci (zdarzeñ), na które strony umowy nie mia³y wp³ywu, a okoliczno¶ci
(zdarzenia) te dotyczy³y dzia³ania lub zaniechania:
a) osób trzecich,
b) organów administracji publicznej,
zmiana polegaæ bêdzie na dostosowaniu wykonania umowy do zaistnia³ych okoliczno¶ci;
w stosunku do okoliczno¶ci towarzysz±cych zawarciu umowy, a wp³ywaj±cych obiektywnie,
bezpo¶rednio lub po¶rednio w sposób dalece utrudniaj±cy, niemo¿liwy lub czyni±cy
niemo¿liwym spe³nienia ¶wiadczeñ stron umowy, w sposób okre¶lony pierwotnie w umowie;
3) zmiany terminu obowi±zywania umowy w przypadku niewykorzystania kwoty brutto, któr±
Zamawiaj±cy przeznaczy³ na sfinansowanie zamówienia w okresie wskazanym w § 2 ust. 1
umowy, zmiana dotyczyæ bêdzie ustalenia nowego terminu realizacji umowy.
2. Wprowadzenie zmian postanowieñ umowy wymaga zgodnej woli stron oraz zachowania formy
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Us³ugi
pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-07-05 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Wykonawca sk³ada ofertê, za po¶rednictwem Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty dostêpnego na ePUAP i udostêpnionego równie¿ na miniPortalu.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-07-05 11:00
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-08-03
SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE
W kryterium jako¶æ /J/podstaw± oceny bêdzie przekazany projekt jad³ospisu na 6 tygodni zewskazaniem dnia tygodnia.
• Projekt jad³ospisu nale¿y do³±czyæ do Oferty, jako za³±cznik (Za³±cznik nr 1 do Formularza
Oferty).
• W przypadku, w którym Wykonawca nie do³±czy do Oferty Projekt jad³ospisu lub do³±czy
jad³ospis na mniej ni¿ 6 tygodni, otrzyma „0” pkt w tym kryterium
• W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w Projekcie jad³ospisu, którejkolwiek
z wymaganej w tym kryterium informacji, punkty zostan± przyznane stosownie do pozosta³ych
informacji zawartych w tre¶ci oferty.
• W przypadku, w którym Wykonawca do³±czy do oferty Projektu jad³ospisu na wiêcej ni¿ 6
tygodni, ocenie bêdzie podlega³ jad³ospis na pierwszych 6 tygodni.
2021-06-25 Biuletyn Zamówieñ Publicznych | Og³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Us³ugi |
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Modernizacjê pomieszczeñ w obiekcie Centrum Rekreacyjno - Sportowego m.st Warszawy w Dzielnicy Bielany przy ul. Lindego 20.
- Remont lokalu mieszkalnego (pustostanu) nr 42 w budynku przy al. Niepodleg³o¶ci 132/136 w Warszawie w bran¿y budowlanej, sanitarnej i elektrycznej.
- Wykonywanie us³ug weterynaryjnych na rzecz Lasów Miejskich - Warszawa.
- Dostawa materia³ów oraz sprzêtu do sterylizacji
- dostawa elektrod, papierów i akcesoriów do urz±dzeñ medycznych (EKG, EEG, KTG, USG i innych)
- KZP/11/2025 Dostawa klastra IT HE
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie (Centrali w Brwinowie)
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych
- Sukcesywne ¶wiadczenie spo³ecznych us³ug przygotowywania, dostarczania i podawania posi³ków na potrzeby Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Paw³a II
- "Zapewnienie posi³ków dla uczestników pó³kolonii pó³kolonii organizowanych przez M³odzie¿owy Dom Kultury w Opolu" z podzia³em na czê¶ci.
- Przygotowanie i dowo¿enie posi³ków do Oddzia³ów Przedszkolnych Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego w Redzikowie w roku szkolnym 2025/2026
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy posi³ków dla Uczestników Powiatowego Centrum Opiekuñczo-Mieszkalnego w Krzy¿anowicach od 01.07.2025r. - 31.12.2025r.
wiêcej: Us³ugi dostarczania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.