eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Toruń › Catering dla pacjentów WOTUiW w 2022 r.



Ogłoszenie z dnia 2022-02-28


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Catering dla pacjentów WOTUiW w 2022 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: WOJEWÓDZKI OŚRODEK TERAPII UZALEŻNIEŃ I WSPÓŁUZALEŻNIENIA W TORUNIU

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 871550298

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: ul. Szosa Bydgoska 1

1.4.2.) Miejscowość: Toruń

1.4.3.) Kod pocztowy: 87-100

1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.4.7.) Numer telefonu: 566228908

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: wotuiw@wotuiw.torun.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wotuiw.torun.pl/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00070602

2.2.) Data ogłoszenia: 2022-02-28

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu,

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00062393/02

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 02

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.6. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu

Przed zmianą:
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania Wykonawca składa:
a) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 109 ust 1 pkt. 4 ustawy Prawo
zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem
b) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
c) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
d) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 108 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
e) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 108 ust. 1, pkt. 4 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert
składania ofert,
f) lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej
3. Postanowienia stosuje się odpowiednio do podmiotów
udostępniających zasoby Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w
postępowaniu.

Po zmianie:
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania Wykonawca składa:
a) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 109 ust 1 pkt. 4 ustawy Prawo
zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem
b) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
c) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
d) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 108 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
e) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 108 ust. 1, pkt. 4 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
składania ofert,
f) lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej
3. Postanowienia stosuje się odpowiednio do podmiotów
udostępniających zasoby Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w
postępowaniu.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
Rozdział VII SWZ:
W celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca składa:
a) opinię właściwego inspektora sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności objętej niniejszym zamówieniem – z treści załączonego dokumentu musi jasno wynikać, że Wykonawca może produkować i obracać żywnością, czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz,
b) wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców – należy przedstawić w wykazie co najmniej dwie usługi tożsame z przedmiotem zamówienia (catering – przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Zamawiającego) o wartości nie mniejszej niż 500.000 zł (pięćset tysięcy zł) każda, wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie (Załącznik nr 5);
c) wykaz środków transportu dopuszczonych do przewozu żywności zgodnie
z obowiązującymi przepisami. (Załącznik nr 6);
d) opinię właściwego inspektora sanitarnego dopuszczającego wskazane środki transportu do przewozu żywności;
e) wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia w odniesieniu do dietetyka, kucharza i pomocy kuchennej, niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności. (Załącznik nr 7)
f) opłaconą polisę, a przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, na kwotę co najmniej 500.000 zł (pięćset tysięcy zł) z uwzględnieniem OC za produkt.

Po zmianie:
Rozdział VII SWZ:
W celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca składa:
a) opinię właściwego inspektora sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności objętej niniejszym zamówieniem – z treści załączonego dokumentu musi jasno wynikać, że Wykonawca może produkować i obracać żywnością, czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz,
b) wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców – należy przedstawić w wykazie co najmniej dwie usługi tożsame z przedmiotem zamówienia (catering – przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Zamawiającego) o wartości nie mniejszej niż 500.000 zł (pięćset tysięcy zł) każda, wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie (Załącznik nr 5);
c) wykaz środków transportu dopuszczonych do przewozu żywności zgodnie
z obowiązującymi przepisami. (Załącznik nr 6);
d) opinię właściwego inspektora sanitarnego dopuszczającego wskazane środki transportu do przewozu żywności;
e) wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia w odniesieniu do dietetyka, kucharza i pomocy kuchennej, niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności. (Załącznik nr 7)
f) opłaconą polisę, a przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, na kwotę co najmniej 500.000 zł (pięćset tysięcy zł) z uwzględnieniem OC za produkt.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych

Przed zmianą:
Oświadczenie Wykonawcy, sporządzone zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik
nr 8 do SWZ, potwierdzające, że oferowany w formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do
SWZ) przedmiot zamówienia Wykonawca będzie realizował zgodnie z przepisami ustawy o
Bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. i przepisami wykonawczymi
do tej ustawy.

Po zmianie:
Oświadczenie Wykonawcy, sporządzone zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 8 do SWZ, potwierdzające, że oferowany w formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do
SWZ) przedmiot zamówienia Wykonawca będzie realizował zgodnie z przepisami ustawy o
Bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. i przepisami wykonawczymi
do tej ustawy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.