eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Iława › "ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 4 IM CHATKA PRZYJACIÓŁ KUBUSIA PUCHATKA W IŁAWIE , UL. DĄBROWSKIEGO 17 B."



Ogłoszenie z dnia 2022-02-22


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 4 IM CHATKA PRZYJACIÓŁ KUBUSIA PUCHATKA W IŁAWIE , UL. DĄBROWSKIEGO 17 B.”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 4 IM. CHATKA PRZYJACIÓŁ KUBUSIA PUCHATKA

1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole Miejskie nr 4 w Iławie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 511405260

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Jarosława Dąbrowskiego 17B

1.5.2.) Miejscowość: Iława

1.5.3.) Kod pocztowy: 14-200

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkole-ilawa@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: wwwprzedszkole4.warmia.info

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://umilawa.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 4 IM CHATKA PRZYJACIÓŁ KUBUSIA PUCHATKA W IŁAWIE , UL. DĄBROWSKIEGO 17 B.”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b684d551-5cb4-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00063968

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00291398/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego nr 4 im Chatka Przyjaciół Kubusia Puchatka w Iławie ”

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00313458/02

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: Postępowanie znak: ZP.271.1.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły spożywcze
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty , pojemności, długości Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A -2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar będzie zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
5. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2A – 2H do SWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
6. Wszystkie wymagania określone w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ, projekcie umowy – zał. Nr 5 do SWZ oraz powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
7. Wykonawca zobligowany będzie do terminowych dostaw w ilościach wskazanych w każdorazowym zamówieniu.
8. Dodatkowe wymagania odnośnie poszczególnych rodzajów asortymentu:
1) Warzywa i owoce muszą być dostarczane bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Mają być zdrowe, bez objawów zepsucia, bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
2) Ze względów bezpieczeństwa sanitarnego - nie dopuszcza się czynności rozsypywania i przesypywania, przypraw, bakalii, makaronów, mąki, cukru, kasz, ryżu oraz innych produktów sypkich do opakowań jednostkowych z opakowań zbiorczych dokonywanych samodzielnie przez Wykonawcę w jego siedzibie. Produkt musi być zawarty i zapieczętowany w opakowaniu fabrycznym dokonany przez producenta jego producenta
3) Wygląd mrożonek charakterystyczny dla poszczególnych składników, produkt sypki, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych (oprócz szpinaku), bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej. Barwa charakterystyczna dla poszczególnych produktów, zdrowotność - bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz zmian chorobowych. Smak i zapach typowy dla poszczególnych składników mieszanki i bez obcego smaku i zapachu. Opakowane w folię polietylenową. Warunki przechowywania w temperaturze nie wyższej niż minus 18 stopni Celsjusza z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
4) Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną lub telefoniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw w godzinach od 6:00 do 9:00. Od poniedziałku do piątku, podając każdorazowo asortyment oraz ilość zgodnie z ofertą wykonawcy.
5) Harmonogram dostaw dla poszczególnych asortymentów:
a) w zakresie asortymentu objętego częścią (pakietem) nr 3,5,6- dostawa w godzinach od 06:00 do 06:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w któ-rym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
b) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 2, - dostawa w godzinach od 6:30 do 07:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
c) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 1,4, 7 i 8 - dostawa w godzinach od 07:00 do 09:00 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
10. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ.
11. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w szczegółowej kalkulacji cenowej (zał. nr 2A-2H do SWZ) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe na 2022 rok i służą do wyliczenia ceny ofertowej celem porównania złożonych ofert w postępowaniu. Ilość i wartość faktycznie zakupionej żywności może różnić się od zadeklarowanej i zależeć będzie od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy. Zmiany przyjętego wolumenu ilościowo-kosztowego nie przekroczą odpowiednio „+10 %” lub „- 40%” ogólnej wartości zamówienia, z zastrzeżeniem sytuacji wyjątkowych, takich jak np. rozprzestrzenianie się wirusa COVID-19, na zaistnienie których Zamawiający nie ma wpływu, a które mogą być przyczyną znacznego zmniejszenia zapotrzebowania Zamawiającego na produkty żywnościowe objęte niniejszym postępowaniem.
12. W przypadku ograniczenia funkcjonowania lub zamknięcia placówki z powodów niezależnych od Zamawiającego, minimalna ilość jaką Zamawiający jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy stanowić będzie min. 30% produktów, określonych w ofercie wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03142100-9 - Miód naturalny

15430000-1 - Tłuszcze jadalne

15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15981000-8 - Wody mineralne

4.5.5.) Wartość części: 40698,56 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso i wędliny
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty , pojemności, długości Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A -2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar będzie zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
5. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2A – 2H do SWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
6. Wszystkie wymagania określone w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ, projekcie umowy – zał. Nr 5 do SWZ oraz powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
7. Wykonawca zobligowany będzie do terminowych dostaw w ilościach wskazanych w każdorazowym zamówieniu.
8. Dodatkowe wymagania odnośnie poszczególnych rodzajów asortymentu:
1) Warzywa i owoce muszą być dostarczane bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Mają być zdrowe, bez objawów zepsucia, bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
2) Ze względów bezpieczeństwa sanitarnego - nie dopuszcza się czynności rozsypywania i przesypywania, przypraw, bakalii, makaronów, mąki, cukru, kasz, ryżu oraz innych produktów sypkich do opakowań jednostkowych z opakowań zbiorczych dokonywanych samodzielnie przez Wykonawcę w jego siedzibie. Produkt musi być zawarty i zapieczętowany w opakowaniu fabrycznym dokonany przez producenta jego producenta
3) Wygląd mrożonek charakterystyczny dla poszczególnych składników, produkt sypki, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych (oprócz szpinaku), bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej. Barwa charakterystyczna dla poszczególnych produktów, zdrowotność - bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz zmian chorobowych. Smak i zapach typowy dla poszczególnych składników mieszanki i bez obcego smaku i zapachu. Opakowane w folię polietylenową. Warunki przechowywania w temperaturze nie wyższej niż minus 18 stopni Celsjusza z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
4) Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną lub telefoniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw w godzinach od 6:00 do 9:00. Od poniedziałku do piątku, podając każdorazowo asortyment oraz ilość zgodnie z ofertą wykonawcy.
5) Harmonogram dostaw dla poszczególnych asortymentów:
a) w zakresie asortymentu objętego częścią (pakietem) nr 3,5,6- dostawa w godzinach od 06:00 do 06:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w któ-rym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
b) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 2, - dostawa w godzinach od 6:30 do 07:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
c) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 1,4, 7 i 8 - dostawa w godzinach od 07:00 do 09:00 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
10. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ.
11. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w szczegółowej kalkulacji cenowej (zał. nr 2A-2H do SWZ) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe na 2022 rok i służą do wyliczenia ceny ofertowej celem porównania złożonych ofert w postępowaniu. Ilość i wartość faktycznie zakupionej żywności może różnić się od zadeklarowanej i zależeć będzie od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy. Zmiany przyjętego wolumenu ilościowo-kosztowego nie przekroczą odpowiednio „+10 %” lub „- 40%” ogólnej wartości zamówienia, z zastrzeżeniem sytuacji wyjątkowych, takich jak np. rozprzestrzenianie się wirusa COVID-19, na zaistnienie których Zamawiający nie ma wpływu, a które mogą być przyczyną znacznego zmniejszenia zapotrzebowania Zamawiającego na produkty żywnościowe objęte niniejszym postępowaniem.
12. W przypadku ograniczenia funkcjonowania lub zamknięcia placówki z powodów niezależnych od Zamawiającego, minimalna ilość jaką Zamawiający jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy stanowić będzie min. 30% produktów, określonych w ofercie wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 35023,90 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Owoce i warzywa oraz owoce i warzywa sezonowe

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03221000-6 - Warzywa

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 22812,20 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ziemniaki
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty , pojemności, długości Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A -2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar będzie zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
5. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2A – 2H do SWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
6. Wszystkie wymagania określone w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ, projekcie umowy – zał. Nr 5 do SWZ oraz powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
7. Wykonawca zobligowany będzie do terminowych dostaw w ilościach wskazanych w każdorazowym zamówieniu.
8. Dodatkowe wymagania odnośnie poszczególnych rodzajów asortymentu:
1) Warzywa i owoce muszą być dostarczane bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Mają być zdrowe, bez objawów zepsucia, bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
2) Ze względów bezpieczeństwa sanitarnego - nie dopuszcza się czynności rozsypywania i przesypywania, przypraw, bakalii, makaronów, mąki, cukru, kasz, ryżu oraz innych produktów sypkich do opakowań jednostkowych z opakowań zbiorczych dokonywanych samodzielnie przez Wykonawcę w jego siedzibie. Produkt musi być zawarty i zapieczętowany w opakowaniu fabrycznym dokonany przez producenta jego producenta
3) Wygląd mrożonek charakterystyczny dla poszczególnych składników, produkt sypki, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych (oprócz szpinaku), bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej. Barwa charakterystyczna dla poszczególnych produktów, zdrowotność - bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz zmian chorobowych. Smak i zapach typowy dla poszczególnych składników mieszanki i bez obcego smaku i zapachu. Opakowane w folię polietylenową. Warunki przechowywania w temperaturze nie wyższej niż minus 18 stopni Celsjusza z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
4) Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną lub telefoniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw w godzinach od 6:00 do 9:00. Od poniedziałku do piątku, podając każdorazowo asortyment oraz ilość zgodnie z ofertą wykonawcy.
5) Harmonogram dostaw dla poszczególnych asortymentów:
a) w zakresie asortymentu objętego częścią (pakietem) nr 3,5,6- dostawa w godzinach od 06:00 do 06:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w któ-rym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
b) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 2, - dostawa w godzinach od 6:30 do 07:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
c) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 1,4, 7 i 8 - dostawa w godzinach od 07:00 do 09:00 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
10. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ.
11. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w szczegółowej kalkulacji cenowej (zał. nr 2A-2H do SWZ) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe na 2022 rok i służą do wyliczenia ceny ofertowej celem porównania złożonych ofert w postępowaniu. Ilość i wartość faktycznie zakupionej żywności może różnić się od zadeklarowanej i zależeć będzie od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy. Zmiany przyjętego wolumenu ilościowo-kosztowego nie przekroczą odpowiednio „+10 %” lub „- 40%” ogólnej wartości zamówienia, z zastrzeżeniem sytuacji wyjątkowych, takich jak np. rozprzestrzenianie się wirusa COVID-19, na zaistnienie których Zamawiający nie ma wpływu, a które mogą być przyczyną znacznego zmniejszenia zapotrzebowania Zamawiającego na produkty żywnościowe objęte niniejszym postępowaniem.
12. W przypadku ograniczenia funkcjonowania lub zamknięcia placówki z powodów niezależnych od Zamawiającego, minimalna ilość jaką Zamawiający jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy stanowić będzie min. 30% produktów, określonych w ofercie wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03212100-1 - Ziemniaki

03221000-6 - Warzywa

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 3840,00 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nabiał
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty , pojemności, długości Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A -2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar będzie zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
5. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2A – 2H do SWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
6. Wszystkie wymagania określone w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ, projekcie umowy – zał. Nr 5 do SWZ oraz powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
7. Wykonawca zobligowany będzie do terminowych dostaw w ilościach wskazanych w każdorazowym zamówieniu.
8. Dodatkowe wymagania odnośnie poszczególnych rodzajów asortymentu:
1) Warzywa i owoce muszą być dostarczane bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Mają być zdrowe, bez objawów zepsucia, bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
2) Ze względów bezpieczeństwa sanitarnego - nie dopuszcza się czynności rozsypywania i przesypywania, przypraw, bakalii, makaronów, mąki, cukru, kasz, ryżu oraz innych produktów sypkich do opakowań jednostkowych z opakowań zbiorczych dokonywanych samodzielnie przez Wykonawcę w jego siedzibie. Produkt musi być zawarty i zapieczętowany w opakowaniu fabrycznym dokonany przez producenta jego producenta
3) Wygląd mrożonek charakterystyczny dla poszczególnych składników, produkt sypki, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych (oprócz szpinaku), bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej. Barwa charakterystyczna dla poszczególnych produktów, zdrowotność - bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz zmian chorobowych. Smak i zapach typowy dla poszczególnych składników mieszanki i bez obcego smaku i zapachu. Opakowane w folię polietylenową. Warunki przechowywania w temperaturze nie wyższej niż minus 18 stopni Celsjusza z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
4) Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną lub telefoniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw w godzinach od 6:00 do 9:00. Od poniedziałku do piątku, podając każdorazowo asortyment oraz ilość zgodnie z ofertą wykonawcy.
5) Harmonogram dostaw dla poszczególnych asortymentów:
a) w zakresie asortymentu objętego częścią (pakietem) nr 3,5,6- dostawa w godzinach od 06:00 do 06:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w któ-rym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
b) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 2, - dostawa w godzinach od 6:30 do 07:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
c) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 1,4, 7 i 8 - dostawa w godzinach od 07:00 do 09:00 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
10. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ.
11. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w szczegółowej kalkulacji cenowej (zał. nr 2A-2H do SWZ) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe na 2022 rok i służą do wyliczenia ceny ofertowej celem porównania złożonych ofert w postępowaniu. Ilość i wartość faktycznie zakupionej żywności może różnić się od zadeklarowanej i zależeć będzie od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy. Zmiany przyjętego wolumenu ilościowo-kosztowego nie przekroczą odpowiednio „+10 %” lub „- 40%” ogólnej wartości zamówienia, z zastrzeżeniem sytuacji wyjątkowych, takich jak np. rozprzestrzenianie się wirusa COVID-19, na zaistnienie których Zamawiający nie ma wpływu, a które mogą być przyczyną znacznego zmniejszenia zapotrzebowania Zamawiającego na produkty żywnościowe objęte niniejszym postępowaniem.
12. W przypadku ograniczenia funkcjonowania lub zamknięcia placówki z powodów niezależnych od Zamawiającego, minimalna ilość jaką Zamawiający jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy stanowić będzie min. 30% produktów, określonych w ofercie wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 9760,00 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty , pojemności, długości Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A -2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar będzie zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
5. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2A – 2H do SWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
6. Wszystkie wymagania określone w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ, projekcie umowy – zał. Nr 5 do SWZ oraz powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
7. Wykonawca zobligowany będzie do terminowych dostaw w ilościach wskazanych w każdorazowym zamówieniu.
8. Dodatkowe wymagania odnośnie poszczególnych rodzajów asortymentu:
1) Warzywa i owoce muszą być dostarczane bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Mają być zdrowe, bez objawów zepsucia, bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
2) Ze względów bezpieczeństwa sanitarnego - nie dopuszcza się czynności rozsypywania i przesypywania, przypraw, bakalii, makaronów, mąki, cukru, kasz, ryżu oraz innych produktów sypkich do opakowań jednostkowych z opakowań zbiorczych dokonywanych samodzielnie przez Wykonawcę w jego siedzibie. Produkt musi być zawarty i zapieczętowany w opakowaniu fabrycznym dokonany przez producenta jego producenta
3) Wygląd mrożonek charakterystyczny dla poszczególnych składników, produkt sypki, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych (oprócz szpinaku), bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej. Barwa charakterystyczna dla poszczególnych produktów, zdrowotność - bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz zmian chorobowych. Smak i zapach typowy dla poszczególnych składników mieszanki i bez obcego smaku i zapachu. Opakowane w folię polietylenową. Warunki przechowywania w temperaturze nie wyższej niż minus 18 stopni Celsjusza z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
4) Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną lub telefoniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw w godzinach od 6:00 do 9:00. Od poniedziałku do piątku, podając każdorazowo asortyment oraz ilość zgodnie z ofertą wykonawcy.
5) Harmonogram dostaw dla poszczególnych asortymentów:
a) w zakresie asortymentu objętego częścią (pakietem) nr 3,5,6- dostawa w godzinach od 06:00 do 06:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w któ-rym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
b) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 2, - dostawa w godzinach od 6:30 do 07:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
c) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 1,4, 7 i 8 - dostawa w godzinach od 07:00 do 09:00 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
10. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ.
11. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w szczegółowej kalkulacji cenowej (zał. nr 2A-2H do SWZ) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe na 2022 rok i służą do wyliczenia ceny ofertowej celem porównania złożonych ofert w postępowaniu. Ilość i wartość faktycznie zakupionej żywności może różnić się od zadeklarowanej i zależeć będzie od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy. Zmiany przyjętego wolumenu ilościowo-kosztowego nie przekroczą odpowiednio „+10 %” lub „- 40%” ogólnej wartości zamówienia, z zastrzeżeniem sytuacji wyjątkowych, takich jak np. rozprzestrzenianie się wirusa COVID-19, na zaistnienie których Zamawiający nie ma wpływu, a które mogą być przyczyną znacznego zmniejszenia zapotrzebowania Zamawiającego na produkty żywnościowe objęte niniejszym postępowaniem.
12. W przypadku ograniczenia funkcjonowania lub zamknięcia placówki z powodów niezależnych od Zamawiającego, minimalna ilość jaką Zamawiający jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy stanowić będzie min. 30% produktów, określonych w ofercie wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 47011,00 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja świeże
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty , pojemności, długości Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A -2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar będzie zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
5. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2A – 2H do SWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
6. Wszystkie wymagania określone w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ, projekcie umowy – zał. Nr 5 do SWZ oraz powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
7. Wykonawca zobligowany będzie do terminowych dostaw w ilościach wskazanych w każdorazowym zamówieniu.
8. Dodatkowe wymagania odnośnie poszczególnych rodzajów asortymentu:
1) Warzywa i owoce muszą być dostarczane bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Mają być zdrowe, bez objawów zepsucia, bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
2) Ze względów bezpieczeństwa sanitarnego - nie dopuszcza się czynności rozsypywania i przesypywania, przypraw, bakalii, makaronów, mąki, cukru, kasz, ryżu oraz innych produktów sypkich do opakowań jednostkowych z opakowań zbiorczych dokonywanych samodzielnie przez Wykonawcę w jego siedzibie. Produkt musi być zawarty i zapieczętowany w opakowaniu fabrycznym dokonany przez producenta jego producenta
3) Wygląd mrożonek charakterystyczny dla poszczególnych składników, produkt sypki, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych (oprócz szpinaku), bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej. Barwa charakterystyczna dla poszczególnych produktów, zdrowotność - bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz zmian chorobowych. Smak i zapach typowy dla poszczególnych składników mieszanki i bez obcego smaku i zapachu. Opakowane w folię polietylenową. Warunki przechowywania w temperaturze nie wyższej niż minus 18 stopni Celsjusza z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
4) Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną lub telefoniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw w godzinach od 6:00 do 9:00. Od poniedziałku do piątku, podając każdorazowo asortyment oraz ilość zgodnie z ofertą wykonawcy.
5) Harmonogram dostaw dla poszczególnych asortymentów:
a) w zakresie asortymentu objętego częścią (pakietem) nr 3,5,6- dostawa w godzinach od 06:00 do 06:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w któ-rym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
b) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 2, - dostawa w godzinach od 6:30 do 07:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
c) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 1,4, 7 i 8 - dostawa w godzinach od 07:00 do 09:00 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
10. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ.
11. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w szczegółowej kalkulacji cenowej (zał. nr 2A-2H do SWZ) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe na 2022 rok i służą do wyliczenia ceny ofertowej celem porównania złożonych ofert w postępowaniu. Ilość i wartość faktycznie zakupionej żywności może różnić się od zadeklarowanej i zależeć będzie od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy. Zmiany przyjętego wolumenu ilościowo-kosztowego nie przekroczą odpowiednio „+10 %” lub „- 40%” ogólnej wartości zamówienia, z zastrzeżeniem sytuacji wyjątkowych, takich jak np. rozprzestrzenianie się wirusa COVID-19, na zaistnienie których Zamawiający nie ma wpływu, a które mogą być przyczyną znacznego zmniejszenia zapotrzebowania Zamawiającego na produkty żywnościowe objęte niniejszym postępowaniem.
12. W przypadku ograniczenia funkcjonowania lub zamknięcia placówki z powodów niezależnych od Zamawiającego, minimalna ilość jaką Zamawiający jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy stanowić będzie min. 30% produktów, określonych w ofercie wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 17686,00 PLN

Część 8

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mrożonki i RYBY
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty , pojemności, długości Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A -2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar będzie zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
5. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2A – 2H do SWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
6. Wszystkie wymagania określone w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ, projekcie umowy – zał. Nr 5 do SWZ oraz powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
7. Wykonawca zobligowany będzie do terminowych dostaw w ilościach wskazanych w każdorazowym zamówieniu.
8. Dodatkowe wymagania odnośnie poszczególnych rodzajów asortymentu:
1) Warzywa i owoce muszą być dostarczane bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Mają być zdrowe, bez objawów zepsucia, bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
2) Ze względów bezpieczeństwa sanitarnego - nie dopuszcza się czynności rozsypywania i przesypywania, przypraw, bakalii, makaronów, mąki, cukru, kasz, ryżu oraz innych produktów sypkich do opakowań jednostkowych z opakowań zbiorczych dokonywanych samodzielnie przez Wykonawcę w jego siedzibie. Produkt musi być zawarty i zapieczętowany w opakowaniu fabrycznym dokonany przez producenta jego producenta
3) Wygląd mrożonek charakterystyczny dla poszczególnych składników, produkt sypki, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych (oprócz szpinaku), bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej. Barwa charakterystyczna dla poszczególnych produktów, zdrowotność - bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz zmian chorobowych. Smak i zapach typowy dla poszczególnych składników mieszanki i bez obcego smaku i zapachu. Opakowane w folię polietylenową. Warunki przechowywania w temperaturze nie wyższej niż minus 18 stopni Celsjusza z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
4) Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną lub telefoniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw w godzinach od 6:00 do 9:00. Od poniedziałku do piątku, podając każdorazowo asortyment oraz ilość zgodnie z ofertą wykonawcy.
5) Harmonogram dostaw dla poszczególnych asortymentów:
a) w zakresie asortymentu objętego częścią (pakietem) nr 3,5,6- dostawa w godzinach od 06:00 do 06:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w któ-rym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
b) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 2, - dostawa w godzinach od 6:30 do 07:30 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
c) w zakresie asortymentu objętego częściami (pakietami) nr 1,4, 7 i 8 - dostawa w godzinach od 07:00 do 09:00 - następnego dnia roboczego Zamawiającego przypadającego po dniu, w którym złożono zapotrzebowanie (od poniedziałku do piątku włącznie);
10. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ.
11. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w szczegółowej kalkulacji cenowej (zał. nr 2A-2H do SWZ) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe na 2022 rok i służą do wyliczenia ceny ofertowej celem porównania złożonych ofert w postępowaniu. Ilość i wartość faktycznie zakupionej żywności może różnić się od zadeklarowanej i zależeć będzie od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy. Zmiany przyjętego wolumenu ilościowo-kosztowego nie przekroczą odpowiednio „+10 %” lub „- 40%” ogólnej wartości zamówienia, z zastrzeżeniem sytuacji wyjątkowych, takich jak np. rozprzestrzenianie się wirusa COVID-19, na zaistnienie których Zamawiający nie ma wpływu, a które mogą być przyczyną znacznego zmniejszenia zapotrzebowania Zamawiającego na produkty żywnościowe objęte niniejszym postępowaniem.
12. W przypadku ograniczenia funkcjonowania lub zamknięcia placówki z powodów niezależnych od Zamawiającego, minimalna ilość jaką Zamawiający jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy stanowić będzie min. 30% produktów, określonych w ofercie wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.5.5.) Wartość części: 25474,11 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 39984,86 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 44741,94 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 39984,86 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Bruno Tasi Sp. z o. o. Oddział w Olsztynie

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 527235947

7.3.4) Miejscowość: Olsztyn

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 39984,86 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 31972,16 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 31972,16 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 31972,16 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Bruno Tassi Sp. z o. o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5272359947

7.3.4) Miejscowość: Olsztyn

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 31972,16 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 18601,01 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 18604,01 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 18604,01 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Hurtownia Jack - Pol

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7441526321

7.3.4) Miejscowość: Iława

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 18604,01 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 3277,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 3277,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 3277,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Hurtownia Jack - Pol

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7441526321

7.3.4) Miejscowość: Iława

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 3277,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 dni

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 43138,41 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 43138,41 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 43138,41 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7220002329

7.3.4) Miejscowość: Lubawa

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 43138,41 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający działając na podstawie art. 260 ust 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jedn.: Dz. U. z 2019 r., poz. 2019 z późn. zm.) zwanej dalej „ustawą Pzp” informuje, że w dniu 26.01.2022 r unieważnia postępowanie na „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 4 IM CHATKA PRZYJACIÓŁ KUBUSIA PUCHATKA W IŁAWIE, UL. DĄBROWSKIEGO 17 B.”.na realizacje części 6 na podstawie art. 255 pkt 2) ustawy Pzp, ponieważ wszystkie złożone oferty podlegają odrzuceniu.

Część 7

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający działając na podstawie art. 260 ust 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jedn.: Dz. U. z 2019 r., poz. 2019 z późn. zm.) zwanej dalej „ustawą Pzp” informuje, że w dniu 26.01.2022 r unieważnia postępowanie na „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 4 IM CHATKA PRZYJACIÓŁ KUBUSIA PUCHATKA W IŁAWIE, UL. DĄBROWSKIEGO 17 B.”.na realizacje części 6 na podstawie art. 255 pkt 2) ustawy Pzp, ponieważ wszystkie złożone oferty podlegają odrzuceniu.

Część 8

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 7 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający działając na podstawie art. 260 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jedn.: Dz. U. z 2019 r., poz. 2019 z późn. zm.) zwanej dalej „ustawą Pzp” informuje, że w dniu 15.02.2022 r unieważnia postępowanie na „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 4 IM. CHATKA PRZYJACIÓŁ KUBUSIA PUCHATKA W IŁAWIE, UL. DĄBROWSKIEGO 17 B.” na realizacje części 8: Mrożonki i ryby na podstawie art. 255 pkt 7) ustawy Pzp, ponieważ Wykonawca uchylił się od podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.