eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej "Ostoja" w Gdańsku



Ogłoszenie z dnia 2021-05-25


Powiązane ogłoszenia:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00063761 z dnia 2021-05-25

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej "Ostoja" w Gdańsku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej " Ostoja"

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 220135675

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Hoża 4

1.4.2.) Miejscowość: Gdańsk

1.4.3.) Kod pocztowy: 80-628

1.4.4.) Województwo: pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.7.) Numer telefonu: 58 307 09 22

1.4.8.) Numer faksu: 58 320 15 07

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: ostoja@dpsostoja.gda.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://dpsostoja.gda.pl/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00063761

2.2.) Data ogłoszenia: 2021-05-25

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2021/BZP 00061861/01

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi polegającej na świadczeniu usług gastronomicznych w Domu Pomocy Społecznej "Ostoja" w Gdańsku, zwanym dalej „Domem”, polegających na:
1) przygotowaniu posiłków,
2) gotowaniu posiłków,
3) podawaniu posiłków.
2. Usługa jest wykonywana w całości w pomieszczeniach kuchennych wynajętych od Zamawiającego
i przy użyciu znajdującego się w nich wyposażenia.
3. Warunkiem świadczenia usług gastronomicznych dla Domu jest wynajmowanie przez Wykonawcę pomieszczeń kuchennych wraz z elementami stałego wyposażenia, o łącznej powierzchni użytkowej 103,47 m2.
4. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki codziennie, na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego. Wykonawca przygotuje posiłki z surowców wysokiej jakości
i z zachowaniem wymogów sanitarno-higienicznych zarówno w procesie produkcji, jak i transportu oraz dystrybucji, zapewni właściwe wartości energetyczne i odżywcze posiłków (smaczne, nierozgotowane, nieprzypalone) w pomieszczeniach kuchni Domu, z uwzględnieniem:
1) konieczności stosowania diet,
2) zaleceń lekarza,
3) wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021..), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli - HACCP,
4) zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia.
5. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać codziennie (7 dni w tygodniu) dla mieszkańców Domu posiłki, z podziałem na diety, zgodnie z poniższym harmonogramem:
POSIŁEK: GODZINA WYDAWANIA:
Śniadanie 08.00 –10.00
Obiad 13.00 – 15.00
Kolacja 18.00 – 20.00
6. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać dla uczestników Dziennego Domu w dni robocze (przez dzień roboczy należy rozumieć: poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) posiłek (obiad), z podziałem na diety, w godz. 13.45 – 15.00.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 SWZ oraz we wzorze umowy, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ. Warunki najmu pomieszczeń określono w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SWZ.

Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi polegającej na świadczeniu usług gastronomicznych w Domu Pomocy Społecznej "Ostoja" w Gdańsku, zwanym dalej „Domem”, polegających na:
1) przygotowaniu posiłków,
2) gotowaniu posiłków,
3) podawaniu posiłków.
2. Usługa jest wykonywana w całości w pomieszczeniach kuchennych wynajętych od Zamawiającego
i przy użyciu znajdującego się w nich wyposażenia.
3. Warunkiem świadczenia usług gastronomicznych dla Domu jest wynajmowanie przez Wykonawcę pomieszczeń kuchennych wraz z elementami stałego wyposażenia, o łącznej powierzchni użytkowej 103,47 m2.
4. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki codziennie, na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego. Wykonawca przygotuje posiłki z surowców wysokiej jakości
i z zachowaniem wymogów sanitarno-higienicznych zarówno w procesie produkcji, jak i transportu oraz dystrybucji, zapewni właściwe wartości energetyczne i odżywcze posiłków (smaczne, nierozgotowane, nieprzypalone) w pomieszczeniach kuchni Domu, z uwzględnieniem:
1) konieczności stosowania diet,
2) zaleceń lekarza,
3) wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021..), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli - HACCP,
4) zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia.
5. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać codziennie (7 dni w tygodniu) dla mieszkańców Domu posiłki, z podziałem na diety, zgodnie z poniższym harmonogramem:
POSIŁEK: GODZINA WYDAWANIA:
Śniadanie 08.00 –10.00
Obiad 13.00 – 15.00
Kolacja 18.00 – 20.00
6. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać dla uczestników Dziennego Domu w dni robocze (przez dzień roboczy należy rozumieć: poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) posiłek (obiad), z podziałem na diety, w godz. 13.45 – 15.00.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 SWZ oraz we wzorze umowy, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ. Warunki najmu pomieszczeń określono w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SWZ.

Zamawiający przewiduje możliwość odbycia przez wykonawców wizji lokalnej pomieszczeń, w których ma być realizowane przedmiotowe zamówienie. Tym samym Zamawiający wyznacza termin wizji lokalnej na dzień 28.05.2021 r. o godz. 11.00, w siedzibie Zamawiającego, tj. przy ul. Hożej 4, 80-628 Gdańsk.

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2021-05-31 09:00

Po zmianie:
2021-06-04 09:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2021-05-31 09:30

Po zmianie:
2021-06-04 09:30

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2021-06-29

Po zmianie:
2021-07-03

2021-05-25 Biuletyn Zamówień PublicznychOgłoszenie o zmianie ogłoszenia - -

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.