eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN DROBIOWYCH



Ogłoszenie z dnia 2023-01-27


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN DROBIOWYCH

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 11 WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY

1.3.) Oddział zamawiającego: 11 WOG

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 341260412

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Gdańska 147

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-915

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 11wog.szpub@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.11wog.wp.mil.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://portal.smartpzp.pl/11wog

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN DROBIOWYCH

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3f78a26a-868b-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00063121

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00057835/21/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.15 Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin drobiowych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00518001

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: 64/ZP/D/ŻYWN/2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie na rzecz Zamawiającego SUKCESYWNYCH DOSTAW MIĘSA, WĘDLIN DROBIOWYCH zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ (opis przedmiotu zamówienia) oraz w zał. 2 do SWZ (zestawienie cenowe).

NR SPRAWY: 64/ZP/D/ŻYWN/2022
Uwaga: w korespondencji kierowanej do Zamawiającego należy posługiwać się tym znakiem.

2. Główny przedmiot zamówienia:
CPV – 15100000-9 – Produkty zwierzęce, mięso, produkty mięsne.

UWAGA: Podmioty działające na rynku spożywczym, prowadzące zakłady obrotu żywnością lub gastronomii, obowiązane są zapewnić bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym „systemem HACCP” (postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących).

3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, przedstawiono w załączniku nr 1 do SWZ.
4. Warunki wykonania zamówienia zawarte są w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 4 do SWZ oraz w niniejszej specyfikacji warunków zamówienia. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy i SWZ.
5. Artykuły spożywcze będą pochodziły z bieżącej produkcji, z wymaganym okresem przydatności do spożycia oraz będą odpowiadały wymaganiom określonym w opisie przedmiotu zamówienia.
6. Dostawy odbywać się będą z sugerowaną częstotliwością określoną w opisie przedmiotu zamówienia, zgodnie z wymaganiami jakościowymi, transportowymi i w opakowaniach, pod rygorem odmowy jej przyjęcia, w przypadku opóźnienia niezgodności z zamówieniem lub warunkami umowy.
7. Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze Zamawiającemu własnym transportem, na własny koszt i ryzyko w opakowaniach chroniących dostawę przed zniszczeniem.
8. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika zgodnie z wymogami określonymi w rozdziale IV załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29.04.2004 r.
w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r., str. 1, z późn. zm.), w związku z ustawą z dnia 10.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) oraz zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi.
9. Niedopuszczalne jest stosowanie opakowań zastępczych do produktów spożywczych.
10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dwukrotnego w czasie trwania umowy, pobrania próbek „artykułów spożywczych” i ich przebadania na koszt Wykonawcy (oprócz badań, o których mowa w § 3 ust 19 umowy),
we właściwym dla Zamawiającego laboratorium akredytowanym, w celu określenia zgodności z normami jakościowymi i handlowymi dostarczanych artykułów przez uprawniony organ (np. Inspektora Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej, zwany dalej „WOMP”, Inspektora Wojewódzkiej Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, zwany dalej „WIJHARS”, czy uprawnionego rzeczoznawcę). Strony mają prawo uczestnictwa podczas pobierania prób.
11. Dla określenia jakości odbieranych artykułów spożywczych Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli podmiotu zaopatrującego przez właściwego miejscowo Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Inspektora WOMP,
w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych
do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń
i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towaru oraz w zakresie stosowania
i funkcjonowania wdrożonego systemu HACCP.
12. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedłoży aktualne świadectwa jakości wystawione przez WIJHARS lub akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025, artykułów spożywczych objętych niniejszą umową.
13. Dostawa „artykułów spożywczych” odbywać się będzie ubezpieczonym
i specjalistycznym transportem, do magazynu Zamawiającego ul. Dwernickiego 1,
85-915 Bydgoszcz oraz do magazynu znajdującego się w siedzibie Zamawiającego przy ul. Gdańskiej 147, 85-915 Bydgoszcz.
14. Wszystkie załączniki stanowią integralną część SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 150980,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 208530,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 150980,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: STEK Kałuzny i Wspólnicy spółka komadytowa

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8762462772

7.3.4) Miejscowość: Grudziądz

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-25

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 150980,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2023-12-22

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.