eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ożarów Mazowiecki › Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego Nr 2 "Magiczny Ogród" w Ożarowie Mazowieckim



Ogłoszenie z dnia 2024-01-18


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego Nr 2 „Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole Publiczne Nr.2 Magiczny Ogród

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 013003847

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Poznańska 135

1.5.2.) Miejscowość: Ożarów Mazowiecki

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-850

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL913 - Warszawski zachodni

1.5.7.) Numer telefonu: (22) 722-12-40

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkolepubliczne2@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: p2.ozarow-mazowiecki.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7fb19828-7e51-11ee-9aa3-96d3b4440790

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego Nr 2 „Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7fb19828-7e51-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00047402

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-18

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00483194/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego Nr 2 „Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00487832

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: PPMO.01.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 282315,97 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część A: Artykuły spożywcze

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy , licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego. Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną. Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- nabiał o terminie przydatności min. 14 dni od daty dostarczenia,

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane

15411000-2 - Oleje zwierzęce lub roślinne

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

4.5.5.) Wartość części: 96784,57 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część B: Mięso, wędliny

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy , licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11.Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- mięso/wędliny będą produktem świeżym z bieżącej produkcji, niefoliowane z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy.

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.
W przypadku zamówienia na część B przedmiotu zamówienia tj. dostawy mięsa/wędlin Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

Przy każdej dostawie mięsa/wędlin Zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U.2020.1753) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.).

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15113000-3 - Wieprzowina

15112000-6 - Drób

15112100-7 - Świeży drób

15131130-5 - Wędliny

4.5.5.) Wartość części: 53961,60 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część C: Owoce

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy, licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia i pleśni;
O dostępności produktu „sezonowego" z zakresu owoców świeżych decyduje obecność produktu w notowaniach Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego Bronisze.

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 18573,00 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część D: Warzywa

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy, licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- warzywa świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia i pleśni;
O dostępności produktu „sezonowego" z zakresu warzyw świeżych decyduje obecność produktu w notowaniach Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego Bronisze.

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.5.5.) Wartość części: 33146,50 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część E: Wyroby Garmażeryjne

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy , licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- wyroby garmażeryjne nie będą odznaczać się obcymi zapachami, nalotem pleśni, zazielenieniem. Wyroby garmażeryjne nie mogą być uszkodzone mechanicznie / zabrudzone. Nie dopuszcza się produktów z zerwaną plombą (dotyczy artykułów w opakowaniach). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni licząc od daty dostawy artykułów do placówki. Wszystkie wyroby garmażeryjne pakowane w opakowaniach po 1 kg

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15894300-4 - Dania gotowe

4.5.5.) Wartość części: 7275,00 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część F: Pieczywo

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy, licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- pieczywo musi być świeże, dobrze wyrośnięte i wypieczone, nie pokruszone, nie pogniecione, o skórce gładkiej ściśle połączonej z miękiszem. Miękisz o dość równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku o dobrej krajalności. Miękisz po lekkim naciśnięciu powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury. Chleb oraz bułki muszą posiadać minimalny termin 2 dni przydatności do spożycia licząc od daty dostarczenia do Zamawiającego oraz skład, jaki posiada dany produkt umieszczony na oryginalnych opakowaniach producenta. Bułka tarta o terminie przydatności do 3 miesięcy licząc od daty dostarczenia do Zamawiającego.

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

15811100-7 - Chleb

4.5.5.) Wartość części: 17845,00 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część G: Artykuły cukiernicze

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy , licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- artykuły cukiernicze muszą być świeże, dobrze wyrośnięte i wypieczone, nie pokruszone, nie pogniecione, o skórce gładkiej ściśle połączonej z miękiszem. Miękisz o dość równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku o dobrej krajalności. Miękisz po lekkim naciśnięciu powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury. Artykuły cukiernicze muszą posiadać minimalny termin 2 dni przydatności do spożycia licząc od daty dostarczenia do Zamawiającego oraz skład, jaki posiada dany produkt umieszczony na oryginalnych opakowaniach producenta.

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15812200-5 - Ciasta

4.5.5.) Wartość części: 14038,00 PLN

Część 8

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część H : Mrożonki

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy , licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- mrożonki : bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone, zapach i smak świeży, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, po odmrożeniu nie rozpadające się, owoce i warzywa zdrowe, bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, owoce lub warzywa jednolite odmianowo, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, o równych wymiarach, róże lub owoce nie uszkodzone, w przypadku surowca rozdrobnionego – jednolita masa

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

15221000-3 - Ryby mrożone

4.5.5.) Wartość części: 34328,30 PLN

Część 9

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 2 “Magiczny Ogród” w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

Część I : Jaja

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ oraz pkt 4 SWZ.

Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy , licząc od dnia podpisania umowy, z zastrzeżeniem że okres trwania umowy kończy się 31.12.2024 r. (zawieszenie dostaw w miesiącu sierpniu 2024 roku – przerwa pracy przedszkola)

3. Zakres przedmiotu zamówienia może ulec zmianie tzn. :

a) Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

b) Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych produktów określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy produktów żywnościowych, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

4. Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.

5. Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

9. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2022.2132).

10. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego.
Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

11. Wykonawca dostarczy świeże produkty, mające odpowiednie terminy przydatności do spożycia.

Produkty będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
- jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania;

12. Wykonawca każdorazowo dostarczy takie ilości artykułów spożywczych, jakie wynikają z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał artykułów spożywczych ponad zamówiony limit.

13. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.

14. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

Jaja kurze powinny być dostarczane w odpowiednich tackach przeznaczonych do ich transportu.
Przy każdej dostawie jaj konsumpcyjnych Zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U.2020.1753) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.). Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.

15. Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego :
- ul. Poznańska 135, 05-850 Ożarów Mazowiecki (siedziba Zamawiającego). Budynek posiada windę.

16. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 6400,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 255 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, ponieważ wszystkie złożone oferty podlegały odrzuceniu

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 5

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 3

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 40385,30 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 40385,30 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 40385,30 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GOBARTO SPÓŁKA AKCYJNA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 411141076

7.3.3) Ulica: ul. Wspólna 70

7.3.4) Miejscowość: Warszawa

7.3.5) Kod pocztowy: 00-687

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 40385,30 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 4

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 14848,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 14848,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 14848,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Henryk Pryba

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 011933460

7.3.3) Ulica: ul. Kopytowska 3

7.3.4) Miejscowość: Święcice

7.3.5) Kod pocztowy: 05-860

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 14848,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 4

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 29653,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 29653,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 29653,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Henryk Pryba

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 011933460

7.3.3) Ulica: ul. Kopytowska 3

7.3.4) Miejscowość: Święcice

7.3.5) Kod pocztowy: 05-860

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 29653,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 255 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, ponieważ wszystkie złożone oferty podlegały odrzuceniu.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 3

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 255 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, ponieważ wszystkie złożone oferty podlegały odrzuceniu.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Część 7

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, ponieważ nie złożono żadnej oferty.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

Część 8

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 8)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 4

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 25536,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 25536,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 25536,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 8)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Menu Express sp. zoo sp Komandytowa

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 360614714

7.3.3) Ulica: Poznańska 327A

7.3.4) Miejscowość: Ołtarzew

7.3.5) Kod pocztowy: 05-850

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 8)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 25536,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 9

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 9)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 9)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 8000,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 8000,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 8000,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 9)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Henryk Pryba

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 011933460

7.3.3) Ulica: ul. Kopytowska 3

7.3.4) Miejscowość: Święcice

7.3.5) Kod pocztowy: 05-860

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 9)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 8000,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.