eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piotrków Trybunalski › Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-01-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM

1.3.) Oddział zamawiającego: DPS

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001026591

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Franciszka Żwirki 5

1.5.2.) Miejscowość: Piotrków Trybunalski

1.5.3.) Kod pocztowy: 97-300

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski

1.5.7.) Numer telefonu: (44) 647-51-72

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dompomocypiotrkow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dompomocy.piotrkow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-77df4f74-7609-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00044612

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00188376/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00480711

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: EA.R.2311-3/2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 266507,39 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I - Dostawa produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Mleko spożywcze 2% (± 0,5%) UHT, jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez odstoju śmietanki, o zapachu charakterystycznym dla mleka. Materiał opakowaniowy – folia, butelka z tworzywa sztucznego, pudełka kartonowe z laminatu wielowarstwowego, opakowanie: w kartonach 1L (± 0,2L)
3800,00
L
Mleko spożywcze 2% (± 0,5%), świeże, nie poddane procesowi UHT, jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez odstoju śmietanki, o zapachu charakterystycznym dla mleka. Materiał opakowaniowy – folia, butelka z tworzywa sztucznego, pudełka kartonowe z laminatu wielowarstwowego, opakowanie: w kartonach 1L (± 0,2L)
3800,00
L
Masło 200g (± 50g) zawartość tłuszczu 82% (± 4%), pakowane w folię aluminiową lub pergamin. Tłuszcz jadalny otrzymywany ze śmietany z mleka krowiego bez zawartości tłuszczów roślinnych. Wygląd, barwa - kostka starannie uformowana, barwa jednolita, powierzchnia gładka.
1100,00
KG
Śmietana 18% tłuszczu (± 3%), kubek 400g (± 50g), produkt nabiałowy otrzymywany ze śmietanki słodkiej, jednorodny, bez odstoju serwatki. Barwa jednolita jasnokremowa do kremowej. Czysty, lekko kwaśny smak.
230,00
SZT
Śmietana 36% (± 3%) tłuszczu, karton 0,5L (± 0,3L), gęsta biała masa ,o typowym białym wyglądzie.
10,00
SZT
Ser biały, klasa I, zawartość tłuszczu 15% (± 3%), blok o konsystencji twardej, zwartej, umiarkowanie plastycznej, ale nie mazistej. Smak i zapach lekko kwaśny, barwa biała do lekko kremowej, jednolita bez smug i plam. Pakowany w foliowe woreczki lub pergamin.
930,00
KG
Ser żółty, zawartość tłuszczu 45% (± 5%) w masie serowej, nadający się do krojenia na maszynie, typu: gouda, edamski, ementaler, tylżycki, królewski lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia)
210,00
KG
Kefir kubek 200g (± 20g) naturalny,zawartość tłuszczu 2% (±1,0%) , mleczny napój fermentowany charakteryzujący się kremową konsystencją, lekko luźny.
1100,00
SZT
Jogurt naturalny, zawartość tłuszczu 2% (± 1,0%), kubek 150g (±30g), masa jogurtu jednolita, gęsta, lekko ciągliwa.
4100,00
SZT
Jogurt owocowy, kubek 150g (±30g), smaki: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, morela, śliwka, jagodowy, leśny lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia), zawartość tłuszczu 2% (± 1,0%), smak typowy, konsystencja jednolita, gęsta, lekko ciągliwa.
3500,00
SZT
Margaryna 250g (±30g) do smażenia typu zwykła, w składzie 60% (±10%) tłuszczu roślinnego, z olejów roślinnych ciekłych. Konsystencja margaryny twardej powinna być jednorodna i dość ścisła. Barwa wyrównana jasnokremowa do kremowej. Pakowana w folię aluminiową.
420,00
SZT
Margaryna 250g (±30g) do ciast, do pieczenia, w składzie 72% (±10%) tłuszczu roślinnego, kostka, pakowana w folię aluminiową, w składzie witaminy A i D.
350,00
SZT
Serek homogenizowany owocowy 150g (±30g), różne smaki: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, morela, śliwka, jagodowy, leśny lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia), zawartość tłuszczu 3% (±2%), zawartość syropu owocowego 3% (±2%), gładka jednolita struktura, gęsta lub bardziej płynna konsystencja.
1600,00
SZT
Deser owocowy 150g, deserek z owocami podobny konsystencją i składem do serka homogenizowanego owocowego, skład głównie z sera twarogowego lub serka z mleka pasteryzowanego, cukru, owoców, wanilii, śmietany bądź syropu glukozowo-fruktozowego, smaki: waniliowy, truskawkowy, malinowy, czekoladowy lub inny owocowy
1600,00
SZT
Drożdże świeże, w kostkach 100g (±20g), pakowane w pergamin lub folię aluminiową.
65,00
SZT
Serek topiony, w składzie sery 40% (±10%) , kostka 100g (±20g), różne smaki: ziołowy, śmietankowy, z szynką, z papryką, z pieczarką lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia). Łatwy do rozsmarowania, ciągliwy, pakowany w folię aluminiową.
1900,00
SZT
Ser twarogowy puszysty bez laktozy 150g (±20g), różne smaki, gładka jednolita struktura, spulchniona masa, delikatny smak. Zawartość laktozy <0,01g w 100g produktu. Zawartość tłuszczu min. 15g w 100g produktu.
165,00
SZT
Serek homogenizowany bez laktozy 150g (±20g), różne smaki, zawartość tłuszczu min. 3%, gładka jednolita struktura, gęsta lub bardziej płynna konsystencja. Zawartość laktozy <0,01g w 100g produktu.
180,00
SZT
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum 14-dniowym okresem przydatności do spożycia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia. Dla pozycji Mleko świeże – termin przydatności minimum 10 dni.
6) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
7) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
8) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów mleczarskich, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
9) Produkty mleczarskie winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
11) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
12) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 138221,46 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Opis asortymentu SWZ - Część II (OPZ)
Wymagania wspólne dla mięs:
- czystość - mięso czyste bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,
- konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
- smak i zapach swoisty, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa, bez oznak zaparzenia lub zepsucia,
- barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,
- mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, niepochodzących od knurów, loch,
- mięso świeże, niemrożone,
mięso mielone - świeżo zmielone mięso z szynki wieprzowej.
Wymagania wspólne dla wędlin:
- klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona, bez pęknięć i wycieków farszu,
- skład farszu z mięsa wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego, przypraw,
- ścisła konsystencja umożliwiająca porcjowanie,
- smak, zapach i konsystencja właściwa dla danego rodzaju wędliny.
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum:
a) 4-dniowym okresem przydatności do spożycia dla mięsa świeżego od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia,
b) 14-dniowym okresem przydatności do spożycia dla wędlin vacum od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
6) Zamawiany towar ma być dostarczany do Zamawiającego w pojemnikach Wykonawcy.
7) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
8) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
9) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
10) Produkty spożywcze winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
11) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
12) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 111684,17 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Cześć III Dostawa jaj klasy M dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Jajka świeże klasy M, gat.I,waga jajka 60g (±5g), naświetlane promieniami UV-C. Jaja czyste, bez uszkodzeń skorupki. Każde jajko ma być oznakowane zgodnie z normą branżową. Na opakowaniach transportowych zawierających jajka należy umieścić certyfikat na jaja dezynfekowane, na którym ma być umieszczona informacja: nazwa lub numer producenta oraz adres, klasa jakości, liczba jaj w opakowaniu, data minimalnej trwałości.
36.000
szt
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum 14-dniowym okresem przydatności do spożycia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
6) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
7) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
8) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu jaj, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
9) Jaja winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
11) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
12) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej

4.5.3.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 16601,76 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Nie wpłynęła żadna oferta.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 111675,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 118710,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 111675,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: „Masarnia Borowe” J.B. Pluta Spółka Jawna

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 574-193-24-90

7.3.3) Ulica: Borowe ul. Długa 114

7.3.4) Miejscowość: Węglowice

7.3.5) Kod pocztowy: 42-133

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 111675,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-01 do 2023-12-31

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 27000,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 28440,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 27000,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Hurt-Detal Kraina jaj Joanna Chinalska

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 892-160-96-06

7.3.3) Ulica: Akacjowa 23 Okup Mały

7.3.4) Miejscowość: Łask

7.3.5) Kod pocztowy: 98-100

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 27000,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-01 do 2023-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.