Ogłoszenie z dnia 2023-01-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00450061/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-11-21
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65 w 2023 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W ŁODZI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 470014280
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Sierakowskiego 65
1.5.2.) Miejscowość: Łódź
1.5.3.) Kod pocztowy: 91-324
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL711 - Miasto Łódź
1.5.7.) Numer telefonu: 426514408
1.5.8.) Numer faksu: 426160014
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dps-sierakowskiego.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpssierakowskiego.wikom.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Pomoc Społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65 w 2023 roku2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-36e8942d-699c-11ed-abdb-a69c1593877c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00037430
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00048884/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Świadczenie usług gastronomicznych w zakrsie całodobowego żywienia mieszkańców DPS
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 1/ZP/DPS/2022/U
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65. Średnia miesięczna ilość przygotowanych posiłków wynosi: 45 Żywienie mieszkańców opiera się na n/dietach:
• normalna (podstawowa) - 16 posiłków w tym 1 posiłek gotowane mięso lub ryba
• papkowata - 16 posiłków
• mixowana - 13 posiłków
Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy Społecznej zgodnie z zaleceniem lekarza i może ulegać zmianom.
4. Posiłki dostarczane są w jeden punkt zbiorczy tj. do rozdzielni posiłków znajdującej się na parterze budynku DPS.
• Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe ( wartości odżywcze)
• Zamawiający wymaga aby oferenci w swoich kalkulacjach przyjmowali co najmniej minimalną dzienną wartość wsadu do kotła dla jednego pensjonariusza w kwocie 12,00 zł (brutto).
• Zamawiający wymaga aby w planowanych w jadłospisach, były uwzględniane tylko takie wędliny w tym również podrobowe (np. mielonka, parówka, pasztet), które w swoim składzie zawierają przynajmniej 70 % mięsa. Oprócz salcesonów, Zamawiający w ogóle nie przewiduje salcesonów w żywieniu swoich podopiecznych
• Każdy posiłek obiadowy powinien zwierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego takich jak: mięso, drób, ryby, jajka ser biały lub nabiał, uzupełniony o produkty będące źródłem białka roślinnego( dodatek owocowo-warzywny np. jarzyny, surówki, sałatki lub owoce) zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.
• Posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone, wysokiej jakości,zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Posiłki powinny zawierać dużo błonnika, warzyw i owoców.
• Posiłki powinny być przygotowane w taki sposób aby były łatwe do pogryzienia przez mieszkańców.
• Posiłki muszą być urozmaicone ze szczególnym uwzględnieniem owoców i warzyw – dodatek warzywny lub owocowy w każdym posiłku, chyba, że rodzaj diety je wyklucza.
• Wykonawca dostarczy posiłki w odpowiednio przeznaczonych do tego celu pojemnikachtermoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem lub schłodzeniem, z uwzględnieniem: termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków ( zupa, napoje) oraz termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami GN, które występując w różnej konfiguracji zapewniają dostarczenie poszczególnych części posiłku.
• Posiłki muszą posiadać odpowiednią temperaturę i muszą być estetycznie podane.
• W ramach zamówienia wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia w jadłospisach tradycyjnych posiłków w okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości.
• Zamawiający zastrzega sobie prawo do wnoszenia zmian w jadłospisach w uzgodnieniu z Wykonawcą.
• Posiłki winny być dostarczone w odpowiednim czasie i wydawane w określonym czasie :
- śniadanie od godz. 7.50 – 8.10
- obiad od godz. 12.00 – 13.00
- podwieczorek od godz. 15.00 – 15.30
- kolacja od godz. 18:00 -18:30
• Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność przed jednostkami uprawnionymi do kontroli w zakresie żywienia osób.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 519522,75 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 736168,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 519522,75 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MAXI-FOOD USŁUGI GASTRONOMICZNE JAROSŁAW WIŚNIK
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7261702101
7.3.4) Miejscowość: ŁÓDŹ
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"MAXI-FOOD" USŁUGI GASTRONOMICZNE JAROSŁAW WIŚNIK
jakie przetargi wygrała firma
"MAXI-FOOD" USŁUGI GASTRONOMICZNE JAROSŁAW WIŚNIK
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-29
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 519522,75 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-01 do 2023-12-31INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Remont pomieszczeń Szkoły Podstawowej nr 175 , wykonanie wentylacji mechanicznej kuchni i sali gimnastycznej
- Malowanie i remont wybranych pomieszczeń I, III, V, VII, VIII oraz IX Domu Studenta Politechniki Łódzkiej
- Wykonanie analiz porealizacyjnych dla dwóch zadań inwestycyjnych na drogach województwa łódzkiego
- Wykonanie remontów nawierzchni chodników w ciągach dróg wojewódzkich w 2024 roku z podziałem na zadania
- Dostawa wraz z uruchomieniem aparatury do nieinwazyjnej diagnostyki układu autonomicznego z modułem kardiologicznym dla Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.
- Wycena niezabudowanych nieruchomości rolnych i nierolnych zabudowanych, znajdujących się w ZWR Skarbu Państwa i położonych na terenie woj. łódzkiego - zamówienie składa się z 5 części.
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 02.09.2024 r do 27.06.2025 r "
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. LEOPOLDA WĘGRZYNOWICZA W DOBREJ
- Dożywianie dzieci w Gminnym Przedszkolu nr 1 w Dobrej
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLCÓWEK OŚWIATOWYCH W SKRZYDLNEJ
- Całodniowe świadczenie usług w zakresie przygotowywania posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki Domu Pomocy Społecznej w Pucku.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.