eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Usługa cateringu



Ogłoszenie z dnia 2021-04-02


Powiązane ogłoszenia:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00027257 z dnia 2021-04-02

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa cateringu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: WARSZAWSKIE CENTRUM INTEGRACJI "INTEGRACYJNA WARSZAWA"

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 386636718

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Zofii Nałkowskiej 11

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 01-886

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp.wci@um.warszawa.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: integracyjnawarszawa.bip.um.warszawa.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

integracyjnawarszawa.bip.um.warszawa.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa cateringu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d47f243d-6ae1-11eb-86b1-a64936a8669f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00027257

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00006143/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Usługa cateringu

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00006307/03

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: P/01/WCI/Catering/2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 698594,08 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa świadczona na rzecz Warszawskiego Centrum Integracji „Integracyjna Warszawa” dla dwóch odrębnych miejsc tymczasowego schronienia przy ul. Kaczorowej 39 oraz przy ul. Myśliborskiej 53.2. Usługa obejmuje maksymalnie 55 080 zestawów cateringowych oraz maksymalnie 91 860 szt. torebek herbaty i 1 836 kg cukru. Zestaw cateringowy składa się z ciepłego posiłku na kolację dostarczanego od poniedziałku do soboty i zimnego posiłku na niedzielną kolację dostarczanego w sobotę oraz suchego prowiantu na śniadanie dostarczanego od poniedziałku do soboty. 3. Usługa cateringowa będzie świadczona dla dwóch lokalizacji w Warszawie znajdujących się przy ul. Kaczorowej 39, oraz przy ul. Myśliborskiej 53.4. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia do lokalizacji przy ul. Kaczorowej 39, następujących ilości posiłków w ilości dziennej i łącznie w całym okresie obowiązywania Umowy:1) do 95 ciepłych posiłków na kolację dziennie, tj. do 25 365 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość ciepłych posiłków w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 126 0822) do 95 zimnych posiłków na kolację w niedzielę, tj. 3 705 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość zimnych posiłków na kolację w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 1 8523) do 95 porcji suchego prowiantu na śniadanie dziennie, tj. do 29 070 porcji prowiantu łącznie, przy czym minimalna łączna ilość porcji suchego prowiantu w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 14 535.4) dostarczenia 1 kompletu ciepłego napoju dziennie obejmującego do 150 torebek herbaty i do 3 kg cukru, tj. do 306 kompletów ciepłego napoju łącznie (tj. maksymalnie 45 900 torebek herbaty i 918 kg cukru łącznie), przy czym w ramach 1 kompletu nie może być mniej niż 75 torebek herbaty i 1,5 kg cukru. 5. Wykonawca w ramach niniejszej Umowy zobowiązuje się do dostarczenia posiłków do lokalizacji przy ul. Myśliborskiej 53 w ilości dziennej i łącznie w całym okresie obowiązywania Umowy:1) do 80 ciepłych posiłków na kolację dziennie, tj. do 21 360 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość ciepłych posiłków w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 10 680. 2) do 80 zimnych posiłków na kolację w niedzielę, tj. 3 120 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość zimnych posiłków na kolację w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 1 560.3) do 80 porcji suchego prowiantu na śniadanie dziennie, tj. do 24 480 porcji prowiantu łącznie, przy czym minimalna łączna ilość porcji suchego prowiantu w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 12 240.4) dostarczenia 1 kompletu ciepłego napoju dziennie obejmującego do 160 torebek herbaty i do 3 kg cukru, tj. do 306 kompletów ciepłego napoju łącznie (tj. maksymalnie 48 960 torebek herbaty i 918 kg cukru), przy czym w ramach 1 kompletu nie może być mniej niż 80 torebek herbaty i 1,5 kg cukru. 6. Posiłki dostarczane będą do lokalizacji przy ul. Kaczorowej 39 w pojemniku zbiorczym termoizolacyjnym zgodnie z wymaganiami i ilościami podanymi w załączniku nr 8 do SWZ. Wraz z posiłkami dostarczana będzie instrukcja serwisowa-ile plastrów/łyżek/kromek itp. przysługuje na jedną osobę. Wykonawca udostępni Zamawiającemu na czas trwania umowy wózek bemarowy 3 komorowy do podgrzewania posiłków. Dla lokalizacji przy ul. Myśliborskiej będą posiłki dostarczane w jednorazowych opakowaniach biodegradowalnych wyporcjowanych na 1 osobę, wraz z jednorazowymi sztućcami (biodegradowalnymi) zgodnie z wymaganiami i ilościami podanymi w załączniku nr 6 do SWZ.7. Na potrzeby niniejszej specyfikacji, jako ciepły posiłek Zamawiający rozumie posiłek dostarczony w pojemniku zbiorczym termoizolacyjnym gwarantującym odpowiednio wysoką temperaturę min. 63 stopni C dla dań gorących, min. 75 stopni C dla zupy – bez konieczności podgrzewania i poniżej 10 stopni C dla dań zimnych. 8. Wykonawca zapewnia sprzęt do pomiaru temperatury posiłków.9. Wykonawca zapewnienia warnik do przygotowania herbaty o pojemności minimalnej 20 litrów;10. Wykonawca dostarczy wodę lub inne napoje w opakowaniach wielokrotnego użytku lub w butelkach zwrotnych;11. Wykonawca zobowiązuje się do wykorzystywania materiałów, które pochodzą lub podlegają procesowi recyklingu;12.Wykonawca zobowiązuje się nie używać jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych.13. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie na koszt Wykonawcy w godzinach wskazanych przez Zamawiającego.14 .Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz przygotowanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 15.Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego zabrania brudnych pojemników termoizolacyjnych oraz pozostałych resztek żywieniowych.16.Wykonawca zrealizuje przedmiot zamówienia z poszanowaniem zasad dobrej praktyki higienicznej oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) oraz przepisach wykonawczych wydanych na podstawie ww. ustawy.17. Lokal/e, w którym/ch będą przygotowywane posiłki, powinny spełniać wszystkie wymagania stawiane w tym zakresie zakładom zbiorowego żywienia przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego. 18. Wykonawca dysponował będzie osobą/ami zapewniającymi przygotowanie i dostarczenie posiłków w sposób zgodny z zasadami praktyki higienicznej, posiadającym/i określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. 19. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 6 do SWZ. 20. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków. 21. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Dla spełnienia wymogu zgodności oferty z zapisami SWZ, wymagane jest zaoferowanie pełnego zakresu usługi. 22. Zamawiający informuje, że nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający unieważnia postępowanie na usługę Cateringu gdyż oferta została złożona z ceną przewyższającą kwotę, którą Zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 3

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 548352,00

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 1050123,15

2021-04-02 Biuletyn Zamówień PublicznychOgłoszenie o wyniku postępowania - - Usługi

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.