eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Parkosz › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-01-12


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 850281239

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 26

1.5.2.) Miejscowość: Parkosz

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-220

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.7.) Numer telefonu: 14 672 14 56

1.5.8.) Numer faksu: 14 672 14 56

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dpsparkosz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsparkosz.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8bfc9aff-4313-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8bfc9aff-4313-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00015616

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00001629/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00266542/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: K-271-2-12/21

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 195894,53 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. I – Artykuły Ogólnospożywcze: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.5.5.) Wartość części: 19000 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. II – Cukier, mąki, kasze: sukcesywna dostawa mąki i kaszy, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego

4.5.3.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.5.5.) Wartość części: 25000 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. III – Mięso i wędliny: sukcesywna dostawa mięsa i wędlin, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 90000 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. IV – Nabiał: sukcesywna dostawa nabiału, trzy razy w tygodniu w godzinach od 700 do 1100 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 60000 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. V – Jaja: sukcesywna dostawa jaj, jeden raz w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 15000 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. VI - Mrożonki, ryby: sukcesywna dostawa mrożonek i ryb, jeden raz w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

4.5.5.) Wartość części: 25000 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. VII – Pieczywo: sukcesywna dostawa pieczywa, sześć razy w tygodniu w godzinach od 700 do 1100 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 36000 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zgodnie z art. 259 Pzp z uwagi, że Zamawiający dopuścił możliwość składania ofert częściowych, do unieważnienia w części postępowania o udzielenie zamówienia stosuje się przepisy art. 255-258 Pzp. Cz. I zostaje unieważniona, gdyż nie wpłynęła do Zamawiającego żadna oferta.
Zgodnie z art. 255 pkt 1 Pzp „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: nie złożono (…) żadnej oferty”.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 20590,65 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 20590,65 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 20590,65 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Wytwórnia Makaronu Kazimierz Chrzanowski

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8170006514

7.3.3) Ulica: ul. Kolejowa 13

7.3.4) Miejscowość: Przecław

7.3.5) Kod pocztowy: 39-320

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-03

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 20590,65 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 88422,60 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 91495,74 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 88422,60 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakłady Mięsne „Nowy Żmigród” Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6850005234

7.3.3) Ulica: ul. Mytarz 4

7.3.4) Miejscowość: Nowy Żmigród

7.3.5) Kod pocztowy: 38-230

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-31

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 88422,60 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Najkorzystniejsze oferty przewyższają kwotę, którą Zamawiający przeznaczył na dane zamówienie. Zamawiający wykazał, że na całość postępowania przeznacza 270 000zł, jednakże wyznaczył sobie maksymalne kwoty, jakie może przeznaczyć w poszczególnych częściach. W cz. IV zaplanował, że wyda nie więcej niż 60 000zł, a w cz. V nie więcej niż 15 000zł. Łączna wartość najkorzystniejszych ofert znacznie przewyższa kwotę na zrealizowanie całości postępowania, a dodatkowo do cz. I nie przystąpił żaden Wykonawca, tak więc z dodatkowymi wydatkami na tą część również Zamawiający musi się liczyć.
Zgodnie z art. 259 Pzp z uwagi, że Zamawiający dopuścił możliwość składania ofert częściowych, do unieważnienia w części postępowania o udzielenie zamówienia stosuje się przepisy art. 255-258 Pzp.
Zgodnie z art. 255 pkt 3 Pzp „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: cena (…) najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny (…) najkorzystniejszej oferty”. W związku z powyższym unieważnia się cz. IV i V przedmiotowego postępowania.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 106729,35 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 106729,35 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Najkorzystniejsze oferty przewyższają kwotę, którą Zamawiający przeznaczył na dane zamówienie. Zamawiający wykazał, że na całość postępowania przeznacza 270 000zł, jednakże wyznaczył sobie maksymalne kwoty, jakie może przeznaczyć w poszczególnych częściach. W cz. IV zaplanował, że wyda nie więcej niż 60 000zł, a w cz. V nie więcej niż 15 000zł. Łączna wartość najkorzystniejszych ofert znacznie przewyższa kwotę na zrealizowanie całości postępowania, a dodatkowo do cz. I nie przystąpił żaden Wykonawca, tak więc z dodatkowymi wydatkami na tą część również Zamawiający musi się liczyć.
Zgodnie z art. 259 Pzp z uwagi, że Zamawiający dopuścił możliwość składania ofert częściowych, do unieważnienia w części postępowania o udzielenie zamówienia stosuje się przepisy art. 255-258 Pzp.
Zgodnie z art. 255 pkt 3 Pzp „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: cena (…) najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny (…) najkorzystniejszej oferty”. W związku z powyższym unieważnia się cz. IV i V przedmiotowego postępowania.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 19110,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 19110 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 24686,55 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 29539,55 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 24686,55 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Jawit A. i J. Białas, L. i W. Lampara Spółka Jawna

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6840006798

7.3.3) Ulica: ul. Mięsowicza 2a

7.3.4) Miejscowość: Krosno

7.3.5) Kod pocztowy: 38-400

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-03

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 24686,55 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 7

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 34020 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 34020 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 34020 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 7)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Piekarnia A.M. A. Dropińscy Sp. jawna

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8720004591

7.3.3) Ulica: Rynek 37

7.3.4) Miejscowość: Pilzno

7.3.5) Kod pocztowy: 39-220

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 7)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-03

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 34020 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Nie dotyczy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.