eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Mazowieckisprzedaż i dostarczanie środków żywnościowych do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim od dnia zawarcia umowy do 31 grudnia 2013r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-09-27

Tomaszów Mazowiecki: sprzedaż i dostarczanie środków żywnościowych do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim od dnia zawarcia umowy do 31 grudnia 2013r.
Numer ogłoszenia: 199083 - 2013; data zamieszczenia: 27.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Maz. , ul. Św. Antoniego 57/61, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie, tel. 44 724 43 36, faks 44 724 43 36.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsp2.nasztomaszow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sprzedaż i dostarczanie środków żywnościowych do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim od dnia zawarcia umowy do 31 grudnia 2013r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostarczanie środków żywnościowych do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim od dnia zawarcia umowy do 31 grudnia 2013r..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.24.30.00-3, 15.22.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym;
  • zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie, że spełnia i przyjmuje warunki zawarte w SIWZ oraz w projekcie umowy. Oświadczenie zawarte w formularzu oferty.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsp2.nasztomaszow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 97-200 Tomaszów Mazowiecki ul. Św. Antoniego 57/61..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.10.2013 godzina 12:00, miejsce: 97-200 Tomaszów Mazowiecki ul. Św. Antoniego 57/61. pokój 2.1 I piętro..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: sprzedaż i dostarczanie produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, od dnia zawarcia umowy do 31.12.2013r. wg załącznika nr 1a SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne związane z bieżącą działalnością Centrum Kształcenia Praktycznego w ZSP nr 2 w Tomaszowie Maz. L.p. Nazwa artykułu j.m. Ilość 1 Łopatka wp. b/k bez tłuszczu Kg 500 2 Żeberka wp. paski Kg 150 3 Wołowina drobna Kg 350 4 Boczek wędzony chudy Kg 600 5 Słonina Kg 20 6 Mięso mielone wp.-wołowe Kg 400 7 Kiełbasa siekana wp. Kg 900 8 Kaszanka porcjowana typu krupniok (waga 12-14dkg) Kg 500 9 Kiełbasa parówkowa porcjowana typu serdelek (waga 12-14 dkg) Kg 800 11 Kiełbasa serdelowa Kg 250 12 Flaki wołowe gotowane krojone Kg 10 13 Kości mięsne Kg 500 14 Uda drobiowe Kg 500 15 Żołądki drobiowe Kg 600 16 Schab b/k Kg 20 17 Kark b/k Kg 250 18 Kurczak Kg 10 19 Filet drobiowy Kg 20 20 Wątroba drobiowa Kg 15 21 Boczek surowy wp. chudy Kg 3 22 Golona wp b/k i bez skóry Kg 5 23 Kości wędzone Kg 5 24 Wątroba wp. Kg 5 25 Szynka gotowana Kg 2 26 Baleron Kg 2 27 Polędwica Kg 2 28 Kabanosy Kg 2 29 Pasztet wp. Kg 2 30 Porcja rosołowa Kg 5 W sytuacjach awaryjnych wymagana jest możliwość bezpiecznego i bezpłatnego przechowywania półproduktów w warunkach chłodniczych zgodnie z wymogami HACCP oraz nieodpłatne świadczenie usług transportowych. Wykonawca winien być dyspozycyjny w przypadkach nieplanowanych dodatkowych dostaw (czas realizacji max 1 godz.)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: sprzedaż i dostarczanie jaj, od dnia zawarcia umowy do 31.12.2013r. wg załącznika 1b SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są jaja na potrzeby Centrum Kształcenia Praktycznego w ZSP nr 2 w Tomaszowie Maz., związane z bieżącą działalnością CKP. Wykonawca winien być dyspozycyjny w przypadkach nieplanowanych dodatkowych dostaw czas realizacji max 1 godz. L.p. Nazwa artykułu j.m. Ilość 1 Jaja konsumpcyjne kurze 65g-70g Szt. 1.500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: sprzedaż i dostarczanie pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, od dnia zawarcia umowy do 31.12.2013r. wg załącznika 1c SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie dla ZSP Nr 2 Centrum Kształcenia Praktycznego w Tomaszowie Maz. związane z bieżącą działalnością. L.p. Nazwa artykułu j.m. Ilość 1 Chleb mieszany krojony 0,60kg Szt. 7.000 2 Bułka słodka 100g Szt. 3.000 3 Bułka kajzerka 0,05kg Szt. 100 4 Bułka tarta Kg 100 5 Bułka angielka 400g Szt. 20 6 Chleb razowy 0,50kg Szt. 10 7 Ciasto sernik wiedeński Kg 5 8 Ciasto stefanka Kg 5 9 Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką Kg 5 10 Ciasto jabłecznik Kg 5 11 Ciasto makowiec Kg 5 12 Ciasto sernik krakowski Kg 5 Wykonawca winien być dyspozycyjny w przypadkach nieplanowanych dodatkowych dostaw - czas realizacji max 1 godz..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: sprzedaż i dostarczanie ryb mrożonych, filetów rybnych, pozostałego mięsa ryb i przetworów z ryb, od dnia zawarcia umowy do 31.12.2013r. wg załącznika 1d SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są przetwory z ryb, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb dla ZSP Nr 2 Centrum Kształcenia Praktycznego w Tomaszowie Maz. związane z bieżącą działalnością. L.p. Nazwa artykułu j.m. Ilość 1 Płat śledziowy solony wiaderko 4 kg Szt. 3 2 Płat śledziowy marynowany wiaderko 4kg Szt. 80 3 Szprot w sosie pomidorowym puszka 170g Szt. 2.200 4 Paluszki rybne panierowane Kg 10 5 Filet z mintaja mrożony Kg 15 6 Ryba wędzona Kg 3 7 Paprykarz szczeciński puszka 160g Szt. 750 8 Śledź w pomidorach puszka 170g Szt. 2.200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.