Ogłoszenie z dnia 2007-10-18
Kalisz: 5/ż/07
Numer ogłoszenia: 197997 - 2007; data zamieszczenia: 18.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7669507.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 5/ż/07.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Ryby mrożone i wędzone 1 Dorsz mrożony filet kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 1000 2 Morszczuk mrożony filet bez skóry kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 100 3 Mintaj mrożony b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 100 4 Łosoś mrożony filet b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 400 5 Miruna mrożony filet z/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 200 6 Okoń nilowy mrożony b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 500 7 Flądra mrożona filet b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 300 8 Panga mrożona filet b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 800 9 Makrela wędzona tusza b/gł kl. I 15234000-7 PN-85/A-86772; makrela wędzona na zimno, tusze o wadze 250-300g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 5 do 10 kg - kg 200 10 Pstrąg wędzony tusza b/gł kl. I 15234300-0 PN-85/A-86772; pstrąg wędzona na zimno, tusze o wadze 250-300g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 5 do 10 kg - kg 100 11 Halibut wędzony kl. I 15234300-0 PN-85/A-86772; halibut wędzona na zimno, kawałki o wadze 200-250g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 5 do 10 kg - kg 200 12 Łosoś wędzony filet kl. I 15234100-8 PN-85/A-86722; łosoś wędzony na zimno, plastry w opakowaniu z folii hermetycznie zamkniętej o wadze 100g. Cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki; smak i zapach jełki, gorzki, gnilny, obcy, tekstura tkanki mięsnej mazista - kg 100 13 Śledzie solone matiesy kl I 15232000-3 PN-84/A-86766; filety całe bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej- jasna, biała do lekko kremowej. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 5 do 10 kg ; cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów - kg 300 14 Śledzie po kaszubsku 15242000-6 PN-A-86780; zawartość filetów w produkcie min 50%, przypraw 10% w zalewie aromatyczno-korzennej (pomidorowej), o konsystencji zawiesistej, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej- jasna, biała do lekko kremowej. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów, niedopuszczalny zapach zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy, niedopuszczalna mazista lub twarda tekstura mięsna. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 3 do 10kg - kg 400 Część II Konserwy rybne 1 Filet śledziowy w pomidorach 15241200-1 konserwa rybna sterylizowana: filety śledziowe (50%), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna, olej roślinny, ziemniak, przyprawy, mąka ziemniaczana, substancja wzmacniająca smak i zapach- glutaminian sodu, ocet, marchew, seler, cebula, sól, kwas octowy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwootwieralna, waga 125g - kg 200 2 Filet z makreli w pomidorach 15241500-4 konserwa rybna sterylizowana: filety z makreli (50%), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna, olej roślinny, ziemniak, przyprawy, mąka ziemniaczana, substancja wzmacniająca smak i zapach- glutaminian sodu, ocet, marchew, seler, cebula, sól, kwas octowy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwootwieralna, waga 175g - kg 100 3 Karp po grecku 15241000-3 konserwa rybna; skład: karp, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, cebula, groszek, olej, cukier, ocet spirytusowy, sól, mąka, pszenna, błonnik jabłkowy, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwootwieralna, waga 175g - kg 300 4 Tuńczyk w oleju 15241400-3 konserwa rybna; skład: duże kawałki tuńczyka, olej słonecznikowy, woda, sól. Opakowanie jednostkowe: puszka hermetycznie zamknięta, waga 185g - kg 200 5 Sardynka w oleju 15241000-9 konserwa rybna; skład: sardynka (50%), olej roślinny, sól, glutaminian sodu, ocet, seler, cebula. Opakowanie jednostkowe: puszka - lekkie otwieranie, waga 170g - kg 100 6 Byczki w sosie pomidorowym 15241000-9 konserwa; skład: ryba słodkowodna, koncentrat pomidorowy, warzywa, przyprawy, olej, masa ryby netto 156g Opakowanie jednostkowe - puszka 240g - kg 300 7 Paprykarz szczeciński 152443000-3 konserwa; skład: ryba, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy, olej roślinny, sól, błonnik, przyprawy - kg 300
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: 1) Wysokość wadium Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 2.737,00 zł (słownie: dwa tysiące siedemset trzydzieści siedem złotych 00/100) W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część, oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości sumy wadiów na poszczególne części, w tym : Część 1 - 2.205,00 zł (słownie: dwa tysiące dwieście pięć złotych00/100) Część 2 - 532,00 zł (słownie: pięćset trzydzieści dwa złote 00/100) 2) Terminy dotyczące wadium Termin wniesienia wadium upływa dnia 08-11-2007 r. przed godz. 10:00 Wadium musi obejmować okres związania ofertą 3) Formy wadium Wadium może być wnoszone - w poręczeniach bankowych, lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - w gwarancjach bankowych, - w gwarancjach ubezpieczeniowych, - w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.), - w pieniądzu - przelewem. Oznacza to, że w terminie wniesienia wadium, w kasie zamawiającego muszą znaleźć się w/w formy wadium, z zastrzeżeniem pieniądza. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego w banku: NBP o/Poznań Numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - nr sprawy: 5/ż/07 . O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Jeżeli Wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego. 4) Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne zobowiązany jest: - Złożyć Druk OFERTA, wg wzoru zamawiającego. - Złożyć Formularz cenowy, który należy sporządzić wg wzoru zamawiającego. - Złożyć podpisany, dołączony przez Zamawiającego do SIWZ druk Oświadczenie Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi : - posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, - wskazać części zamówienia, których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom, także podać nazwy (firmy) proponowanych podwykonawców
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W CELU POTWIERDZENIA, ŻE WYKONAWCA POSIADA NIEZBĘDNĄ WIEDZĘ I DOŚWIADCZENIE ORAZ DYSPONUJE POTENCJAŁEM TECHNICZNYM, A TAKŻE OSOBAMI ZDOLNYMI DO WYKONANIA ZAMÓWIENIA : - Sporządzić wykaz wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączyć dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane należycie. Wymagane jest wykazanie co najmniej 5 dostaw Wykazane dostawy muszą być poparte dokumentami potwierdzającymi, że dostawy te zostały wykonane należycie. Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: Złożyć polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH I DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby Wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty: - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W PRZYPADKU SKŁADANIA OFERTY PRZEZ WYKONAWCÓW UBIEGAJĄCYCH SIĘ WSPÓLNIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA MUSI BYĆ ZAŁĄCZONE PEŁNOMOCNICTWO ZGODNIE Z ART. 23 UST. 2 USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie Zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić Zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców, zawierającą: - wskazanie celu gospodarczego zgodnego z wykonaniem Zamówienia, - sposób współdziałania wykonawców przy wykonaniu Zamówienia, - zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z Wykonawców, - solidarną odpowiedzialność wobec Zamawiającego, - oznaczenie czasu trwania umowy, obejmującego, przynajmniej, okres wykonania Zamówienia oraz okres gwarancji i rękojmi, - wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z wykonawców do czasu wykonania Zamówienia oraz upływu okresu gwarancji i rękojmi, - zakaz dokonywania w umowie zmian, mogących mieć wpływ na wykonanie Zobowiązania, bez zgody Zamawiającego, - wskazanie tzw. Partnera wiodącego - Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec Zamawiającego w czasie wykonywania Zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym Zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy Zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie Zamówienia. - Aktualne Informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego, albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 8 ustawy. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę - Aktualną Informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy prawo zamówień publicznych (wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Urzędu Skarbowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Oddziału ZUS lub KRUS, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: COSSW Kalisz, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.11.2007 godzina 10:00, miejsce: sekretariat COSSW w Kaliszu.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ryby mrożone i wędzone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Dorsz mrożony filet kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 1000 2 Morszczuk mrożony filet bez skóry kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 100 3 Mintaj mrożony b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 100 4 Łosoś mrożony filet b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 400 5 Miruna mrożony filet z/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 200 6 Okoń nilowy mrożony b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 500 7 Flądra mrożona filet b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 300 8 Panga mrożona filet b/s kl. I 15222000-0 PN-91/A-86755; filety całe, luzem (nie dopuszcza się bloków i kostek), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 20%, barwa mięsa- tkanka mięsa jasna. Opakowania: pudła kartonowe od 5-12kg - kg 800 9 Makrela wędzona tusza b/gł kl. I 15234000-7 PN-85/A-86772; makrela wędzona na zimno, tusze o wadze 250-300g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 5 do 10 kg - kg 200 10 Pstrąg wędzony tusza b/gł kl. I 15234300-0 PN-85/A-86772; pstrąg wędzona na zimno, tusze o wadze 250-300g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 5 do 10 kg - kg 100 11 Halibut wędzony kl. I 15234300-0 PN-85/A-86772; halibut wędzona na zimno, kawałki o wadze 200-250g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 5 do 10 kg - kg 200 12 Łosoś wędzony filet kl. I 15234100-8 PN-85/A-86722; łosoś wędzony na zimno, plastry w opakowaniu z folii hermetycznie zamkniętej o wadze 100g. Cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki; smak i zapach jełki, gorzki, gnilny, obcy, tekstura tkanki mięsnej mazista - kg 100 13 Śledzie solone matiesy kl I 15232000-3 PN-84/A-86766; filety całe bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej- jasna, biała do lekko kremowej. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 5 do 10 kg ; cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów - kg 300 14 Śledzie po kaszubsku 15242000-6 PN-A-86780; zawartość filetów w produkcie min 50%, przypraw 10% w zalewie aromatyczno-korzennej (pomidorowej), o konsystencji zawiesistej, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej- jasna, biała do lekko kremowej. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów, niedopuszczalny zapach zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy, niedopuszczalna mazista lub twarda tekstura mięsna. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 3 do 10kg - kg 400.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Konserwy rybne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet śledziowy w pomidorach 15241200-1 konserwa rybna sterylizowana: filety śledziowe (50%), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna, olej roślinny, ziemniak, przyprawy, mąka ziemniaczana, substancja wzmacniająca smak i zapach- glutaminian sodu, ocet, marchew, seler, cebula, sól, kwas octowy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwootwieralna, waga 125g - kg 200 2 Filet z makreli w pomidorach 15241500-4 konserwa rybna sterylizowana: filety z makreli (50%), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna, olej roślinny, ziemniak, przyprawy, mąka ziemniaczana, substancja wzmacniająca smak i zapach- glutaminian sodu, ocet, marchew, seler, cebula, sól, kwas octowy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwootwieralna, waga 175g - kg 100 3 Karp po grecku 15241000-3 konserwa rybna; skład: karp, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, cebula, groszek, olej, cukier, ocet spirytusowy, sól, mąka, pszenna, błonnik jabłkowy, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwootwieralna, waga 175g - kg 300 4 Tuńczyk w oleju 15241400-3 konserwa rybna; skład: duże kawałki tuńczyka, olej słonecznikowy, woda, sól. Opakowanie jednostkowe: puszka hermetycznie zamknięta, waga 185g - kg 200 5 Sardynka w oleju 15241000-9 konserwa rybna; skład: sardynka (50%), olej roślinny, sól, glutaminian sodu, ocet, seler, cebula. Opakowanie jednostkowe: puszka - lekkie otwieranie, waga 170g - kg 100 6 Byczki w sosie pomidorowym 15241000-9 konserwa; skład: ryba słodkowodna, koncentrat pomidorowy, warzywa, przyprawy, olej, masa ryby netto 156g Opakowanie jednostkowe - puszka 240g - kg 300 7 Paprykarz szczeciński 152443000-3 konserwa; skład: ryba, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy, olej roślinny, sól, błonnik, przyprawy - kg 300.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KALISZA
- Zakup samochodu typu BUS do przewozu osób z niepełnosprawnościami
- "Posiłek dla potrzebujących świadczeniobiorców Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kaliszu w 2026 roku."
- Świadczenie SUO w 2026r dla dzieci i młodzieży upośledzonej umysłowo lub wykazujących inne przewlekłe zaburzenia czynności psychicznych zamieszkałych na terenie miasta Kalisza.
- Sukcesywne dostawy sond kriochirurgicznych do aparatu Cryo-S
więcej: przetargi w Kaliszu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w celu realizacji żywienia zbiorowego dla uczestników przedsięwzięć szkoleniowych w Ośrodku Szkoleniowo-Konferencyjnym w Lucieniu
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - mrożonki i ryby, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
- Przetarg 2. Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek ZS im. Jana Koszczyca Witkiewicza w Kazimierzu Dolnym na 2026 r.
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w 2026 roku dla Przedszkola Nr 1 im. Janusza Korczaka w Bełżycach
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych do kuchni Przedszkola nr 427"Kraina Radości" w Warszawie w 2026 r.
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych do kuchni Szkoły Podstawowej nr 400 im. Marii Skłodowskiej - Curie w Warszawie w 2026 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





