Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-01-17
Wrzosowo: Zakup i dostawa różnych produktów mleczarskich.
Numer ogłoszenia: 19612 - 2014; data zamieszczenia: 17.01.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Włościbórz, 78-114 Wrzosowo, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 819 22, faks 0-94 35 819 63.
- Adres strony internetowej zamawiającego: dpswlosciborz.finn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa różnych produktów mleczarskich..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Delma do kanapek (500g)lub równoważny - 2200kg,CPV 15431000-8 2.Margaryna Kasia (250g) lub równoważny- 40kg,CPV 15431000-8 3.Ser żółty wędzony- 55kg,CPV 15544000-3 4.Ser edamski- 70kg,CPV 15544000-3 5.Ser gouda- 50kg,CPV 15544000-3 6.Ser morski- 50kg,CPV 15544000-3 7.Serek kiri lub równoważny - 4620szt.,CPV15542200-1 8.Serek wiejski 500g- 820szt.CPV 15542200-1 9.Toska ser luz (3 kg)lub równoważny-.60szt.CPV,15542200-1 10.Toska tartare (20g)lub równoważny - 3080 szt., CPV15542200-1 11.Wiejski twaróg półt.(200g)-700kg,CPV15542200-1 12.Serek Topiony krążki MIX 140g Sertop lub równoważny-620szt.,CPV 15542200-1 13.Śmietana 18% 400g-150szt.,CPV 15512200-2 14.Danon deser gratka biała 145g lub równoważny -3100 szt.,CPV15551320-4 15.Zott serduszko clasic 125 g lub równoważny -3100 szt.,CPV 15551320-4 16.Kefir 125g- 2800szt.,CPV 15551500-0 17.Mleko w proszku czarnków 450g lub równoważny - 1400kg ,CPV 15511700-0 18.Wiejskie mleko UHT 2%-100l,CPV 15511210-8 19.Maślanka-200 l,CPV15551500-0.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.10.00 - Margaryna i podobne produkty 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.22.00 - Ser miękki 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.55.15.00 - Maślanka .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY NIE PRZEWIDUJE WNIESIENIA WADIUM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.Pełnomocnictwo dla osób upoważnionych do podpisywania oferty i podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy wystawione i podpisane przez Wykonawcę (o ile upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych - KRS lub innej ewidencji działalności gospodarczej ) załącznik Nr 4 do SIWZ. 2.Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art.22 ust.1 Prawa zamówień publicznych -załącznik Nr 2 do SIWZ. 3.Formularz cenowy- załącznik Nr 6 do SIWZ. 4.Formularz ofertowy - załącznik Nr 1 do SIWZ. 5.Oświadczenie wykonawcy że wdrożył zasady, procedury i spełnia wymagania higieniczne i warunku konieczne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności, tj. artykułów będących przedmiotem zamówienia - załącznik Nr 3 do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dpswlosciborz.finn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej we Włościborzu
Włościbórz1
78-114 Wrzosowo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.01.2014 godzina 10:15, miejsce: Dom Pomocy Społecznej we Włościborzu Włościbórz 1 78-114 Wrzosowo- sekretariat I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów mleczarskich i margaryny
- "SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO SIEDZIBY ZAMAWIAJĄCEGO na I PÓŁROCZE 2026r."
- "SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO SIEDZIBY ZAMAWIAJĄCEGO na I PÓŁROCZE 2026r."
- Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2026 CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
- Dostawy artykułów nabiałowych, tłuszczy roślinnych oraz jaj spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Wołowie
- Dostawa tłuszczy roślinnych do Zakładu Karnego w Tarnowie i Oddziału Zewnętrznego Tarnów Mościce - I półrocze 2026
więcej: Margaryna i podobne produkty »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





