Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-09-24
Grudziądz: Dostawy warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 195203 - 2013; data zamieszczenia: 24.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Cz. 1 warzywa Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość ZK Nr1 Ilość ZK Nr 2 AŚ Chełmno Ilość razem 1. Buraki czerwone PN-84/R-75358 25 000 kg 2 800 kg 1 304 kg 29 104 kg 2. Cebula PN-87/R-75357 5 000 kg 6 390 kg 2 146 kg 13 536 kg 3. Cebula czerwona PN-87/R-75357 ___ 415 kg ____ 415 kg 4.Czosnek główka PN -R-75518 ___ 36 kg ____ 36 kg 5.Kapusta biała PN-72/R-75362 24 000 kg 5 465 kg 1 814 kg 31 279 kg 6. Kapusta czerwona PN-72/R-75362 ___ 875 kg _____ 875 kg 7. Marchew PN-84/R-75358 65 000 kg 10 693 kg 1 917 kg 77 610 kg 8.Pietruszka-korzeń PN-R-75370 18 000 kg 2 495 kg 70 kg 20 565 kg 9. Por PN-R-75521 2 000 kg 1 860 kg ___ 3 860 kg 10.Seler PN-R-75371 18 000 kg 3 206 kg 530 kg 21 736 kg 11. Brukiew PN-R-75378 ___ 451 kg ___ 451 kg 12. Pieczarki PN-75/R-75078 ___ 145 kg 108 kg 253 kg 13. Pomidory PN-91/R-75368 ___ 738 kg ___ 738 kg Cz. 2 owoce Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość ZK Nr1 Ilość ZK Nr 2 AŚ Chełmno Ilość razem 1. jabłka PN-84/R-75024 12 000 kg 3 153 kg ___ 15 153 kg.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 01.12.11.00-2, 03.22.14.10-3, 01.12.14.10-8, 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 01.12.12.60-1, 01.12.12.40-5, 03.22.23.21-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne, OISW w Bydgoszczy, Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz - Dział Kwatermistrzowski.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.10.2013 godzina 11:30, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz -sekretariat budynku w administracji - I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Ilość ZK Nr1 Ilość ZK Nr 2 AŚ Chełmno Ilość razem 1.Buraki czerwone 25 000 kg 2 800 kg 1 304 kg 29 104 kg 2.Cebula 5 000 kg 6 390 kg 2 146 kg 13 536 kg 3. Cebula czerwona___ 415 kg ____ 415 kg 4.Czosnek główka ___ 36 kg ____ 36 kg 5.Kapusta biała 24 000 kg 5 465 kg 1 814 kg 31 279 kg 6.Kapusta czerwona___ 875 kg _____ 875 kg 7.Marchew 65 000 kg 10 693 kg 1 917 kg 77 610 kg 8.Pietruszka-korzeń 18 000 kg 2 495 kg 70 kg 20 565 kg 9. Por 2 000 kg 1 860 kg ___ 3 860 kg 10.Seler 18 000 kg 3 206 kg 530 kg 21 736 kg 11.Brukiew ___ 451 kg ___ 451 kg 12.Pieczarki___ 145 kg 108 kg 253 kg 13. Pomidory___ 738 kg ___ 738 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 01.12.11.00-2, 03.22.14.10-3, 01.12.14.10-8, 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 01.12.12.60-1, 01.12.12.40-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Ilość ZK Nr1 Ilość ZK Nr 2 AŚ Chełmno Ilość razem 1. jabłka 12 000 kg 3 153 kg ___ 15 153 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GRUDZIĄDZA
- Czyszczenie przewodów kominowych, sprawdzenie stanu technicznej sprawności przewodów kominowych, wykonanie bieżących usług kominiarskich w budynkach MPGN w Grudziądzu do 31.12.2026r.
- Sporządzanie projektów decyzji o ustaleniu warunków zabudowy i ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego na terenie Gminy Grudziądz w 2026 r.
- Dostawy leków i wyrobów medycznych - znak sprawy: Z/99/PN/25
- Remont budynku mieszkalnego wielorodzinnego wraz z robotami towarzyszącymi przy ul. Toruńskiej 15 w Grudziądzu z podłączeniem budynku do miejskiej sieci ciepłowniczej
więcej: przetargi w Grudziądzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Przetarg 2. Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek ZS im. Jana Koszczyca Witkiewicza w Kazimierzu Dolnym na 2026 r.
- Dostawa artykułów spożywczych
- Na sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w postaci owoców i warzyw
- dostawa warzyw i owoców.
- JABŁKA.
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





