eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Herby › Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-07-31

Herby: : Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy
Numer ogłoszenia: 195000 - 2015; data zamieszczenia: 31.07.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 165596 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Krótka 28, 42-284 Herby, woj. śląskie, tel. 0-34 3528115, 3528123, faks 0-34 3528134.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: ZAKŁAD KARNY.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: : Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy. Opis przedmiotu zamówienia - Część I : Realizacja dostaw artykułów Grupy 152 -konserwy rybne i grupy 151 - konserwy mięsne w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej: 1. Paprykarz szczeciński kod CPV:15243000-3, mięso rybne rozdrobnione , koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny, cebula, sól spożywcza, puszka z samo otwieraczem300g do 330g . Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw. smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy, w ilości 700 kg. 2. Szprot w pomidorach kod CPV: 15240000-2, w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto, Cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg. 3. Konserwa mięsna kod CPV: 15131000-5, konserwa sterylizowana; mięso: wieprzowo-wołowe mielone o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20% puszka z samo otwieraczem 300g do 330 g Cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych ścięgien i chrząstek lub odłamków kości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg. 4. Szprot w oleju kod CPV: 15240000-2, w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto, Cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 500kg. 5. Konserwa rybna kod CPV: 15243000-3, puszka z samo otwieraczem 150do 200g Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy, w ilości 40 kg. Opis przedmiotu zamówienia - Część II : Realizacja dostaw artykułów grupy 152 ryby mrożone ,grupa 153 warzywa mrożone w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej: 1. Mieszanka warzywna Kod CPV 15331170-9, Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z marchwi, fasolki szparagowej, brukselki, groszku zielonego, kalafiora, pietruszki , selera itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. poniżej -18oC) gotowy do spożycia po obróbce termicznej. SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych warzyw, niedopuszczalne inne obce zapachy. WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady. STRUKTURA I KONSYSTENCJA : w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu krucha . CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, mineralne - gleba, piasek itp. WAGA - OD 2 KG DO 5KG, w ilości 600kg. 2. Pierogi ruskie Kod CPV 19894300-4 , Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany z mąki pszennej z dodatkiem farszu z twarogu ,ziemniaków i cebulki, głęboko mrożony (w temperaturze poniżej -18oC), gotowy do spożycia po ugotowaniu. SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla ciasta pierogowego i nadzienia serowo-ziemniaczanego. WYGLĄD : kształt regularny, trójkątny, półkolisty, powierzchnia gładka, pierogi równomiernie głęboko mrożone. STRUKTURA I KONSYSTENCJA : ciasta - jednolita, farszu - nie jednolita, miękka, nie rozpadająca się właściwa dla użytych składników i stopnia rozdrobnienia sera i dodatków. CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : obce posmaki, zapachy (gorzki, jełki, stęchły, kwaśny), niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu np. rozerwane ciasto z wydostającym się farszem, rozmrożenie produktu Waga opakowania od 2 kg do 5 kg. , w ilości 250 kg. 3. Filet z mintaja Kod CPV 15220000-6, Wygląd- Filety całe ,bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna , o naturalnej barwie, charakterystycznej dla mintaja. Oprawienie-Powierzchnie cięć równe, gładkie, bez poszarpań krawędzi , nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności Sprężystość tkanki- sprężysta do osłabionej Smak i zapach po ugotowaniu- swoisty , właściwy dla mintaja , nie dopuszcza się smaku obcego lub gorzkiego i zapachu obcego lub jełkiego. Tekstura po ugotowaniu- Zwarta , krucha , soczysta , charakterystyczna dla mintaja , dopuszcza się lekko miękką. Opakowanie jednostkowe: blok filetów ułożony warstwowo zastosowaniem przekładek z folii umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe zawierające wielokrotność opakowania jednostkowego. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi , w ilości 80 kg. 4. Kotlety rybne Kod CPV 15229000-9 , Kotlety rybne panierowane mrożone , waga 1 szt od 0.060 kg do 0.110 kg. Minimalna zawartość ryby 20% w ilości 1100 kg. 5. Fasola szparagowa Kod CPV 15331170-9, Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa- Charakterystyczna dla danego gatunku Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 2 do 5 kg., w ilości 250kg. 6. Mieszanka kompotowa Kod CPV 15331170-9, Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z truskawek, śliwek, aronii, czarnej porzeczki, rabarbaru itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. - 18oC ) gotowy do spożycia po obróbce termicznej. SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych owoców, niedopuszczalne inne obce. WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady. Owoce całe nie uszkodzone mechanicznie. CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego , mineralne - gleba, piasek itp., obce posmaki i zapachy objawy zapleśnienia ,psucia. Waga- opakowania od 2 kg do 5 kg, w ilości 120 kg. Opis przedmiotu zamówienia - Część III : Realizacja dostaw artykułów grupy 032 (CPV) WARZYWA STRACZKOWE suszone, łuskane w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej: 1. Fasola 03212200-2, Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa- Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg, w ilości 600 kg. 2. Groch obłuskany połówki 0321220-2, Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa- Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg. w ilości 600 kg.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 19.89.43.00-4, 15.22.00.00-6, 15.22.90.00-9, 15.31.11.70-9, 03.21.22.00-2.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Część I : Realizacja dostaw artykułów Grupy 152 -konserwy rybne i grupy 151 - konserwy mięsne w okresie 12 miesięcy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.07.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MAREK KASPRZYK KONSHURT, UL. KORFANTEGO 26, 42-202 CZĘSTOCHOWA, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 16171,43 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 15435,00

  • Oferta z najniższą ceną: 14943,18 / Oferta z najwyższą ceną: 17480,82

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Część II : Realizacja dostaw artykułów grupy 152 ryby mrożone ,grupa 153 warzywa mrożone w okresie 12 miesięcy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.07.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FIRMA HANDLOWA ANNA SIERACKA, CYGAN I WSPÓLNICY SPÓLKA JAWNA, UL. ZŁOTA 120, 42-200 CZĘSTOCHOWA, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 12799,05 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 12205,20

  • Oferta z najniższą ceną: 12205,20 / Oferta z najwyższą ceną: 12205,20

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Część III : Realizacja dostaw artykułów grupy 032 (CPV) WARZYWA STRACZKOWE suszone, łuskane w okresie 12 miesięcy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.07.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KRA-BIN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, UL. DŁUGOSZA 99, 42-100 KŁOBUCK, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3181,50

  • Oferta z najniższą ceną: 3181,50 / Oferta z najwyższą ceną: 4725,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.