To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-02-26
Rybno: Przygotowanie i dowóz posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno
Numer ogłoszenia: 19485 - 2016; data zamieszczenia: 26.02.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 101259 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Ul. Zajeziorna 58, 13-220 Rybno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 23 696 63 39, faks 23 696 63 39.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dowóz posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie dziennie 390 posiłków . Poniedziałek, Środa a) zupa (400 ml) + pieczywo . Wtorek, Czwartek, Piątek b) drugie danie (300 g) w tym: - mięso, ryba, naleśnik lub kopytka (100 g) - ziemniaki, ryż, kasza (150 g), sos - surówka, buraczki, marchewka gotowana, ogórek konserwowy (100g) lub - naleśniki, pierogi, kopytka, krokiety (300 g) c) sok 100% w kartoniku (200 ml) (różnorodny smakowo w danym tygodniu) oraz dostawa i wydawanie posiłków w poszczególnych szkołach na terenie Gminy Rybno: Zespół Szkół w Rybnie Szkoła podstawowa w Rybnie Szkoła Podstawowa w Koszelewach Szkoła podstawowa w Rumianie Szkoła podstawowa w Żabinach Szkoła podstawowa w Hartowcu Szkoła podstawowa w Jeglii Gimnazjum w Hartowcu 3.1.Przy planowaniu posiłków Wykonawca musi uwzględniać zalecaną wartość energetyczną dla dzieci w wieku szkolnym tj. co najmniej 450 kalorii. 3.2.Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 3.3.Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz produkty pochodzące z Banku Żywności, zbiórek i darowizn. 3.4.Posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smacznie i atrakcyjnie pod względem wizualnym (organoleptycznym) wg. wskazanego menu. 3.5.Przygotowane przez Wykonawcę posiłki będą dowożone i dostarczane i wydawane w poszczególnych szkołach w ilości ok. 390 porcji, własnym transportem Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko w ilości zgodnej z zamówieniem Zamawiającego na dany dzień w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. 3.6.Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodami przystosowanymi do świadczenia usług cateringowych. 3.7.Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej przez Wykonawcę w złożonej ofercie. 3.8.Wybrany Wykonawca zobowiązany jest do odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych pozostałych po spożyciu posiłków w danym dniu. 3.9.Wykonawca gorącą zupę i gorące drugie danie winien dostarczać w specjalistycznych pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości posiłków wraz z jednorazowymi talerzami i sztućcami (nóż, widelec, łyżka). 3.10.Temperatura zupy oraz temperatura drugiego dania winna wynosić 60°C (+/- 3°C). 3.11.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania gorących posiłków w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. 3.12.Wykonawca musi dysponować specjalistycznymi termosami zapewniającymi przewożenie żywności w odpowiednich warunkach sanitarnych oraz utrzymujące odpowiednią temperaturę przewożonych posiłków. 3.13.W przypadku podejrzenia, że dostarczone posiłki są nie świeże, w nieodpowiedniej temperaturze, bądź swym wyglądem budzą wątpliwości co do ich jakości, dyrektor szkoły może takich posiłków nie przyjąć. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie za te posiłki. 3.14.Wykonawca pobiera i przechowuje próby pokarmowe do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.15.Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem kalorycznym, wagowym i jakościowym oraz zgodnym z jadłospisem. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest umożliwić Zamawiającemu pobranie próbek posiłków wydawanych uczniom do spożycia w danym dniu w celu zbadania kaloryczności posiłku, zawartości białka, węglowodanów itd. Koszt takich badań ponosi Wykonawca. 3.16.Liczba posiłków może ulec zwiększeniu (+/-30 %) lub zmniejszeniu (+/- 30 %) w trakcie realizacji umowy, w zależności od bieżących potrzeb. W miesiącu wrześniu 2015 r., w związku z rozpoczęciem realizacji dożywiania dzieci w szkołach liczba posiłków dziennie może nie osiągać dopuszczalnej min. ilości. 3.17.Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia menu obejmującego okres jednego tygodnia Zamawiającemu i dyrektorom szkół najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem jego realizacji. 3.18.Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienne ilości, które zostaną zgłoszone przez Zamawiającego w dniu poprzedzającym ich wydanie do godz. 12:00. 3.19Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za szkody wyrządzone Zamawiającemu i osobom trzecim korzystającym z posiłków dostarczanych przez Wykonawcę. Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę zgodnie z jadłospisem przygotowanym przez Zamawiającego. JADŁOSPIS TYDZIEŃ I Poniedziałek zupa pomidorowa z ryżem+ pieczywo Wtorek filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, sos** , surówka z marchewki i jabłka sok 100% w kartoniku* Środa zupa kapuśniak ze świeżej kapusty + pieczywo Czwartek gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka gotowana sok 100% w kartoniku* Piątek pierogi z twarogiem sok 100% w kartoniku* TYDZIEŃ II Poniedziałek zupa ogórkowa + pieczywo Wtorek udko z kurczaka, ziemniaki, sos**, surówka z kapusty pekińskiej sok 100% w kartoniku* Środa zupa pomidorowa z makaronem + pieczywo Czwartek kotlet mielony, ziemniaki, sos**, buraczki sok 100% w kartoniku* Piątek naleśniki z dżemem sok 100% w kartoniku* TYDZIEŃ III Poniedziałek zupa kalafiorowa + pieczywo Wtorek kotlet schabowy, ziemniaki, sos**, surówka z ogórków konserwowych sok 100% w kartoniku* Środa zupa jarzynowa + pieczywo Czwartek filet rybny , ziemniaki, sos**, surówka z kapusty pekińskiej sok 100% w kartoniku* Piątek Krokiety z kapustą i pieczarkami sok 100% w kartoniku* TYDZIEŃ IV Poniedziałek zupa - rosół z makaronem + pieczywo Wtorek bitki wieprzowe w sosie, kasza gryczana, buraczki wiórki sok 100% w kartoniku* Środa zupa fasolowa + pieczywo Czwartek gotowany mielony w białym sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką sok 100% w kartoniku* Piątek kopytka zasmażane z cebulką sok 100% w kartoniku* *różnorodny smakowo w danym tygodniu ** sos - dostarczany przez Wykonawcę w oddzielnym pojemniku do polania przed podaniem posiłku Godziny dostarczania posiłków do szkół i wydawania w poszczególnych szkołach od godziny 9.30 do 11.30.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.08.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Disco - Bar Michał Dombrzalski, Przysiersk, ul. Tucholska 19, 86-122 Bukowiec, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 97037,03 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 106146,61
Oferta z najniższą ceną: 106146,61 / Oferta z najwyższą ceną: 169035,98
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI RYBNO
- POSTĘPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA NA UBEZPIECZENIE GMINY RYBNO cz. 1, 2 i 3.
- "Budowa garażu na działce nr ewid. 76 w Wężykach" - postępowanie III
więcej: przetargi RYBNO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci i młodzieży uczęszczających do Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z Gminnego Żłobka w Żmigrodzie
- Przygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) obiadów dwudaniowych i napoju dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 28 w Gliwicach w roku szkolnym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





