eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Supraśldostawa obiadów do stołówki szkolnej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-06-09

Supraśl: dostawa obiadów do stołówki szkolnej
Numer ogłoszenia: 194836 - 2014; data zamieszczenia: 09.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Sportowych w Supraślu , ul. Piłsudskiego 1, 16-030 Supraśl, woj. podlaskie, tel. 085 7183016, faks 085 7183016.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: z2s.edu.pl/serwis

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa obiadów do stołówki szkolnej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa obiadów do stołówki szkolnej na okres od 4 września 2014 r do 25 czerwca 2015 r z wyłączeniem okresu ferii świątecznych, zimowych i dni wolnych od nauki szkole..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
  • sprawozdanie finansowe w całości, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości, również opinię odpowiednio o badanym sprawozdaniu albo jego części, a w przypadku wykonawców niezobowiązanych do sporządzania sprawozdania finansowego, innych dokumentów określających obroty oraz zobowiązania i należności - za okres nie dłuższy niż ostatnie 1 rok obrotowy, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: z2s.edu.pl/serwis
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Sportowych w Supraślu ul. J. Piłsudskiego 1 16-030 Supraśl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2014 godzina 10:30, miejsce: Zespół Szkół Sportowych w Supraślu ul. J. Piłsudskiego 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.