Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-06-09
Supraśl: dostawa obiadów do stołówki szkolnej
Numer ogłoszenia: 194836 - 2014; data zamieszczenia: 09.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Sportowych w Supraślu , ul. Piłsudskiego 1, 16-030 Supraśl, woj. podlaskie, tel. 085 7183016, faks 085 7183016.
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: z2s.edu.pl/serwis
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa obiadów do stołówki szkolnej.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa obiadów do stołówki szkolnej na okres od 4 września 2014 r do 25 czerwca 2015 r z wyłączeniem okresu ferii świątecznych, zimowych i dni wolnych od nauki szkole..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie , potencjał techniczny i finansowy oraz spełniają wymagania formalne stawiane producentom posiłków (Sanepid, HACCP, GHP), a także dysponują pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) zrealizowali w ostatnich 3 latach co najmniej 4 zamówienia (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy) potwierdzone referencjami lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu, b) udokumentują wykonanie w/w zlecenia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) pozwalające na realizację zamówienia zgodnie z harmonogramem dostaw, przy założeniu, iż zapłata za faktycznie wykonany zakres usług dokonywana będzie w przedziałach miesięcznych, w terminie 30 dni od daty potwierdzającej dostarczenie faktury Zamawiającemu, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia , 5) gwarantują co najmniej 4 pozytywne referencje o swoich usługach (umowy zawarte na okres minimum 9 miesięcy)w ostatnich 3 latach - lub są obecnie w trakcie wykonywania zamówień o podobnym zakresie i wartości jak w niniejszym postępowaniu. 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia 4.Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania .
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
- sprawozdanie finansowe w całości, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości, również opinię odpowiednio o badanym sprawozdaniu albo jego części, a w przypadku wykonawców niezobowiązanych do sporządzania sprawozdania finansowego, innych dokumentów określających obroty oraz zobowiązania i należności - za okres nie dłuższy niż ostatnie 1 rok obrotowy, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres;
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: z2s.edu.pl/serwis
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Sportowych w Supraślu ul. J. Piłsudskiego 1 16-030 Supraśl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2014 godzina 10:30, miejsce: Zespół Szkół Sportowych w Supraślu ul. J. Piłsudskiego 1.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI SUPRAŚL
więcej: przetargi SUPRAŚL »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2026 roku do Przedszkola nr 1 w Krzyżu Wielkopolskim
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2026 roku do Przedszkole nr 2 "Harmonia" w Krzyżu Wielkopolskim
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 16 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Królowej Jadwigi w Jerzykowie
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 74 WE WROCŁAWIU
- "Świadczenie usługi cateringowej obejmującej przygotowanie, dostawę i wydanie posiłków dla dzieci PM Nr 10 oraz wydanie obiadów dwudaniowych dla uczniów SP Nr 7 w MZS Nr 3 w Krośnie w 2026 roku"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





