eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grudziądz › Dostawa art. spożywczych - różnych, Nr sprawy DKw/220/03/2012

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-06-08

Grudziądz: Dostawa art. spożywczych - różnych, Nr sprawy DKw/220/03/2012
Numer ogłoszenia: 193228 - 2012; data zamieszczenia: 08.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 2 , ul. Sikorskiego 13/17, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6421460 w. 280, faks 056 6421398.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zp.sw.gov.pl/Strony/zamowienia.aspx

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa art. spożywczych - różnych, Nr sprawy DKw/220/03/2012.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa, artykułów spożywczych - różnych w asortymencie wymienionym poniżej: 1.Dokładny opis przedmiotu zamówieni: Lp. Nazwa produktu Kod CPV Norma Ilość szacunkowa [kg-l] Część 1 - Konserwy mięsne 1 Konserwa mięsna (typu mielonka) 300 g (z otwieraczem) 15131000-5 PN-A-82022 500 2 Pasztet drobiowy 100-150 g opak. Typu alupak 15131310-1 PN-A-86525 270 3 Pasztet drobiowy 300 g (z otwieraczem) 15131310-1 PN-A-86525 500 4 Pasztet mazowiecki 300 g (z otwieraczem) 15131310-1 PN-A-86525 500 Część 2 - Warzywa i owoce przetworzone 1 Chrzan tarty z kwaskiem cytrynowym opak. do 1 kg 15871000-4 PN-R-75520:1993 100 2 Dżem opakowania 20-80 g 15332290-3 PN-A-75100 100 3 Dżem truskawkowy opakowania do 15 kg 15332290-3 PN-A-75100 500 4 Dżem wieloowocowy opakowania do 15 kg 15332290-3 PN-A-75100 1100 5 Groszek konserwowy opak. do 1 kg 15331462-3 PN-76-A-77803 350 6 Koncentrat pomidorowy 30% opak. do 1 kg 15331427-6 PN-75-A-77601 200 7 Koncentrat pomidorowy 30% opak. do 5 kg 15331462-3 PN-76-A-77803 1200 8 Kukurydza konserwowa - opak. do 1 kg 15331460-9 PN-A-77807 80 9 Leczo pieczarkowe - opakowanie do 5 kg 15331430-0 PN-A-86951 1000 10 Marmolada opak. do 15 kg 15332230-5 PN-93-A-75103 900 11 Miód sztuczny opak. do 15 kg 15831600-8 PN-82-A-74760 400 12 Pure ziemniaczane opak. do 10 kg 15313000-5 PN-A-74722 150 Część 3 - Przetwory zbożowe 1 Kasza jęczmienna gruba opak. do 30 kg 15613100-9 PN-A-74203 1700 2 Kasza manna opak. do 30 kg 15613100-9 PN-A-74036 700 3 Makaron - świderki, kolanka, rurki opak. do 20 kg 15851100-9 PN-A-74131 1250 4 Makaron - Nitki opak. do 20 kg 15851100-9 PN-A-74131 1300 5 Mąka pszenna typu 500 opak. do 30 kg 15612100-2 PN-A-74022 4000 6 Ryż łuskany biały długoziarnisty opak. do 30 kg 15611000-4 PN-ISO 7301 1600 Część 4 - Przyprawy 1 Bazylia suszona opak. 0,5 kg 15872300-4 PN-A-86959 5 2 Chili mielone opak. 0,5 kg 15870000-7 PN-A-86967 5 3 Curry opak. 0,5 kg 15871270-7 PN-A-86967 5 4 Cynamon mielony opak. do 0,5 kg 15872200-3 BN-68-8132-09 5 5 Czosnek mielony opak. do 0,5 kg 15871000-4 PN-R-75518 5 6 Herbata granulowana opak. do 10 kg 15863000-5 PN-ISO3720 300 7 Kawa zbożowa opak. do 30 kg 15861000-1 PN-A-79010 450 8 Kminek opak. do 0,5 kg 15872000-1 PN-A-86953 175 9 Koperek suszony opak. do 0,5 kg 15893000-4 PN-63-A-77603 6 10 Kwasek cytrynowy - spożywczy opak. do 0,5 kg 15880000-0 PN-81-A-79734 7 11 Liść laurowy opak. do 0,5 kg 15890000-3 PN-82-R-87011 25 12 Majeranek opak. do 0,5 kg 15890000-3 PN-A-86958 50 13 Majonez opak. do 1 kg 15871273-8 PN-A-86950 120 14 Mleko w proszku odtłuszczone opak. do 25 kg 15511700-0 PN-92-A-86024 75 15 Musztarda opak. do 1 kg 15871250-1 PN-A-86964 250 16 Ocet Spirytusowy 10% opak. do 1 l 15871110-8 PN-EN 13188 250 17 Oregano suszone opak. do 0,5 kg 15872300-4 PN-A-86967 5 18 Papryka ostra opak. do 0,5 kg 15890000-3 PN-A-86955 50 19 Papryka słodka opak. do 0,5 kg 15890000-3 PN-A-86955 50 20 Pietruszka (natka) suszona w opak. do 0,5 kg 15872300-4 PN-A-86967 5 21 Pieprz naturalny mielony opak. do 0,5 kg 15872100-2 PN-A-86965 60 22 Przyprawa do mięsa mielonego opak. do 0,5 kg 15871270-7 PN-A-86967 5 23 Przyprawa do ryb opak. do 0,5 kg 15871270-7 PN-A-86967 2 24 Przyprawa w płynie (typu maggi) opak. do 1 kg 15890000-3 PN-A-94052 600 25 Sól spożywcza jodowana opak. do 30 kg 15872400-5 PN-C-84081-2 1200 26 Ziele angielskie opak. do 0,5 kg 15890000-3 PN-A-86955 25 27 Zioła prowansalskie opak. do 0,5 kg 15872000-1 PN-A-86967 5 Cześć 5- Wyroby z soi 1 Kotlet sojowy opak. do 30 kg 15890000-3 PN-ISO 5506 100 2 Soja granulat opak. do 30 kg 15890000-3 PN-ISO 5506 50 3 Soja kostka opak. do 30 kg 15890000-3 PN-ISO 5506 100 Cześć 6 - Rośliny strączkowe 1 Fasola biała drobna opak. do 30 kg 03221210-1 PN-75-R65031 1000 2 Fasola Jaś gruba opak. do 30 kg 03221210-1 PN-75-R65031 700 3 Groch łuskany opak. do 30 kg 03221220-4 PN-81-R65032 1000 Cześć 7 - Olej spożywczy 1 Olej spożywczy opak. do 10 l 15411100-3 PN-A-86901 1600 Cześć 8 - Cukier 1 Cukier opak. do 30 kg 15831200-4 PN-A-74850 4300 Wszystkie artykuły spożywcze muszą być w pierwszym gatunku i spełniać wymagania określone w normach dotyczących poszczególnych artykułów. Podane ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zwiększenia lub zmniejszenia), przy zachowaniu całkowitej wartości zamówienia lub jej zmniejszenia o maksimum 20%. Z tytułu nie zrealizowania całości dostaw, wykonawcy nie przysługują roszczenia wobec zamawiającego. Zamówienie będzie realizowane na zasadach i warunkach określonych w SIWZ, w tym w załącznikach do SIWZ i projekcie umowy..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 03.21.22.10 - Warzywa strączkowe suszone 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.83.12.00 - Cukier biały .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Nie dotyczy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiana niniejszej umowy jest dopuszczalna na warunkach określonych w art 144 ustawy Pzp. Zmiany w niniejszej umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie: 1.nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, 2.zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie o kwotę nie większą niż wynikająca ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podanego przez GUS w Monitorze Polskim w okresie trwania umowy, 3.zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie ze względu na zmianę urzędowej stawki VAT na artykuły, których dotyczy umowa, 4.każdej zmiany, która jest korzystna dla zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl/Strony/zamowienia.aspx
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 2 ul. Sikorskiego 13/17 86-300 Grudziądz Dział kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2012 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 2 ul. Sikorskiego 13/17 86-300 Grudziądz Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.