eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czechowice-Dziedzice › Dostawa i montaż mebli gastronomicznych i przemysłowego sprzętu kuchennego do pomieszczeń kuchni w budynku Ośrodka Dziennego Pobytu w Czechowicach- Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-06-08

Czechowice-Dziedzice: Dostawa i montaż mebli gastronomicznych i przemysłowego sprzętu kuchennego do pomieszczeń kuchni w budynku Ośrodka Dziennego Pobytu w Czechowicach- Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19.
Numer ogłoszenia: 192886 - 2012; data zamieszczenia: 08.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czechowicach-Dziedzicach , ul. Kolejowa 37, 43-502 Czechowice-Dziedzice, woj. śląskie, tel. 32 2154409, faks 32 2154409.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.czechowice-dziedzice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa i montaż mebli gastronomicznych i przemysłowego sprzętu kuchennego do pomieszczeń kuchni w budynku Ośrodka Dziennego Pobytu w Czechowicach- Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wykaz wyposażenia: 1.Stół do pracy - 800x600x850 - Stół wykonany na 4 nogach ze stałymi stopkami, z rantem z tyłu i po prawej stronie. 2. Stół ze zlewem 2 komory - 1000x600x850 - Stół z rantem z tyłu, otwór na młynek koloidalny. 3.Młynek koloidalny z wyłącznikiem pneumatycznym - Cylindryczna komora wraz z elementami rozdrabniającymi wykonana ze stali nierdzewnej, posiada podwójne wyciszenie tej komory. 4.Stół z półką -1200x600x850 -Stół z rantem z tyłu, wykonany na 4 nogach, półka na samym dole nie zamykana. 5.Stół ze zlewem 1 komora - 1200x600x850 -Stół z komorą po lewej stronie, wykonany na 4 nogach z rantem z tyłu. 6.Robot wielofunkcyjny + stojak - 500x 270x315 - Robot wyposażony w przystawkę do mielenia mięsa z misą i popychaczem, przystawką do rozdrobnienia jarzyn + 7 tarcz, 400V,moc 1,1kW. 7.Stół z szafką -1200x600x850 -Stół z rantem z tyłu, szafka 2 drzwiowa,otwierana na zawiasach. 8. Stół z szafką -1200x600x850-j.w + rant z lewej. 9.Stół z szafką i szufladami - 1200x600x850 -Stół z rantem z tyłu i po prawej stronie, szafka 1 drzwiowa oraz 2 szuflady po stronie prawej. 10.Regał ociekowy perforowany -800x600x1800 -Regał wykonany na 4 stałych stopkach, półek szt 4 z możliwością regulacji. 11.Stół z basenem 2 komory -1200x700x850 -Stół z rantem z tyłu, głębokość komory 40cm. 12.Stół do pracy-700x700x850 -Stół z rantem z tyłu i po lewej stronie- stół rogowy w tylnym rogu wycięcie na komin wentylacyjny o wymiarach 20x20 dokładny wymiar wycięcia należy uzgodnić z Zamawiającym po zawarciu umowy. 13.Stół z basenem 2 komory-1200x700x850 -Stół z rantem z tyłu, głębokość komory 40cm. 14.Podest drewniany- 500x700x150. 15.Taboret gazowy- 600x650x400 -Posiada 1 palnik, moc do podgrzania 100l płynu, zawór odcinający dopływ gazu w razie zgaśnięcia płomienia. 16.Kocioł warzelny elektryczny 80l -800x700x850 -Wyposażony w przyłącze ciepłej i zimnej wody, automatyczny system kontroli i regulacja ciśnienia, poziomu wody, płynna regulacja mocy, zawór spustowy, zasilanie 400V, moc12,5kW. 17.Stanowisko robocze na szafce -600x700x850. 18.Kuchnia gazowa 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym- 800x700x850-400V, moc 6,5kW. 19.Patelnia elektryczna 50l - 800x700x850-Posiada misę przechylną, termostat oraz mikro wyłączniki odcinające zasilanie w momencie przechyłu misy, 400V. 20.Stanowisko robocze na szafce -600x700x850. 21.Okap wentylacyjny centralny z łapaczami tłuszczu i oświetleniem -3000x1800x 400 -Posiada system rynien ociekowych odprowadzających osadzające się zanieczyszczenia. 22. Stół ze zlewem 1komora - 1200x600x850 -Komora po stronie lewej, z rantem ,z tyłu. 23.Stół ze zlewem 1komora -1200x600x850 -Komora po stronie lewej, z rantem, z tyłu. 24.Stół ze zlewem 1komora -1200x600x850 -Komora po stronie lewej, z rantem, z tyłu. 25.Płuczko-obieraczka 0,37kW z separatorem obierzyn -520x700x1010 -400V, pokrywa urządzenia z wyłącznikiem bezpieczeństwa, separator obierzyn montowany pod urządzeniem, wydajność min.60kg/h. 26. Lodówka na jajka -470x500x815. 27.Stół ze zlewem 1komora -1200x600x850 -Komora po stronie lewej, z rantem z tyłu i po prawej stronie. 28.Stół z półką- 800x600x850 -Stół z rantem z tyłu i po lewej stronie, półką na samym dole nie zamykana, 4 nogi. 29.Naświetlacz do jaj szufladowy - 360x530x245 -Urządzenie do powierzchniowego odkażania jaj, dezynfekuje jednorazowo 30szt jaj. 30.Waga magazynowa 60kg. 31.Podest drewniany 2 szt. -500x700x150. 32.Zlew 1komorowy -Bez ociekacza. 33.Stół do pracy - 1000x600x850 -Stół na 4 nogach, z rantem z tyłu. 34. Regał magazynowy - 800x600x1800 -Regał na stopkach stałych, półek szt.4 z możliwością regulacji. 35.Regał magazynowy -1200x600x 1800 -Regał na stopkach stałych, półek szt.4 z możliwością regulacji. 36.Regał magazynowy -1000x600x1800 -Regał na stopkach stałych, półek szt.4 z możliwością regulacji. 37.Stół do pracy -800x 600x 850 -Stół na stopkach stałych, z rantem z tyłu. 38.Szafa chłodnicza 700l -700x860x2000 -Komora szafy posiada 4 ruszty, agregat przystosowany do pracy przy wilgotności 60% i temperatury otoczenia 43° C, z automatycznym rozmrażaniem, odprowadzaniem skroplin. 39.Zamrażarka szufladowa poj. 240l -600x600x1500 -6 przestrzeni zamrażalniczych. 40.Stół ze zlewem 1komora -1200x600x850 -Stół na 4 nogach, komora po stronie lewej, z rantem z tyłu. 41.Bemar elektryczny + komplet pojemników z pokrywami - 1495x600x850 - Zbiornik h =200,bemar jezdny, zasilanie 230V na podstawie z półką, posiada kran spustowy. 42.Stół ze zlewem 1komora - 1200x600x850 -Stół na 4 nogach, z rantem z tyłu, komora po stronie lewej. 43.Stół z półką -800x600x850 -Stół z rantem z tyłu, półka na dole nie zamykana 44. Szafa przelotowa drzwi suwane -800x600x1800. 45.Stół z półką -800x600x850 -Stół z rantem z tyłu i po prawej stronie. 46.Stół z otworem na odpadki -1000x600x850 - Stół z rantem z tyłu i po lewej stronie, otwór po stronie prawej. 47.Stół ze zlewem 1komora - 800x600x850 -Komora po prawej stronie, otwór na młynek koloidalny - młynek dostarcza zamawiający. 48.Zmywarka kapturowa do mycia naczyń -635x749x1469 -Wysokość przy otwartym kapturze1932, poj. zbiornika 42l, 400V, moc 15,6kW. 49.Stół odstawczy z półką - 800x700x850 -Stół z rantem z tyłu. 50.Regał magazynowy -600x600x1800 -Regał na stopkach stałych, półek szt.4 z możliwością regulacji. 51.Szafa magazynowa -500x600x1800 -Szafa na nogach do regulacji, zamykana tradycyjnie. 52.Podest drewniany -600x600x150. 53.Regał magazynowy -1200x600x1800 - Regał na stopkach stałych, półek szt 4 z możliwością regulacji. 54.Regał magazynowy - 600x600x1800 -Regał na stopkach stałych, półek szt 4 z możliwością regulacji. 55.Wózek platformowy -600x500. 56.Stół z półką -1600x600x850 -Stół z półką na dole stołu, nie zamykana. 57.Stół ze zlewem 1komora - 800x600x850 -Komora po stronie prawej, z rantem z tyłu. 58.Młynek koloidalny z wyłącznikiem pneumatycznym - Cylindryczna komora wraz z elementami rozdrabniającymi wykonana ze stali nierdzewnej, podwójne wyciszenie tej komory. 59.Zmywarka do naczyń - 600x637x810 -wymiary kosza 500x500mm, 400V. 60.Szafa przelotowa drzwi suwane -800x600x1800. 61.Stół z półką -600x600x850 -Stół z rantem z tyłu i po prawej stronie, półka na dole stołu nie zamykana. 62.Stół z półką -1600x600x850 -Stół z rantem z tyłu, półka na dole stołu nie zamykana. 63.Stół ze zlewem - 2 komory -1000x600x850 -Stół z rantem z tyłu. Meble gastronomiczne muszą być wykonane ze stali nierdzewnej, przeznaczone do wyposażenia zapleczy kuchennych w obiektach gastronomicznych. Główne podzespoły mebli muszą być wykonane z blach o grubości min. 1.0 mm -blaty stołów ze zlewami, blaty basenów - blacha 1,2 do 1,5 mm, -stelaże stołów, regałów - wykonane z profilu zamkniętego min. 35x35 mm. Powierzchnie robocze oraz miejsca widoczne na zewnątrz muszą być szlifowane. Nogi mebli muszą być wyposażone w stopki z tworzywa z regulacją umożliwiającą wypoziomowanie. Konstrukcja mebli musi być spawana, szafy i szafki mają drzwi uchylne na zawiasach skrzydełkowych lub przesuwne zawieszone na wózkach rolkowych, szuflady wyposażone są w prowadnice kulkowe. Powierzchnie robocze płyt ze zlewozmywakami muszą być profilowane w sposób zabezpieczający przed spływaniem wody poza obrys stołu. Zlewozmywaki i wanny posiadają otwory do zamontowania baterii -baterie oraz jeden młynek koloidalny dostarcza zamawiający. Urządzenia o klasie efektywności energetycznej A. Sprzęt chłodniczy biały malowany proszkowo..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.31.40.00 - Przemysłowy sprzęt kuchenny 39.14.10.00 - Meble i wyposażenie kuchni 42.51.30.00 - Urządzenia chłodnicze i mrożące .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od wykonawców wniesienia wadium w wysokości 2000,00 zł.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -sposób dokonywania oceny spełnienia warunku - według zasady spełnia/ nie spełnia, na podstawie oświadczenia Wykonawcy, którego treść jest załącznikiem nr 3 do SIWZ. -Zamawiający w zakresie tego warunku nie określa szczególnych wymagań.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -sposób dokonywania oceny spełnienia warunku - według zasady spełnia/ nie spełnia, na podstawie: oświadczenia Wykonawcy którego treść jest załącznikiem nr 3 do SIWZ oraz wykazania się wykonaniem w ciągu ostatnich trzech lat przed wszczęciem niniejszego postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie co najmniej dwóch dostaw mebli gastronomicznych o wartości co najmniej 30 000 PLN każda oraz co najmniej dwóch dostaw specjalistycznego sprzętu AGD o wartości 30 000 PLN każda wraz z potwierdzeniem że dostawy zostały wykonane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -sposób dokonywania oceny spełnienia warunku - według zasady spełnia/ nie spełnia, na podstawie oświadczenia Wykonawcy którego treść jest załącznikiem nr 3 do SIWZ, -Zamawiający w zakresie tego warunku nie określa szczególnych wymagań.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -sposób dokonywania oceny spełnienia warunku - według zasady spełnia/ nie spełnia, na podstawie oświadczenia Wykonawcy którego treść jest załącznikiem nr 3 do SIWZ, -Zamawiający w zakresie tego warunku nie określa szczególnych wymagań.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -sposób dokonywania oceny spełnienia warunku - według zasady spełnia/ nie spełnia, na podstawie oświadczenia Wykonawcy którego treść jest załącznikiem nr 3 do SIWZ, -Zamawiający w zakresie tego warunku nie określa szczególnych wymagań.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • opis urządzeń technicznych, instrukcję obsługi oraz środków stosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług oraz opis zaplecza naukowo-badawczego wykonawcy, w celu potwierdzenia zapewnienia odpowiedniej jakości realizowanego zamówienia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Za zgodą Zamawiającego dopuszcza się możliwość zmiany poszczególnych pozycji wyposażenia, pod warunkiem zastąpienia go nowocześniejszym modelem o lepszych parametrach technicznych korzystniejszych dla Zamawiającego z zachowaniem ceny jednostkowej przedstawionej w ofercie, z zachowaniem formy pisemnej poprzez wprowadzenie aneksu do umowy. Dopuszcza się zmianę terminu wykonania umowy na późniejszy, z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego, związanych z opóźnieniem prac remontowych prowadzonych w pomieszczeniach kuchennych Ośrodka Dziennego Pobytu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ops.czechowice-dziedzice.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej, 43-502 Czechowice- Dziedzice, ul. Kolejowa 37.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej, 43-502 Czechowice- Dziedzice, ul. Kolejowa 37 -sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.