Ogłoszenie z dnia 2012-06-06
Warszawa: Zakup usług polegających na zapewnieniu kompleksowej realizacji projektu: Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości i form działalności pozarolniczej na obszarach wiejskich związanej
z przetwórstwem na poziomie gospodarstwa rolnego
Numer ogłoszenia: 192070 - 2012; data zamieszczenia: 06.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA , ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 623 19 01, faks 22 623 19 09.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Fundacja.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup usług polegających na zapewnieniu kompleksowej realizacji projektu: Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości i form działalności pozarolniczej na obszarach wiejskich związanej z przetwórstwem na poziomie gospodarstwa rolnego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup usług polegających na zapewnieniu kompleksowej realizacji projektu: Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości i form działalności pozarolniczej na obszarach wiejskich związanej z przetwórstwem na poziomie gospodarstwa rolnego., zwanego dalej Projektem. W celu realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zorganizuje Biuro Projektu, zwane dalej Biurem, odpowiedzialne za całość prac związanych z realizacją Projektu. W celu sprawnego funkcjonowania Biura Wykonawca zapewni: a) zespół składający się z osób zapewniających prawidłową i terminową realizację Projektu; b) minimum jeden numer telefonu stacjonarnego, numer telefonu komórkowego, numer faksu oraz adres mailowy i korespondencyjny; c) organizację pracy, która umożliwi łatwy kontakt z przedstawicielami Biura. Czas odpowiedzi na zapytanie mailowe nie może przekroczyć dwóch dni roboczych; Przedstawiciele Biura będą ściśle współpracować z Zamawiającym i na bieżąco dostarczać wszelkich informacji o realizacji Projektu. Podstawowe zadania Biura: 1. Nabór uczestników, kompleksowe przygotowanie i przeprowadzenie następujących szkoleń: a) pięciu dwudniowych szkoleń pt.: Przetwórstwo zbóż na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość. - zgodnie z poniższymi wymaganiami: - wszystkie szkolenia zostaną przeprowadzone najpóźniej do dnia 05.12.2012 r., w dowolnie wybranej przez Wykonawcę miejscowości na terenie Polski; - ramowy program szkoleń określa Załącznik nr 7 do SIWZ; - każde ze szkoleń zostanie przeprowadzone dla 40 uczestników; - nabór uczestników zapewni Wykonawca, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - nabór wykładowców zapewni Wykonawca, zgodnie z programem szkoleń stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ oraz zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - Wykonawca zapewni niezbędną bazę szkoleniową: salę wykładową o pojemności co najmniej 40 osób wraz z wyposażeniem multimedialnym (komputer, rzutnik multimedialny, ekran, tablica); - Wykonawca zapewni zakwaterowanie wszystkich uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, 1 - osobowych lub 2 - osobowych do jednoosobowego wykorzystania, w obiekcie o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub równoważnym, znajdującym się na terenie miejscowości w której odbywają się przedmiotowe szkolenia; - Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców (w miejscu realizacji szkoleń), tj.: śniadanie, obiad, kolację oraz dwie przerwy kawowe podczas szkoleń (kawa, herbata, woda mineralna, cukier i śmietanka do kawy, ciasteczka); - Wykonawca zapewni materiały biurowe dla wszystkich uczestników każdego ze szkoleń (po jednym notatniku - co najmniej 96 str. formatu A4 oraz po jednym długopisie); - Wykonawca zapewni dla wszystkich uczestników każdego ze szkoleń materiały szkoleniowe, o których mowa w punkcie III.4 tiret 1 i 4. SIWZ; - Wykonawca zapewni wszelkie materiały, narzędzia, maszyny, urządzenia (wraz z ich fachową obsługą) oraz surowce niezbędne do realizacji programu szkolenia w zakresie części praktycznej (warsztatów). b) pięciu dwudniowych szkoleń pt.: Przetwórstwo owoców i warzyw na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość zgodnie z poniższymi wymaganiami: - wszystkie szkolenia zostaną przeprowadzone najpóźniej do dnia 05.12.2012 r., w dowolnie wybranej przez Wykonawcę miejscowości na terenie Polski; - ramowy program szkoleń określa Załącznik nr 8 do SIWZ; - każde ze szkoleń zostanie przeprowadzone dla 40 uczestników; - nabór uczestników zapewni Wykonawca, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - nabór wykładowców zapewni Wykonawca, zgodnie z programem szkoleń stanowiącym Załącznik nr 8 do SIWZ oraz zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - Wykonawca zapewni niezbędną bazę szkoleniową: salę wykładową o pojemności co najmniej 40 osób, wraz z wyposażeniem multimedialnym (komputer, rzutnik multimedialny, ekran, tablica); - Wykonawca zapewni zakwaterowanie wszystkich uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, 1 - osobowych lub 2 - osobowych do jednoosobowego wykorzystania, w obiekcie o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub równoważnym, znajdującym się na terenie miejscowości w której odbywają się przedmiotowe szkolenia; - Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców (w miejscu realizacji szkoleń), tj.: śniadanie, obiad, kolację oraz dwie przerwy kawowe podczas szkoleń (kawa, herbata, woda mineralna, cukier i śmietanka do kawy, ciasteczka); - Wykonawca zapewni materiały biurowe dla wszystkich uczestników każdego ze szkoleń (po jednym notatniku - co najmniej 96 str. formatu A4 oraz po jednym długopisie); - Wykonawca zapewni dla wszystkich uczestników każdego ze szkoleń materiały szkoleniowe, o których mowa w punkcie III.4 tiret 2 i 5 SIWZ; - Wykonawca zapewni wszelkie materiały, narzędzia, maszyny, urządzenia (wraz z ich fachową obsługą) oraz surowce niezbędne do realizacji programu szkolenia w zakresie części praktycznej (warsztatów). c) pięciu dwudniowych szkoleń pt.: Przetwórstwo mięsa na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość. zgodnie z poniższymi wymaganiami: - wszystkie szkolenia zostaną przeprowadzone najpóźniej do dnia 31.03.2013 r., w dowolnie wybranej przez Wykonawcę miejscowości na terenie Polski; - ramowy program każdego ze szkoleń określa Załącznik nr 9 do SIWZ; - każde ze szkoleń zostanie przeprowadzone dla 40 uczestników; - nabór uczestników zapewni Wykonawca, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - nabór wykładowców zapewni Wykonawca, zgodnie z programem szkoleń stanowiącym Załącznik nr 9 do SIWZ oraz zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - Wykonawca zapewni niezbędną bazę szkoleniową: salę wykładową o pojemności co najmniej 40 osób, wraz z wyposażeniem multimedialnym (komputer, rzutnik multimedialny, ekran, tablica); - Wykonawca zapewni zakwaterowanie wszystkich uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, 1 - osobowych lub 2 - osobowych do jednoosobowego wykorzystania, w obiekcie o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub równoważnym, znajdującym się na terenie miejscowości w której odbywają się przedmiotowe szkolenia; - Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców (w miejscu realizacji szkoleń), tj.: śniadanie, obiad, kolację oraz dwie przerwy kawowe podczas szkoleń (kawa, herbata, woda mineralna, cukier i śmietanka do kawy, ciasteczka); - Wykonawca zapewni materiały biurowe dla wszystkich uczestników każdego ze szkoleń (po jednym notatniku - co najmniej 96 str. formatu A4 oraz po jednym długopisie); - Wykonawca zapewni dla wszystkich uczestników każdego ze szkoleń materiały szkoleniowe, o których mowa w punkcie III.4 tiret 3 i 6 SIWZ. - Wykonawca zapewni wszelkie materiały, narzędzia, maszyny, urządzenia (wraz z ich fachową obsługą) oraz surowce niezbędne do realizacji programu szkolenia w zakresie części praktycznej (warsztatów). d) dziewięciu trzydniowych szkoleń pt.: Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość. - zgodnie z poniższymi wymaganiami: - wszystkie szkolenia zostaną przeprowadzone najpóźniej do dnia 05.12.2012 r., w dowolnie wybranej przez Wykonawcę miejscowości na terenie Polski; - ramowy program każdego ze szkoleń określa Załącznik nr 10 do SIWZ; - każde ze szkoleń zostanie przeprowadzone dla 40 uczestników; - nabór uczestników zapewni Wykonawca, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - nabór wykładowców zapewni Wykonawca, zgodnie z programem szkoleń stanowiącym Załącznik nr 10 do SIWZ oraz zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - Wykonawca zapewni niezbędną bazę szkoleniową: salę wykładową o pojemności co najmniej 40 osób, wraz z wyposażeniem multimedialnym (komputer, rzutnik multimedialny, ekran, tablica); - Wykonawca zapewni zakwaterowanie wszystkich uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, 1 - osobowych lub 2 - osobowych do jednoosobowego wykorzystania, w obiekcie o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub równoważnym, znajdującym się na terenie miejscowości w której odbywają się przedmiotowe szkolenia; - Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników każdego ze szkoleń oraz wykładowców (w miejscu realizacji szkoleń), tj.: śniadanie, obiad, kolację oraz dwie przerwy kawowe podczas szkoleń (kawa, herbata, woda mineralna, cukier i śmietanka do kawy, ciasteczka); - Wykonawca zapewni materiały biurowe dla wszystkich uczestników każdego ze szkoleń (po jednym notatniku - co najmniej 96 str. formatu A4 oraz po jednym długopisie); - Wykonawca zapewni wszelkie materiały, narzędzia, maszyny, urządzenia (wraz z ich fachową obsługą) oraz surowce niezbędne do realizacji programu szkolenia w zakresie części praktycznej (warsztatów). e) jedno trzydniowe szkolenie pt.: Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość. zgodnie z poniższymi wymaganiami: - szkolenie zostanie przeprowadzone najpóźniej do dnia 31.03.2013 r., w dowolnie wybranej przez Wykonawcę miejscowości na terenie Polski; - ramowy program szkolenia określa Załącznik nr 10 do SIWZ; - szkolenie zostanie przeprowadzone dla 40 uczestników; - nabór uczestników zapewni Wykonawca, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - nabór wykładowców zapewni Wykonawca, zgodnie z programem szkoleń stanowiącym Załącznik nr 10 do SIWZ oraz zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - Wykonawca zapewni niezbędną bazę szkoleniową: salę wykładową o pojemności co najmniej 40 osób, wraz z wyposażeniem multimedialnym (komputer, rzutnik multimedialny, ekran, tablica); - Wykonawca zapewni zakwaterowanie wszystkich uczestników szkolenia oraz wykładowców w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, 1 - osobowych lub 2 - osobowych do jednoosobowego wykorzystania, w obiekcie o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub równoważnym, znajdującym się na terenie miejscowości w której odbywa się przedmiotowe szkolenie; - Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników szkolenia oraz wykładowców (w miejscu realizacji szkolenia), tj.: śniadanie, obiad, kolację oraz dwie przerwy kawowe podczas szkolenia (kawa, herbata, woda mineralna, cukier i śmietanka do kawy, ciasteczka); - Wykonawca zapewni materiały biurowe dla wszystkich uczestników szkolenia (po jednym notatniku - co najmniej 96 str. formatu A4 oraz po jednym długopisie); - Wykonawca zapewni wszelkie materiały, narzędzia, maszyny, urządzenia (wraz z ich fachową obsługą) oraz surowce niezbędne do realizacji programu szkolenia w zakresie części praktycznej (warsztatów). 2. Nabór uczestników, kompleksowe przygotowanie i przeprowadzenie konferencji nt.: Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość.dla 80 uczestników. W ramach tego zadania Wykonawca: - zapewni nabór uczestników, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - zapewni nabór wykładowców, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ, oraz ramowym programem konferencji, stanowiącym Załącznik nr 11 do SIWZ; - zapewni salę dla 80 uczestników konferencji w dowolnie wybranej przez Wykonawcę miejscowości na terenie Polski - sala musi być wyposażona co najmniej w komputer, projektor multimedialny, nagłośnienie oraz tablicę; - zapewni wyżywienie dla 80 uczestników konferencji (obiad, kolacja oraz przerwa kawowa) w miejscu realizacji konferencji; - zapewni zakwaterowanie wszystkich uczestników konferencji w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, 1 - osobowych lub 2 - osobowych do jednoosobowego wykorzystania, w obiekcie o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub równoważnym, znajdującym się na terenie miejscowości w której odbywa się przedmiotowa konferencja. Ramowy program konferencji określa Załącznik nr 11 do SIWZ. Zadanie zostanie zrealizowane do dnia 05 grudnia 2012 r. 3. Nabór uczestników, kompleksowe przygotowanie i realizację czterodniowego wyjazdu studyjnego do dwóch wybranych przez Wykonawcę krajów Unii Europejskiej dla 35 osób. W ramach tego zadania Wykonawca: - zapewni nabór uczestników wyjazdu, zgodnie z Zasadami Naboru Uczestników oraz Wykładowców, stanowiącymi Załącznik nr 6 do SIWZ; - zapewni program wyjazdu, z uwzględnieniem wymagań, którym powinien odpowiadać wyjazd studyjny, stanowiących Załącznik nr 12 do SIWZ; - zrealizuje program wyjazdu; - zapewni transport autokarowy uczestników wyjazdu, zgodnie z jego programem; - zapewni nocleg wszystkich uczestników wyjazdu w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, 1 - osobowych lub 2 - osobowych do jednoosobowego wykorzystania, w obiekcie o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub równoważnym, zgodnie z programem wyjazdu; - zapewni wyżywienie uczestników wyjazdu, zgodnie z programem wyjazdu (co najmniej dwa posiłki dziennie); - zapewni opiekę wykwalifikowanego pilota oraz tłumacza, w zakresie niezbędnym do realizacji programu wyjazdu. Zadanie zostanie zrealizowane do dnia 05 grudnia 2012 r. 4. Opracowanie merytoryczne, skład, łamanie, korektę oraz druk materiałów szkoleniowych. W ramach tego zadania Wykonawca: - zapewni opracowanie merytoryczne, skład, łamanie, korektę oraz druk broszury nt. wdrożenia Dobrej Praktyki Produkcyjnej (ang. GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (ang. GHP) oraz systemu HACCP w małych zakładach przetwórstwa zbóż na poziomie gospodarstwa rolnego; - zapewni opracowanie merytoryczne, skład, łamanie, korektę oraz druk broszury nt. wdrożenia Dobrej Praktyki Produkcyjnej (ang. GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (ang. GHP) oraz systemu HACCP w małych zakładach przetwórstwa owoców i warzyw na poziomie gospodarstwa rolnego; - zapewni opracowanie merytoryczne, skład, łamanie, korektę oraz druk broszury nt. wdrożenia Dobrej Praktyki Produkcyjnej (ang. GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (ang. GHP) oraz systemu HACCP w małych zakładach przetwórstwa mięsa na poziomie gospodarstwa rolnego; - zapewni opracowanie merytoryczne, skład, łamanie, korektę oraz druk broszury nt. przetwórstwa zbóż na poziomie gospodarstwa rolnego; - zapewni opracowanie merytoryczne, skład, łamanie, korektę oraz druk broszury nt. przetwórstwa owoców i warzyw na poziomie gospodarstwa rolnego; - zapewni opracowanie merytoryczne, skład, łamanie, korektę oraz druk broszury nt. przetwórstwa mięsa na poziomie gospodarstwa rolnego. Materiały szkoleniowe muszą zostać dostarczone wszystkim uczestnikom szkoleń, zgodnie z postanowieniami punktów poprzedzających, w liczbie odpowiadającej ilości uczestników poszczególnych szkoleń, najpóźniej w dniu rozpoczęcia szkolenia, na potrzeby którego dany materiał jest przygotowywany. Wszelkie materiały szkoleniowe, będące przedmiotem niniejszego zamówienia muszą zawierać stałą wizualizację logotypów określonych w Załączniku nr 13 do SIWZ na okładce frontowej oraz na stronie tytułowej. Wykonawca nieodpłatnie przekaże Zamawiającemu po dwa egzemplarze każdego z materiałów szkoleniowych, objętych niniejszym zamówieniem. Materiały szkoleniowe, o których mowa w niniejszym punkcie, muszą być materiałami autorskimi..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 60.00.00.00 - Usługi transportowe (z wyłączeniem transportu odpadów) 63.50.00.00 - Usługi biur podróży, podmiotów turystycznych i pomocy turystycznej 79.54.00.00 - Usługi w zakresie tłumaczeń ustnych 22.10.00.00 - Drukowane książki, broszury i ulotki 79.82.25.00 - Usługi projektów graficznych 79.82.20.00 - Usługi składu 79.82.11.00 - Usługi korektorskie 30.19.20.00 - Wyroby biurowe .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada wpis w rejestrze organizatorów turystyki i pośredników turystycznych, o którym mowa w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych (Dz. U z 2004 r. Nr 223, poz. 2268, z późn. zm.).
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek ten za spełniony, jeśli Wykonawca: a) wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy niż 3 lata - w tym okresie, wykonał lub wykonuje, co najmniej 3 (trzy) usługi o wartości każdej usługi nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto każda (słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100), z których każda polegała na zapewnieniu łącznie, wyżywienia, transportu, tłumacza oraz opieki pilota i każda z tych usług organizowana była dla co najmniej 40 osób. Wykonanie jednej usługi jest równoznaczne z wykonaniem jednej umowy (jednego zamówienia na rzecz jednego Zamawiającego). b) wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy niż 3 lata - w tym okresie, wykonał lub wykonuje, co najmniej 3 (trzy) usługi o wartości każdej usługi nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto każda (słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100), z których każda polegała na realizacji szkolenia z zakresu przetwórstwa (w obszarze rolnictwa) lub systemów produkcji surowców (w obszarze rolnictwa) dla co najmniej 40 osób. Wykonanie jednej usługi jest równoznaczne z wykonaniem jednej umowy (jednego zamówienia na rzecz jednego Zamawiającego).
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej: a) trzema osobami posiadającymi wiedzę i doświadczenie niezbędne do realizacji szkoleń będących przedmiotem niniejszego zamówienia, b) jedną osobą posiadającą kwalifikacje odpowiednie do pełnienia funkcji pilota wyjazdu zagranicznego, zgodnie z programem wyjazdu o którym mowa w punkcie III.3 SIWZ, c) jedną osobą posiadającą kwalifikacje odpowiednie do pełnienia funkcji tłumacza podczas wyjazdu zagranicznego, zgodnie z programem wyjazdu o którym mowa w punkcie III.3 SIWZ, d) jedną osobą posiadającą wiedzę i doświadczenie niezbędne do merytorycznego opracowania materiałów szkoleniowych, o których mowa w punkcie III.4 SIWZ Wykonawca może zaproponować większą ilość osób uczestniczących w realizacji niniejszego zamówienia, jednakże w takim przypadku, każda osoba wskazana dodatkowo ponad wymagane minimum, musi spełniać powyższy warunek udziału w postępowaniu.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
potwierdzenie posiadania wpis w rejestrze organizatorów turystyki i pośredników turystycznych, o którym mowa w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych (Dz. U z 2004 r. Nr 223, poz. 2268, z późn. zm.).
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.fapa.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA, ul Wspólna 30, 00-930 Warszawa, pok. 253.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA, ul Wspólna 30, 00-930 Warszawa, pok. 253.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Schemat III Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa sprzętu komputerowego wraz z oprogramowaniem, oraz akcesoriów komputerowych na potrzeby Uniwersytetu Muzycznego Fryderyka Chopina w Warszawie
- Świadczenie usługi audytu bezpieczeństwa przetwarzania danych w Rządowej Chmurze Obliczeniowej (RChO)
- Wykonanie robót budowlanych związanych z remontem lokali mieszkalnych przed ponownym zasiedleniem położonych na osiedlu we Wrocławiu przy ul. Koszarowej 6-8
- Utrzymanie i konserwacja siłowni plenerowych, boisk i placów zabaw zlokalizowanych na terenie parków i skwerów Dzielnicy Ochota w Warszawie
- Realizacja dwóch spotkań informacyjno - rozwojowych w grudniu 2025 r. dla członków Konsorcjum Projektu NEEST, jednostek współpracujących i decyzyjnych w kwestii rozwoju Projektu NEEST.
- SUKCESYWNY ZAKUP PALIW PŁYNNYCH DLA SGGW W OKRESIE 18 MIESIĘCY
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i w ramach realizacji projektu pn.: "Absolwent ZS nr 2 w Wieluniu - nowe umiejętności w transformacji"
- Kompleksowa organizacja 7 wydarzeń finałowych konkursu dla pracodawców i młodzieży "Mistrzowie Pomorza Zachodniego"
- "Dowóz uczniów i dzieci do placówek oświatowych."
- Usługi wydawnicze na potrzeby Sądu Najwyższego
- Świadczenie usług hotelarskich, restauracyjnych i zapewnienia sal szkoleniowo-dydaktycznych podczas wyjazdu realizowanego w ramach działania pn. "Kluby Małopolskiej Pieczy Rodzinnej" postępowanie nr 2
- Usługi wydawnicze na potrzeby Sądu Najwyższego
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





