eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KluczborkZamówienie dotyczące przygotowania i dostawy gorących dwudaniowych posiłków dla uczniów szkółPublicznej Szkoly Podstawowej Nr 5, Publicznego Gimnazjum Nr 5.



Ogłoszenie z dnia 2012-09-06

Kluczbork: Zamówienie dotyczące przygotowania i dostawy gorących dwudaniowych posiłków dla uczniów szkół: Publicznej Szkoly Podstawowej Nr 5, Publicznego Gimnazjum Nr 5.
Numer ogłoszenia: 191887 - 2012; data zamieszczenia: 06.09.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Zamkowa 6, 46-200 Kluczbork, woj. opolskie, tel. 077 4185207, faks 077 4185207.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie dotyczące przygotowania i dostawy gorących dwudaniowych posiłków dla uczniów szkół: Publicznej Szkoly Podstawowej Nr 5, Publicznego Gimnazjum Nr 5..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostawy gorących dwudaniowych posiłków dla uczniów szkół: Publicznej Szkoly Podstawowej Nr 5, Publicznego Gimnazjum Nr 5. Posiłki będą dostarczane przez Wykonawcę w dni, w których prowadzone są zajęcia szkolne w w/w placówkach oświatowych w godzinach od 10.00 - 12.00, co do zasady od poniedziałku do piątku. Dostarczane posiłki muszą posiadać temperaturę: - gorące zupy - minimum 60-70oC, - gorące drugie dania - minimum 55-60oC. Gorący posiłek będzie posiłkiem dwudaniowym składającym się przynajmniej 3 razy w tygodniu z dania zawierającego mięso. Porcja będzie posiadała następującą gramaturę: 1. zupa 300 ml, 2. ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) - 200gram, 3. mięso - 80 gram, 4. surówka - 60 gram, 5. kompot - 200 ml. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób jego wykonania określony jest we wzorze umowy opracowanej dla niniejszego zamówienia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Feldman - Restaurants, ul. Poznańska 2, 46-220 Byczyna, kraj/woj. opolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 18418,40 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18418,40

  • Oferta z najniższą ceną: 18418,40 / Oferta z najwyższą ceną: 18418,40

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    W ustawie z 29 grudnia 2005roku o ustanowieniu programu wielotniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz. U. Nr 267, poz. 2259 z późn. zm.) oraz przepisach wykonawczych - Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 07 lutego 2006r. (Dz. U. Nr 25, poz. 186 z późn. zm.), określono sposób realizacji programu. Na podstawie § 3 w/w rozporządzenia pomoc w formie posiłku jest udzielana ze szczególnym uwzględnieniem gorącego posiłku dzieciom realizującym obowiązek szkolny spożywającym posiłek w szkole - zapewnia się jednakowe posiłki pod względem ilościowym i jakościowym. Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej jest zobowiązany współpracować z Dyrektorem szkoły, w której przeprowadzane jest dożywianie dzieci w tym zakresie. Dlatego ustalono z Dyrektorem Publicznego Gimnazjum Nr 5 w Kluczborku, że ze względu na podpisaną na czas określony do 30.06.2015 roku, umowę z firmą Feldman - Restaurants w sprawie wynajęcia pomieszczeń kuchni i stołówki, firma ta ma wyłączność i nie może wynająć pomieszczeń innej firmie. Wprowadzenie kolejnej firmy wydającej posiłki uczniom posiadającym decyzję z ośrodka, skutkowałoby stegmatyzacją dzieci jako biednych i niezaradnych. Takie rozwiązanie z pewnością doprowadziłoby do zróżnicowania pod względem jakościowym i ilościowym przygotowanych przez różne firmy posiłków dla uczniów jednej szkoły. W związku z powyższym ustalono, że nie ma możliwości technicznych do realizacji usługi polegającej na przygotowaniu i wydaniu posiłków przez inną firmę, i postanowiono o zastosowaniu trybu z wolnej ręki do tego zamówienia publicznego.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.