eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RadomDostawy chleba, cukru, przypraw i używek

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-14

Radom: Dostawy chleba, cukru, przypraw i używek
Numer ogłoszenia: 189859 - 2008; data zamieszczenia: 14.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy, ul. Wolanowska 120, 26-600 Radom, woj. mazowieckie, tel. 0 48 38 37 104, fax 048 38 37 103.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy chleba, cukru, przypraw i używek.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: 1. Chleb mieszany pszenno - żytni, zafoliowany, krojony, pakowany po 350 g CPV 15811100-7 - 150000 kg 2. Bułka tarta CPV 15821000-9 - 800 kg CZĘŚĆ II: 1. Pyzy z mięsem gotowane o jednakowej gramaturze CPV 15894000-1 - 5400 kg 2. Pierogi z mięsem gotowane o jednakowej gramaturze CPV 15894000-1 - 5400 kg 3. Pierogi z serem gotowane o jednakowej gramaturze CPV 15894000-1 - 600 kg 4. Pierogi z mięsem i kapustą gotowane o jednakowej gramaturze CPV15894000-1 - 5000 kg CZĘŚĆ III: 1. Cukier kryształ luz CPV 15831000-2 - 16000 kg 2. Miód sztuczny słoik 300-500g CPV 15831600-8 - 600 kg 3. Kakao luz CPV 15841000-5 - 200 kg 4. Makaron Lubelski (lub równoważny jakościowo)luz CPV 15851110-2 - 10000 kg 5. Kawa zbożowa luz CPV 15861000-1 - 1200 kg 6. Herbata granulowana luz CPV 15861300-5 - 1200 kg 7. Ocet spirytusowy 10% op. 0,5 L CPV 15871120-1 - 140 L 8. Sos pieczeniowy w proszku luz CPV 15871260-4 - 140 kg 9. Sos sałatkowy w proszku luz CPV15871260-4 - 140 kg 10. Sos węgierski w proszku luz CPV 15871260-4 - 140 kg 11. Przyprawa sypka wegeta (lub równoważna jakościowo) op. 1 kg CPV 15891500-5 - 1200 kg 12. Przyprawa w płynie (Maga) (lub równoważna jakościowo) op. 1 L CPV 15891500-5 - 1200 L 13. Barszcz czerwony w proszku luz CPV 15891400-4 - 200 kg 14. Budyń słodzony luz CPV 15833100-7 - 200 kg 15. Bulion - rosołki w proszku luz CPV 15891500-5 - 800 kg 16. Ketchup pikantny op. 1L CPV 15871230-5 - 2000 L 17. Liść laurowy luz CPV 15871200-6 - 40 kg 18. Majeranek otarty luz CPV 15871200-6 - 40 kg 19. Majonez luz CPV 15871273-8 - 1400 kg 20. Musztarda luz CPV 15871250-1 - 2000 kg 21. Papryka w proszku ostra luz CPC 15871200-6 - 70 kg 22. Pieprz prawdziwy mielony luz CPV 15872100-2 - 70 kg 23. Sól luz CPV 158 72400-5 - 2500 kg 24. Ziele angielskie luz CPV 15871200-6 - 20 kg 25. Zupa grzybowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 26. Zupa grochowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 27. Zupa ogonowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 28.Żur w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 29. Zupa kalafiorowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 200 kg 30. Zupa gulaszowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.81.11.00 - Chleb Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.11.00 - Chleb .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: [x] A.1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę B. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: [x] B.1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. [x] B.2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. [x] B.3) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych. C. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: [x] C.1) Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. B.1), składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. c) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. D. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: D.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy [x] - Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. B1, B2, C1, C2 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: zamawiającego.

    IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

    IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.09.2008 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Radomiu ul. Wolanowska 120 pok 204.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: 02.10.2008.

    IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy chleba.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb mieszany pszenno - żytni, zafoliowany, krojony, pakowany po 350 g CPV 15811100-7 - 150000 kg 2. Bułka tarta CPV 15821000-9 - 800 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.82.10.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy pierogów i pyz.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pyzy z mięsem gotowane o jednakowej gramaturze CPV 15894000-1 - 5400 kg 2. Pierogi z mięsem gotowane o jednakowej gramaturze CPV 15894000-1 - 5400 kg 3. Pierogi z serem gotowane o jednakowej gramaturze CPV 15894000-1 - 600 kg 4. Pierogi z mięsem i kapustą gotowane o jednakowej gramaturze CPV15894000-1 - 5000 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy cukru, przypraw i używek.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier kryształ luz CPV 15831000-2 - 16000 kg 2. Miód sztuczny słoik 300-500g CPV 15831600-8 - 600 kg 3. Kakao luz CPV 15841000-5 - 200 kg 4. Makaron Lubelski (lub równoważny jakościowo)luz CPV 15851110-2 - 10000 kg 5. Kawa zbożowa luz CPV 15861000-1 - 1200 kg 6. Herbata granulowana luz CPV 15861300-5 - 1200 kg 7. Ocet spirytusowy 10% op. 0,5 L CPV 15871120-1 - 140 L 8. Sos pieczeniowy w proszku luz CPV 15871260-4 - 140 kg 9. Sos sałatkowy w proszku luz CPV15871260-4 - 140 kg 10. Sos węgierski w proszku luz CPV 15871260-4 - 140 kg 11. Przyprawa sypka wegeta (lub równoważna jakościowo) op. 1 kg CPV 15891500-5 - 1200 kg 12. Przyprawa w płynie (Maga) (lub równoważna jakościowo) op. 1 L CPV 15891500-5 - 1200 L 13. Barszcz czerwony w proszku luz CPV 15891400-4 - 200 kg 14. Budyń słodzony luz CPV 15833100-7 - 200 kg 15. Bulion - rosołki w proszku luz CPV 15891500-5 - 800 kg 16. Ketchup pikantny op. 1L CPV 15871230-5 - 2000 L 17. Liść laurowy luz CPV 15871200-6 - 40 kg 18. Majeranek otarty luz CPV 15871200-6 - 40 kg 19. Majonez luz CPV 15871273-8 - 1400 kg 20. Musztarda luz CPV 15871250-1 - 2000 kg 21. Papryka w proszku ostra luz CPC 15871200-6 - 70 kg 22. Pieprz prawdziwy mielony luz CPV 15872100-2 - 70 kg 23. Sól luz CPV 158 72400-5 - 2500 kg 24. Ziele angielskie luz CPV 15871200-6 - 20 kg 25. Zupa grzybowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 26. Zupa grochowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 27. Zupa ogonowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 28.Żur w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg 29. Zupa kalafiorowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 200 kg 30. Zupa gulaszowa w proszku luz CPV 15891400-4 - 300 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.