eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦winouj¶cieDOSTAWA ¦WIE¯YCH WARZYW

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2007-10-10

¦winouj¶cie: DOSTAWA ¦WIE¯YCH WARZYW
Numer og³oszenia: 189827 - 2007; data zamieszczenia: 10.10.2007
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Portu Wojennego, ul. Steyera 6, 72-604 ¦winouj¶cie, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3242581, fax 091 3242309.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.kpw.uznam.net.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Obrona Narodowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWA ¦WIE¯YCH WARZYW.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: DOSTAWA ¦WIE¯YCH WARZYW

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spo¿ywcze i napoje Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.00.00.00 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakoñczenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: brak.

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O zamówienie mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1. Posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 2. Posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie do wykonywania zamówienia; 3. Dysponuj± potencja³em technicznym do wykonania zamówienia; 4. Dysponuj± osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 5. Znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 6. Nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy). Ocena spe³nienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± (spe³nia - nie spe³nia), w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach wyszczególnionych w Rozdziale IV SIWZ. Z tre¶ci za³±czonych dokumentów winno wynikaæ jednoznacznie, i¿ w/w warunki wykonawca spe³ni³. Zamawiaj±cy wezwie Wykonawców, którzy w okre¶lonym terminie nie z³o¿± o¶wiadczeñ i dokumentów potwierdzaj±cych spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu, lub którzy z³o¿± dokumenty zawieraj±ce b³êdy, do ich uzupe³nienia w wyznaczonym terminie, chyba, ¿e mimo ich uzupe³nienia konieczne by³oby uniewa¿nienie postêpowania. Nie spe³nienie chocia¿by jednego z w/w warunków skutkowaæ bêdzie wykluczeniem Wykonawcy z postêpowania.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: a) o¶wiadczenie wykonawcy, o spe³nianiu warunków okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy, [wed³ug wzoru, stanowi±cego za³±cznik nr 1 do niniejszej SIWZ]; b) aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej (je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci), [wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert]; c) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ zgodê na zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci, lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji organu podatkowego [wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert]; d) aktualne za¶wiadczenie z w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych, KRUS lub innego organu emerytalno rentowego potwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne lub spo³eczne, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ zgodê na zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci [wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert]; e) aktualny wypis z rejestru Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej zatwierdzaj±cy zak³ad do produkcji lub wprowadzania do obrotu ¿ywno¶ci pochodzenia niezwierzêcego (wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 35 dni przed dniem sk³adania ofert) f) wdro¿ony system HACCP poprzez przedstawienie aktualnego protoko³u kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zak³adzie, wystawionym nie wcze¶niej ni¿ 1 rok przed up³ywem terminu sk³adania ofert g) o¶wiadczenie, ¿e Wykonawca podda siê procedurom bezpieczeñstwa h) w przypadku Wykonawców nie bêd±cych producentami i hurtownikami przedstawiæ wykaz osób i podmiotów, które bêd± wykonywaæ zamówienie wraz z dokumentami wyszczególnionymi w pkt. a,b,c,d,e,f i) o¶wiadczenie o poddaniu siê rygorom bezpieczeñstwa

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kpw.uznam.net.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: KOMENDA PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU 72-604 ¦WINOUJ¦CIE UL. STEYERA 6; Faks: 91 3242309.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 05.11.2007 godzina 08:30, miejsce: Ofertê nale¿y z³o¿yæ w siedzibie zamawiaj±cego bud. Nr 34 sztab, pok. 206 piêtro II do dnia 05.11.2007r. do godz. 8:30..

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: W zwi±zku ze specyfik± funkcjonowania zamawiaj±cego i wymogami bezpieczeñstwa czas, jaki Wykonawca musi po¶wiêciæ od momentu wypisania przepustki na Biurze Przepustek do miejsca z³o¿enia oferty wynosi ok. 10 min. Jednocze¶nie Zamawiaj±cy informuje, ¿e Biuro Przepustek nie jest miejscem sk³adania ofert.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.