Og³oszenie z dnia 2011-07-11
Kielce: PRZETARG NIEOGRANICZONY W CELU ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
NA ¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH
Numer og³oszenia: 189801 - 2011; data zamieszczenia: 11.07.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zawarcia umowy ramowej.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii sp. z o.o. , ul. Zagnañska 84, 25-528 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3432910, faks 041 3432912.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.it.kielce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci±.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: PRZETARG NIEOGRANICZONY W CELU ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ NA ¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia s± us³ugi cateringowe polegaj±ce na przygotowywaniu i dostarczeniu ciep³ych posi³ków, kanapek oraz bufetu kawowego (serwisu) w ramach organizowanych przez Zamawiaj±cego Konferencji, Seminariów, spotkañ, szkoleñ itp. Zakres przedmiotu zamówienia (umowy): Wykonawca zobowi±zany jest do: przygotowania, dowozu i podawania ciep³ych posi³ków, kanapek, przygotowania bufetu kawowego (serwisu) ¶ci¶le wg podanego i wybranego menu oraz w miejscu wskazanym przez Zamawiaj±cego, ¶wiadczenia us³ug cateringowych wy³±cznie przy u¿yciu produktów spe³niaj±cych normy jako¶ci produktów spo¿ywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 z pó¼n. zmianami), ¶wiadczenia us³ug cateringowych na zastawie jednorazowej lub porcelanowej, ewentualnie szklanej z u¿yciem sztuæców jednorazowych lub ze stali nierdzewnej, serwetek jednorazowych oraz obrusów materia³owych (wyboru rodzaju zastawy oraz rodzaju sztuæców i obrusów ka¿dorazowo dokonuje Zamawiaj±cy), we wskazanych przypadkach przygotowania dekoracji sto³ów, estetycznego podawania posi³ków, zapewnienia pojemnika na resztki po spo¿ytym posi³ku i brudn± zastawê, zebrania naczyñ oraz resztek pokonsumpcyjnych najpó¼niej na 30 minut po zakoñczeniu Konferencji, Seminarium, spotkania, szkolenia itp. Terminy realizacji przedmiotu zamówienia: odd daty podpisania umowy do 31 grudnia 2012 r. Zasady rozliczania: w przypadku prawid³owego wykonania umowy zlecaj±cej us³ugê cateringow± spisany zostanie protokó³ zdawczo-odbiorczy, który stanowiæ bêdzie podstawê do rozliczenia finansowego z Wykonawc±. Miejsce realizacji: teren Województwa ¦wiêtokrzyskiego.
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie ¿±da wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¶li przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania. Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli: Wykonawca posiada stosowne uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci tj. posiada aktualne pozwolenie na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej, w tym cateringowej, udokumentowane decyzj± organu inspekcji sanitarnej. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ za¶wiadczenie, i¿ dany zak³ad znajduje siê w rejestrze zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej. Na potwierdzenie nale¿y równie¿ z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia lub nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce posiadania wiedzy i do¶wiadczenia. Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli: Wykonawca (lub podwykonawca) wyka¿e, i¿ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³ us³ugi cateringowe o ³±cznej warto¶ci minimum 40 000,00 z³ (brutto), z zastrze¿eniem, i¿ co najmniej dwie us³ugi obejmuj±ce obs³ugê cateringow± ¶wiadczone by³y dla minimum 100 osób oraz co najmniej dwie us³ugi obejmuj±ce obs³ugê cateringow± ¶wiadczone by³y dla 50 osób. Zgodnie z Rozdzia³em V pkt 5 nale¿y z³o¿yæ wykaz wykonanych us³ug cateringowych wraz z podaniem warto¶ci ¶wiadczonych us³ug oraz podaniem liczby osób, dla której ¶wiadczone by³y poszczególne us³ugi cateringowe z wykorzystaniem za³±czonego wzoru - za³±cznik nr 5 do SIWZ. Na potwierdzenie nale¿y równie¿ z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia lub nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym do wykonania zamówienia. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Na potwierdzenie nale¿y równie¿ z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia lub nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Na potwierdzenie nale¿y równie¿ z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia lub nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce sytuacji ekonomicznej i finansowej. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia lub nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.4.3.2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert - albo o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, je¿eli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê takiego za¶wiadczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wykonawca winien z³o¿yæ za¶wiadczenie, i¿ dany zak³ad znajduje siê w rejestrze zak³adów podlegajacych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej.
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Wprowadzenie zmian tre¶ci umowy wymaga sporz±dzenia pod rygorem niewa¿no¶ci pisemnego aneksu. Zmiany te nie mog± naruszaæ postanowieñ art. 144 ust. 1 ustawy, a potrzeba ich wprowadzenia mo¿e wynikaæ w szczególno¶ci z nastêpuj±cych okoliczno¶ci: 1) zmian regulacji prawnych obowi±zuj±cych w dniu podpisania umowy; 2) zmian danych teleadresowych okre¶lonych w umowie ramowej; 3) skróceniu okresu obowi±zywania umowy ramowej, w przypadku: a) gdy w trzech kolejnych postêpowaniach o udzielenie zamówienia jednostkowego nie zostanie z³o¿ona ¿adna oferta, lub b) gdy w piêciu kolejnych postêpowaniach o udzielenie zamówienia jednostkowego wszystkie oferty podlegaæ bêd± odrzuceniu, lub c) gdy piêæ kolejnych postêpowañ o udzielenie zamówienia jednostkowego zostanie uniewa¿nionych w oparciu o art. 93 ust. 1 pkt 4 ustawy (cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najni¿sz± cen± bêdzie przekraczaæ kwotê, jak± Zamawiaj±cy bêdzie móg³ przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia).
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.it.kielce.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii Spó³ka z o. o.
ul. Zagnañska 84, 25 - 528 Kielce.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 19.07.2011 godzina 09:00, miejsce: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii Spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci±, ul. Zagnañska 84, 25 - 528 Kielce, II piêtro - pok. 6 Sekretariat.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Zakup wraz z dostaw± wyrobów medycznych dla ¦wiêtokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.
- Dostawa kart podarunkowych przedp³aconych (prepaid) dla pracowników ¦CRMiTS w Kielcach
- "Samochód osobowo-dostawczy - 8-osobowy, diesel, automat" - powt.
- Doposa¿enie OIT Uniwersyteckiej Kliniki Neonatologii
- Zakup bezza³ogowych statków powietrznych dla jednostek organizacyjnych PSP z terenu województwa ¶wiêtokrzyskiego
- Interwencyjne usuwanie martwej zwierzyny z pasa drogowego dróg wojewódzkich administrowanych przez ¦ZDW Kielce na terenie województwa ¶wiêtokrzyskiego z podzia³em na zadania czê¶ciowe
wiêcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³uga cateringowa zbiorowego ¿ywienia dzieci uczêszczaj±cych do Gminnego ¯³obka "Weso³a Ciuchcia" w Karczewie
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 czê¶ci
- ¦wiadczenie us³ug hotelarskich, restauracyjnych i zapewnienia sal szkoleniowo-dydaktycznych podczas wyjazdu realizowanego w ramach dzia³ania pn. "Kluby Ma³opolskiej Pieczy Rodzinnej" postêpowanie nr 2
- Prowadzenie sto³ówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posi³ków w placówkach o¶wiatowych na terenie Gminy ¦wiêtajno w 2026 r.
- Us³ugi cateringowe podczas 9 edycji ¦l±skiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Spo³ecznej mieszcz±cych siê w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
wiêcej: Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





