Ogłoszenie z dnia 2008-08-14
Warszawa: DOSTAWA MIĘSA PRZETWORÓW NA ZGRUPOWANIE POLIGONOWE USTKA - WICKO
Numer ogłoszenia: 189593 - 2008; data zamieszczenia: 14.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1560, ul. Radiowa 2, 00-908 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6855036, 6855297, fax 022 6855101.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http.//www.jw1560.wp.mil.pl / www.jw1560.m.win.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Wojskowa Jednostka Budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA PRZETWORÓW NA ZGRUPOWANIE POLIGONOWE USTKA - WICKO.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Prawo opcji o wielkości 40% przedmiotu zamówienia: a) Ilości w prawie opcji są ilościami przewidywanymi. Zamawiający może z nich skorzystać, lecz nie musi. W przypadku, gdy zdaniem Zamawiającego zaistnieją okoliczności wymagające realizacji dodatkowych ilości wówczas Zamawiający może je zlecić w ramach niniejszego zamówienia w ramach zawartej z Wykonawca umowy po cenie jednostkowej określonej w ofercie Wykonawcy. b) Z tytułu niewykorzystania (nie zamówienia) przez Zamawiającego ilości w prawie opcji, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani prawne. Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa z CPV i faktyczna Nomenklatura CPV Ilość J.m. Szczegółowe wymagania dostawy POLSKA NORMA 1 Wołowina-wołowina ekstra 15111100-0 1200 kg WOŁOWINA EKSTRA mięso - uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej z części udźca, po odkostnieniu, całkowitym ściągnięciu tłuszczu i błon ścięgnistych mięśni, lub z polędwicy wołowej (mięśnia lędźwiowego wewnętrznego i części mięśnia biodrowego bez tkanki łącznej), w skład wołowiny ekstra wchodzą mięśnie - dwugłowy uda, czworogłowy uda, zespół mięśni pośladkowych (powierzchniowy, średni, dodatkowy, głęboki), mięso całkowicie odkostnione, nie postrzępione, w regularnych blokach, konsystencja - jędrna, elastyczna, bez przerostów tłuszczowych, zapach - swoisty, charakterystyczna dla wołowego mięsa świeżego, barwa mięśni - jasnoczerwona, czerwonej, do ciemnoczerwonej, powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań, tłuszczu, błon, dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, stosowanie środków konserwujących np. octanów, soli peklowej itp., objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia. opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-88/A-82003 2 Wieprzowina-łopatka z kością 15113000-3 500 kg ŁOPATKA Z KOŚCIĄ część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy bez fałdu skóry i bez tłuszczu pachwowego, od dołu golonka odcięta na wysokości stawu łokciowego, w skład łopatki bez golonki wchodzą: kość łopatkowa wraz z chrząstką, kość ramienna bez nasady i części wyrostka łokciowego, główne mięśnie łopatki bez mięśni prostowników i zginaczy palców, słonina i skóra całkowicie zdjęta, konsystencja - jędrna, elastyczna, zapach - swoisty, charakterystyczna dla mięsa świeżego, barwa mięśni - jasnoróżowa do czerwonej, powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych ponacinań, dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, (w tym charakterystyczny ostry zapach płciowy), oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, stosowanie środków konserwujących np. octanów, soli peklowej itp., objawy obniżenia jędrności i elastyczności, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia. opakowania: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-86 - A-82002 3 Wieprzowina-karkówka z kością 15113000-3 500 kg KARKÓWKA Z KOŚCIĄ część zasadnicza wieprzowiny - odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, odcięta w linii oddzielenia głowy (z przodu) i po linii oddzielenia schabu na wysokości 45 kręgu piersiowego (z tyłu), od góry po linii podziału tuszy, od dołu wzdłuż trzonów kręgów szyjnych i odcinka piersiowego, w skład karkówki wchodzi 7 przepołowionych kręgów szyjnych, 4 przepołowione przednie kręgi piersiowe z niewielką częścią żeber, główne mięśnie szyi i część mięśnia najdłuższego grzbietu, słonina całkowicie zdjęta, konsystencja - jędrna, elastyczna, zapach - swoisty, charakterystyczna dla mięsa świeżego, barwa mięśni - jasnoróżowa do czerwonej, powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych ponacinań, dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, (w tym charakterystyczny ostry zapach płciowy), oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, stosowanie środków konserwujących np. octanów, soli peklowej itp., objawy obniżenia jędrności i elastyczności, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia. opakowania: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-86/A-82002 4 Wieprzowina-schab z kością 15113000-3 360 kg SCHAB Z KOŚCIĄ część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo - lędźwiowego w liniach: od przodu - pomiędzy 4 -5 kręgiem piersiowym, od góry po linii podziału tuszy, od tyłu - po linii oddzielenia biodrówki, od dołu - po linii prostej w odległości 3cm poniżej dolnej granicy przyczepu najdłuższego mięśnia grzbietu do żeber, w skład schabu wchodzą kości przepołowionych kręgów kręgosłupa z przyległymi odcinkami żeber oraz główne mięśnie - najdłuższy grzbietu, wielodzielny grzbietu, kolczysty i lędźwiowy większy, słonina całkowicie zdjęta, konsystencja - jędrna, elastyczna, zapach - swoisty, charakterystyczna dla mięsa świeżego, barwa mięśni - jasnoróżowa do czerwonej, powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań, dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczne zmatowienie barwy mięsa, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, (w tym charakterystyczny ostry zapach płciowy), oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, stosowanie środków konserwujących np. octanów, soli peklowej itp., objawy obniżenia jędrności i elastyczności, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia. opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-86/A-82002 5 Wieprzowina-słonina 15113000-3 600 kg SŁONINA wg obowiązujących norm dla klasy pierwszej oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-86/A-82002 6 Wędliny wieprz.-kiełbasa zwyczajna 15131133-6 270 kg KIEŁBASA ZWYCZAJNA Wygląd ogólny i powierzchnia - batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o długości od 35cm do 40cm, odkręcane, tworzą zwoje, powierzchnia batonu o barwie od jasnobrązowej do ciemnobrązowej: osłonka równomiernie ściśle przylegająca do farszu: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z nie dowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osłonki Wygląd na przekroju - barwa mięsa: różowa do ciemnoróżowej: barwa tłuszczu: biała: barwa masy wiążącej: różowa: rozdrobnienie i układ składników: średnio rozdrobnione równomiernie rozmieszczone na przekroju, dobrze związane, dopuszczalne pojedyncze komory powietrzne nie połączone ze zmiana barwy, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką Konsystencja - ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać, soczysta po podgrzaniu Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, kiełbasy uszkodzone, połamane, składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-V-74028 7 Wędliny wieprz.-kiełbasa parówkowa 15131133-6 210 kg KIEŁBASA PARÓWKOWA Wygląd ogólny i powierzchnia - batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich) lub sztucznych o długości od 14cm do 16cm, odkręcane pozostawione w zwojach: powierzchnia batonu o barwie jasnoróżowej do jasnobrązowej z odcieniem żółtawym: osłonka ściśle przylegająca do farszu: niedopuszczalna barwa szarozielona: plamy na powierzchni wynikające z nie dowędzenia w miejscach styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osłonki Wygląd na przekroju - barwa mięsa: jasnoróżowa: rozdrobnienie i układ składników: surowce drobno rozdrobnione równomiernie rozłożone na przekroju: dopuszczalne pojedyncze otwory powietrzne o średnicy do 2mm nie połączone ze zmianą barwy, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników i zacieki galarety Konsystencja - dość ścisła, elastyczna, po pod grzaniu soczysta plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, parówki uszkodzone, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-A-82007:1996 Zmiana Az1:1998 8 Wędliny wieprz.-kiełbasa biała 15131133-6 640 kg KIEŁBASA BIAŁA Wygląd ogólny i powierzchnia - batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), nie odkręcane w zwojach o długości od 14cm do 16cm i średnicy 32 -36mm: końce związane: powierzchnia batonu o barwie naturalnego jelita z lekkim połyskiem i prześwitującymi składnikami farszu, niedopuszczalne zawilgocenie powierzchni osłonki Wygląd na przekroju - barwa mięsa: charakterystyczna dla użytych surowców mięsnych solonych nie peklowanych parzonych: barwa tłuszczu: biała: rozdrobnienie i układ składników: kawałki średnio rozdrobnione związane z masą wiążącą i równomiernie rozmieszczone na przekroju niedopuszczalne skupiska jednego ze składników Konsystencja - kiełbasa dość ścisła, lekko krucha, soczysta po pod grzaniu Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, kiełbasy uszkodzone, rozkręcone, źle uformowane składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-V-74028 9 Wędliny wieprz.-kiełbasa jałowcowa 15131133-6 570 kg KIEŁBASA JAŁOWCOWA wg obowiązujących norm dla klasy pierwszej Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, kiełbasy uszkodzone, rozkręcone, źle uformowane składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-A-82027:2002 10 Wędliny wieprz.-kiełbasa mysliwska 15131133-6 490 kg KIEŁBASA MYŚLIWSKA wg obowiązujących norm dla klasy pierwszej Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, kiełbasy uszkodzone, rozkręcone, źle uformowane składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-A-82026:2001 11 Wędliny wieprz.-kabanosy 15131133-6 580 kg KABANOSY Wygląd ogólny i powierzchnia - wyrób w jelicie baranim lub z warchlaków długość 40 - 50cm o średnicy do 20mm, barwa po obróbce termicznej ciemno - brązowa, barwa na przekroju od różowej do czerwonej, osłonka powinna ściśle przylegać do farszu, dopuszcza pojedyncze zawędzone wytryski farszu Wygląd na przekroju - surowce na przekroju równomiernie rozłożone: niedopuszczalne skupiska jednego ze składników i zacieki tłuszczu Konsystencja - ścisła, zwarta Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, kiełbasy uszkodzone, składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-A-82024 12 Wędliny wieprz.-mielonka-lunheon 15131133-6 400 kg MIELONKA-LUNCHEON opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, 13 Wędliny wieprz.-blok szynkowy 15131133-6 200 kg BLOK SZYNKOWY opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, 14 Wędliny wieprz.-blok golonkowy 15131133-6 350 kg BLOK GOLONKOWY opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, 15 Wędliny wieprz.-blok łopatkowy 15131133-6 200 kg BLOK ŁOPATKOWY opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, 16 Wędliny wieprz.-blok tyrolski 15131133-6 200 kg BLOK TYROLSKI opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, 17 Mięso susz.sol.wędz.mar.-boczek wędzony 15131200-7 230 kg BOCZEK WĘDZONY opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, 18 Kawałki kurczaka-ćwiartki tylne/udka/ 15112210-1 30 kg ĆWIARTKI TYLNE/UDKA Z KURCZAKA wymagania klasyfikacyjne: mięso drobiowe uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające udo i podudzie wraz z mięśniami i skórą bez miednicy i grzbietu, uda całe powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia, konsystencja - jędrna, elastyczna, zapach - naturalny, swoisty, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, barwa mięśni - charakterystyczna, jasnoróżowa bez krwawych wylewów, powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych ponacinań, lekko wilgotna, dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczne nacięcia skóry i mięśni przy krawędziach cięcia, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, krwawe nacieki zewnętrzne i wewnętrzne, niedokładne oczyszczenie z piór, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, stosowanie środków konserwujących np. octanów, soli peklowej itp., objawy obniżenia jędrności i elastyczności, mięso poszarpane, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, PN-A-86524 19 Kawałki kurczaka-pierś kurczaka/filet 15112210-1 350 kg PIERŚ Z KURCZAKA -FILET wymagania klasyfikacyjne: mięso drobiowe uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające mięśnie piersiowe bez skóry, kości klatki piersiowej, grzbietu i ścięgien, filety powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, konsystencja - jędrna, elastyczna, zapach - naturalny, swoisty, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, barwa mięśni - charakterystyczna, jasnoróżowa bez krwawych wylewów, powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych ponacinań, lekko wilgotna, dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczne nacięcia i rozerwania mięśni przy krawędziach cięcia powstałe podczas oddzielania od kośćca, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, krwawe nacieki zewnętrzne i wewnętrzne, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, stosowanie środków konserwujących np. octanów, soli peklowej itp., objawy obniżenia jędrności i elastyczności, mięso poszarpane, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia opakowania: opakowanie: wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą i oplombowanych pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym poje
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.11.00 - Wołowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.11.00 - Wołowina Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Oryginalny kod CPV: 15.11.22.10 - Kawałki kurczaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.09.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający odstepuje od wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Warunek nr 1 - Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - na podstawie informacji z: aktualnego odpisu z właściwego rejestru; albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej; wystawionych z datą nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Warunek nr 1 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy przedstawią ww. dokumenty opatrzone odpowiednimi datami wydania lub poświadczenia aktualności, wydane przez uprawnione do tego celu organy administracji publicznej, będą wydane lub wystawione podmiotowi/om składającemu/ym ofertę do niniejszego postępowania, poświadczone za zgodność z oryginałem, podpisane przez osoby do tego uprawnione; 2) Warunek nr 2 - Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - na podstawie: oświadczenia; Warunek nr 2 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy dołączą do oferty potwierdzony podpisem druk Oświadczeń - stanowiący załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji. 3) ) Warunek nr 3 - Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - na podstawie: oświadczenia; Warunek nr 3 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy dołączą do oferty potwierdzony podpisem druk Oświadczeń - stanowiący załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji. 4) Warunek nr 4 - Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - na podstawie: oświadczenia; Warunek nr 4 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy dołączą do oferty potwierdzony podpisem druk Oświadczeń - stanowiący załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji. 6) Zamawiający oceni spełnianie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów załączonych do oferty. 7) Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców wg formuły: spełnia - nie spełnia. 8) Nie spełnianie chociażby jednego warunku skutkuje wykluczeniem wykonawcy z postępowania. 9) Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony z datą nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem - w 1 egzemplarzu; 2) Oświadczenia - druk opracowany wg druku dołączonego do niniejszej specyfikacji - załącznik nr 3 i 5 - 1 egzemplarz; UWAGI! 1. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2 - 5 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; 3) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 2. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 2 i 3, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 3. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania. 4. Zamawiający wezwie wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożą dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub którzy złożą dokumenty zawierające błędy, do uzupełnienia tych dokumentów w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 5. Nie złożenie jakiegokolwiek dokumentu lub złożenie jakiegokolwiek dokumentu wymienionego w Rozdziale 12 o innej treści niż wymaga tego zamawiający, zgodnie z wymaganiami określonymi w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, spowoduje wykluczenie wykonawcy.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http.//www.jw1560.wp.mil.pl / www.jw1560.m.win.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostce Wojskowej 1560 00-908 Warszawa, ul. Radiowa 2 BUDYNEK NR 86, parter, pok. 10 Sekcja zamówień publicznych.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.08.2008 godzina 08:00, miejsce: w Kancelarii Jawnej Jednostki Wojskowej 1560, 00-908 Warszawa ul. Radiowa 2 bud. 86, II piętro, pok. 207.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Przedłużenie licencji Nutanix Cloud Infrastructure (NCI) Ultimate wraz z Security na istniejącej infrastrukturze Zamawiającego na potrzeby systemu Archiwum Dokumentów Elektronicznych (ADE)
- Wykonanie pomiarów ruchu na bieżące potrzeby Zarządu Dróg Miejskich w Warszawie w latach 2026 - 2028 - Badania prędkości chwilowej pojazdów i natężenia ruchu wraz ze strukturą rodzajową
- Pomiary ruchu na bieżące potrzeby Zarządu Dróg Miejskich w latach 2026-2028 na ternie m.st. Warszawy
- Usługi doradcze dotyczące realizacji Projektu "Smart Geoportal" - wsparcie prawne
- Organizacja kompleksowej obsługi spotkania pn. Forum wiedzy Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Wykonanie opracowania pt. Studium obsługi komunikacyjnej wschodniej części dzielnicy Białołęka
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Dostawa mięsa wieprzowego
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla SZKOŁY PODSTAWOWEJ im. ORŁA BIAŁEGO W NIEDŹWIADZIE w 2026 roku
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - mięs drobiowych, wieprzowych i wołowych, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026
więcej: Wołowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





