To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-09-17
Zakrzew: Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Zakrzew w 2013/2014r.
Numer ogłoszenia: 189055 - 2013; data zamieszczenia: 17.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 167383 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Zakrzew 51, 26-652 Zakrzew, woj. mazowieckie, tel. 48 6105488, faks 48 6105725.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Zakrzew w 2013/2014r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 28.000 porcji w tym: - 11.200 porcji zupy z wkładką mięsną - 16.800 porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do siedmiu placówek oświatowych w okresie od 16.09.2013 do 23.06.2014r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół: - Publiczna Szkoła Podstawowa Gulin - około 15 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Mleczków - około 10 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku), - Publiczna Szkoła Podstawowa Janiszew - około 15 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Cerekiew - około 30 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Taczowska Wola - około 40 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa - Dąbrówka Podłężna około 40 porcji dziennie. - Publiczna Szkoła Podstawowa Wacyn - około 15 porcji dziennie ( posiłki w naczyniach jednorazowego użytku) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych dzieci w zależności od frekfencji dzieci, powiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę. Za wystarczające uważa się powiadomienie telefoniczne dokonane co najmniej na jeden dzień przed dostawą posiłków do godziny 13.00. Jest to podstawą do zapłaty za faktycznie wydane w danym miesiącu posiłki, a nie ilości szacunkowe. W imieniu Zamawiającego powiadomienia dokonują dyrektorzy poszczególnych szkół. Przygotowane posiłki powinny być różnorodne i spełniać następujące wymogi: 2.1.1. zupa z wkładką mięsną (mięso nierozdrobnione: wołowe, wieprzowe, drobiowe) dwa razy w tygodniu. Zupa sporządzona na wywarze mięsno-warzywnym. Jedna porcja zupy powinna mieć gramaturę 500 gram i wartość kaloryczną nie mniejszą niż 550 kcal , w tym wkładka mięsna o gramaturze 100 gram + pieczywo (jedna bułka biała lub dwie kromki chleba). Uwaga. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz przetwory mięsne takie jak: parówki, mortadele, mielonki oraz podroby. Posiłki zawierające takie produkty zostaną zwrócone wykonawcy. Nie dopuszcza się zup typu rosół. 2.1.2. drugie danie trzy razy w tygodniu składające się ; z mięsa lub jego porcji +ziemniaki kasza, lub ryż + surówka, o obowiązującej gramaturze posiłku ; mięso100 gram; ziemniaki 150 gram (lub zamiennie kasza ,ryż); surówka - 100 gram ( surówkę mogą stanowić warzywa gotowane)-wartość kaloryczna nie mniejsza niż 650 kcal. Co najmniej raz na dwa tygodnie zamiast dania z mięsem winien być dostarczony filet rybny (100 gram)+ziemniaki+surówka. Za zupę z wkładką raz na dwa tygodnie posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze 250 gram- wartość kaloryczna 600 kcal. Temperatura posiłków winna wynosić: Zupa + 75 °C; Drugie danie 65 °C 2.2 Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia dwutygodniowego jadłospisu określającego skład posiłku, kaloryczności i gramaturę i po akceptacji przez Zamawiającego (Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakrzewie ) dostarczany przez Wykonawcę do dyrektorów szkół z tygodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji Zamawiającego. W jednym tygodniu powinna być dostarczona 2 razy zupa z wkładką mięsną + pieczywo , 3 razy drugie danie z surówką. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać normy HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, z uwzględnieniem norm określonych przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. Posiłki winny być wykonane z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, krokiety itp.) z gwarancją świeżości artykułów i produktów. Mięso nie może być MOM ( mięso oddzielane mechanicznie) Posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach, tj od 1000 - 1200 2.3. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków w specjalistycznych termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane ,tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i cateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach i termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. Termosy, pojemniki muszą posiadać atest PZH do żywności umożliwiający bezpieczny transport i przechowywanie w nich produktów żywnościowych. Do Publicznej Szkoły Podstawowej w Mleczkowie i Wacynie posiłki winny być dostarczone w naczyniach jednorazowego użytku. 2.1.3 Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. 2.2.3 Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań kontrolujących zawartość kaloryczną i jakość posiłków. W przypadku stwierdzenia że, posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Wykonawca zostanie obciążony kosztami badań. 2.3.3 Dostarczane posiłki muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności; - ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.Nr 171 poz.1225), - ustawy z dnia 21 grudnia 2000r o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U Nr.187 z 2005r poz.1577 z późn. zmianami), - rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra z dnia 28 stycznia 2002r ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds.bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, - rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych, - rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością , oraz uchylające Dyrektywy 80 /590/ EWG i 89/ 109/EWG..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.09.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- CATERING OK Maciej Sałek, Chrobrego 39, 26-600 Radom, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 122640,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 72800,00
Oferta z najniższą ceną: 72800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 119840,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu
- Wybór wykonawcy usługi żywienia na rzecz dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 22 w skład, którego wchodzi Szkoła Podstawowa nr 66 oraz Przedszkole nr 27 we Wrocławiu
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów i przedszkolaków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 26 we Wrocławiu
- Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci w wieku od 2,5 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola nr 259 "Leśna Bajka" w Warszawie.
- Przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola "Wesołe Sówki" w Legionowie
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2025/2026.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.