eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › ZAKUP I DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH WG PAKIETÓW ZAMKNIĘTYCH OD NR 1 DO NR 8 DO MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO IM. WOJTKA BELLONA WE WROCŁAWIU PRZY UL. BOROWSKIEJ 101 a) Nr 1 - Mięso, wędliny, przetwory mięsne oraz podroby b) Nr 2 - Pieczywo

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-12

Wrocław: ZAKUP I DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH WG PAKIETÓW ZAMKNIĘTYCH OD NR 1 DO NR 8 DO MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO IM. WOJTKA BELLONA WE WROCŁAWIU PRZY UL. BOROWSKIEJ 101 a) Nr 1 - Mięso, wędliny, przetwory mięsne oraz podroby b) Nr 2 - Pieczywo c) Nr 3 - Mleko, przetwory mleczne i nabiał d) Nr 4 - Jaja e) Nr 5 - Mrożonki f) Nr 6 - Różne produkty spożywcze g) Nr 7 - Ryby mrożone h) Nr 8 - Owoce i warzywa
Numer ogłoszenia: 188986 - 2009; data zamieszczenia: 12.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy im. Wojtka Bellona , Akacjowa, 53-134 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3370729, faks 0-71 3371370.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mow-akacja.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH WG PAKIETÓW ZAMKNIĘTYCH OD NR 1 DO NR 8 DO MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO IM. WOJTKA BELLONA WE WROCŁAWIU PRZY UL. BOROWSKIEJ 101 a) Nr 1 - Mięso, wędliny, przetwory mięsne oraz podroby b) Nr 2 - Pieczywo c) Nr 3 - Mleko, przetwory mleczne i nabiał d) Nr 4 - Jaja e) Nr 5 - Mrożonki f) Nr 6 - Różne produkty spożywcze g) Nr 7 - Ryby mrożone h) Nr 8 - Owoce i warzywa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy wykaz produktów spożywczych wg pakietów zamkniętych od nr 1 do nr 8 zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Okres umowy: 12 miesięcy od daty jej podpisania w następujący sposób: a.Nr 1 - Mięso, wędliny, przetwory mięsne oraz podroby Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawia-jącego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt). b.Nr 2 - Pieczywo Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godziny 06:00. Może zaistnieć także sytuacja, że pieczywo trzeba dostarczyć do siedziby Zamawiającego w tym samym dniu tj. dwa razy dziennie, czyli: normalnie do godz. 06:00 i druga dostawa do godz. 12:00. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia ( w wyjątkowych sytuacjach będzie możliwość domówienia pieczywa tego samego dnia telefonicznie). Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zama-wiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym. c.Nr 3 - Mleko, przetwory mleczne i nabiał Dostawa mleka odbywać się będzie codziennie do godziny 06:00 z wyłączeniem niedziel i świąt, a po-zostałego towaru wymienionego w pakiecie zamkniętym nr 3 w ilościach wynikających z bieżących po-trzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu lub w zależności od potrzeb Zamawiające-go. d.Nr 4 - Jaja Dostawa jaj odbywać się będzie w ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotli-wość dostawy jaj raz na dwa tygodnie e.Nr 5 - Mrożonki Dostawa mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mrożonek 1 raz w tygodniu. f.Nr 6 - Różne produkty spożywcze Dostawa produktów różnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy produktów różnych 1 raz na dwa tygodnie. h.Nr 7- Ryby mrożone Dostawa ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość do-stawy ryb 1 raz na dwa tygodnie. i.Nr 8- Owoce i warzywa. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być do-starczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy owoców i świeżych warzyw i ziemniaków od 3 do 4 razy w tygodniu,.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.53.00.00 - Masło 12.42.09.0 - 12.42.09.0 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.40.00 - Ryby wędzone 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne 11.31.20.0 - 11.31.20.0 11.12.10.0 - 11.12.10.0 11.12.20.0 - 11.12.20.0 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia publicznego ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy(art. 22 pzp): 1.1posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2posiadają niezbędną wiedzą i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią w załączeniu pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udo-stępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia., 1.3znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (Dz. U z 2007 r Nr 223, poz. 1655, z 2008 r nr 171, poz. 1058) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia na podstawie oświadczenia Wykonawcy i dokumentów określonych w rozdziale VII SIWZ..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu udokumentowania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w niniejszej SIWZ, Wykonawcy wraz z ofertą przedłożą n/w dokumenty wymienione w załączonym ZAŁĄCZNIKU NR 2 do SIWZ Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. Wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonej za zgodność przez osobę /osoby uprawnione do podpisywania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem (każdą stronę) Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mow-akacja.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy im. Wojtka Bellona ul. Borowska 101, 50-551 Wrocław tel. 071 337 07 29 fax 071 337 13 70 pok. nr 7 (parter).

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.06.2009 godzina 14:45, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy im. Wojtka Bellona ul. Borowska 101, 50-551 Wrocław tel. 071 337 07 29 fax 071 337 13 70 pok. nr 6 (parter) - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nr 1 - Mięso, wędliny, przetwory mięsne oraz podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sczegółowy wykaz - Mięso, wędliny, przetwory mięsne oraz podroby- zawiera pakiet zamknięty nr 1 w załączniku nr 1 do SIWZ Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawia-jącego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt)..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nr 2 - Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy wykaz - Nr 2 - Pieczywo- zawiera pakiet zamknięty nr 2 w załączniku nr 1 do SIWZ. Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godziny 06:00. Może zaistnieć także sytuacja, że pieczywo trzeba dostarczyć do siedziby Zamawiającego w tym samym dniu tj. dwa razy dziennie, czyli: normalnie do godz. 06:00 i druga dostawa do godz. 12:00. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia ( w wyjątkowych sytuacjach będzie możliwość domówienia pieczywa tego samego dnia telefonicznie). Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zama-wiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nr 3 - Mleko, przetwory mleczne i nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sczegółowy wykaz - Nr 3 Mleko, przetwory mleczne i nabiał - zawiera pakiet zamkniętny nr 3 w załączniku nr 1 do SIWZ. Dostawa mleka odbywać się będzie codziennie do godziny 06:00 z wyłączeniem niedziel i świąt, a po-zostałego towaru wymienionego w pakiecie zamkniętym nr 3 w ilościach wynikających z bieżących po-trzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu lub w zależności od potrzeb Zamawiające-go..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.00.00-6, 15.54.00.00-5, 15.55.13.20-4, 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Nr 4 - Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sczegółowy wykaz - Nr 4 - Jaja- zawiera pakiet zamknięty nr 4 w załączniku nr 1 do SIWZ. Dostawa jaj odbywać się będzie w ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotli-wość dostawy jaj raz na dwa tygodnie.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.90-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Nr 5 - Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sczegółowy wykaz Nr 5 - Mrożonki - zawiera pakiet zamknięty nr 5 w załączniku nr 1 do SIWZ. Dostawa mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mrożonek 1 raz w tygodniu..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Nr 6 - Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sczegółowy wykaz - Nr 6 Różne produkty spożywcze- wg pakietu zamkniętego nr 6 zawiera załącznik nr 1 do SIWZ Dostawa produktów różnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy produktów różnych 1 raz na dwa tygodnie..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.11.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Nr 7- Ryby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sczegółowy wykaz -Nr 7 Ryb mrożonych wg pakietu zamkniętego zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. Dostawa ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość do-stawy ryb 1 raz na dwa tygodnie..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Nr 8 - Owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sczegółowy wykaz - Nr 8 Owoce i wrzywa - zawiera pakiet zamknięty nr 8 w załączniku nr 1 do SIWZ Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być do-starczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy owoców i świeżych warzyw i ziemniaków od 3 do 4 razy w tygodniu,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 01.13.12.00-6, 01.11.21.00-6, 01.11.22.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.