eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦winouj¶cie › ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w ¦winouj¶ciu- II tura

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2011-07-11

¦winouj¶cie: ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w ¦winouj¶ciu- II tura
Numer og³oszenia: 188783 - 2011; data zamieszczenia: 11.07.2011
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 156917 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zak³ad Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski im. Jana Gardu³y, ul. Mieszka I 7, 72-600 ¦winouj¶cie, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3267 345, faks 091 3214174.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w ¦winouj¶ciu- II tura.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest us³uga ¶wiadczenie us³ug gastronomicznych w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w ¦winouj¶ciu 1. Realizacja przedmiotu zamówienia musi byæ wykonana na bazie w³asnych pomieszczeñ kuchennych Wykonawcy, spe³niaj±cych wszelkie wymogi Inspekcji Sanitarnej. 2. Wszystkie produkty do przygotowania posi³ków zapewnia we w³asnym zakresie Wykonawca. 3. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo kontroli - przez wyznaczonego przedstawiciela - stanu sanitarno - higienicznego kuchni i zaplecza kuchennego, kontrolê jako¶ci i ilo¶ci wydawanych surowców z magazynu, uczestnictwo przy produkcji posi³ków, ocenê ich jako¶ci i przygotowaniu do transportu. 4. Posi³ki winny byæ przygotowane zgodnie z wymagan± minimaln± gramatur± poszczególnych posi³ków i produktów. 5. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo sprawdzenia gramatury wydawanych posi³ków oraz ocenê kosztów wsadu do kot³a. 6. Wykonawca dostarczy posi³ki we w³asnych termosach i pojemnikach do poszczególnych oddzia³ów Zamawiaj±cego. Pojemniki i termosy musz± byæ szczelne i nieuszkodzone, a za ich stan higieniczno - sanitarny odpowiada Wykonawca. 7. Posi³ki powinny byæ przygotowane przed dostarczeniem i dowiezione do Zamawiaj±cego o ¶ci¶le okre¶lonych porach: - ¶niadanie godz. 8.00 - 8.30 + II ¶niadanie (dla diabetyków i dla dzieci) - obiad godz. 13.00 - 13.30 + podwieczorek (dla diabetyków i dla dzieci) - kolacja godz. 17.30 - 18.00 8. Sporz±dzanie posi³ków odbywaæ siê bêdzie na podstawie 10-dniowych jad³ospisów przygotowanych wg ¶ci¶le okre¶lonych norm przez dietetyka i zatwierdzonych przez przedstawiciela Zamawiaj±cego (na trzy dni przed wprowadzeniem jad³ospisu). Jad³ospis dzienny winien zawieraæ gramaturê i kaloryczno¶æ poszczególnych sk³adników posi³ków. Zamawiaj±cy dopuszcza zmiany w jad³ospisie tylko w zakresie owoców i warzyw sezonowych. 9. Zamawianie posi³ków odbywaæ siê bêdzie przez pracowników Zamawiaj±cego z poszczególnych oddzia³ów z wyprzedzeniem jednodniowym na podstawie pisemnych zapotrzebowañ zgodnych z Ruchem chorych odbieranych przez Wykonawcê do godz. 14.00. Wykonawca w godz. 7.00 - 7.30 telefonicznie ustali z Zamawiaj±cym korektê ilo¶ci zamawianych posi³ków na dzieñ bie¿±cy. 10. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zmian ilo¶ciowych posi³ków w ci±gu dnia zwi±zanych z potrzebami dietetycznymi chorych i ruchem chorych, które bêd± zg³aszane telefonicznie przez Zamawiaj±cego na co najmniej 2 godziny przed wydaniem posi³ku. 11. Dzienna szacunkowa ilo¶æ pe³nych posi³ków wynosi 80 (65 sk³adaj±cych siê z 3 posi³ków i 15 sk³adaj±cych siê z 5 posi³ków). Ilo¶æ ta bêdzie ulega³a zmianie w zale¿no¶ci od ilo¶ci pacjentów przebywaj±cych w danym dniu w Szpitalu. 12. Posi³ki winny byæ przygotowane wg nastêpuj±cych wymogów kalorycznych: - dieta podstawowa ogólna - 2600 kcal (+,- 20%) - dieta ³atwostrawna - 2000 kcal (+, - 20%) - diety specjalistyczne - 1200 - 3200 kcal (+, - 20%) - cukrzycowa, wysokobia³kowa, nerkowa, w±trobowa itd. 13. Diety dla dzieci winny byæ rozdzielane zgodnie z zapotrzebowaniami oddzia³ów na podstawowe, ³atwostrawne, oraz specjalistyczne i dotyczyæ musz± ka¿dego z piêciu posi³ków, sk³ad podwieczorku i II ¶niadania musi byæ uzgodniony z przedstawicielem Zamawiaj±cego na podstawie przedstawionych do zatwierdzenia 10-dniowych jad³ospisów. W sk³ad podwieczorku i II ¶niadania nie mog± wchodziæ: lizaki, ma³e cukierki typu dra¿e, groszki, cukierki twarde, owoce cytrusowe. 14. Diety dla dzieci musz± codziennie zawieraæ w swoim sk³adzie zupê mleczn± (¶niadanie i kolacja), a do smarowania pieczywa Wykonawca zapewni mas³o bez dodatku oleju ro¶linnego. 15. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zapotrzebowania ka¿dej z diet jako pojedynczej, przecieranej (papkowatej) lub p³ynnej. 16. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania ka¿dego dnia dwóch zup na bazie wywaru miêsno - jarzynowego (bez ko¶ci) i jarzynowego, w tym jedna bez warzyw wzdymaj±cych. 17. Wykonawca zobowi±zany jest do dostarczania ¶wie¿ego pieczywa, urozmaicania posi³ków, uwzglêdniania warzyw i owoców w ramach zamawianych diet. 18. Nie dopuszcza siê stosowania zup i ziemniaków z komponentów proszkowych. 19. W przypadku diet sk³adaj±cych siê z kleiku, sucharów, kisielu strony dopuszczaj± wydawanie suchego prowiantu dostarczanego z posi³kami g³ównymi. 20. Napoje musz± byæ dostarczone w termosach, gotowe do spo¿ycia, nies³odzone do ka¿dego z trzech g³ównych posi³ków. Cukier nale¿y dostarczyæ osobno w formie suchego prowiantu wraz ze ¶niadaniem. 21. Posi³ki i napoje zamawiane do Szpitalnego Oddzia³u Ratunkowego musz± byæ pakowane pojedynczo w opakowania jednorazowego u¿ytku z za³±czonymi jednorazowymi sztuæcami. 22. Wykonawca zobowi±zany jest przestrzegaæ sk³adu drugiego dania obiadowego wg ni¿ej wymienionych zaleceñ: - potrawy miêsne (kotlety, pulpety, pieczeñ, drób itp.) - co najmniej cztery razy w dekadzie - potrawy pó³miêsne i bezmiêsne (go³±bki, pierogi z nadzieniem, pierogi leniwe, pyzy itp.) - cztery razy w dekadzie - filet z ryby (ryba sma¿ona, gotowana, w jarzynach itp.) - dwa razy w dekadzie - zamiast ziemniaków - ry¿, kasza, makaron - nie czê¶ciej ni¿ piêæ razy w miesi±cu 23. Wymagane jest aby dostarczane posi³ki mia³y ni¿ej wskazan± minimaln± temperaturê: - zupa - 75oC - drugie danie - 65oC - napoje gor±ce - 80oC 24. Wykonawca zobowi±zany jest do pobierania i przechowywania próbek ¿ywno¶ciowych zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami w tym zakresie (Rozporz±dzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek ¿ywno¶ciowych przez zak³ady ¿ywienia zbiorowego typu zamkniêtego). 25. Posi³ki powinny zawieraæ niezbêdne sk³adniki od¿ywcze okre¶lone a art. 3 ust. 3 pkt 33 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Z 2010 r., nr 136, poz. 914) oraz gramaturê wg za³±cznika nr 2 do umowy. 26. Za wszelkie szkody spowodowane z³± jako¶ci± produktów stosowanych do przygotowania posi³ków, nieprawid³owym cyklem produkcyjnym, nieprzestrzeganiem wymogów sanitarno - higienicznych odpowiada Wykonawca. 27. Wykonawca musi bezwzglêdnie zapewniæ wy¿ywienie przez wszystkie dni trwania umowy bez wzglêdu na okoliczno¶ci zale¿ne lub niezale¿ne od niego. 28. Wykonawca w ofercie poda koszt dziennego wy¿ywienia jednej osoby za trzy i piêæ posi³ków. 29. W cenê posi³ków wliczony jest suchy prowiant tj. kleik, suchary i kisiel. Zamawiaj±cy szacuje nastêpuj±ce ¶rednie miesiêczne zapotrzebowanie suchego prowiantu: a) kleik - 30 opakowañ (1 opakowanie-160-200g) b) suchary - 16 opakowañ (1 opakowanie - 450g) c) kisiel - 1 opakowanie (1 opakowanie - 1kg)..

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.07.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Gastronomiczno-Handlowa, Restauracja BRYZA, ul. Gdyñska 28, 72-600 ¦winouj¶cie, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 210629,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 190512,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 161481,60 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 190512,00

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.