eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tczew › dostawa warzyw i owoców

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-12

Tczew: dostawa warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 188324 - 2008; data zamieszczenia: 12.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Armii Krajowej 39, 83-110 Tczew, woj. pomorskie, tel. 058 7770020, fax 058 5326003.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa warzyw i owoców.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych według poniższego wykazu: Zadanie nr 1: warzywa i owoce - CPV 01120000-4 Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Cebula kg. 70 Czosnek kg. 10 Buraki ćwikłowe Kg. 300 Por kg 75 Marchew kg 400 pietruszka korzeń kg. 25 ogórek świeży Kg. 35 Pomidor Kg. 30 kapusta głowiasta biała kg. 120 Sałata szt. 120 papryka świeża kg. 15 Pieczarki kg. 75 Seler kg. 150 pietruszka natka w pęczkach szt. 250 Szczypiorek w pęczkach szt. 100 Winogrona kg. 5 Banany kg. 25 Pomarańcze kg. 50 Mandarynki kg. 50 Cytryny kg. 60 Jabłka kg. 350 Gruszki kg 3 Migdały kg. 1 orzechy włoskie kg. 3 Mak kg. 2 groch łuskany kg. 40 Koper szt. 250 Kalafior kg. 5 fasola kg. 70 Zadanie Nr 2 : warzywa przetworzone i zakonserwowane - CPV 1530000-1 Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu grzyby suszone kg. 1 ogórki kwaszone kg. 150 kukurydz konserwowa szt. 50 ogórek konserwowy 0,9 l. szt. 150 ogórek konserwowy puszka 10 kg. szt. 20 groszek konserwowy szt. 120 kapusta kwaszona kg. 200 pieczarki konserwowe 0,9 l. szt. 5 przecier pomodorowy 4500 g. szt. 40 papryka konserwowa 450 g. szt. 12 dżemy 280 g. szt. 1500 rodzynki przetworzone 150 g. szt. 35 ananasy konserwowe 450 g. szt. 20 brzoskwinie zakonserwowane 850g. szt. 20 soki owocowe i warzywne 1l. szt. 55 Zadanie nr 3: ziemniaki - CPV 01112100-6 Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu ziemniaki kg. 4000

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.00.00 - 01.12.00.00 01.11.21.00 - 01.11.21.00 11.53.00.00 - 11.53.00.00 .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.09.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.1. Warunki 1.1.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1.1.1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.1.1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.1.1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.1.1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 1.2. Opis oceny spełnienia warunków: 1.2.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia muszą wykazać, że warunki określone w pkt. 1.1. spełniają łącznie wszyscy Wykonawcy. 1.2.2. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w przedmiotowym postępowaniu oświadczeń lub dokumentów, wg. formuły spełnia - nie spełnia.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.1. Wraz z ofertą wypełnioną na Formularzu oferty należy załączyć: 1.1.1. Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ust. 2 ustawy Pzp - zał. Nr 1 do oferty, 1.1.2. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 1-3 ustawy Pzp - zał. Nr 2 do oferty, 1.1.3. Wypełniony formularz cenowy - zał. Nr 3 do oferty, 1.1.4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.1.5. Pełnomocnictwo do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik, , tj. dokument stwierdzający ustanowienie pełnomocnictwa do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy powinno być dołączone do oferty, o ile sposób reprezentacji nie wynika z innych dokumentów, np. z odpisu z właściwego rejestru lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, załączonych do oferty oraz powinno odpowiadać w zakresie formy przepisom Kodeksu Cywilnego (oryginał lub uwierzytelniony odpis). 1.2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 1.1.4 .składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie zgłoszono upadłości. 1.3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 1.2 .zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 1.4. Zasady składania oferty przez podmioty występujące wspólnie: 1.4.1. Podmioty zobowiązane są do złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 1.4.2. Wymagane oświadczenia i dokumenty wskazane w pkt. 1.1.1, 1.1.2., 1.1.5 powinny być złożone przez każdy podmiot. 1.5. W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez Zamawiającego (np. materiały reklamowe) dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty. 1.6. Zakres i forma ww. dokumentów musi być zgodna z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dn. 19.05.2006r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87 poz. 605).

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.tczew.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tczewie przy ul. Armii Krajowej 39 - sekretariat..

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2008 godzina 10:00, miejsce: Oferty winny być złożone w siedzibie Zamawiającego w Tczewie przy ul. Armii Krajowej 39 - sekretariat.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa i owoce.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych według poniższego wykazu: Zadanie nr 1: warzywa i owoce - CPV 01120000-4 Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Cebula kg. 70 Czosnek kg. 10 Buraki ćwikłowe Kg. 300 Por kg 75 Marchew kg 400 pietruszka korzeń kg. 25 ogórek świeży Kg. 35 Pomidor Kg. 30 kapusta głowiasta biała kg. 120 Sałata szt. 120 papryka świeża kg. 15 Pieczarki kg. 75 Seler kg. 150 pietruszka natka w pęczkach szt. 250 Szczypiorek w pęczkach szt. 100 Winogrona kg. 5 Banany kg. 25 Pomarańcze kg. 50 Mandarynki kg. 50 Cytryny kg. 60 Jabłka kg. 350 Gruszki kg 3 Migdały kg. 1 orzechy włoskie kg. 3 Mak kg. 2 groch łuskany kg. 40 Koper szt. 250 Kalafior kg. 5 fasola kg. 70.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.00.00-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa przetworzone i zakonserwowane.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych według poniższego wykazu: Zadanie Nr 2 : warzywa przetworzone i zakonserwowane - CPV 1530000-1 Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu grzyby suszone kg. 1 ogórki kwaszone kg. 150 kukurydz konserwowa szt. 50 ogórek konserwowy 0,9 l. szt. 150 ogórek konserwowy puszka 10 kg. szt. 20 groszek konserwowy szt. 120 kapusta kwaszona kg. 200 pieczarki konserwowe 0,9 l. szt. 5 przecier pomodorowy 4500 g. szt. 40 papryka konserwowa 450 g. szt. 12 dżemy 280 g. szt. 1500 rodzynki przetworzone 150 g. szt. 35 ananasy konserwowe 450 g. szt. 20 brzoskwinie zakonserwowane 850g. szt. 20 soki owocowe i warzywne 1l. szt. 55.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ziemniaki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3: ziemniaki - CPV 01112100-6 Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu ziemniaki kg. 4000.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.