Ogłoszenie z dnia 2013-09-16
Warszawa: Zakup usług polegających na zapewnieniu zakwaterowania i wyżywienia uczestników Szkolenia dla beneficjentów i pracowników Fundacji Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA w Warszawie
Numer ogłoszenia: 187895 - 2013; data zamieszczenia: 16.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA, ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 623 19 23, faks 22 623 19 09.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Fundacja.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup usług polegających na zapewnieniu zakwaterowania i wyżywienia uczestników Szkolenia dla beneficjentów i pracowników Fundacji Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA w Warszawie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa zakwaterowania wraz z wyżywieniem: 1. Wykonawca zapewni zakwaterowanie dla 15 osób w obiekcie szkoleniowym posiadającym pokoje 1-osobowe i 2-osobowe wyposażone w pełen węzeł sanitarny, dostęp do internetu, łóżka, szafy na ubrania) położonym do 250 kilometrów od Warszawy, w 3 pokojach 1 osobowych (dla 3 osób) oraz dla 12 osób w 6 pokojach 2 osobowych w terminie od dnia 14.10.2013 r. (przyjazd) do dnia 16.10.2013 r. (wyjazd). Ponadto Wykonawca zapewni nieodpłatną rezerwację miejsc noclegowych w dniach 14-16.10.2013 r. w cenie nieodbiegającej od cen przedstawionych w ofercie, w pokojach jedno i dwu osobowych dla 55 uczestników, którzy indywidualnie będą opłacać swój pobyt w ośrodku szkoleniowym/hotelu. Dodatkowo dla wszystkich uczestników spotkania hotel/ośrodek szkoleniowy zapewni bezpłatny parking. 2. Wykonawca zapewni wyżywienie dla 15/70 osób (szczegółowe przypisanie liczby osób do posiłków poniżej) w dniach 14,15,16.10.2013 r. w ośrodku szkoleniowym/hotelu, o którym mowa w pkt. 1, położonym maksymalnie 250 km od Warszawy zgodnie z poniższymi wymaganiami: a) śniadanie w cenie noclegu - składające się z potraw ciepłych i zimnych, mlecznych i mięsnych, owoców, napojów zimnych i ciepłych, szwedzki stół (w dniach 15 i 16.10.2013 r. - dla 15 osób) b) przerwy kawowe (14,15,16.10.2013r.) składające się z kawy, herbaty, wody, soków, wypieków domowych, świeżych owoców, ciasteczek (w dniu 14.10.2013 dla 15 osób, w dniu 15.10.2013 oraz w dniu 16.10.2013 dla 70 osób) c) obiad - składający się z zupy, drugiego dania mięsnego, rybnego, deseru, zestawu surówek, napoi zimnych i ciepłych, dania serwowane (w dniach 14,15,16.10.2013 r.). (dla 15 osób) d) kolację - składającą się z potraw ciepłych i zimnych, mlecznych i mięsnych, owoców, napojów zimnych i ciepłych, szwedzki stół (w dniu 14.10.2013 r.). (dla 15 osób) e) uroczystą kolację dla 70 osób, trwająca od 19.30 do 23.30, składającą się z potraw ciepłych i zimnych, mlecznych i mięsnych, owoców, napojów zimnych i ciepłych, potrawy i przystawki regionalne, szwedzki stół, napoje ciepłe i zimne (w dniu 15.10.2013 r.). Ponadto Wykonawca zapewni możliwość skorzystania z wyżywienia dla pozostałych 55 uczestników, w cenach nieodbiegających od cen przedstawionych w ofercie, którzy indywidualnie będą opłacać swój pobyt w ośrodku szkoleniowym/hotelu. (śniadanie 15.10.2013, 16.10.2013; obiad 15.10.2013, 16.10.2013; kolacja 14.10.2013). Zamawiający dokona zapłaty za wykorzystane noclegi i wyżywienie zgodnie z liczbą osób uczestniczących w spotkaniu na podstawie sporządzonej listy obecności i listy zakwaterowania. Uwagi ogólne: 1. Wszystkie posiłki podane będą przez obsługę zapewnioną przez wykonawcę. 2. Serwis kawowy, obiad i kolacja zostaną podane przy stołach nakrytych obrusami, ze standardową zastawą stołową - wielokrotnego użytku. 3. Posiłki zostaną podane w temperaturze odpowiedniej dla każdego rodzaju dania. 4. Ponadto Wykonawca jest zobowiązany do: a. przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), b. estetycznego podawania posiłków, Pozostałe warunki dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 5 do SIWZ..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Pomoc Techniczna Programu Operacyjnego RYBY.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.09.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- KIERMUSY DWOREK NAD ŁĄKAMI Andrzej Żamojda, Kiermusy 12, 16-080 Kiermusy, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15400,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 12250,00
Oferta z najniższą ceną: 12250,00 / Oferta z najwyższą ceną: 30052,30
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Usługi hotelarskie połączone z zapewnieniem wyżywienia są usługami powszechnie dostępnymi, o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest niższa od kwot ustalonych na podstawie przepisu art. 11 ust. 8 ustawy PZP.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa sprzętu komputerowego dla FINA
- Dostawa monitorów na potrzeby funkcjonowania Instytutu Badawczego IDEAS (nr postępowania: 25/WNP-000014)
- Dostawa sprzętu komputerowego wraz z oprogramowaniem, oraz akcesoriów komputerowych na potrzeby Uniwersytetu Muzycznego Fryderyka Chopina w Warszawie
- Świadczenie usługi audytu bezpieczeństwa przetwarzania danych w Rządowej Chmurze Obliczeniowej (RChO)
- Wykonanie robót budowlanych związanych z remontem lokali mieszkalnych przed ponownym zasiedleniem położonych na osiedlu we Wrocławiu przy ul. Koszarowej 6-8
- Utrzymanie i konserwacja siłowni plenerowych, boisk i placów zabaw zlokalizowanych na terenie parków i skwerów Dzielnicy Ochota w Warszawie
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług hotelarskich, restauracyjnych i zapewnienia sal szkoleniowo-dydaktycznych podczas wyjazdu realizowanego w ramach działania pn. "Kluby Małopolskiej Pieczy Rodzinnej" postępowanie nr 2
- Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
- 40/DOBP/DCZP/2025/US Realizacja programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach - "Dobry posiłek w szpitalu"
- Obsługa cateringowa Gali Sylwestrowej 2025 organizowanej w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej
- Świadczenie usługi zakwaterowania wraz z wyżywieniem kadry i studentów kierunków Turystyka i Rekreacja oraz Wychowanie Fizyczne podczas programowych obozów zimowych
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





