eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Potulice › Dostawy artykułów spożywczych (znak sprawy 24/2009)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-26

Potulice: Dostawy artykułów spożywczych (znak sprawy 24/2009)
Numer ogłoszenia: 187695 - 2009; data zamieszczenia: 26.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5874440, faks 052 5874400.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych (znak sprawy 24/2009).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 części (grup), które szczegółowo zostały określone w załączniku nr 1. 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 3. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Dostawy w/w artykułów do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 3) W/w artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia (data nie dotyczy cukru) oraz gramaturze/litrażu. Artykuły sypkie mają być niezbrylone. 4) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godzinach 7:00 - 11:00. 5) Termin płatności 30 dni, forma płatności przelew..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.98.00.00 - Napoje bezalkoholowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3) Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia. Jeżeli w wyznaczonym terminie wykonawca ich nie dostarczy, to zostanie wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca składa następujące dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 3) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4) aktualny dokument właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, z którego wynika, że wykonawca znajduje się pod stałym nadzorem organu, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Wykonawca do oferty składa podpisane oświadczenie, o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Wykonawca do oferty składa podpisane oświadczenie o zapoznaniu się i zaakceptowaniu warunków umowy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.11.2009 godzina 11:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego, w sekretariacie.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Makaron (tzw. świderki) - 16115 kg (ilość szacunkowa). Makaron o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny, w opakowaniach zbiorczych min. 10 kg netto. CPV: 15851100-9, PN-A-74131..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: grupa 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Cukier biały - 30385 kg (ilość szacunkowa), suchy, czysty, o białej barwie, bez grudek i zanieczyszczeń, w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996/Az1:2005..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: grupa 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Bulion jarzynowy sypki - 2735 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15891500-5, PN-A-94052:1996. b) Zupa pieczarkowa sypka - 1164 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15891400-4, PN-A-75980:1997. c) Żurek sypki - 984 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15891400-4, PN-A-75980:1997. d) Sos myśliwski sypki - 486 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15871260-4, PN-A-86951: 1997. e) Sos pieczeniowy sypki - 270 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15871260-4, PN-A-86951:1997..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: grupa 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Granulat sojowy - 2009 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 15 kg netto. CPV: 15890000-3, PN-ISO 5506:2002. b) Herbata granulowana - 1523 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 25 kg netto. CPV: 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004. c) Kakao - 30 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15841000-5, PN-A-88113:1998. d) Kawa zbożowa - 3275 kg (ilość szacunkowa), kawa zbożowa z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku, w opakowaniach zbiorczych min. 25 kg netto. CPV: 15862000-8, PN-A-94013:1998/Az1:2001. e) Majeranek - 234 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15872300-4, PN-A-86958:1997/Az1:2002. f) Musztarda - 451 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15871250-1, PN-A-86964:2002/Az1:2004. g) Ocet spirytusowy 10% - 1250 litrów (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 0,5 litra. CPV: 15871110-8, PN-EN 13188:2002. h) Pieprz czarny mielony - 350 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15872100-2, PN-A-86952:1997/Az1:2002. i) Przyprawa do zup w płynie typu maggi - 2444 litrów (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 0,5 litra. CPV: 15871270-7, PN-A-94052. j) Przyprawa do mięs typu fix - 509 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 2 kg netto. CPV: 15871270-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002. k) Sól kuchenna jodowana warzona, drobno mielona - 7080 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15872400-5, PN-C-84081-2:1998. l) Miód naturalny - 144 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych 25g netto. CPV: 15831600-8, PN-A-77626:1988. m) Liść laurowy - 240 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15870000-7, BN-67/3132-10. n) Ziele angielskie - 240 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15870000-7, BN-64/8132-14..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.86.32.00-7, 15.84.10.00-5, 15.86.20.00-8, 15.87.23.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.12.70-7, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.87.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: grupa 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Kasza jęczmienna średnia - 13030 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15613000-8, PN-A-74203:1987. b) Kasza manna - 4370 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15613000-8, PN-A-74036:1988. c) Ryż biały długoziarnisty - 9899 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15614100-6, PN-A-94018. d) Mączka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) - 1974 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15620000-0, PN-A-74710:1993. e) Budyń bez cukru - 97 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15620000-0, PN-A-74723:1998. f) Kisiel bez cukru - 166 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15620000-0, PN-A-74723:1998..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.62.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: grupa 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Mąka pszenna typ 500 - 11815 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15612100-2, PN-A-74022:2003.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: grupa 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Woda mineralna niegazowana - 6183 litrów (ilość szacunkowa), w butelkach 1,5 litr. CPV: 15981000-8, PN-Z-11001:1999. b) Woda mineralna gazowana - 1962 litrów (ilość szacunkowa), w butelkach 1,5 litr. CPV: 15981200-0, PN-Z-11001:1999..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.98.12.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.