eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Dostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-10

Suwałki: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 187266 - 2009; data zamieszczenia: 10.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach , ul. gen. Kazimierza Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 0-87 5628500, faks 0-87 5628507.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskalina.suwalki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dokonywana przez Wykonawcę dwa razy w tygodniu do godz. 10:00 - Załącznik nr 1 do SIWZ. Artykuły spożywcze będą dostarczane w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 15:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 4 do oferty. Całość zamówienia składa się z pięciu części, Wykonawca może złożyć oferty częściowe na jedną lub więcej części zamówienia. Każdy Wykonawca zobowiązany jest wypełnić formularz cenowy w części lub w całości i dołączyć do oferty. Artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia muszą spełniać wymogi określone przez Polskie Normy..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 15.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1. Nie podlegają wykluczeniu z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy praw zamówień publicznych, 2. Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych, 3. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 4. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 5. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 6. Złożą oświadczenia zgodnie z wymaganiami ustawy prawo zamówień publicznych tj.: -oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych, -oświadczenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy prawo zamówień publicznych, -oświadczenie, że wykonawca przyjmuje wszystkie warunki zawarte w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia Ocena spełniania powyższych warunków zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia na podstawie dokumentów dołączonych do oferty (zgodnie z pkt. 4.1 SIWZ.) Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania i uznaniem jego oferty za odrzuconą..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda od Wykonawców w celu potwierdzenia spełnienia wymaganych warunków oraz ustalenia osoby (osób) uprawnionej-(nych) do ich reprezentowania, następujących dokumentów: -Aktualny (umożliwiający identyfikacje osób uprawnionych do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy) odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, dokument powinien być złożony w formie oryginału albo kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę (osoby upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy), wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem wyznaczonego terminu składania ofert. Dokumenty mają być składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. Inne dokumenty stanowiące treść oferty: -Projekt umowy Załącznik nr 2 do SIWZ, wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. -Formularz ofertowy wg. załączonego wzoru Załącznik nr 3 do SIWZ, wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. -Formularz cenowy wg. załączonego wzoru Załącznik nr 4 do SIWZ, wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną do składania oświadczeń -W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik(nicy) (można wystawić jednorazowe pełnomocnictwo do danego konkretnego postępowania), do oferty musi być załączone pełnomocnictwo (o ile pełnomocnictwo dla osób reprezentujących Wykonawcę nie wynika z dokumentów rejestracyjnych) zawierające datę wystawienia, zakres upoważnienia, okres na które zostało wystawione oraz podpisane przez osoby reprezentujące osobę prawną lub przedsiębiorcę. -W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez udzielającego lub przyjmującego pełnomocnictwo..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpskalina.suwalki.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej KALINA, ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, pok. Nr. 10 Dział Gospodarczy i Obsługi.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej KALINA, ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, pok. Nr. 3 Kadry..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 20 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty sypkie, wafle itp..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg 1. Makaron (różny) 1 kg - 5 kg -1875 kg 2. Makaron łazankowy 1 kg -38 kg 3. Ryż 1 kg -500 kg 4. Kasza jęczmienna 500 g - 1 kg- 313 kg 5. Kasza manna 500 g - 1 kg -288 kg 6. Mąka tortowa 1 kg -625 kg 7. Mąka pszenna 1 kg -625 kg 8. Mąka ziemniaczana 1 kg- 125 kg 9. Płatki jęczmienne 500 g- 313 kg 10. Płatki owsiane 500 g- 313 kg 11. Płatki ryżowe 500 g- 313 kg 12. Wafle ryżowe 100 g- 13 kg 13. Wafle tortowe 100 g - 200 g -19 kg 14. Bułka tarta 500 g - 1 kg -125 kg 15. Cukier kryształ 1 kg -4000 kg 16. Cukier puder 500 g -13 kg 17. Sól 1 kg- 750 kg 18. Herbata granulowana 100 g - 500 g- 188 kg 19. Herbata ekspresowa 500 g - 1 kg -3 kg 20. Kawa Inka lub równoważna 100 g - 250 g -50 kg 21. Kawa zbożowa 500 g - 1 kg -25 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.86.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 15.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze oraz przyprawy i dodatki do potraw, deserów, ciast itp..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg/ l 1. Olej 900 ml - 3 l -1250 l 2. Masło roślinne 200 g - 500 g -3125 kg 3. Margaryna 200 g - 500 g -13 kg 4. Majonez 300 g - 1 kg -188 kg 5. Kostki rosołowe100 g - 150 g- 50 kg 6. Przyprawy (np. Warzywko, Delikat, Kucharek, Jarzynka lub równoważne) 75 g - 1 kg -150 kg 7. Sosy do mięs (co najmniej 5 rodzajów) 30 g - 100 g -125 kg 8. Barszcz czerwony w słoiczku 150 g -20 kg 9. Maggi 150 ml - 1 l -30 l 10. Ocet 500 ml - 1 l- 125 l 11. Zupy w proszku (co najmniej 5 rodzajów) 100 g- 125 kg 12. Majeranek 5 g - 20 g -4 kg 13. Pieprz naturalny mielony 10 g - 30 g -6 kg 14. Pieprz ziołowy 10 g - 30 g -19 kg 15. Pieprz ziarnisty 10 g - 30 g -6 kg 16. Ziele angielskie 10 g - 30 g -7,5 kg 17. Susz warzywny 100 g - 500 g- 38 kg 18. Grzyby suszone 250 g - 1 kg -1 kg 19. Liść laurowy 10 g - 30 g -7,5 kg 20. Sosy do sałatek 10 g - 100 g- 13 kg 21. Budynie (co najmniej 3 rodzaje) 40 g - 100 g- 38 kg 22. Cukier waniliowy 10g - 20 g -6 kg 23. Galaretki owocowe (co najmniej 3 rodzaje) 100 g - 63 kg 24. Aromaty do ciast (co najmniej 3 rodzaje) ok. 10 ml- 1 l 25. Kakao naturalne 100 g - 300 g -13 kg 26. Kisiel ( co najmniej 3 rodzaje) 40 g - 100 g -25 kg 27. Mak niebieski 300 g - 500 g -5 kg 28. Kwasek cytrynowy 40 g - 100 g- 4 kg 29. Soda oczyszczona 40 g - 100 g- 1 kg 30. Proszek do pieczenia 10 g - 20 g- 5 kg 31. Drożdże świeże 100 g - 1kg- 13 kg 32. Żelatyna 20 g - 100 g -25 kg 33. Cynamon 10 g - 100 g -3 kg 34. Śliwki wędzone 100 g - 1 kg -2 kg 35. Rodzynki 100 g - 1 kg -2 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.12.60-4, 15.89.10.00-0, 15.89.30.00-4, 15.33.22.40-8, 15.83.00.00-5, 15.89.80.00-9, 15.89.90.00-6, 15.40.00.00-2, 15.87.12.73-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 15.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przetwory owocowe i warzywne, jaja, mrożonki itp..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg/l /szt 1. Chrzan tarty 100 g - 400 g -125 kg 2. Ćwikła z chrzanem 100 g - 500 g -125 kg 3. Dżemy (co najmniej pięć rodzajów/smaków) 200 g - 400 g -438 kg 4. Marmolada owocowa 500 g - 10 kg -625 kg 5. Miód pszczeli 150 g - 400 g -25 kg 6. Miód pszczeli sztuczny 150 g - 400 g -38 kg 7. Kompoty (co najmniej 3 rodzaje/smaki) 900 ml - 1,5 l -875 kg 8. Syropy owocowe (co najmniej 3 rodzaje/smaki) 300 ml - 1,5 l -1500 l 9. Kukurydza 200 g - 400 g -325 kg 10. Groszek konserwowy 200 g - 400 g -375 kg 11. Ketchup 200 g - 1 kg -250 kg 12. Koncentrat pomidorowy 100 g - 1 kg -500 kg 13. Papryka konserwowa 500 g - 1 kg -250 kg 14. Sałatka wielowarzywna (słoik)500 g - 1 kg -188 kg 15. Sałatka trójskładnikowa (słoik) -groszek, marchewka, kukurydza-500 g - 1 kg -250 kg 16. Sałatka dwuskładnikowa (słoik) -groszek, marchewka- 250 g - 500 g -125 kg 17. Sałatka babuni (słoik)500 g - 1 kg -188 kg 18. Sałatka szwedzka (słoik)500 g - 1 kg -250 kg 19. Przecier ogórkowy 200 g - 400 g -50 kg 20. Szczaw przecier 200 g - 400 g -50 kg 21. Ogórki konserwowe 500 g - 5 kg -625 kg 22. Musztarda 100 g - 500 g -125 kg 23. Jaja świeże - klasa jakości A, B -41250 szt 24. Sałatka wielowarzywna z papryką (słoik) 500 g - 1 kg -75 kg 25. Mrożonki warzywne 7 składnikowe 450 g - 1 kg -75 kg 26. Marchewka z groszkiem mrożona 450 g - 1 kg -125 kg 27. Kalafior mrożony 450 g - 1 kg -125 kg 28. Warzywa na patelnię (mrożone) 450 g- 1kg -125 kg 29. Ananas w puszce 350 g - 700 g -40,68 kg 30. Brzoskwinia w puszce 350 g - 850 g -61,20 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.11.70-9, 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8, 15.87.10.00-4, 15.89.72.00-4, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 15.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Soki, napoje, woda.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w l 1. Sok pomarańczowy 1 l - 2 l -250 l 2. Sok z czarnej porzeczki 1 l - 2 l -188 l 3. Sok jabłkowy 1 l - 2 l -188 l 4. Sok grejpfrutowy 1 l - 2 l -188 l 5. Napoje gazowane (co najmniej trzy rodzaje/smaki) 500 ml - 2,5 l -625 l 6. Napoje niegazowane (co najmniej trzy rodzaje/smaki) 500 ml - 2,5 l -625 l 7. Woda mineralna gazowana 500 ml - 2,5 l -1000 l 8. Woda mineralna niegazowana 500 ml - 2,5 l -1000 l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.32.10.00-4, 41.11.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 15.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Słodycze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg 1. Ciastka domowe 100 g - 1 kg -25 kg 2. Biszkopty 100 g - 250 g -38 kg 3. Herbatniki zwykłe 40 g - 100 g -25 kg 4. Chrupki kukurydziane 30 g - 50 g -19 kg 5. Cukierki czekoladowe - mieszanka 500 g - 1 kg -25 kg 6. Pierniki alpejskie lub równoważne 500 g - 1 kg -40 kg 7. Ciastka delicje 300 g - 1 kg -40 kg 8. Czekolady mleczne 100 g -40 kg 9. Baton czekoladowy 35 g - 50 g -40 kg 10. Cukierki czekoladowe 100 g - 500 g -75 kg 11. Krakersy 100 g - 200 g -20 kg 12. Lizaki ok. 10 g -20 kg 13. Kakao rozpuszczalne typu Nesquik 400 g lub równoważne -28,80 kg 14. Baton typu Kinder Bueno 43 g lub równoważny -3,10 kg 15. Baton typu Lion 52 g lub równoważny -3,74 kg 16. Baton typu Aero 35 g lub równoważny -2,52 kg 17. Baton Kit Kat 50 g lub równoważny -3,60 kg 18. Baton Nestle 25 g lub równoważny -1,80 kg 19. Baton Snickers 57 g lub równoważny -4,10 kg 20. Baton Mars 53 g lub równoważny -3,82 kg 21. Cukierki Schoko - Bons 125 g lub równoważne -9 kg 22. Czekoladki Merci 250 g lub równoważne -18 kg 23. Ptasie mleczko Wedel 420 g lub równoważne -30,24 kg 24. Żelki Haribo 100 g lub równoważne -7,20 kg 25. Ciastka czekoladowe Hit 250 g lub równoważne -18 kg 26. Ciastka z bakaliami Jeżyki 140 g lub równoważne -10,08 kg 27. Cukierki Nimm 2 90 g lub równoważne -6,48 kg 28. Czekolada bakaliowa 250 g -18 kg 29. Kinder czekolada 100 g lub równoważna -7,20 kg 30. Drażetki Skittles 45 g lub równoważne -3,24 kg 31. Drażetki Mentos 38 g lub równoważne -2,74 kg 32. Krem orzechowo - czekoladowy Nutella 350 g lub równoważny -25,20 kg 33. Orzeszki ziemne w puszce 150 g -10,80 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.84.20.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 15.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.