eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RawiczSukcesywne dostawy przetworów warzywnych i owocowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-27

Rawicz: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i owocowych
Numer ogłoszenia: 184243 - 2012; data zamieszczenia: 27.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Rawiczu , ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468500, 5468551,53,56, faks 065 5454266.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Orgaznizacyjna Więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i owocowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i owocowych Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na trzy części (zadania): -zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych kiszonych, -zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy sałatek warzywnych, -zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy przetworów owocowych i warzywnych, Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia dla zadania numer 1: Kapusta kwaszona - 15 000 kg Ogórki kwaszone - 8 000 kg Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia dla zadania numer 2: Sałatka warzywna - 4 000 kg Sałatka szwedzka - 4 000 kg Surówka z pora - 1 500 kg Leczo pieczarkowe - 3 500 kg Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia dla zadania numer 3: Koncentrat pomidorowy - 4 800 kg Groszek konserwowy - 2 300 kg Kukurydza konserwowa - 2 200 kg Chrzan tarty - 1 100 kg Przecier jabłkowy - 650 kg Sojowy granulat - 650 kg Sojowa kostka - 1 100 kg Sojowa krajanka - 300 kg Kotlety sojowe - 600 kg Dżem truskawkowy - 3 800 kg Powidła śliwkowe - 2 100 kg Syrop owocowy - 2 200 kg Marmolada - 2 800 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7, 15.33.11.42-4, 15.32.10.00-4, 15.33.14.25-2, 15.33.22.30-5, 15.33.22.90-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga od wykonawców wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.09.2012 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, w sekretariacie..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i kiszonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych kiszonych W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1) KAPUSTA KWASZONA: -produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej z 5% wsadem marchwi; -struktura - kapusta pokrojona na skrawki, gdzie odległość mierzona między krawędziami cięcia na powierzchni liścia wynosi nie więcej niż 2 - 3 mm, skrawki jędrne, chrupkie; -barwa skrawków - biała lub kremowo biała z odcieniem żółtawym; -smak i zapach - charakterystyczny dla kapusty prawidłowo ukwaszonej, aromatyczny, słodko-kwaśny; -wygląd soku - jasnoszary, opalizujący; -zawartość soku - w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wagi tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem; -kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 - 1,8% wagi; -zawartość soli kuchennej 1,2 - 2,5% wagi; -cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, objawy pleśnienia, psucia, niedostateczna ilość soku (wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; -opakowanie jednostkowe: beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 100 kg; -Produkt musi odpowiadać PN. -Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy. 2) OGÓRKI KWASZONE: produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego - w przypadku stosowania opakowań nie hermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych; -struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie; -smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatyczny, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, w kształcie foremnym zbliżonym do walca, o barwie oliwkowo zielonej o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkości od 6 do 15 cm; -wygląd zalewy - od białoszarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku itp.); -zawartość soli kuchennej 1,5 - 3,0 % wagi; -cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość, obecność bakterii salmonelii, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; -opakowanie jednostkowe: beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 100 kg, -Produkt musi odpowiadać PN. -Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Kapusta kwaszona - 15 000 kg Ogórki kwaszone - 8 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7, 15.33.11.42-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywne dostawy sałatek warzywnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy sałatek warzywnych W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1) SAŁATKA WARZYWNA: Produkt spożywczy otrzymany z pokrojonych warzyw, z dodatkiem przypraw, utrwalony przez pasteryzację. Wymagania klasyfikacyjne: - smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów i posmaków obcych, - konsystencja - gęsta mieszanka warzywna. - masa odcieku nie większa niż 45% masy całkowitej, Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, - objawy zapleśnienia, psucia, - obecność zanieczyszczeń mechanicznych, - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia, Opakowanie jednostkowe - słoiki, wiaderka lub inne o pojemności do 10 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 2) SAŁATKA SZWEDZKA: Produkt spożywczy otrzymany z pokrojonych w talarki ogórków, zalany octem, z dodatkiem gorczycy, cukru, cebuli soli itp. Wymagania klasyfikacyjne: - smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, słodko - kwaśny, bez zapachów i posmaków obcych, - wygląd - pokrojone w plastry ogórki z dodatkami w zalewie octowej. - masa odcieku nie większa niż 41% masy całkowitej, Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, - objawy zapleśnienia, psucia, - obecność zanieczyszczeń mechanicznych, - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia, Opakowanie jednostkowe - słoiki o pojemności do 2 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 3) SURÓWKA Z PORA: Produkt spożywczy otrzymany z pokrojonej pory, możliwość dodania takich składników jak jabłko, marchew itp., składniki doprawione przyprawami, bez majonezu, pasteryzowana. Wymagania klasyfikacyjne: - smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów i posmaków obcych, - konsystencja - gęsta, Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, - objawy zapleśnienia, psucia, - obecność zanieczyszczeń mechanicznych, - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia, Opakowanie jednostkowe - słoiki lub inne opakowania o pojemności do 10 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 4) LECZO PIECZARKOWE: Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw, pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej,utrwalony przez pasteryzację. Wymagania klasyfikacyjne: - smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów i posmaków obcych, - konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, - objawy zapleśnienia, psucia, - obecność zanieczyszczeń mechanicznych, - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia, Opakowanie jednostkowe - słoik do 2,0 kg lub puszki do 5,0 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Sałatka warzywna - 4 000 kg Sałatka szwedzka - 4 000 kg Surówka z pora - 1 500 kg Leczo pieczarkowe - 3 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Sukcesywne dostawy przetworów owocowych i warzywnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy przetworów owocowych i warzywnych W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1) KONCENTRAT POMIDOROWY: Wymagania klasyfikacyjne: - struktura i konsystencja: jednolita, półpłynna do gęstej, bez rozdziału składników, lekko kremowa, - barwa: pomarańczowo - bordowa, właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników smakowo - zapachowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików pochodzących od zastosowanych przypraw, jednolita w całej masie, - smak i zapach: kwaśny, słonawy, właściwy dla koncentratu z wyczuwalnym zapachem i smakiem pomidorów, - zawartość koncentratu nie mniej niż 29%, - koncentrat pakowany w słoje szklane do 1 kg (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), Dopuszczalne tolerancje: - dopuszcza się nieznaczną ilość większych cząstek przypraw, Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, - trwałe rozwarstwienie składników, objawy pleśnienia, fermentacji, psucia, - zaniżona zawartość masy suchej, przekroczenie normy zawartości wody i metali, - zanieczyszczenia mechaniczne, - brak oznakowania ketchupu, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - słoje szklane do 1 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 2) GROSZEK KONSERWOWY: Produkt otrzymany z ziaren groszku zielonego zalanych roztworem cukru i soli kuchennej, utrwalony termicznie. Wymagania klasyfikacyjne: - wygląd - ziarna całe, nieuszkodzone o barwie zielonej, - smak i zapach - słonawo-słodki, charakterystyczny dla groszku zielonego, bez posmaków i zapachów obcych, Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak stęchły, mdły, niedopuszczalny smak obcy świadczący o nieświeżości, - niedopuszczalne zawilgocenia, - objawy psucia, pleśnienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, Opakowanie: -opakowanie jednostkowe stanowią puszki metalowe do 3 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy Produkt musi odpowiadać PN. 3) KUKURYDZA KONSERWOWA: Produkt otrzymany z ziaren kukurydzy cukrowej zalanych roztworem cukru i soli, utrwalony termicznie. Wymagania klasyfikacyjne: - wygląd - ziarna całe, nieuszkodzone o barwie żółtobiałej i żółtej, zalewa opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, - smak i zapach - słonawo-słodki, charakterystyczny dla kukurydzy konserwowej, bez posmaków i zapachów obcych, Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak stęchły, mdły, niedopuszczalny smak obcy świadczący o nieświeżości, - niedopuszczalne zawilgocenia, - objawy psucia, pleśnienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, Opakowanie: - opakowanie jednostkowe puszki metalowe o wadze do 3 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy Produkt musi odpowiadać PN. 4) CHRZAN TARTY: Chrzan tarty może być z kwaskiem cytrynowym. Wymagania klasyfikacyjne: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, możliwie kwasku cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, - struktura - przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu, - smak i zapach - charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki, - zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 2,0%, - barwa biała lub biało kremowa, Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się rozwarstwienie przetartego chrzanu oraz barwę o odcieniu szarawym. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, - objawy zapleśnienia, psucia, - obecność drobnoustrojów chorobotwórczych, - obecność zanieczyszczeń mechanicznych, - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - słoiki szklane do 1 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 5) PRZECIER JABŁKOWY: Produkt spożywczy wysoko słodzony wyprodukowany z naturalnych jabłek, pasteryzowany. Wymagania klasyfikacyjne: - smak: słodki lub słodko - kwaśny charakterystyczny dla owoców - jabłek, posmak skarmelizowanych jabłek, - zapach: charakterystyczny dla musu jabłkowego, - konsystencja: gęsta, płynna, - barwa: beżowa lub złocista, Cechy dyskwalifikujące: - obce zapachy, smak stęchły, gorzki, niedopuszczalny smak obcy świadczący o nieświeżości, - niedopuszczalne zawilgocenia, zmiana zabarwienia, - objawy psucia, pleśnienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - słoiki o pojemności do 1 litra/kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 6)SOJOWY GRANULAT: Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny - w procesie produkcji jedynym dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod wysokim ciśnieniem. Wymagania klasyfikacyjne: - konsystencja: twarda, chrupka, - wygląd - kostka, - barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy itp., - zanieczyszczenia mechaniczne, - zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych. Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - worki o masie do 10 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 7) SOJOWA KOSTKA: Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny, w procesie produkcji jedynym dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod wysokim ciśnieniem. Wymagania klasyfikacyjne: - konsystencja: twarda, chrupka, - wygląd - kostka , - barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy itp., - zanieczyszczenia mechaniczne, - zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych. Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - worki o masie do 10 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 8) SOJOWA KRAJANKA: Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny, w procesie produkcji jedynym dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod wysokim ciśnieniem. Wymagania klasyfikacyjne: - konsystencja: twarda, chrupka, - wygląd - krojone kawałki, - barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy itp., - zanieczyszczenia mechaniczne, - zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych. Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - worki o masie do 10 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 9)KOTLETY SOJOWE: Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny, w procesie produkcji jedynym dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod wysokim ciśnieniem. Wymagania klasyfikacyjne: - konsystencja: twarda, chrupka, - wygląd - kotlety w kształcie zbliżonym do kwadratu, - barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy itp., - zanieczyszczenia mechaniczne, - zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych. Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - worki lub inne o masie do 10 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 10) DŻEM TRUSKAWKOWY: Dżem otrzymany z owoców - truskawek, produkt o odpowiedniej zżelowanej konsystencji, wynik gotowania owoców świeżych, mrożonych, pasteryzowanych lub pulpy, z dodatkiem cukru oraz innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe. Wymagania klasyfikacyjne: - konsystencja - zżelowana, smarowna masa, - wygląd - całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie, - barwa - charakterystyczna dla użytych składników, możliwie wyrównana dla owoców i galaretki, - smak i zapach - charakterystyczny dla owoców - truskawek. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp., - zanieczyszczenia mechaniczne, - objawy psucia, fermentowania, pleśnienia, zmiana zabarwienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - słoiki lub wiaderka o pojemności do 15 kg Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 11) POWIDŁA ŚLIWKOWE: Powidła otrzymane z owoców - śliwek, produkt o odpowiedniej zżelowanej konsystencji, wynik gotowania owoców świeżych, mrożonych, pasteryzowanych lub pulpy z dodatkiem cukru, oraz innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe. Wymagania klasyfikacyjne: - konsystencja - zżelowana, smarowna masa, - wygląd - całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie, - barwa - charakterystyczna dla użytych składników, możliwie wyrównana dla owoców i galaretki, - smak i zapach - charakterystyczny dla owoców - śliwek. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp., - zanieczyszczenia mechaniczne, - objawy psucia, zafermentowania, pleśnienia, zmiana zabarwienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - słoiki lub wiaderka o pojemności do 15 kg, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 12) SYROP OWOCOWY: Produkt spożywczy wysoko słodzony wyprodukowany z naturalnego zagęszczonego soku, bez konserwantów. Wymagania klasyfikacyjne: - smak słodki: charakterystyczny dla syropu owocowego, - zapach: charakterystyczny dla syropu owocowego, - konsystencja: gęsta, płynna, - dopuszcza się pasteryzację jako proces konserwujący produkt, Cechy dyskwalifikujące: - obce zapachy, smak stęchły, gorzki, kwaśny, niedopuszczalny smak obcy, świadczący o nieświeżości, - niedopuszczalne zawilgocenia, silne zmętnienie, zmiana zabarwienia, - objawy psucia, pleśnienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, Opakowanie: - opakowanie jednostkowe- butelka lub butla o pojemności do 5 litrów, Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. 13)MARMOLADA: Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: cukrów, pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z wielu gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego. Wymagania klasyfikacyjne: - barwa - charakterystyczna dla użytych składników, - smak i zapach - charakterystyczny dla owoców, - konsystencja - twarda, smarowna masa, - wygląd - całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie. Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp., - zanieczyszczenia mechaniczne, - objawy psucia, fermentowania, pleśnienia, zmiana zabarwienia, - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, - obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych. Opakowanie: - opakowanie jednostkowe - słoiki lub wiaderka o pojemności do 15 kg. Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. Produkt musi odpowiadać PN. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Koncentrat pomidorowy - 4 800 kg Groszek konserwowy - 2 300 kg Kukurydza konserwowa - 2 200 kg Chrzan tarty - 1 100 kg Przecier jabłkowy - 650 kg Sojowy granulat - 650 kg Sojowa kostka - 1 100 kg Sojowa krajanka - 300 kg Kotlety sojowe - 600 kg Dżem truskawkowy - 3 800 kg Powidła śliwkowe - 2 100 kg Syrop owocowy - 2 200 kg Marmolada - 2 800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.14.00-1, 15.32.10.00-4, 15.33.14.25-2, 15.33.22.30-5, 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.