Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-05-29
Kluczbork: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku
Numer ogłoszenia: 181728 - 2014; data zamieszczenia: 29.05.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Katowicka 4, 46-200 Kluczbork, woj. opolskie, tel. 77 447 20 70, faks 77 417 21 70.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku: 1. Bazylia suszona w opak. od 1 do 3 kg - CPV 15872000-1 w ilości 20kg, 2. Bulion warzywny w opak. do 5 kg - CPV 15891500-5 w ilości 800 kg, 3. Cukier biały kryształ w opak. do 25 kg - CPV 15831000-2 w ilości 5500 kg, 4. Cynamon w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 30 kg, 5. Czosnek mielony w opak. do 1 kg - CPV 15870000-7 w ilości 25 kg, 6. Dżem truskawkowy niskosłodzony w wiaderkach do 10 kg - CPV 15332296-5 w ilości 200 kg, 7. Fasola typu Jaś w opak. do 25 kg - CPV 15331130-7 w ilości 1200 kg, 8. Groszek zielony konserwowy w puszce do 1 kg - CPV 15331462-3 w ilości 220 kg, 9. Groch łuskany w opak. do 25 kg - CPV 03212200-2 w ilości 600 kg, 10. Herbata w opak. od 0,10 do 2 kg - CPV 15863000-5 w ilości 320 kg, 11 Kasza gryczana w opak do 5 kg - CPV 15613100-9 w ilości 400 kg, 12. Kasza jęczmienna w opak. do 25 kg - CPV 15613100-9 w ilości 1400 kg, 13. Kasza manna w opak. do 5 kg - CPV 15613100-9 w ilości 500 kg, 14. Kawa zbożowa w opak. do 25 kg - CPV 15861000-1 w ilości 700 kg, 15. Koncentrat pomidorowy 30% w opak. od 0,9 do 5 kg - CPV 15331134-5 w ilości 2500 kg, 16. Konserwa szprot w pomidorach w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 w ilości 1200 kg, 17. Konserwa sałatka z makreli w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 w ilości 1200 kg, 18. Konserwa turystyczna w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5 w ilości 1500 kg, 19. Konserwa tyrolska w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5 w ilości 1200 kg, 20. Liść laurowy w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 25 kg, 21. Majeranek suszony w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 35 kg, 22. Makaron czterojajeczny kolanka w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 w ilości 1200 kg, 23. Makaron czterojajeczny nitki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 w ilości 2100 kg, 24. Makaron czterojajeczny świderki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 w ilości 2100 kg, 25. Marmolada w opak. do 15 kg - CPV 15332230-5 w ilości 800 kg, 26. Mąka pszenna w opak. do 25 kg - CPV 15612100-2 w ilości 2700 kg, 27. Mąka ziemniaczana w opak. do 10 kg - CPV 15312000-8 w ilości 300 kg, 28. Mleko w proszku w opak. 0,50 do 2 kg - CPV 15511700-0 w ilości 200 kg, 29. Ocet 10% w butelkach. od 0,5 do 1 l - CPV 15871110-8 w ilości 300 l, 30. Ogórki konserwowe w opak. od 0,9 do 2 kg - CPV 15331500-2 w ilości 400 kg, 31. Oregano suszone w opak. od 1 do 3 kg - CPV 15872000-1 w ilości 20 kg, 32. Papryka mielona w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 60 kg, 33. Paprykarz w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 w ilości 1500 kg, 34. Pasztet drobiowy w opak. alum. od 0,10 do 0,13 kg - CPV 15131310-1 w ilości 1400 kg, 35. Pasztet mazowiecki w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131310-1 w ilości 1400 kg, 36. Pasztet sojowy w opak. od 0,10 do 0,13 kg - CPV 15800000-6 w ilości 200 kg, 37. Pieprz czarny mielony w opak. do 5 kg - CPV 15872100-2 w ilości 130 kg, 38. Przyprawa do zup w płynie w opak. do 1 l - CPV 15871000-4 w ilości 1300 l, 39. Ryż biały w opak. do 25 kg - CPV 15614100-6 w ilości 3100 kg, 40. Soja granulat w opak. do 25 kg - CPV 15800000-6 w ilości 500 kg, 41. Soja kotlet w opak. do 15 kg - CPV 15800000-6 w ilości 200 kg, 42. Sos biały w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 w ilości 15 kg, 43. Sos grzybowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 w ilości 60 kg, 44. Sos pieczeniowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 w ilości 70 kg, 45. Sos pomidorowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 w ilości 120 kg, 46. Sól spożywcza drobnoziarnista w opak. do 25 kg - CPV 15872400-5 w ilości 2000 kg, 47. Woda mineralna gazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8 w ilości 600 l, 48 Woda mineralna niegazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8 w ilości 600 l, 49. Ziele angielskie w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 15 kg, 50. Zupa barszcz czerwony w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 150 kg, 51. Zupa grzybowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 80 kg, 52. Zupa pomidorowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 80 kg, 53. Zupa selerowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 130 kg, 54. Zupa żurek w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 120 kg. Artykuły żywnościowe takie jak konserwy rybne i mięsne powinny być dostarczane w łatwo otwieranych puszkach (samootwieracz, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego).
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.83.10.00 - Cukier 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.33.11.34 - Pomidory przetworzone 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.87.12.60 - Sosy 15.89.14.00 - Zupy 15.85.11.00 - Makaron niegotowany .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 54.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 02.07.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wypełniony i podpisany formularz ofertowy
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kluczborku, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.06.2014 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kluczborku, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z KLUCZBORKA
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku oraz do Oddziału Zewnętrznego w Sierakowie Śląskim
- "Dostępna przestrzeń publiczna" w Publicznym Przedszkolu nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi w Kluczborku
- Sukcesywna dostawa leków dla Powiatowego Centrum Zdrowia S.A. w Kluczborku
więcej: przetargi w Kluczborku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa produktów suchych, konserwowych kawy i herbaty do Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Bażyna" w Pogorzelicy w 2024 roku" - II postępowanie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Przedszkolu Miejskim Nr 2 w podziale na części.
- DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY KUCHNI SP ZOZ GARWOLIN
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Skrajna 2 - I/2024
- Dostawa produktów mrożonych i artykułów rybnych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej
- Dostawy żywności dla Przedszkola Publicznego Nr 1 w Radlinie, w okresie lipiec-grudzień 2024 roku, z podziałem na 6 zadań
więcej: Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.