eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pruszcz › DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-09

Pruszcz: DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI
Numer ogłoszenia: 181561 - 2015; data zamieszczenia: 09.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Gołuszyce 26, 86-120 Pruszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3320019, faks 052 3320019.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa art. spożywczych. Zamawiający podzielił zamówienie na następujące części z których każda część będzie traktowana oddzielnie, Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane części: Zadanie 1: Artykuły spożywcze Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa art. spożywczych według asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2 do SIWZ, według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Dostawy odbywać się będą minimum 2 raz w tygodniu w godzinach 7:00-10:00 w dniu następnym po telefonicznym zamówieniu. Dostarczane artykuły muszą posiadać odpowiednio długi termin przydatności do spożycia - minimum 6 miesięcy, wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie i dostarczany winien być zgodny z Polskimi Normami. Pakowany w oryginalne opakowania oznaczone nazwą towaru, nazwą i siedzibą producenta, datą przydatności do spożycia, opisy w języku polskim, opakowania nie uszkodzone. Zamawiający w trakcie postępowania może zażądać od Wykonawcy dostarczenia próbek artykułów w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ. Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen poza przypadkami określonymi w umowie Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. W przypadku 2 nieterminowych dostaw z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Zadanie 2: Drób i wędliny drobiowe Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa drobiu i mięsa drobiowego oraz wędlin drobiowych wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 3 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy mięsa i wędlin według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:30 a 8:30 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia każdej minimalnej partii towaru i nie określa się żadnej minimalnej ilości ani wartości jednorazowej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania poszczególnych asortymentów z dokładnością do 0,1kg. Dostarczane mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych. W wędlinach oznaczonych w zestawieniu ilościowo wartościowym nie dopuszcza się obecności MOM - mięsa oddzielonego mechanicznie. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów ( zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością Zamawiającemu. Zamawiający może zażądać na etapie postępowania dostarczenia do degustacji próbek wybranych wyrobów celem potwierdzenia ich jakości i zgodności ze SIWZ. W razie dostarczenia towaru złej jakości niezgodnego z zapisami SIWZ zostanie on zakwestionowany przez Zamawiającego a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na wolny od wad w ciągu 3 godzin. W przypadku 2 nieterminowych dostaw z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Wykonawca zobowiązany jest wskazać w Załączniku nr 3 (zestawienie ilościowo - wartościowe - drób i wędliny drobiowe) w Zadaniu nr 2 (Drób i wędliny drobiowe) nazwę producenta oraz załączyć etykietę (lub jej fotografię bądź kserokopię) oferowanego produktu. Etykiety należy załączyć do oferty w odrębnym Załączniku. Z niniejszego Załącznika jednoznacznie musi wynikać, którego z zaproponowanych produktów w zestawieniu dotyczy dana etykieta (np. poprzez określenie nr Zadania oraz pozycji zestawienia). Na podstawie załączonych etykiet, o których mowa wyżej, Zamawiający badał będzie zgodność zaproponowanego przez Wykonawcę asortymentu z wymogami jakościowymi, określonymi przez Zamawiającego w zestawieniu ilościowo - wartościowym - drób i wędliny drobiowe (Załącznik nr 3). Ocenie poddane zostaną: minimalna zawartość mięsa w danym produkcie oraz brak obecności MOM (mięsa oddzielonego mechanicznie). Jeżeli któryś z zaproponowanych produktów nie będzie spełniał minimalnej zawartości mięsa, wskazanej przez Zamawiającego dla danego produktu lub będzie zawierał MOM, oferta Wykonawcy złożona w Zadaniu nr 2 (Drób i wędliny drobiowe) zostanie odrzucona na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, gdyż jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania zaproponowanych w Zadaniu nr 2 (Drób i wędliny drobiowe) produktów danego producenta przez cały okres trwania umowy. Zamawiający przy każdej dostawie będzie weryfikował zgodność dostarczonego produktu z produktem zaproponowanym w ofercie przetargowej. Zadanie 3: Mięso i wędliny wieprzowe Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mięsa, wieprzowego oraz wędlin wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 4 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy mięsa i wędlin według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 8:00 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia każdej minimalnej partii towaru i nie określa się żadnej minimalnej ilości ani wartości jednorazowej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania poszczególnych asortymentów z dokładnością do 0,1kg. Dostarczane mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych, knurów, ani z macior. W wędlinach oznaczonych w zestawieniu ilościowo wartościowym nie dopuszcza się obecności MOM - mięsa oddzielonego mechanicznie. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów (zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością Zamawiającemu. Zamawiający może zażądać na etapie postępowania dostarczenia do degustacji próbek wybranych wyrobów celem potwierdzenia ich jakości i zgodności ze SIWZ. W razie dostarczenia towaru złej jakości niezgodnego z zapisami SIWZ zostanie on zakwestionowany przez Zamawiającego a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na wolny od wad w ciągu 3 godzin. W przypadku 2 nieterminowych dostaw z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Wykonawca zobowiązany jest wskazać w Załączniku nr 4 (zestawienie ilościowo - wartościowe - mięso i wędliny wieprzowe) w Zadaniu nr 3 (mięso i wędliny wieprzowe) nazwę producenta oraz załączyć etykietę (lub jej fotografię bądź kserokopię) oferowanego produktu. Etykiety należy załączyć do oferty w odrębnym Załączniku. Z niniejszego Załącznika jednoznacznie musi wynikać, którego z zaproponowanych produktów w zestawieniu dotyczy dana etykieta (np. poprzez określenie nr Zadania oraz pozycji zestawienia). Na podstawie załączonych etykiet, o których mowa wyżej, Zamawiający badał będzie zgodność zaproponowanego przez Wykonawcę asortymentu z wymogami jakościowymi, określonymi przez Zamawiającego w zestawieniu ilościowo - wartościowym - mięso i wędliny wieprzowe (Załącznik nr 3). Ocenie poddane zostaną: minimalna zawartość mięsa w danym produkcie oraz brak obecności MOM (mięsa oddzielonego mechanicznie). Jeżeli któryś z zaproponowanych produktów nie będzie spełniał minimalnej zawartości mięsa, wskazanej przez Zamawiającego dla danego produktu lub będzie zawierał MOM, oferta Wykonawcy złożona w Zadaniu nr 3 (Mięso i wędliny wieprzowe) zostanie odrzucona na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, gdyż jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania zaproponowanych w Zadaniu nr 2 (Mięso i wędliny wieprzowe) produktów danego producenta przez cały okres trwania umowy. Zamawiający przy każdej dostawie będzie weryfikował zgodność dostarczonego produktu z produktem zaproponowanym w ofercie przetargowej. Zadanie 4: Mleko i jego przetwory Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa artykułów mleczarskich wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 5 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy art. mleczarskich według zamówień składanych przez Zamawiającego, dostarczanych do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego, od dnia podpisania umowy na okres 12 miesięcy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Dostawy odbywać się będą w poniedziałki, środy i czwartki w godzinach między 7:00 a 9:00 na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczane artykuły, muszą być opakowane w oryginalne opakowania z nazwą produktu, danymi producenta, składem surowcowym i datą przydatności do spożycia. Muszą być świeże, posiadać odpowiedni termin przydatności do spożycia, wymagane atesty i certyfikaty, wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP, musi być zgodny z Polskimi Normami. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. W razie dostarczenia towaru złej jakości niezgodnego z zapisami SIWZ zostanie on zakwestionowany przez Zamawiającego a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na wolny od wad w ciągu 3 godzin. W przypadku 2 nieterminowych dostaw z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Zadanie 5: Pieczywo Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa pieczywa wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 6 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy pieczywa według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach między 6:00 a 6:30 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczane pieczywo musi być świeże, wyprodukowane i dostarczone w danym dniu, zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Dostawa i rozładunek do kuchni siłami i na koszt Wykonawcy. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. W razie dostarczenia towaru złej jakości niezgodnego z zapisami SIWZ zostanie on zakwestionowany przez Zamawiającego a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na wolny od wad w ciągu 3 godzin. W przypadku 2 nieterminowych dostaw pieczywa z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie musi być zgodny z Polskimi Normami. Zadanie 6: Warzywa i owoce Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa warzyw i owoców pakowane w worki z siatki o wadze 10-15kg bądź skrzynki lub kartony w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 7 do SIWZ. Dostawy warzyw i owoców odbywać się będą sukcesywnie partiami według zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem na przełomie całego roku. Dostawa i rozładunek do magazyn żywności we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce w siedzibie Zamawiającego odbędzie się siłami i na koszt Wykonawcy, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą w poniedziałki i piątki w godzinach między 7:00 a 8:30. Dostarczona partia warzyw i owoców musi być wyprodukowana i dostarczona z informacją pisemną z danymi producenta. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych warzyw i owoców oraz udziela na każdą dostarczoną partię 7 dniowej gwarancji. Dostarczone warzywa i owoce muszą być pierwszej klasy i jakości, zdrowe, czyste pozbawione ziemi.. Muszą być pozbawione obcych zapachów i substancji ,wolne od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi. Zamawiający może również żądać od Wykonawcy okazania wyników badania warzyw na zawartość azotanów i azotynów oraz metali ciężkich. W razie dostarczenia towaru złej jakości niezgodnego z zapisami SIWZ zostanie on zakwestionowany przez Zamawiającego a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na wolny od wad w ciągu 3 godzin.. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Zadanie 7: Ryby i przetwory rybne Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa ryb i ich przetworów wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 8 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy towaru według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą co najmniej 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 9:00 na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczany towar musi być wyprodukowany i dostarczony zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP w oryginalnych opakowaniach z widoczną datą przydatności do spożyci, składem surowcowym oraz z danymi producenta w języku polskim. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie musi być zgodny z Polskimi Normami. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. Dostarczony towar należy dostarczyć i wyładować na siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Zamawiający w trakcie postępowania może zażądać od Wykonawcy dostarczenia próbek artykułów w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ. Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen poza przypadkami określonymi w umowie. W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Zadanie 8 Mrożonki Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mrożonek, wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 9 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy towaru według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą co najmniej 2 razy w tygodniu poniedziałek lub wtorek oraz w piątek w godzinach między 7:00 a 9:00, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczany towar musi być wyprodukowane i dostarczony zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP w oryginalnych opakowaniach z widoczną datą przydatności do spożycia, składem surowcowym oraz z danymi producenta w języku polskim. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie musi być zgodny z Polskimi Normami. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. Dostarczony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Zamawiający w trakcie postępowania może zażądać od Wykonawcy dostarczenia próbek artykułów w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ. Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen poza przypadkami określonymi w umowie. W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Zadanie 9 Ziemniaki Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa ziemniaków konsumpcyjnych o żółtym miąższu, odmiany o łatwym odparowywaniu wody. Wielkość ziemniaków w kalibracji od 5,5cm - 6,5cm do 6.5cm-8cm pakowane w worki z siatki o wadze 10-25kg i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 10 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy towaru według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą 2 razy w tygodniu w poniedziałek oraz w piątek w godzinach między 7:00 a 10:00, na podstawie zamówień telefonicznych. Wielkość pojedynczej dostawy kształtować się będzie w zakresie od 200kg do 400kg. Dostawa i rozładunek do magazyn żywności we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce w siedzibie Zamawiającego odbędzie się siłami i na koszt Wykonawcy, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostarczona partia ziemniaków musi posiadać informację pisemną z danymi producenta. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych ziemniaków (sinienie po ugotowaniu, nadmierne gnicie, wewnętrzne skazy, itp.) oraz udziela na każdą dostarczoną partię 14 dniowej gwarancji i w przypadku zaistnienia powyższych usterek zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad. Dostarczone ziemniaki muszą być czyste pozbawione ziemi ale nie mogą być przed dostawą myte w wodzie. Muszą być pozbawione obcych zapachów i substancji ,wolne od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi. Zamawiający może również żądać od Wykonawcy okazania wyników badania ziemniaków na zawartość azotanów, azotynów i metali ciężkich. Przed dostawą każdej partii towaru Zamawiający może zażądać dostarczenia próbki ziemniaków celem sprawdzenia jakości. W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.22.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.81.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5, 15.31.00.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dla uznania, że Wykonawca spełnia w/w warunek, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca złożył oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dla uznania, że Wykonawca spełnia w/w warunek, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca złożył oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dla uznania, że Wykonawca spełnia w/w warunek, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca złożył oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dla uznania, że Wykonawca spełnia w/w warunek, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca złożył oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dla uznania, że Wykonawca spełnia w/w warunek, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca złożył oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 ustawy (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ) Wypełniony formularz ofertowy (treść zgodna z załącznikiem nr 2-10 do SIWZ) Zaparafowany wzór umowy (treść zgodna z załącznikiem nr 12 do SIWZ)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin płatności - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.powiat.swiecki.lo.pl/?app=przetargi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej, Gołuszyce 26, 86-120 Pruszcz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2015 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej, Gołuszyce 26, 86-120 Pruszcz pokój 103 (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa art. spożywczych według asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2 do SIWZ, według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Dostawy odbywać się będą minimum 2 raz w tygodniu w godzinach 7:00-10:00 w dniu następnym po telefonicznym zamówieniu. Dostarczane artykuły muszą posiadać odpowiednio długi termin przydatności do spożycia - minimum 6 miesięcy, wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie i dostarczany winien być zgodny z Polskimi Normami. Pakowany w oryginalne opakowania oznaczone nazwą towaru, nazwą i siedzibą producenta, datą przydatności do spożycia, opisy w języku polskim, opakowania nie uszkodzone. Zamawiający w trakcie postępowania może zażądać od Wykonawcy dostarczenia próbek artykułów w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ. Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen poza przypadkami określonymi w umowie Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy drobiu i wędlin drobiowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa drobiu i mięsa drobiowego oraz wędlin drobiowych wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 3 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy mięsa i wędlin według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:30 a 8:30 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia każdej minimalnej partii towaru i nie określa się żadnej minimalnej ilości ani wartości jednorazowej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania poszczególnych asortymentów z dokładnością do 0,1kg. Dostarczane mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych. W wędlinach oznaczonych w zestawieniu ilościowo wartościowym nie dopuszcza się obecności MOM - mięsa oddzielonego mechanicznie. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów ( zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością Zamawiającemu. Zamawiający może zażądać na etapie postępowania dostarczenia do degustacji próbek wybranych wyrobów celem potwierdzenia ich jakości i zgodności ze SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy mięsa i wędlin wieprzowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mięsa, wieprzowego oraz wędlin wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 4 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy mięsa i wędlin według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 8:00 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia każdej minimalnej partii towaru i nie określa się żadnej minimalnej ilości ani wartości jednorazowej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania poszczególnych asortymentów z dokładnością do 0,1kg. Dostarczane mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych, knurów, ani z macior. W wędlinach oznaczonych w zestawieniu ilościowo wartościowym nie dopuszcza się obecności MOM - mięsa oddzielonego mechanicznie..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy mleka i jego przetworów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa artykułów mleczarskich wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 5 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy art. mleczarskich według zamówień składanych przez Zamawiającego, dostarczanych do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego, od dnia podpisania umowy na okres 12 miesięcy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Dostawy odbywać się będą w poniedziałki, środy i czwartki w godzinach między 7:00 a 9:00 na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczane artykuły, muszą być opakowane w oryginalne opakowania z nazwą produktu, danymi producenta, składem surowcowym i datą przydatności do spożycia. Muszą być świeże, posiadać odpowiedni termin przydatności do spożycia, wymagane atesty i certyfikaty, wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP, musi być zgodny z Polskimi Normami. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawy pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa pieczywa wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 6 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy pieczywa według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach między 6:00 a 6:30 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczane pieczywo musi być świeże, wyprodukowane i dostarczone w danym dniu, zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Dostawa i rozładunek do kuchni siłami i na koszt Wykonawcy. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawy warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa warzyw i owoców pakowane w worki z siatki o wadze 10-15 kg bądź skrzynki lub kartony w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 7 do SIWZ. Dostawy warzyw i owoców odbywać się będą sukcesywnie partiami według zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem na przełomie całego roku. Dostawa i rozładunek do magazyn żywności we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce w siedzibie Zamawiającego odbędzie się siłami i na koszt Wykonawcy, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą w poniedziałki i piątki w godzinach między 7:00 a 8:30. Dostarczona partia warzyw i owoców musi być wyprodukowana i dostarczona z informacją pisemną z danymi producenta. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych warzyw i owoców oraz udziela na każdą dostarczoną partię 7 dniowej gwarancji. Dostarczone warzywa i owoce muszą być pierwszej klasy i jakości, zdrowe, czyste pozbawione ziemi.. Muszą być pozbawione obcych zapachów i substancji ,wolne od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawy ryb i przetworów rybnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa ryb i ich przetworów wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 8 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy towaru według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą co najmniej 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 9:00 na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczany towar musi być wyprodukowany i dostarczony zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP w oryginalnych opakowaniach z widoczną datą przydatności do spożyci, składem surowcowym oraz z danymi producenta w języku polskim. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie musi być zgodny z Polskimi Normami. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. Dostarczony towar należy dostarczyć i wyładować na siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Zamawiający w trakcie postępowania może zażądać od Wykonawcy dostarczenia próbek artykułów w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa mrożonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mrożonek, wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 9 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy towaru według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą co najmniej 2 razy w tygodniu poniedziałek lub wtorek oraz w piątek w godzinach między 7:00 a 9:00, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczany towar musi być wyprodukowane i dostarczony zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP w oryginalnych opakowaniach z widoczną datą przydatności do spożycia, składem surowcowym oraz z danymi producenta w języku polskim. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie musi być zgodny z Polskimi Normami. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. Dostarczony towar należy dostarczyć i wyładować siłami i na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego. Zamawiający w trakcie postępowania może zażądać od Wykonawcy dostarczenia próbek artykułów w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa ziemniaków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa ziemniaków konsumpcyjnych o żółtym miąższu, odmiany o łatwym odparowywaniu wody. Wielkość ziemniaków w kalibracji od 5,5cm - 6,5cm do 6.5cm-8cm pakowane w worki z siatki o wadze 10-25kg i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 10 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy towaru według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą 2 razy w tygodniu w poniedziałek oraz w piątek w godzinach między 7:00 a 10:00, na podstawie zamówień telefonicznych. Wielkość pojedynczej dostawy kształtować się będzie w zakresie od 200kg do 400kg. Dostawa i rozładunek do magazyn żywności we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce w siedzibie Zamawiającego odbędzie się siłami i na koszt Wykonawcy, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostarczona partia ziemniaków musi posiadać informację pisemną z danymi producenta. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych ziemniaków (sinienie po ugotowaniu, nadmierne gnicie, wewnętrzne skazy, itp.) oraz udziela na każdą dostarczoną partię 14 dniowej gwarancji i w przypadku zaistnienia powyższych usterek zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad. Dostarczone ziemniaki muszą być czyste pozbawione ziemi ale nie mogą być przed dostawą myte w wodzie. Muszą być pozbawione obcych zapachów i substancji ,wolne od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi. Zamawiający może również żądać od Wykonawcy okazania wyników badania ziemniaków na zawartość azotanów, azotynów i metali ciężkich. Przed dostawą każdej partii towaru Zamawiający może zażądać dostarczenia próbki ziemniaków celem sprawdzenia jakości..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.