eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BydgoszczDostawa artykułów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-01-14

Bydgoszcz: Dostawa artykułów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych
Numer ogłoszenia: 18149 - 2011; data zamieszczenia: 14.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy , ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, faks 052 3655752.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biziel.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z rozładunkiem produktów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych w zakresie następujących grup: Grupa 1 : Artykuły sypkie : 1. Cukier ( od 1kg do 50 kg ) - 3 500 kg. 2. Mąka pszenna typ 550 ( od 1 kg do 50 kg ) - 3 000 kg. 3. Płatki owsiane górskie ( od 0.5 kg do 5 kg ) - 400 kg. 4. Ryż ( od 1 kg do 50 kg ) - 2 600 kg. 5. Kasza jęczmienna ( od 1 kg do 25 kg ) - 600 kg. 6. Mąka ziemniaczana ( od 0,5 kg do 1 kg ) - 200 kg. 7. Sól ( od 1kg do 50 kg ) - 2 000 kg. 8. Kaszka manna ( od 1 kg do 25 kg ) - 600 kg. Grupa 2 : Makarony : 1. Makaron jajeczny kolanka / świderki ( od 1 kg do 5 kg ) - 2 000 kg. 2. Makaron jajeczny / gruba nitka ( od 1 kg do 5 kg ) - 500 kg. Grupa 3 : Desery : 1. Kisiel - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowany do 1 kg ) - 200 kg. 2. Budyń - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowany do 1 kg ) - 120 kg. 3. Galaretka owocowa - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg ) - 150 kg. 4. Żelatyna bez przypraw - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg )- 30 kg. Grupa 4 : Kawa, herbata i podobne produkty : 1. Herbata czarna granulowana ( 1 kg ) - 360 kg. 2. Herbata owocowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg. 3. Herbata miętowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg. 4. Kawa zbożowa ( od 0.5 kg do 1 kg ) - 900 kg. 5. Kakao - ( Deco Moreno ) - ( 200 g ) - 90 kg. Grupa 5 : Zupy instant : 1. Zupa żurek - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg. 2. Zupa pieczarkowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg. 3. Zupa szparagowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg. 4. Sos sałatkowy - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 50 kg. Grupa 6 : Przetwory owocowe : 1. Miód pszczeli naturalny ( od 200 g do 400 g ) - 100 kg. 2. Miód pszczeli naturalny porcjowany (od 25 g do 30 g ) - 280 kg. 3. Dżem truskawkowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg. 4. Dżem wiśniowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg. 5. Dżem porcjowany - różne smaki ( od 25 g do 30 g ) - 280 kg. 6. Powidła śliwkowe ( od 280 g do 400 g ) - 150 kg. Grupa 7 : Przetwory owocowe : 1. Mus jabłkowy ( od 700 g do 1 000 g ) - 880 kg. Grupa 8 : Przetwory warzywne : 1. Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) - ( od 900 g do 1 000 g ) - 200 kg. 2. Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) - ( od 1 000 g do 3 000 g ) - 200 kg. 3. Sok pomidorowy łagodny bez cukru ( 1 litr ) - 2 000 litrów. 4. Sok pomidorowy bez cukru - ( 250 - 330 ml - butelka ) - 200 litrów. 5. Sok Warzywno-owocowy zagęszczony - ( 200 - 330 ml ) - butelka lub kartonik - 1000 litrów. Grupa 9 : Przetwory warzywne : 1. Szczaw konserwowy ( od 300 do 400 g ) - 400 kg. 2. Koncentrat barszczu czerwonego ( do 1 litra ) - 50 litrów. 3. Przecier ogórkowy ( od 300 g do 400 g ) - 200 kg. 4. Kukurydza konserwowa ( od 300 g do 400 g ) - 100 kg. 5. Musztarda stołowa ( od 1 kg do kg ) - 50 kg. 6. Ketchup - 100 kg ( od 1 kg do 3 kg ). 7. Majonez - 100 kg ( od 1 kg do 3 kg ). 8. Ogórek konserwowy -300 kg ( od 1 kg do 3 kg ). 9. Papryka konserwowa - 300 kg ( od 720 g do 3 000 g ). Grupa 10 : Przyprawy : 1. Przyprawa w płynie do zup, sosów, typu magi - ( Winiary) - ( 1 000 ml ) - 320 litrów. 2. Pieprz czarny, naturalny mielony ( do 1 000 g ) - 30 kg. 3. Pieprz ziołowy ( do 1 000 g ) - 30 kg. 4. Papryka czerwona, słodka, mielona ( do 1 000 g ) - 30 kg. 5. Majeranek otarty ( do 100 g ) - 10 kg. 6. Ziele angielskie ( do 100 g ) - 4 kg. 7. Liść laurowy ( do 100 g ) - 4 kg. 8. Przyprawa do potraw typu Wegeta ( Winiary) - ( od 1 do 5 kg ) - 110 kg. 9. Ocet spirytusowy 10 % ( 0,5 litra ) - 200 litrów. 10. Oregano ( do 100 g ) - 1 kg. 11. Czosnek granulowany ( do 100 g ) - 5 kg. 12. Kwas cytrynowy ( od 50 g do 100 g ) - 30 kg. Grupa 11 : Soki : 1. Sok jabłkowy 100 %, bez cukru ( od 1litra do 2 litrów ) - 600 litrów. 2. Sok pomarańczowy 100 %, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów. 3. Sok czarna porzeczka 100%, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów. 4. Sok 100%, różne smaki, bez cukru ( kartonik 200 ml ze słomką ) - 1 000 litrów. 5. Syrop owocowy malina ( wiśnia ) - ( od 2 litrów do 7 litrów ) - 500 litrów. Grupa 12: Ciastka : 1. Herbatniki bez czekolady ( od 50 g do 100 g ) - 50 kg. 2. Wafle bez czekolady ( od 30 g do 50 g ) - 50 kg. 3. Chrupki kukurydziane naturalne ( paczkowane - od 60 do100 g ) - 150 kg. 4. Krakersy naturalne ( paczkowane -180 g ) - 110 kg. 5. Suchary bez cukru ( Mamut ) - ( paczkowane - 280 g ) - 600 kg. Grupa 13 : Ciastka: 1. Wafle ryżowe naturalne ( paczkowane od 100 do 300 g ) - 100 kg. 2. Listki waflowe bez cukru ( 32 g ) - 50 kg. Grupa 14 : Tłuszcze roślinne : 1. Masło roślinne bezmleczne do smarowania, zawartość tłuszczu roślinnego 80 % ( od 250 g do 500 g ) - 1 200 kg. 2. Margaryna zwykła kostka ( od 250 g do 500 g ) - 1 600 kg. 3. Olej rzepakowy uniwersalny ( 1 litrowy ) - 1 000 litrów. 4. Olej rzepakowy uniwersalny ( od 3 litrów do 5 litrów ) - 1 500 litrów. Grupa 15 : Mleko : 1. Mleko w proszku, pełne ( 500 g ) - 50 kg. Grupa 16 : Jaja : 1. Jaja kurze klasa M ( od 53 g do 63 g, średnie ) - 100 000 szt. Grupa 17: Ziemniaki : 1. Ziemniaki jadalne - ( od 20 kg do 50 kg ) - 70 000 kg - ( wartość obejmuje dostawę ziemniaków młodych od 01.07 ).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.61.21.00-2, 15.61.33.80-5, 15.61.23.00-4, 15.87.24.00-5, 03.21.13.00-6, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 03.14.21.00-9, 15.33.22.90-3, 15.33.21.40-7, 15.33.11.34-5, 15.33.14.00-1, 15.87.12.50-1, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.10.00-4, 15.32.17.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 17.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego do oferty należy załączyć: 1. oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP - dotyczy grup: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 2. oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem Regionalnej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w przypadku hurtowni i dystrybutorów - dotyczy grup: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 3. oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym w przypadku mleczarni - dotyczy grup: 14 ( poz. 1, 2 ), 15, 4. oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym wraz z podaniem weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego fermy - w przypadku fermy - dotyczy grupy 16 5. aktualny dokument potwierdzający pozytywny wynik badań zdrowotności stada - dotyczy grupy 16 6. aktualny dokument zawierający numer rejestracji producenta ziemniaków wystawiony przez Wojewódzki Inspektorat Ochrony Roślin - dotyczy grupy 17 7. aktualną decyzję,/zezwolenie/postanowienie/zaświadczenie Regionalnej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej dopuszczającą pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia - dotyczy grup: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Oświadczenie o podwykonawcach 2. Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną. 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenie i dokument o których mowa w sekcji III. 4.2 składa każdy z wykonawców. Oświadczenie i dokumenty o którym mowa w sekcji III.4.1 i III.5 wykonawcy składają wspólnie. 4. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia ( wówczas należy załączyć do oferty ). 5. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w sekcji III.4.3.1 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Terminy określone w sekcji III.4.3.1 stosuje się odpowiednio

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje następujące zmiany w umowie: 1) zmiany stawki VAT, w przypadku zmiany stawki VAT wprowadzonej właściwymi przepisami, 2) przedłużenia czasu trwania umowy, nie dłużej niż o jedną czwartą okresu jej trwania określonego w umowie, w przypadku nie zrealizowania przedmiotu umowy w całości w okresie określonym w umowie. 3) obniżenia cen przypadku zaistnienia okoliczności mających wpływ na (uzasadniających) obniżenie ceny, 4) nr rachunku bankowego, nazwy i innych danych Stron umowy, w przypadku zmiany tych danych

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bizie.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Uniwersytecki nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy; ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, pokój 39. Cena SIWZ-10 zł brutto.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.01.2011 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w Kancelarii Szpitala lok nr 46A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Numer sprawy: NZZ/03/D/11. Miejsce i termin otwarcia ofert: siedziba zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 - świetlica - niski parter w dniu 24.01.2011 r. o godzinie 12:00. Uprawnieni do kontaktów z wykonawcami: Piotr Jurak - Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, tel. (052) 36-55-296, fax. (052) 36-55-496, lok. 39, w godz. 7: 30 -15:00 , Maria Szuda - Kuchnia Ogólna, tel (052) 36-55-482 , w godz. 7.00-15.00. Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku: 7:30-15:00 E-mail: przetargi@biziel.pl Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. NIP: 953 258 22 66. Regon: 340517145. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający uzna, że warunki są spełnione jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie wymienione w SIWZ w Rozdziale III w pkt. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie Wykonawca spełnia / nie spełnia poszczególne warunki w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu. Z treści oświadczenia musi jednoznacznie wynikać, iż wymagane warunki Wykonawca spełnił. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana łącznie. Udostępnienie oraz cena specyfikacji istotnych warunków zamówienia: 1. SIWZ jest dostępna w formie pisemnej i elektronicznej od dnia publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, do dnia składania ofert. 2. Formę pisemną SIWZ po złożeniu pisemnego wniosku( osobiście lub faksem) można odebrać w siedzibie Zamawiającego, w Dziale Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, lok. nr 39, w godzinach 8.00 -14.30 od poniedziałku do piątku w dni robocze po okazaniu dowodu wpłaty dokonanej w kasie Szpitala (Kasa czynna od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach: 8:00 - 10:30, 12:30-14:30). Zapłata w formie gotówki. SIWZ na żądanie może zostać przesłana pocztą lub firmą kurierską za pobraniem + koszty przesyłki które ponosi wykonawca. 3. SIWZ na wniosek zostanie przekazana w terminie do 5 dni licząc od dnia otrzymania wniosku. 4. Cena 1 egzemplarza kopii SIWZ wynosi 10 zł brutto, płatne gotówką lub za pobraniem. 5. SIWZ nieodpłatnie można pobrać w wersji elektronicznej zamieszczonej na stronie internetowej Zamawiającego www.biziel.pl. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1 : Artykuły sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier ( od 1kg do 50 kg ) - 3 500 kg. 2. Mąka pszenna typ 550 ( od 1 kg do 50 kg ) - 3 000 kg. 3. Płatki owsiane górskie ( od 0.5 kg do 5 kg ) - 400 kg. 4. Ryż ( od 1 kg do 50 kg ) - 2 600 kg. 5. Kasza jęczmienna ( od 1 kg do 25 kg ) - 600 kg. 6. Mąka ziemniaczana ( od 0,5 kg do 1 kg ) - 200 kg. 7. Sól ( od 1kg do 50 kg ) - 2 000 kg. 8. Kaszka manna ( od 1 kg do 25 kg ) - 600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.61.21.00-2, 15.61.33.80-5, 15.61.23.00-4, 15.87.24.00-5, 03.21.13.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2 : Makarony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Makaron jajeczny kolanka / świderki ( od 1 kg do 5 kg ) - 2 000 kg. 2. Makaron jajeczny / gruba nitka ( od 1 kg do 5 kg ) - 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3 : Desery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kisiel - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowany do 1 kg ) - 200 kg. 2. Budyń - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowany do 1 kg ) - 120 kg. 3. Galaretka owocowa - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg ) - 150 kg. 4. Żelatyna bez przypraw - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg )- 30 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4 : Kawa, herbata i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Herbata czarna granulowana ( 1 kg ) - 360 kg. 2. Herbata owocowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg. 3. Herbata miętowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg. 4. Kawa zbożowa ( od 0.5 kg do 1 kg ) - 900 kg. 5. Kakao - ( Deco Moreno ) - ( 200 g ) - 90 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa 5 : Zupy instant.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Zupa żurek - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg. 2. Zupa pieczarkowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg. 3. Zupa szparagowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg. 4. Sos sałatkowy - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa 6 : Przetwory owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Miód pszczeli naturalny ( od 200 g do 400 g ) - 100 kg. 2. Miód pszczeli naturalny porcjowany (od 25 g do 30 g ) - 280 kg. 3. Dżem truskawkowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg. 4. Dżem wiśniowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg. 5. Dżem porcjowany - różne smaki ( od 25 g do 30 g ) - 280 kg. 6. Powidła śliwkowe ( od 280 g do 400 g ) - 150 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.21.00-9, 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa 7 : Przetwory owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mus jabłkowy ( od 700 g do 1 000 g ) - 880 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.21.40-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Grupa 8 : Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) - ( od 900 g do 1 000 g ) - 200 kg. 2. Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) - ( od 1 000 g do 3 000 g ) - 200 kg. 3. Sok pomidorowy łagodny bez cukru ( 1 litr ) - 2 000 litrów. 4. Sok pomidorowy bez cukru - ( 250 - 330 ml - butelka ) - 200 litrów. 5. Sok Warzywno-owocowy zagęszczony - ( 200 - 330 ml ) - butelka lub kartonik - 1000 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.11.34-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Grupa 9 : Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Szczaw konserwowy ( od 300 do 400 g ) - 400 kg. 2. Koncentrat barszczu czerwonego ( do 1 litra ) - 50 litrów. 3. Przecier ogórkowy ( od 300 g do 400 g ) - 200 kg. 4. Kukurydza konserwowa ( od 300 g do 400 g ) - 100 kg. 5. Musztarda stołowa ( od 1 kg do kg ) - 50 kg. 6. Ketchup - 100 kg ( od 1 kg do 3 kg ). 7. Majonez - 100 kg ( od 1 kg do 3 kg ). 8. Ogórek konserwowy -300 kg ( od 1 kg do 3 kg ). 9. Papryka konserwowa - 300 kg ( od 720 g do 3 000 g ).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.14.00-1, 15.87.12.50-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Grupa 10 : Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przyprawa w płynie do zup, sosów, typu magi - ( Winiary) - ( 1 000 ml ) - 320 litrów. 2. Pieprz czarny, naturalny mielony ( do 1 000 g ) - 30 kg. 3. Pieprz ziołowy ( do 1 000 g ) - 30 kg. 4. Papryka czerwona, słodka, mielona ( do 1 000 g ) - 30 kg. 5. Majeranek otarty ( do 100 g ) - 10 kg. 6. Ziele angielskie ( do 100 g ) - 4 kg. 7. Liść laurowy ( do 100 g ) - 4 kg. 8. Przyprawa do potraw typu Wegeta ( Winiary) - ( od 1 do 5 kg ) - 110 kg. 9. Ocet spirytusowy 10 % ( 0,5 litra ) - 200 litrów. 10. Oregano ( do 100 g ) - 1 kg. 11. Czosnek granulowany ( do 100 g ) - 5 kg. 12. Kwas cytrynowy ( od 50 g do 100 g ) - 30 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Grupa 11 : Soki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Sok jabłkowy 100 %, bez cukru ( od 1litra do 2 litrów ) - 600 litrów. 2. Sok pomarańczowy 100 %, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów. 3. Sok czarna porzeczka 100%, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów. 4. Sok 100%, różne smaki, bez cukru ( kartonik 200 ml ze słomką ) - 1 000 litrów. 5. Syrop owocowy malina ( wiśnia ) - ( od 2 litrów do 7 litrów ) - 500 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.32.17.00-1, 15.32.10.00-4, 15.83.15.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Grupa 12: Ciastka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Herbatniki bez czekolady ( od 50 g do 100 g ) - 50 kg. 2. Wafle bez czekolady ( od 30 g do 50 g ) - 50 kg. 3. Chrupki kukurydziane naturalne ( paczkowane - od 60 do100 g ) - 150 kg. 4. Krakersy naturalne ( paczkowane -180 g ) - 110 kg. 5. Suchary bez cukru ( Mamut ) - ( paczkowane - 280 g ) - 600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Grupa 13 : Ciastka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wafle ryżowe naturalne ( paczkowane od 100 do 300 g ) - 100 kg. 2. Listki waflowe bez cukru ( 32 g ) - 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Grupa 14 : Tłuszcze roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Masło roślinne bezmleczne do smarowania, zawartość tłuszczu roślinnego 80 % ( od 250 g do 500 g ) - 1 200 kg. 2. Margaryna zwykła kostka ( od 250 g do 500 g ) - 1 600 kg. 3. Olej rzepakowy uniwersalny ( 1 litrowy ) - 1 000 litrów. 4. Olej rzepakowy uniwersalny ( od 3 litrów do 5 litrów ) - 1 500 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Grupa 15 : Mleko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko w proszku, pełne ( 500 g ) - 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Grupa 16 : Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze klasa M ( od 53 g do 63 g, średnie ) - 100 000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Grupa 17: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniaki jadalne - ( od 20 kg do 50 kg ) - 70 000 kg - ( wartość obejmuje dostawę ziemniaków młodych od 01.07 ).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.