eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › Dostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-05-08

Bydgoszcz: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 180550 - 2013; data zamieszczenia: 08.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy , ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, faks 052 3655752.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biziel.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z rozładunkiem produktów spożywczych w zakresie: Grupa 1 - Artykuły spożywcze sypkie: Cukier 1-50kg, Mąka pszenna typ 550 1-50kg, Płatki owsiane górskie 0,5kg- 5kg, Ryż 1-50kg, Kasza jęczmienna 1- 25kg, Mąka ziemniaczana 1-20kg, Sól 20-50kg, Kaszka manna 1-25kg. Grupa 2 - Desery: Kisiel różne smaki/paczkowany do 1kg/, Budyń różne smaki /paczkowany do1kg/, Galaretka owocowa różne smaki/ paczkowany do 1kg/, Żelatyna wieprzowa spożywcza bez przypraw /paczkowana do 1kg/. Grupa 3 - Kawa, herbata, kakao: Herbata czarna granulowana 1kg, Herbata owocowa ekspresowa od 20g- 1kg, Herbata miętowa ekspresowa od 20g -1kg, Kawa zbożowa od 0,5kg-1kg, Kakao extra ciemne zawartość tłuszczu kakaowego od 10 do 12% 200g. Grupa 4 - Pieczarki mrożone: Pieczarki plastry kl. II mrożone, Pieczarki krusz mrożone. Grupa 5- Przetwory owocowe: Miód pszczeli naturalny 200g-400g, Miód pszczeli naturalny porcj.25g-30g, Dżem truskawkowy /280g-350g/ zawartość owocu nie mniej niż 40g na 100g produktu, Dżem wiśniowy /280g-350g/. zawartość owocu nie mniej niż 40g na 100g produktu, Dżem porcyjny 25g-30g, Powidła śliwkowe /280g-400g/ nie mniej niż 160g owocu w 100g produktu. Grupa 6 - Mus jabłkowy: Mus jabłkowy 700g-1000g. Grupa 7 - Przetwory warzywne: Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu nie mniej niż 30% od /900g-1000g/, Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu nie mniej niż 30% /od 1000g-3000g/, Sok pomidorowy 1l łagodny bez cukru, Sok pomidorowy 250-330ml bez cukru /butelka/, Sok warzywno-owocowy zagęszczony bez cukru 250-330ml. Grupa 8 Przetwory warzywne: Szczaw konserwowy 300g-400g, Koncentrat barszczu czerwonego do 1l, Przecier ogórkowy 300g-400g, Kukurydza konserwowa 300g-400g, Musztarda stołowa 3000g /wiaderko/, Chrzan tarty z kwaskiem cytrynowym, Ketchup łagodny 3000g /wiaderko/ nie mniej niż 45% koncentratu, Majonez stołowy Pomorski od 600g do 1000g, Ogórek konserwowy od 1000g do 5000g, Zakwas z mąki żytniej na żur, Barszcz biały z mąki pszennej, Groszek konserwowy, Papryka konserwowa od 720g do 5000g. Grupa 9 Przyprawy: Przyprawa w płynie do zup typ magi 1000ml, Pieprz czarny, naturalny mielony do 1000g, Pieprz ziołowy do 1000g, Papryka czerwona, słodka, mielona do 1000g, Majeranek otarty do 100g, Ziele angielskie do 100g, Liść laurowy do 100g, Przyprawa do potraw typu Wegeta / od 1-5kg/, Ocet spirytusowy 10% 0,5l, 0regano do 100g, Czosnek granulowany do 100g, Cynamon od 100g do 500g, Kminek od 100g do 500g, Kwasek cytrynowy od 50g do 100g, Tymianek od 100g do 500g. Grupa 10 Soki owocowe: Sok jabłkowy 100%bez cukru od 1-2 litra, Sok pomarańczowy 100%bez cukru od 1-2 litra, Sok czarna porzeczka 100%bez cukru od 1-2 litra, Sok bez cukru 100%200ml ze słomką różne smaki, Syrop owocowy malina,wiśnia o zawartości 65% extraktu owocowego minimum 0,2% słodzony cukrem lub syropem glukozowo-fruktozowym bez konserwantów - pasteryzowany /poj. Od 2l - 7l/. Grupa 11 Ciastka: Herbatniki bez czekolady paczka od 50-100g, Wafle bez czekolady 30g-50g, Chrupki kukurydziane naturalne /paczk.od 60-100g/, Suchary bez cukru Mamut /paczk. 280G/. Grupa 12 Wafle: Wafle ryżowe naturalne bez cukru, Wafle smakowe bez cukru, Listki waflowe bez cukru. Grupa 13 Rodzynki: Rodzynki. Grupa 14 Biszkopty, ciastka, cukierki: Biszkopty z galaretką oblane czekoladą deserową 15% typu Delicje, Ciastka Jeżyki w czekoladzie mlecznej nie mniej niż 35,5%, Cukierki w czekoladzie zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 43%. Grupa 15 Cukier, herbata, kawa: Cukier porcyjny w saszetkach /100szt/, Śmietanki porcyjne w płynie /100szt/, Herbata Lipton expresowa /100szt/, Kawa w ziarnach Arabika 100%, Kawa rozpuszczalna 100% 200g. Grupa 16 Jaja kurze: Jaja klasa M 53g-63g (średnie). Grupa 17 Pieczywo: Bułka tarta opak. 20-50 kg. Grupa 18 Pieczywo: Bułka grahamka 80-100g, Bułka zwykła 50 g. Grupa 19 Ciasto: Drożdżówka z makiem 100 g, Drożdżówka z owocami 100 g, Drożdżówka z serem 100 g, Drożdżówka z budyn. 100 g, Drożdżówka z krusz. 100 g. Grupa 20 Ciastka biszkopty: Biszkopty. Grupa 21 Ciastka: Ciastka maślane, domowe, z cukrem, Ciastka kruche z marmoladą. Grupa 22 Ziemniaki jadalne: Ziemniaki (Dostawa ziemniaków młodych od 1 VII )..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.61.21.00-2, 15.61.33.80-5, 03.21.13.00-6, 15.87.24.00-5, 15.61.23.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.32.00-7, 15.86.10.00-1, 15.84.10.00-5, 15.33.11.35-2, 15.33.22.90-3, 03.14.21.00-9, 15.33.21.40-7, 15.33.11.34-5, 15.32.20.00-1, 15.33.14.00-1, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 22.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca posiada środki finansowe w banku lub spółdzielczej kasie oszczędnościowo-kredytowej lub zdolność kredytową w wysokości nie mniejszej niż dla poniższych grup w PLN: Grupa 1 - 40.000,00 PLN, Grupa 2 - 5.500,00 PLN, Grupa 3 - 13.500,00 PLN, Grupa 4 - 5.500,00 PLN, Grupa 5 - 17.000,00 PLN, Grupa 6 - 4.400,00 PLN, Grupa 7 - 16.000,00 PLN, Grupa 8 - 16.000,00 PLN, Grupa 9 - 6.500,00 PLN, Grupa 10 - 14.000,00 PLN, Grupa 11 - 13.000,00 PLN, Grupa 12 - 3.500,00 PLN, Grupa 13 - 160,00 PLN, Grupa 14 - 3.500,00 PLN, Grupa 15 - 4.500,00 PLN, Grupa 16 - 45.000,00 PLN, Grupa 17 - 1.600,00 PLN, Grupa 18 - 5.500,00 PLN, Grupa 19 - 6.000,00 PLN, Grupa 20 - 800,00 PLN, Grupa 21 - 1.400,00 PLN, Grupa 22 - 68.000,00 PLN. .

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    1 Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP ( dotyczy wszystkich grup - za wyjątkiem grupy 22). 2. Oświadczenie, że Wykonawca jest pod nadzorem Regionalnej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w przypadku hurtowni - dotyczy wszystkich grup (dotyczy wszystkich grup - za wyjątkiem grupy 22). 3 Oświadczenie, że Wykonawca jest pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej, podanie weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego ( w przypadku fermy ) - dotyczy grupy 16 4. Aktualny wynik badania zdrowotności stada ( dla ferm) - dotyczy grupy 16 5. Oświadczenie o stosowaniu dozwolonych środków ochrony roślin i nawożenia oraz przestrzeganie okresu karencji (w przypadku producenta) - dotyczy grupy 22. 6. Oświadczenie o stosowaniu dobrej praktyki rolniczej w gospodarstwie rolnym (w przypadku producenta) - dotyczy grupy 22. 7. Numer gospodarstwa nadanego przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (ARIMIR) (w przypadku producenta) -- złożyć w formie oświadczenia - dotyczy grupy 22.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Oświadczenie o podwykonawcach 2.Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną. 3. Wymagania dotyczące wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: 3.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w tym przypadku ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania. 3.2. W przypadku, o którym mowa w ppkt. 3.1. Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 3.3. Dokument pełnomocnictwa musi być załączony do oferty i zawierać wskazanie: ustanowionego pełnomocnika oraz zakres jego umocowania, wykonawców ubiegających się o wspólne zamówienie. 3.4. Jeżeli ofertę składa kilku Wykonawców wspólnie, oferta oraz wszystkie załączniki muszą być podpisane przez pełnomocnika ustanowionego przez tych Wykonawców. 3.5. W przypadku gdy kilku Wykonawców składa ofertę wspólną, do oferty należy załączyć: a) dokumenty i oświadczenie wymienione w sekcji III.4.2 i III.4.4 wystawione indywidualnie dla każdego z Wykonawców; b) wspólny formularz oferty oraz dokumenty i oświadczenia wymienione w sekcji III.4.1 i III.5. podpisane przez ustanowionego pełnomocnika. 3.6. Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy współpracy, która musi być podpisana przez osoby uprawnione do reprezentowania wszystkich Wykonawców. Umowa winna być zawarta na okres realizacji całości zamówienia. 3.7. W formularzu oferty należy wpisać dane wszystkich podmiotów wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 3.8. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, Zamawiający będzie oceniał łączne spełnianie przez nich warunków udziału w postępowaniu. 4. Informacja dotycząca wykonawców mających siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w Sekcji III.4.2. składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy w zakresie: 1)zmiany stawki VAT, w przypadku zmiany stawki VAT wprowadzonej właściwymi przepisami, 2)przedłużenia czasu trwania umowy, nie dłużej niż o połowę okresu jej trwania określonego w umowie, w przypadku nie zrealizowania przedmiotu umowy w całości w okresie określonym w umowie. 3)obniżenia cen przypadku zaistnienia okoliczności mających wpływ na (uzasadniających) obniżenie ceny, 4)nr rachunku bankowego, nazwy i innych danych Stron umowy, w przypadku zmiany tych danych.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biziel.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Uniwersytecki nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy; ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, lok. Nr 018. Cena SIWZ-10 zł brutto..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.05.2013 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w Kancelarii Szpitala lok. nr 46A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający uzna, że warunki są spełnione jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie i dokument wyszczególniony w sekcji III.4.1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie Wykonawca spełnia albo nie spełnia poszczególne warunki w oparciu o informacje zawarte w wymaganych oświadczeniu i dokumencie. Z treści dokumentu i oświadczenia musi jednoznacznie wynikać, iż wymagane warunki Wykonawca spełnił. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, Zamawiający będzie oceniał łączne spełnianie przez nich warunków udziału w postępowaniu. 3. Wartości podane w dokumentach w walutach obcych będą przeliczane według tabeli A kursów średnich walut obcych ogłoszonych przez Narodowy Bank Polski w dniu, w którym nastąpiła publikacja ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych ( dotyczy kwot określonych w dokumentach potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu ). Informacja o w/w kursach dostępna min. na stronie internetowej: www.nbp.pl. W przypadku gdy Narodowy Bank Polski nie będzie ogłaszał wyżej wymienionych kursów średnich w dniu, w którym nastąpiła publikacja ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych Zamawiający w takiej sytuacji, będzie dokonywał przeliczeń według tabeli A kursów średnich walut obcych opublikowanych ostatniego dnia publikacji, przed terminem opublikowania ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Wartości przeliczenie będą z dokładnością do czterech miejsc po przecinku. 4. Miejsce i termin otwarcia ofert: publiczne jawne otwarcie ofert nastąpi w siedzibie zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w Sali Narad- niski parter w dniu 16.05.2013 r. o godzinie 11:00. 5. Miejsce realizacji zamówienia: Dział Żywienia - Magazyn Żywieniowy w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w godzinach od 8:00 - 14.00 w dni robocze. 6. Udostępnienie oraz cena specyfikacji istotnych warunków zamówienia: 6.1. SIWZ jest dostępna w formie pisemnej i elektronicznej na stronie internetowe Zamawiającego www.biziel.pl od dnia publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, do dnia składania ofert włącznie. 6.2. Formę pisemną SIWZ po złożeniu pisemnego wniosku (osobiście lub faksem) można odebrać w siedzibie Zamawiającego - Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, lok. Nr 018 - niski parter, w godzinach 8.00 -14.30 od poniedziałku do piątku w dni robocze po okazaniu dowodu wpłaty dokonanej w kasie Szpitala (Kasa czynna od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach: 8:00 - 10:30, 12:30-14:30). Zapłata w formie gotówki. SIWZ na żądanie może zostać przesłana pocztą lub firmą kurierską za pobraniem + koszty przesyłki które ponosi wykonawca. 6.3. SIWZ na wniosek zostanie przekazana w terminie do 5 dni licząc od dnia otrzymania wniosku. 6.4. Cena 1 egzemplarza kopii SIWZ wynosi 10 zł brutto, płatne gotówką lub za pobraniem. 6.5.SIWZ nieodpłatnie można pobrać w wersji elektronicznej zamieszczonej na stronie internetowej Zamawiającego - www.biziel.pl. 7. Godziny urzędowania: od poniedziałku - piątku w dni robocze w godzinach 7:30 - 15:00. 8. Adres poczty elektronicznej: E-mail: przetargi@biziel.pl. 9. NIP: 953 258 22 66, REGON: 340517145. 12. Telefony 52/36-55-521, 52/36-55-495, 52/36-55-495, 52/36-55-352..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier 1-50kg, Mąka pszenna typ 550 1-50kg, Płatki owsiane górskie 0,5kg- 5kg, Ryż 1-50kg, Kasza jęczmienna 1- 25kg, Mąka ziemniaczana 1-20kg, Sól 20-50kg, Kaszka manna 1-25kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.61.21.00-2, 15.61.33.80-5, 03.21.13.00-6, 15.87.24.00-5, 15.61.23.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Desery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kisiel różne smaki/paczkowany do 1kg/, Budyń różne smaki /paczkowany do1kg/, Galaretka owocowa różne smaki/ paczkowany do 1kg/, Żelatyna wieprzowa spożywcza bez przypraw /paczkowana do 1kg/.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.31.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Kawa,herbata, kakao.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata czarna granulowana 1kg, Herbata owocowa ekspresowa od 20g- 1kg, Herbata miętowa ekspresowa od 20g -1kg, Kawa zbożowa od 0,5kg-1kg, Kakao extra ciemne zawartość tłuszczu kakaowego od 10 do 12% 200g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.86.32.00-7, 15.86.10.00-1, 15.84.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczarki mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczarki plastry kl. II mrożone, Pieczarki krusz mrożone.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.35-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przetwory owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Miód pszczeli naturalny 200g-400g, Miód pszczeli naturalny porcj.25g-30g, Dżem truskawkowy /280g-350g/ zawartość owocu nie mniej niż 40g na 100g produktu, Dżem wiśniowy /280g-350g/. zawartość owocu nie mniej niż 40g na 100g produktu, Dżem porcyjny 25g-30g, Powidła śliwkowe /280g-400g/ nie mniej niż 160g owocu w 100g produktu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 03.14.21.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mus jabłkowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mus jabłkowy 700g-1000g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.40-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu nie mniej niż 30% od /900g-1000g/, Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu nie mniej niż 30% /od 1000g-3000g/, Sok pomidorowy 1l łagodny bez cukru, Sok pomidorowy 250-330ml bez cukru /butelka/, Sok warzywno-owocowy zagęszczony bez cukru 250-330ml.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.34-5, 15.32.20.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczaw konserwowy 300g-400g, Koncentrat barszczu czerwonego do 1l, Przecier ogórkowy 300g-400g, Kukurydza konserwowa 300g-400g, Musztarda stołowa 3000g /wiaderko/, Chrzan tarty z kwaskiem cytrynowym, Ketchup łagodny 3000g /wiaderko/ nie mniej niż 45% koncentratu, Majonez stołowy Pomorski od 600g do 1000g, Ogórek konserwowy od 1000g do 5000g, Zakwas z mąki żytniej na żur, Barszcz biały z mąki pszennej, Groszek konserwowy, Papryka konserwowa od 720g do 5000g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa w płynie do zup typ magi 1000ml, Pieprz czarny, naturalny mielony do 1000g, Pieprz ziołowy do 1000g, Papryka czerwona, słodka, mielona do 1000g, Majeranek otarty do 100g, Ziele angielskie do 100g, Liść laurowy do 100g, Przyprawa do potraw typu Wegeta / od 1-5kg/, Ocet spirytusowy 10% 0,5l, 0regano do 100g, Czosnek granulowany do 100g, Cynamon od 100g do 500g, Kminek od 100g do 500g, Kwasek cytrynowy od 50g do 100g, Tymianek od 100g do 500g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Soki owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sok jabłkowy 100%bez cukru od 1-2 litra, Sok pomarańczowy 100%bez cukru od 1-2 litra, Sok czarna porzeczka 100%bez cukru od 1-2 litra, Sok bez cukru 100%200ml ze słomką różne smaki, Syrop owocowy malina,wiśnia o zawartości 65% extraktu owocowego minimum 0,2% słodzony cukrem lub syropem glukozowo-fruktozowym bez konserwantów - pasteryzowany /poj. Od 2l - 7l/.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Ciastka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbatniki bez czekolady paczka od 50-100g, Wafle bez czekolady 30g-50g, Chrupki kukurydziane naturalne /paczk.od 60-100g/, Suchary bez cukru Mamut /paczk. 280G/.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Wafle.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wafle ryżowe naturalne bez cukru, Wafle smakowe bez cukru, Listki waflowe bez cukru.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Rodzynki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzynki.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.21.15-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Biszkopty, ciastka, cukierki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Biszkopty z galaretką oblane czekoladą deserową 15% typu Delicje, Ciastka Jeżyki w czekoladzie mlecznej nie mniej niż 35,5%, Cukierki w czekoladzie zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 43%.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.21.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Cukier, kawa, herbata.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier porcyjny w saszetkach /100szt/, Śmietanki porcyjne w płynie /100szt/, Herbata Lipton expresowa /100szt/, Kawa w ziarnach Arabika 100%, Kawa rozpuszczalna 100% 200g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.86.41.00-3, 15.86.10.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja klasa M 53g-63 g (średnie).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta opak. 20-50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka grahamka 80-100g, Bułka zwykła 50 g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Ciasto.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drożdżówka z makiem 100 g, Drożdżówka z owocami 100 g, Drożdżówka z serem 100 g, Drożdżówka z budyn. 100 g, Drożdżówka z krusz. 100 g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.22.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: Ciastka biszkopty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Biszkopty.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: Ciastka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ciastka maślane, domowe, z cukrem, Ciastka kruche z marmoladą.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 22 NAZWA: Ziemniaki jadalne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.