eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Busko-Zdrój › Dostawa mięsa i wędlin dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-04

Busko-Zdrój: Dostawa mięsa i wędlin dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
Numer ogłoszenia: 179081 - 2015; data zamieszczenia: 04.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Gen. F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3780919, 3780348, faks 041 3780332.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.21wszur.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do magazynu żywnościowego Zamawiającego przy ul.Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój.2.Opis przedmiotu zamówienia:1)produkty powinny być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami jakościowymi;2)produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnych, zamkniętych opakowaniach, prawidłowo oznakowane w języku polskim;3)wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;4)Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym.Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.4.Wielkość przedmiotu zamówienia jest wielkością szacunkową i została określona w formularzach asortymentowo-cenowych będących załącznikami do niniejszej SIWZ: 1)zał. nr 1 do SIWZ-PAKIET I-MIĘSO WOŁOWE I CIELĘCINA;2)zał. nr 2 do SIWZ- PAKIET II-MIĘSO WIEPRZOWE; 3)zał. nr 3 do SIWZ-PAKIET III MIĘSO DROBIOWE;4)zał. nr 4 do SIWZ-PAKIET IV-WĘDLINY WIEPRZOWE;5)zał. nr 5 do SIWZ-PAKIET V-WĘDLINY DROBIOWE.5.Wymagania dla:1)PAKIET-u I-III mięsa: świeże, kl. I, czyste, powierzchnia gładka, nie postrzępiona; konsystencja-jędrna elastyczna, odkształcająca się; zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej, a tłuszczu - biała z odcieniem kremowym; opakowanie:VAC-worki PE maksimum do 2 kg, dopuszczone do kontaktu z mięsem, suche, czyste, zabezpieczające mięso przed uszkodzeniem.Na każdym opakowaniu jednostkowym ma być zawieszka naklejona etykieta z następującymi danymi:nazwa produktu, nazwa producenta-dostawcy, numer normy, masa netto, data produkcji oraz terminem przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami;trwałość:okres przydatności do spożycia mięsa świeżego deklarowany przez producenta-dostawcę powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu żywności Zamawiającego;transport wg BN-62-8003-01; temperatura od 0-4 stopni celsjusza 2)PAKIET-u IV-V wędliny:a)wymagania organoleptyczne:-zgodne z deklarowanymi Normami i aktualnie obowiązującym prawem, barwa charakterystyczna dla danego asortymentu, uzależniona od obróbki, niedopuszczalna nietypowa barwa mięśni na przekroju,-smak i zapach-charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny nieświeży lub inny obcy b)trwałość-okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 75% okresu deklarowanego przez producenta od daty dostawy do magazynu Zamawiającego,c)pakowanie:pakowanie jednostkowe-hermetycznie zamknięte typu VACUUM TERM, MAP, dostarczane w pojemnikach plastikowych zamkniętych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością),d)znakowanie-opakowanie jednostkowe musi być zaopatrzone w czytelna informację sporządzona zgodnie z aktualnymi przepisami i posiadać następujące informacje:nazwę wędliny, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta oraz dane umożliwiające identyfikacje partii wyrobu.6.Częstotliwość dostaw:1)PAKIET I-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz.6:30-7:00;2)PAKIET II-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz.7:00-7:30;3)PAKIET III-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz.7:30-8:00;4)PAKIET IV-3 raz w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz. 8:00-8:30;5)PAKIET V-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz. 8:30-9:00 a jeżeli dniem dostawy jest dzień ustawowo wolny od pracy to dostawa będzie realizowana w pierwszym dniu roboczym, przed lub po dniu ustawowo wolnym od pracy.7.Warunki dostaw:1)wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności:a)ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy,b)rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 roku Nr 137, poz. 966 z późn. zm.),c)ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.);2)jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy - zał. nr 10 do SIWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 1-5 do SIWZ;3)dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP;4)przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów:HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji)..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.20.00-1, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.11.30.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia na podstawie art. 25 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp oraz par. 6 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego poprzez złożenie: a)aktualnej decyzji lub zaświadczenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu Wykonawcy do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia, wystawione lub poświadczone nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert (ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r, nr 136 poz. 914 z późn. zm. oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy), b)co najmniej jednego z poniższych dokumentów: -dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP poprzez zaświadczenie właściwego organu PIS o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, -protokół z urzędowej kontroli żywności przeprowadzonej przez organy PIS wraz z arkuszem ocen z ostatnich 12 m-cy, -certyfikat HACCP; c)dokumenty producenta żywności (karta charakterystyki produktu, skład surowcowy, opis produktu, itp.) potwierdzające skład surowcowy oferowanych produktów, czyli odniesienie producenta do deklarowanej normy (Norma Polska, Norma Branżowa lub Norma Produkcyjna) z opisem produktu czyli wykazu wszystkich składników (rodzaj mięsa, jego udział procentowy, przyprawy, dodatki dozwolone, woda) użytych do wytworzenia produktu - dotyczy Pakietu IV-V.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zamawiający zastrzega możliwość zmiany postanowień na warunkach określonych w projekcie umowy - zał. nr 10 do SIWZ. 2.Zmiany do umowy mogą zostać wprowadzone na zasadzie zgodnego porozumienia stron i mogą dotyczyć w szczególności terminów realizacji dostaw, zmian asortymentu dostawy, z zastrzeżeniem że nie mogą one prowadzić do naruszenia lub obejścia przepisów ustawy Pzp. 3.Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający przewiduje następujące możliwości dokonania istotnej zmiany zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: 1)w zakresie wartości przedmiotu zamówienia: a)ustawowej zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy - zmiana stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę VAT, b)ograniczenia zakresu przedmiotu zamówienia spowodowaną zmianą potrzeb Zamawiającego, 2)w zakresie terminu realizacji zamówienia: a)w sytuacji niemożności realizacji przedmiotu umowy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, uznanych na piśmie przez Zamawiającego, b)w razie trzykrotnie składanej reklamacji przez Zamawiającego; 3)w zakresie zmian: a)w strukturze organizacyjnej Wykonawcy lub Zamawiającego dotyczące określonych w umowie nazw, adresów, b)osób reprezentujących strony; 4)w zakresie zaistnienia okoliczności określonej w art. 145 ustawy Pzp. 4.Rozwiązanie umowy przed terminem na jaki została zawarta przysługuje na piśmie: 1)każdej ze stron z zachowaniem 1-miesięcznego okresu wypowiedzenia w przypadku nieprzestrzegania przez drugą stronę warunków umowy z konsekwencjami zapisu § 8 niniejszej umowy; 2)Zamawiającemu ze skutkiem natychmiastowym w sytuacji określonej w § 7 ust. 3 pkt 2 lit. b z konsekwencjami zapisu § 8 niniejszej umowy; 3)za porozumieniem stron w sytuacji szczególnej określonej w § 1 ust. 7 niniejszej umowy; 4)w razie zaistnienia okoliczności określonej w art. 145 ustawy Pzp.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://21wszur.tbu.pl/bip/przetargi.php
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 21 WSzU-R SP ZOZ w Busku-Zdroju, ul Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, budynek OPAL, piętro I, pokój nr 23.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2015 godzina 12:00, miejsce: sekretariat 21 WSzU-R SP ZOZ w Busku-Zdroju, ul Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, budynek AGAT, parter, pokój nr 405.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET I - MIĘSO WOŁOWE I CIELĘCINA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 1.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.12.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET II - MIĘSO WIEPRZOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 2.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PAKIET III - MIĘSO DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PAKIET IV - WĘDLINY WIEPRZOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 4.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PAKIET V - WĘDLINY DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.