eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ko³obrzegDOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2009-06-05

Ko³obrzeg: DOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB
Numer og³oszenia: 179024 - 2009; data zamieszczenia: 05.06.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Ko³obrzeg Spó³ka Akcyjna , ks. Piotra ¦ciegiennego 1, 78-100 Ko³obrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3548802, faks 0-94 35 225 16.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa loco magazyn zamawiaj±cego, ¶rodkiem transportu dostawcy, ryb ¶wie¿ych i przetworzonych w nastêpuj±cych rodzajach i ilo¶ciach (masa w kilogramach) ¶redniorocznie: 1. Filet z czerniaka mro¿ony 8 000 2. Kostka z ³ososia mro¿ona 1 200 3. Makrela wêdzona ¶rednia 2 000 4. £oso¶ wêdzony na zimno 400 5. ¦led¼ solony matias 1 500 6. Koreczki ¶ledziowe (ze ¶liwk±, z wi¶ni±) 200 7. Sa³atka ¶ledziowa (meksykañska, my¶liwska) 100 300 8. Karp ¶wie¿y patroszony 300 9. Filet z dorsza ¶wie¿y 3 000 10. Filet z ³ososia ¶wie¿y 300 11. Filet z pangi mro¿ony 300 12. Filet z morszczuka mro¿ony 500 13. Filet z dorsza mro¿ony 500 14. £oso¶ wêdzony na ciep³o 200 15. Pasta ³ososiowa z tuñczyka (opakowania 80 g) 4 16. Mintaj mro¿ony 500 Podane ilo¶ci zamawianych towarów nie s± wielko¶ciami ostatecznymi i mog± siê wahaæ w zale¿no¶ci od potrzeb zamawiaj±cego w zakresie do 5% zamówienia. 2. Dostarczane produkty powinny odpowiadaæ Polskiej Normie, zachowywaæ wszystkie wymagane cechy przydatno¶ci do spo¿ycia, walory estetyczne oraz powinny posiadaæ okre¶lony, aktualny termin przydatno¶ci do spo¿ycia. Towar powinien byæ zapakowany w opakowania adekwatne do masy i rodzaju towaru z oznaczonymi: nazw± produktu, nazw± producenta, mas± zawarto¶ci opakowania, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia lub okresem przechowywania, identyfikacj± partii produktu. 3. Termin wa¿no¶ci danego produktu nie mo¿e up³ywaæ w dniu dostawy ani w ci±gu dwóch nastêpnych dni po dostawie. Opakowanie powinno byæ dostosowane do w³a¶ciwo¶ci danego towaru, bez uszkodzeñ, odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci. 4. W przypadku wyst±pienia okoliczno¶ci powoduj±cych zwiêkszenie liczby osób ¿ywionych w obiektach zamawiaj±cego, przewiduje siê mo¿liwo¶æ dokonania zamówieñ uzupe³niaj±cych, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. 5. Z dostaw± ³±czy siê us³uga transportowa oraz roz³adunek u zamawiaj±cego.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 33.00.00.0 - Produkty hodowli, ³owiectwa i rybo³ówstwa .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: 2.000,00

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. O zamówienie mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy z³o¿± ofertê oraz z³o¿± o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków okre¶lonych w art. 22 ust. 1 u-Pzp, a tak¿e inne wymienione w dalszej czê¶ci specyfikacji dokumenty. 2. Oferentem mo¿e byæ osoba fizyczna, osoba oprawna lub jednostka organizacyjna nie posiadaj±ca osobowo¶ci prawnej oraz podmioty te wystêpuj±ce wspólnie. Oferenci wystêpuj±cy wspólnie ponosz± solidarn± odpowiedzialno¶æ za niewykonanie lub nienale¿yte wykonanie zamówienia. 3. Wykonawca powinien byæ uprawniony do wystêpowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymogami ustawowymi i prowadziæ dzia³alno¶æ o charakterze zbie¿nym z niniejszym zamówieniem. 4. Wykonawca powinien posiadaæ do¶wiadczenie w realizacji dostaw, miar± którego jest zrealizowanie z nale¿yt± staranno¶ci± w okresie ostatnich trzech lat, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy, to w okresie dzia³alno¶ci, co najmniej dwóch zamówieñ, ka¿de o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 50% ceny ofertowej netto niniejszego zamówienia albo piêciu zamówieñ o ³±cznej warto¶ci nie mniejszej ni¿ 80% ceny ofertowej netto. 5. Wykonawca powinien dysponowaæ co najmniej dwoma ¶rodkami transportu przystosowanymi do przewozu artyku³ów spo¿ywczych i utrzymuj±cymi parametry dotycz±ce temperatury przechowywania zamawianych produktów. 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodno¶æ produktu z wymaganiami jako¶ciowymi okre¶lonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny ¿ywno¶ci okre¶lonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia ( Dz. U. nr 171 poz. 1225) oraz opisanych w wytycznych stosowania systemu Analizy Zagro¿eñ i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 7. Ustalenia i decyzje dotycz±ce wykonania zamówienia uzgadniane bêd± przez zamawiaj±cego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8. Okre¶lenie przez wykonawcê telefonów kontaktowych i numerów faksu oraz innych ustaleñ niezbêdnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9. Koszty zwi±zane z przygotowaniem i z³o¿eniem oferty ponosi wykonawca (oferent). Ocena warunków wymaganych od oferentów zostanie dokonana wed³ug formu³y spe³nia - nie spe³nia. Ocena spe³nienia warunku, o których mowa w punkcie 6, dokonana zostanie u wykonawców nie posiadaj±cych certyfikatu HACCP poprzez przeprowadzenie auditu strony drugiej. Niespe³nienie chocia¿by jednego warunku lub stwierdzenie podczas auditu ra¿±cych niezgodno¶ci z wymaganiami systemu HACCP skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania..
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej wystawiony nie wcze¶niej ni¿ na 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. 2. O¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu z³o¿one na druku stanowi±cym za³±cznik nr 2 do siwz. 3. Pe³nomocnictwo dla osoby reprezentuj±cej w postêpowaniu interesy podmiotów wystêpuj±cych wspólnie (konsorcjum, spó³ka cywilna). 4. Wykaz wykonanych w ci±gu ostatnich trzech lat dostaw z podaniem: nazwy, adresu siedziby i numeru telefonu odbiorcy, przedmiotu i warto¶ci umownej dostaw, okresu realizacji dostaw. 5. Wykaz ¶rodków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia z za³±czon± kserokopi± wpisu dokonanego przez PPIS do ksi±¿ki kontroli sanitarnej pojazdu o wyra¿eniu zgody na transport artyku³ów spo¿ywczych lub kserokopi± decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu ¿ywno¶ci (Rozporz±dzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz. 179). W wykazie nale¿y podaæ typ, markê i numer rejestracyjny pojazdu oraz status w³asno¶ci (pojazd w³asny, dzier¿awiony lub inny). 6. Kopiê certyfikatu bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcê o¶wiadczenie, ¿e WYKONAWCA spe³nia wymagania , o których mowa w ustawie o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. W o¶wiadczeniu nale¿y ponadto wyraziæ zgodê na udostêpnienie upowa¿nionym auditorom zamawiaj±cego pomieszczeñ produkcyjnych i magazynowych wykonawcy oraz dokumentacji z przeprowadzonej przez organ urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci kontroli sanitarno-higienicznej, w celu sprawdzenia prawdziwo¶ci z³o¿onych deklaracji. 7. Dokument potwierdzaj±cy wniesienie wadium..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. ul. ¦ciegiennego 1 78-100 Ko³obrzeg.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 15.06.2009 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. ul. ¦ciegiennego 1 78-100 Ko³obrzeg.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.