Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-08-18
Nowogard: 15/żyw/14/15
Numer ogłoszenia: 177179 - 2014; data zamieszczenia: 18.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nowogard , ul. Zamkowa 7, 72-200 Nowogard, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4326600, faks 091 4326604.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: ZAKŁAD KARNY.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 15/żyw/14/15.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1). Bułka tarta - w opakowaniach od 1kg do 50 kg - 2700 kg; 2). Czosnek suszony (mielony) - w opakowaniach do 5kg - 110 kg; 3). Herbata granulowana - wg PN-ISO3720, w opakowaniach do 10 kg - 4500 kg; 4). Kawa zbożowa - w opakowaniach 0,5kg do 50 kg - 1000 kg; 5). Liść laurowy - w opakowaniach do 5kg - 60 kg; 6). Majeranek - w opakowaniach do 5kg - 80 kg; 7). Papryka mielona - w opakowaniach do 5kg - 220 kg; 8). Pieprz czarny naturalny (mielony) - w opakowaniach do 5kg - 200 kg; 9). Pieprz ziołowy - w opakowaniach do 5kg, - 250 kg; 10). Sól jadalna - w opakowaniach od 0,5kg do 50kg - 3800 kg; 11). Ziele angielskie - w opakowaniach do 5kg - 60 kg; 12). Kwasek cytrynowy - w opakowaniach do 5kg - 65 kg; 13). Chrzan tarty - w opakowaniach do 5kg - 700 kg; 14). Ketchup - w opakowaniach 1 kg - 2500 kg; 15). Musztarda - w opakowaniach 1kg - 1500 kg; 16). Przyprawa do zup i sosów w płynie - w opakowaniach 1l - 700 l; 17). Soja granulat - w opakowaniach 10-20 kg - 2400 kg; 18). Soja kostka - w opakowaniach 10-20 kg - 1500 kg; 19). Soja kotlet schabowy - paczki foliowane, w opakowaniach transportowych kartonowych 5 kg - 1600 kg; 20). Cynamon - w opakowaniach 15 g - 20 kg - 25 kg; 21). Woda mineralna niegazowana - w opakowaniach 1,5 l - 3200 szt. 22). Olej rzepakowy rafinowany (uniwersalny) - w opakowaniach od 0,9 l do 10 l - 3700 l; Produkty muszą spełniać wszelkie warunki określone zgodnie z Polską Normą oraz Standardami Unii Europejskiej. Przedmiot zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć w dostawach partiami składowanymi u Wykonawcy, własnym transportem w godzinach: 800 - 1100, na telefoniczne zamówienie, złożone do godz. 1200 na dzień przed terminem dostawy pod adres: - Zakład Karny w Nowogardzie 72-200 Nowogard, ul. Zamkowa 7 - Oddział Zewnętrzny Zakładu Karnego w Nowogardzie 72-310 Płoty, ul. Koszalińska 2..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.11.50 - Sucharki 15.87.22.00 - Przyprawy korzenne 15.86.30.00 - Herbata 15.86.10.00 - Kawa 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.24.00 - Sól 15.83.30.00 - Produkty cukrownicze 15.33.11.10 - Przetworzone warzywa korzeniowe 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.12.50 - Musztarda 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.42.10.00 - Oleje rafinowane .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.09.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ZŁOŻENIE OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK DO SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ZŁOŻENIE OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK DO SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ZŁOŻENIE OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK DO SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ZŁOŻENIE OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK DO SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ZŁOŻENIE OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK DO SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
W TRAKCIE OBOWIĄZYWANIA UMOWY UMOWY STRONY DOPUSZCZAJĄ ZMIANY CEN W FORMIE ANEKSU DO UMOWY WYŁĄCZNIE W PRZYPADKU ZMIANY STAWKI PODATKU VAT, PRZY CZYM ZMIANIE ULEGNIE WYŁĄCZNIE CENA BRUTTO, CENA NETTO POZOSTANIE BEZ ZMIAN.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.SW.GOV.PL
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZAKŁAD KARNY W NOWOGARDZIE, UL. ZAMKOWA 7, 72-200 NOWOGARD.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.08.2014 godzina 09:00, miejsce: SEKRETARIAT ZAKŁADU KARNEGO W NOWOGARDZIE, UL. ZAMKOWA 7, 72-200 NOWOGARD.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z NOWOGARDU
- Budowa placu do magazynowania odpadów wielkogabarytowych i budowlanych ze zbiornikiem wód wraz z infrastrukturą towarzyszącą na SPO w Mokrawicy
- dostawa mrożonek do Zakładu Karnego w Nowogardzie
więcej: przetargi w Nowogardzie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa produktów suchych, konserwowych kawy i herbaty do Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Bażyna" w Pogorzelicy w 2024 roku" - II postępowanie
- DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY KUCHNI SP ZOZ GARWOLIN
- Dostawa nabiału oraz wody butelkowanej dla SPZZOZ w Gryficach
- Dostawa produktów suchych oraz pieczywa dla SPZZOZ w Gryficach
- Dostawy produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych
- Dostawy artykułów spożywczych, wyrobów garmażeryjnych (dania gotowe), mrożonych warzyw i owoców, wykonywane sukcesywnie do 30.06.2025 r.
więcej: Przetworzone owoce i warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.